Wat is het verschil tussen micro haar pigmentatie en permanente make-up?

 In Nieuws

Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven die de micro haar pigmentatie behandeling gaan aanbieden. Vaak gaat het om klinieken of salons die in eerste instantie permanente make-up behandelingen aan hebben geboden. Maar wat is nu precies het verschil tussen micro haar pigmentatie en permanente make-up? En kan een kliniek die ervaring heeft met permanente make-up ook zomaar micro haar pigmentatie behandelingen uitvoeren? Dit zijn twee vragen die regelmatig voorbij komen en waarvan het belangrijk is dat deze goed worden beantwoord.

Verschil tussen micro haar pigmentatie en permanente make-up?

Verschil tussen micro haar pigmentatie en permanente make-up?

Wat is micro haar pigmentatie?

Micro haar pigmentatie is een relatief nieuwe behandeling. Er worden als het ware haarstoppels nagebootst met een hele fijne naald. Door deze fijne naald te gebruiken, kunnen minuscule puntjes op het hoofd worden gezet. Dit lijken net haarstoppels. Andere woorden voor micro haar pigmentatie zijn haar tatoeage, scalp pigmentatie en tricopigmentatie. Er zijn steeds meer mensen en bekende Nederlanders die kiezen voor deze behandeling. De voornaamste reden hiervoor is dat dit een goed alternatief is voor een haartransplantatie. Je ziet daarnaast sneller resultaat en de behandeling is meestal ook goedkoper dan een haartransplantatie.

Wat is permanente make-up?

Bij een permanente make-up behandeling kunnen verschillende gebieden van het gezicht worden behandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wenkbrauwen, de lippen of de ogen. Bij een permanente make-up behandeling kunnen verschillende technieken worden gebruikt.

Bestaan er verschillen tussen micro haar pigmentatie en permanente make-up?

Er bestaan wel degelijk grote verschillen tussen micro haar pigmentatie en permanente make-up. De grootste verschillen zitten in het soort pigment dat gebruikt wordt, in de gebruikte apparatuur en de gebruikte technieken. Je begrijpt dat de micro haar pigmentatie behandeling daarom een op zichzelf staande behandeling is. Voordat een permanente make-up specialist deze behandeling goed kan uitvoeren, is daarom vaak jarenlange ervaring nodig met de micro haar pigmentatie behandeling.

Laat je daarom altijd goed voorlichten door de desbetreffende kliniek, vraag om voor en na foto’s en zoek naar ervaringen met de desbetreffende kliniek.

Alternatieve behandelingen

Wanneer je je wenkbrauwen wilt laten behandelen met permanente make-up, bestaan er ook verschillende alternatieven. Denk hierbij onder andere aan bijvoorbeeld de wenkbrauwtransplantatie. Bij een haartransplantatie van de wenkbrauwen worden er haren vanaf de achterkant van het hoofd naar de wenkbrauwen getransplanteerd. Houd er wel rekening mee dat een wenkbrauwtransplantatie veel kostbaarder is dan permanente make-up voor de wenkbrauwen. Wanneer je micro haar pigmentatie voor het hoofd overweegt, is een haartransplantatie eveneens een alternatief. Beide behandelingen hebben zo hun voor- en nadelen. Laat je daarom altijd goed voorlichten over de mogelijkheden van de verschillende behandelingen tegen haaruitval.

Twijfel je tussen verschillende behandelingen tegen haaruitval? We kunnen advies geven over onder andere haargroeimiddelen, micro haar pigmentatie, haartransplantatie en haarwerken. We zullen altijd eerlijk en vakkundig advies geven over de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen. Dankzij onze ervaring binnen deze branche zijn wij één van de bekendste klinieken op het gebied van micro haar pigmentatie en permanente make-up.

Gerelateerde keywords:

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘wat is het verschil tussen micro haar pigmentatie en permanente make-up’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over micro haar pigmentatie.

Recent Posts