Haar verlies, dunner wordend haar en kaalheid zijn onderwerpen waarbij klinieken zich nog altijd voornamelijk op mannen richten. Vrouwen hebben echter net zo goed te maken met dunner wordend haar. Toch zijn er naast het gebruik van zogenaamde haarpoeders weinig alternatieven beschikbaar waar vrouwen een beroep op kunnen doen. Micro haar pigmentatie vrouwen brengt daar echter steeds vaker verandering in.

Micro haar pigmentatie vrouwen bij dunner wordend haar

Veel vrouwen worden op een bepaald moment in hun leven geconfronteerd met haaruitval. Soms tijdelijk en soms permanent van aard. Haarverlies bij vrouwen is een onderwerp wat in de taboesfeer zit en waar je liever niet over praat. Je grijpt alles aan om het haarverlies te verdoezelen en ieder middel dat kan helpen moet uitgeprobeerd worden. Micro haar pigmentatie vrouwen is een behandeling die uitkomst kan bieden. Door gebruik te maken van een MHP behandeling krijg je ook als vrouw weer een haardos die er voller uitziet en wordt het contrast dat in de loop der tijd is ontstaan tussen de huid en het haar minder zichtbaar. Micro haar pigmentatie is een behandeling waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van hypoallergene producten. Dat betekent dat de kans op risico’s en / of bijwerkingen nagenoeg wordt uitgesloten. Uiteraard zal de specialist altijd in een intake gesprek aan je vragen of je allergiën hebt die het resultaat nadeling zouden kunnen beïnvloeden.

Micro haar pigmentatie vrouwen.

Micro haar pigmentatie vrouwen.

Maak korte metten met haarverlies

Vrouwen zijn vaak met hun uiterlijk bezig en een mooie haardos speelt daar een grote rol bij. Mooi haar is een groot bezit en micro haar pigmentatie vrouwen biedt de oplossing als je haar hier en daar wat dunner begint te worden. Niemand praat graag over uitvallend haar maar door jezelf tot een deskundig specialist te richten kan er op korte termijn iets worden gedaan aan het haarverlies. Door middel van een verfijnde naaldtechniek brengt de behandelaar ‘stippeltjes’ pigment aan in de bovenste huidlaag. Hierdoor wordt een natuurlijk vollere haardos gecreërd die je hele uitstraling een boost geeft. Maak voor micro haar pigmentatie vrouwen een afspraak bij professionele haar- en/of schoonheidsklinieken en laat jezelf informeren over de mogelijkheden. Vraag naar voor en na foto’s zodat je met eigen ogen kunt zien hoe de bereikte resultaten zijn van een bepaalde kliniek. Je hoeft niet bang te zijn voor mogelijke narcose’s en/of verdovingen, een MHP behandeling is een niet chirurgische ingreep. Door jezelf goed voor te bereiden op de micro haar pigmentatie vrouwen behandeling weet je wat je op de dag zelf kunt verwachten. Het is voornamelijk een kwestie van geduld want je zit zeker een paar uur in de behandelbank. Terwijl je behandeld wordt kun je televisie kijken, gamen of wat internetten.

Zorg ervoor dat je ontspannen bent

Uiteraard heb je last van gezonde spanning voor je op de behandelbank plaats neemt. Probeer echter wel zo ontspannen mogelijk te zijn. In de behandelkamer is airconditioning aangebracht, dit om overmachtig hoofdzweten te voorkomen. De specialist die de behandeling uitvoert stelt je op je gemak en zolang je met een comfortabel gevoel in de kliniek aankomt zult je zien dat de behandeling vlot verloopt. Heb je al bij de eerste afspraak een onbestendig gevoel bij de kliniek of de behandelaar overweeg dan zeker een intake gesprek bij een andere aanbieder. Op deze manier krijg je ‘vergelijkingsmateriaal’. De wijze van ontvangst zegt soms veel over de behandeling en de mate van gastvrijheid en serviceverlening. Het is immers een stap die je niet iedere dag zet en het gevoel moet goed zijn. Heb je géén vertrouwen neem dan zeker de tijd om rustig verder te kijken, totdat je een kliniek vindt waar je jezelf wél goed bijvoelt. Micro haar pigmentatie vrouwen is een aangrijpende en soms ook emotionele behandeling waarbij je gedurende meerdere sessies wordt behandeld. Een behandelaar die door middel van een rustgevend en geïnteresseerd gesprek je op je gemak probeert te stellen is dan vaak wel prettiger.

Micro haar pigmentatie vrouwen ook mogelijk in het buitenland

Ondanks het feit dat er goede Nederlandse klinieken micro haar pigmentatie behandelingen aanbieden kan het zijn dat je liever voor een buitenlandse kliniek kiest. Dit kan zijn omdat de kosten misschien meer aantrekkelijk zijn of omdat je de behandeling wilt combineren met een vakantie en ‘er even helemaal tussen uit zijn’. Zorg dat je goed geïnformeerd wordt. In zowel Nederlandse als Belgische klinieken word je uiteraard in je eigen taal te woord gestaan. Ga je verder weg dan kan de communicatie soms voor problemen zorgen. Het is dan ook van groot belang dat je jezelf goed laat informeren over de kosten die al dan niet zijn inbegrepen en wat je bijvoorbeeld aan voor- en nazorg kan verwachten.

Micro haar pigmentatie combineren met haargroeimiddelen voor vrouwen

Je hebt vragen over een haargroeimiddel als Minoxidil: vrouwen beantwoorden deze vragen hier. Zo kan je je afvragen wat het is, hoe het werkt en hoe je voordeel kunt hebben van Minoxidil. Vrouwen hebben namelijk steeds vaker last van haarverlies en Minoxidil is al tientallen jaren een middel waarvan bekend is, dat het haaruitval tegengaat. En zelfs dat het in sommige gevallen de groei van nieuw haar bevordert.

Haaruitval bij mannen wordt over het algemeen meer gewoon gevonden dan haarverlies bij vrouwen. Maar ook bij vrouwen komt haarverlies behoorlijk vaak voor. Zeker voor vrouwen geldt dat een mooie, volle haardos een belangrijk onderdeel is van de algehele aantrekkelijkheid en uitstraling. Verlies je steeds meer haar, tot op het punt dat het voor iedereen duidelijk zichtbaar is? Dan kan dit vervolgens een grote impact hebben op uw zelfvertrouwen. Je haar kenmerkt immers je gezicht en vormt onderdeel van je gehele uitstraling.

Je kunt ervoor kiezen uw haarverlies te verbergen door bijvoorbeeld een sjaal of muts te dragen. Maar wanneer je haarverlies zodanig is dat je er onzeker en ongelukkig van wordt, dan wordt het wellicht tijd om er iets aan te doen. De medische wereld biedt een breed scala mogelijkheden op dit gebied. Haartransplantatie of micro haar pigmentatie bij vrouwen wordt steeds vaker toegepast.

Wanneer is er sprake van overmatig haarverlies bij vrouwen?

Als vrouw heb je gemiddeld zo’n 100.000 tot 130.000 haren op je hoofd. Tot ongeveer de leeftijd van 30 jaar is het normaal dat je maximaal 50 haren per dag verliest. Van je 30ste tot 50ste levensjaar kan het normale haarverlies oplopen tot maximaal 80 haren per dag. Na je 50ste verlies je gemiddeld tot wel 100 haren per dag. Omdat dit haarverlies verspreid over je hele hoofd plaatsvindt, valt het meestal niet echt op. Bovendien komen er ook steeds weer nieuwe haren bij.

Je haar groeit immers continu door in verschillende fasen. De belangrijkste fase is de groeifase, die 2 tot 6 jaar kan duren. Hierbij ontstaan en groeien nieuwe haren uit de haarfollikel / haarwortel. Vervolgens is er een overgangsfase, waarbij uw haar los komt uit het haarzakje. Om vervolgens zo’n 3 tot 4 maanden later definitief uit te vallen. Dit haargroeiproces herhaalt zich zo’n 20 keer gedurende uw leven. Wanneer je vroegtijdig tekenen van kaalheid opmerkt, dan betekent dit dat de groeifase (al dan niet) drastisch ingekort wordt. Hieraan kunnen erfelijke factoren ten grondslag liggen, maar er kan ook sprake zijn van andere, externe factoren.

Erfelijke oorzaak van haarverlies bij vrouwen en een oplossing – micro haar pigmentatie bij vrouwen

Anders dan bij mannen, verloopt haarverlies bij vrouwen vaak redelijk geleidelijk. Vrouwen worden kaal op het midden van het hoofd, vanaf de kruin naar voren toe en de middenscheiding wordt steeds breder. Omdat je haar geleidelijk aan steeds dunner wordt, valt het vaak minder snel op dat je kalend bent. Totdat je ineens echt opmerkt dat je steeds meer hoofdhuid ziet door de haren. Vaak is het dan al te laat, om nog te proberen om de haargroei te bevorderen of het tij te keren. Eens haarzakjes afgestorven zijn, kunnen ze geen nieuwe haren produceren. Dit is jammer genoeg ook definitief.

Dit geldt voor de erfelijke vorm van haarverlies bij vrouwen, ‘Alopecia Androgenetica’. Het wordt ‘mannelijke kaalheid’ genoemd omdat de oorzaak vaak te wijten is aan een variant van het mannelijke hormoon testosteron, namelijk dihydrotestosteron (DHT). Het is genetisch bepaald of de haarzakjes extra gevoelig zijn voor dit hormoon, dat uw haarfollikels laat verschrompelen.

Zoals reeds aangegeven, kunnen dode haarfollikels geen nieuwe haren meer voortbrengen. Wel kan het effect van DHT op uw haarfollikels bestreden worden. Hiervoor kan Minoxidil of Finasteride voorgeschreven worden. Soms in combinatie met het kruidenpreparaat Saw Palmetto. Eventueel kan ook een haargroeilotion op basis van Nanoxidil soelaas bieden. Net als lasertherapie door middel van een laserhelm. Daarnaast kan je een haartransplantatie overwegen, zodat je je haar weer terugkrijgt op de gewenste plekken. Voor haarverdichting is ook micro haar pigmentatie bij vrouwen mogelijk een oplossing.

Bij mannen kan ook Finasteride een positief resultaat bieden, maar dit mag niet meer voor vrouwen gebruikt worden. Ook de anticonceptiepil Diane 35 kan een effect op de haargroei hebben, maar net als Duterastide is Diane 35 een vrij zwaar geneesmiddel. In Frankrijk is deze pil, die cyproteronacetaat en ethinylestradiol bevat, al uit de handel gehaald omdat het een rol van belang zou gespeeld hebben bij enkele sterfgevallen. Laat je daarom steeds goed en vakkundig voorlichten over de oorzaak van jouw haarverlies en de mogelijke behandelmethodes.

Andere oorzaken voor haarverlies bij vrouwen en hun oplossingen

Wanneer je aan haarverlies lijdt, wil het niet altijd meteen zo’n drastische vormen aannemen. Soms zijn er (externe) factoren in het spel, die leiden tot een plotse of tijdelijke haaruitval, ook wel ‘Telogeen Effluvium’ genoemd. Denk bijvoorbeeld aan een lange periode van overmatige stress. Of een tekort aan vitamines (vooral vitamine B) of ijzer in het bloed. Andersom kan een teveel aan vitamine A ook tot haaruitval leiden. Haarverlies bij vrouwen kan ook door hormonale schommelingen getriggerd worden. Voorbeelden hiervan zijn zwangerschap, bevalling, beginnen / stoppen met de pil en de overgang. Ook kunnen ziekten en medicijngebruik in een overmatig verlies van haar resulteren. Denk maar aan kanker en een chemokuur. Haarverlies bij vrouwen kan ook veroorzaakt worden door een haarziekte. Eén van de meest voorkomende haarziekten is Alopecia Areata, waarbij ‘plots’ kale plekken ontstaan.

Een goede behandeling voor dergelijke vorm van haarverlies bij vrouwen, zit vaak in het oplossen of wegnemen van de specifieke externe oorzaak. Gespecialiseerde artsen, psychologen, dermatologen en voedingsdeskundigen kunnen je helpen de oorzaak van het haarverlies te achterhalen en het probleem helpen op te lossen. Het kan soms heel duidelijk zijn waar je overmatige haarverlies aan te wijten is, maar soms is verder onderzoek mogelijk. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies, zijn verschillende behandelwijzen mogelijk.

Minoxidil: vrouwen hebben er ook profijt van

Minoxidil wordt al tientallen jaren gebruikt om haarverlies tegen te gaan. De effectiviteit ervan bij het bestrijden van Alopecia Androgenetica (erfelijke kaalheid) is vele malen klinisch bewezen. Nu wordt Alopecia Androgenetica typisch gezien als een aandoening die vooral bij mannen voorkomt, maar ook steeds meer vrouwen hebben er last van. Meer dan de helft van de vrouwen krijgt er volgens schattingen mee te maken. Het haar wordt minder dik en minder vol. En al trekt bij vrouwen de haarlijn niet snel terug, toch kunnen ze over het hele hoofd veel haar verliezen. Een hulpmiddel hiertegen is Minoxidil. Vrouwen krijgen hierdoor minder last van haarverlies en een deel van het verloren haar zal in enkele gevallen zelfs weer teruggroeien.

Minoxidil: vrouwen vragen zich af hoe ze het gebruiken

Micro haar pigmentatie vrouwen wordt veel toegepast. Dit wordt in bepaalde gevallen dus gecombineerd met haargroeimiddelen. Het is een veel gehoorde vraag over Minoxidil: “hoe gebruik ik het eigenlijk?”. Het antwoord is heel simpel: met de 5% of de 2% variant. Vrouwen kunnen dit simpelweg op hun hoofdhuid spuiten of smeren. Je doet vaak ongeveer een maand met een fles van 60 ml. Soms zelfs iets langer.

De lotion kan je in je hoofdhuid inmasseren en hem goed in laten trekken. Je dient je haar hierna vooral niet te wassen of uit te spoelen. Je handen moet je echter wel even goed schoonmaken. Je wilt tenslotte de natuurlijke haargroei op je hoofd ondersteunen, niet die op je handen.

Let wel op: bij een zeer beperkt aantal mensen kan het een lichte huidirritatie veroorzaken. Als dit bij jou het geval is, stop dan met het gebruik van de lotion. Er bestaan namelijk ook andere middelen om de haaruitval te stabiliseren.

Hoe werkt minoxidil na micro haar pigmentatie vrouwen?

Minoxidil is van oorsprong geen haargroeimiddel, maar een bloeddrukverlager. De positieve effecten op de haargroei kwamen als het ware per toeval aan het licht. Hoe het juist werkt, staat nog niet helemaal vast. Maar aangenomen wordt dat de vaatverwijdende eigenschappen van Minoxidil aan de basis liggen van een gezonde(re) haargroei. Dit betekent dat het de bloedvaten ontspant, zodat ze verder open gaan staan en er makkelijker meer bloed doorheen kan. Ook bevordert het de opname van voedingsstoffen in uw lichaamscellen. Een slechte doorbloeding, en hierdoor een slechte toevoer van voedingsstoffen, is een belangrijke oorzaak van haaruitval. Stress is een grote veroorzaker hiervan. Niet alleen de geest raakt er gespannen door, maar ook de bloedvaten. Die knijpen samen en dat veroorzaakt een hoge bloeddruk en verminderde doorbloeding in de kleinste bloedvaatjes, de haarvaten.

Minodixil laat deze haarvaten weer ontspannen, zodat bloed er weer optimaal doorheen kan stromen. Ook zorgt het ervoor dat de voedingsstoffen in het bloed goed in de cellen kunnen komen. Dit zorgt er samen voor dat de haarzakjes weer geactiveerd worden en meer, langer en voller haar produceren. In combinatie met micro haar pigmentatie bij vrouwen, kan dit een langdurig mooi resultaat opleveren.

Micro haar pigmentatie vrouwen FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over micro haar pigmentatie bij vrouwen komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Werkt micro haar pigmentatie bij alle vrouwen?

Vrouwen hebben net als mannen soms last van haaruitval en dunner wordend haar. In veel gevallen kan micro haar pigmentatie een geschikte oplossing zijn. Een brede groep vrouwen komt in aanmerking voor deze behandeling. Tijdens een intakegesprek bij een ervaren MHP-specialist van de MHP kliniek wordt gekeken of u baat heeft bij een behandeling.

2. Wanneer kiezen vrouwen voor micro haar pigmentatie?

Net als mannen kiezen vrouwen om uiteenlopende redenen voor tricopigmentatie. Het is voor een succesvolle behandeling van belang dat de oorzaak van het haarverlies bekend is. Alopecia androgenetica en alopecia areata patiënten kunnen met micro haar pigmentatie behandeld worden. Tricopigmentatie met permanente pigmenten geeft langdurige resultaten. Je krijgt een optische vollere haardos en kale plekken worden op natuurlijke wijze gecamoufleerd.

3. Ben ik geschikt voor micro haar pigmentatie?

In tegenstelling tot andere behandelingen tegen haaruitval en kaalheid kan micro haar pigmentatie bij een brede doelgroep worden toegepast. Het aanbrengen van de pigmenten heeft geen invloed op je natuurlijke haargroei. Je geschiktheid voor een behandeling wordt door een ervaren specialist bepaald. Zowel je huidige gezondheid als je medische achtergrond hebben invloed op de beslissing. Zo kan het voorkomen dat vrouwen met een actieve huidinfectie pas op een later moment behandeld kunnen worden.

4. Wat zijn de verschillen tussen vrouwen en mannen bij micro haar pigmentatie?

De techniek die tijdens de behandeling wordt toegepast is hetzelfde. Dat geldt ook voor de gebruikte apparatuur en de permanente pigmenten die worden aangebracht in de bovenste huidlaag. Het voornaamste verschil is dat mannen wordt gevraagd om het haar kort te scheren voor aanvang van de behandeling. Vrouwen hoeven het haar niet te millimeteren.

5. Welke resultaten kan ik verwachten van micro haar pigmentatie bij vrouwen?

Resultaten van micro haar pigmentatie zijn direct zichtbaar. Na de behandeling kan de huid rood zijn en licht gezwollen. Deze verschijnselen verdwijnen vanzelf in de dagen na de behandeling. De aangebrachte pigmenten kunnen in het begin nog vrij licht zijn. Een klein percentage van het pigment wordt door het huidherstel afgebroken. Tijdens een tweede en derde behandelsessie worden de resultaten verder verbeterd, tot een maximaal resultaat wordt bereikt.

6. Is micro haar pigmentatie pijnlijk?

Tricopigmentatie is een niet chirurgische ingreep, waarbij je huid niet plaatselijk wordt verdoofd. Afhankelijk van je pijngrens kan de behandeling als licht gevoelig worden ervaren. Veel mensen omschrijven het gevoel eerder als irritant dan pijnlijk. Om het gevoel te verminderen kan de hoofdhuid vooraf worden ingesmeerd met een verdovende crème en kun je eventueel pijnstillers gebruiken. Als de behandeling wordt afgerond, verdwijnt direct het irritante gevoel.

7. Kan ik het resultaat beïnvloeden?

Je ontvangt tips en adviezen die je kunt toepassen in de periode na de MHP-behandeling. Zorg ervoor dat de eerste 48 tot 72 uur na de ingreep je hoofd droog blijft en dat je je haar niet wast. Je krijgt verzorgingsadvies, waarbij het gebruik van crème met een hoge SPF factor van belang is. Alhoewel tricopigmentatie een langdurige ingreep is, verloopt het herstel doorgaans vrij vlot. Zwemmen, sauna bezoek en intensief sporten stel je bij voorkeur een week uit. Een week tot tien dagen na de behandeling kunnen vrijwel alle dagelijkse werkzaamheden en activiteiten weer worden hervat.

8. Welke voordelen heeft micro haar pigmentatie voor vrouwen?

Micro haar pigmentatie is een behandelmogelijkheid bij haaruitval en kaalheid, die uiterst toegankelijk is. Door het aanbrengen van permanent pigment met een ultradunne naald wordt de haardos optisch verdicht en kunnen kale plekken gecamoufleerd worden. De techniek laat geen littekens achter en de resultaten zijn langdurig. In vergelijking met bijvoorbeeld een haartransplantatie is micro haar pigmentatie een uiterst betaalbare behandeling.

9. Heeft een micro haar pigmentatie behandeling ook nadelen?

De lange behandelduur kan als een nadeel worden ervaren. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat wordt behandeld, duurt een behandelsessie tussen de 6 en 8 uur. Uitgebreide tricopigmentatie behandelingen kunnen in uitzonderlijke gevallen over meerdere dagen verdeeld worden.

10. Hoe kan ik mezelf voorbereiden op de behandeling?

Overweeg je een micro haar pigmentatie behandeling als vrouw? Begin met een degelijke voorbereiding. Lees zoveel mogelijk informatie over deze innovatieve behandelmethode tegen haaruitval. Je vindt informatie online, maar ook tijdschriften en lifestyle magazines besteden regelmatig aandacht aan tricopigmentatie. Kijk of je ervaringsverhalen van andere vrouwen kunt vinden en lees hoe zij een behandeling hebben ervaren. Door dergelijke ervaringen van micro haar pigmentatie bij vrouwen te lezen, krijg je een beter beeld van de inhoud van een behandeling. Vaak hebben ervaringsverhalen ook voor en na foto’s, een goede manier om te zien hoe een resultaat zich ontwikkelt.

11. Wanneer kan micro haar pigmentatie niet worden toegepast?

Een van de grootste voordelen van MHP is de geschiktheid voor een brede doelgroep. Toch kan het voorkomen dat je niet geschikt bent voor een behandeling. Vrouwen en mannen met onder meer diabetes, hemofilie, immuunstoornissen, hart- en vaatziekten komen niet automatisch in aanmerking voor tricopigmentatie. Daarnaast kan een vooraf afgesproken behandeling worden uitgesteld als er sprake is van een actieve psoriasis en/of andere huidaandoening.

12. Hoe lang duurt MHP bij vrouwen?

Micro haar pigmentatie is een intensieve, langdurige behandeling die de nodige ervaring vereist. Afhankelijk van het aantal zones dat door de specialist wordt behandeld, neemt een sessie zes tot acht uur in beslag. Je kunt tijdens de behandeling gebruik maken van het beschikbare wifi-netwerk of wat televisie kijken.

13. Kunnen de pigmenten blauw of groen verkleuren?

De MHP kliniek maakt gebruik van biologische, hypoallergene permanente pigmenten. De kleuren stemmen zo veel mogelijk overeen met je eigen haarkleur. Van een blauwe of groene verkleuring is geen sprake. De resultaten die bereikt worden, zijn langdurig. Van littekenvorming is eveneens geen sprake.

14. Is micro haar pigmentatie zichtbaar?

De behandelde hoofdhuid kan kort na de behandeling rood en licht gezwollen zijn. Dit trekt vanzelf weg. Resultaten zijn direct zichtbaar en nauwelijks van natuurlijke haarstoppels te onderscheiden. Je hebt een optisch vollere haardos, waarbij het niet zichtbaar is dat je een micro haar pigmentatie behandeling hebt laten uitvoeren.

15. Zijn er alternatieve behandelmogelijkheden voor tricopigmentatie?

Als je liever geen gebruik maakt van wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen, is micro haar pigmentatie een goed alternatief. Eventueel kun je een haarsparende haartransplantatie overwegen. Hiervoor dient de oorzaak van het haarverlies bekend te zijn. Veel minder mannen en vrouwen komen in aanmerking voor een haartransplantatie behandeling. De kosten voor een haartransplantatie liggen ook vele malen hoger dan voor micro haar pigmentatie.

16. Wat kost micro haar pigmentatie voor vrouwen?

Om een overzicht te krijgen van de verschillende MHP tarieven kun je bij meerdere klinieken een prijs opvragen. Over het algemeen zit er nauwelijks verschil in prijzen voor mannen en vrouwen. Prijzen worden gebaseerd op het aantal hoofdzones dat behandeld wordt en het aantal behandelsessies. Weet je niet welke zones je kunt laten behandelen voor een optimaal resultaat? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek. De tarieven de van MHP kliniek beginnen bij € 590 en lopen op tot € 2.295. In een persoonlijk behandelvoorstel zit een overzichtelijke prijsopgave bijgesloten.

17. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Zorgverzekeraars maken op het gebied van micro haar pigmentatie vergoedingen geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Slechts in uitzonderlijke gevallen wordt een gedeeltelijke of volledige kostenvergoeding toegezegd. De voorwaarden verschillen per verzekeringsmaatschappij. Wil je aanspraak maken op een vergoeding, dan moet de oorzaak van het haarverlies een ziekte of ongeval zijn. Dit toon je aan met medische verklaringen en verwijzingen. Lees de polisvoorwaarden van je zorgverzekering door of neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie.

18. Kan ik, als vrouw, voor micro haar pigmentatie ook naar een buitenlandse kliniek?

Cosmetische behandelingen worden regelmatig in buitenlandse klinieken ondergaan. De reden hiervoor ligt voornamelijk in de kostprijs van een behandeling. Micro haar pigmentatie wordt door verschillende buitenlandse klinieken aangeboden. Ook hier geldt dat mannen en vrouwen voor een behandeling in aanmerking komen. Laat je vooraf goed informeren over de tarieven en de talen die bij een kliniek gesproken worden. Als je meerdere malen heen en weer moet reizen, kunnen de kosten alsnog flink duurder uitpakken.

19. Is micro haar pigmentatie voor vrouwen veilig?

Micro haar pigmentatie behoort tot de meest veilige cosmetische behandelingen. Kies altijd voor een ervaren MHP-specialist die een behandeling uitvoert in een daartoe geschikte behandelruimte. In uitzonderlijke gevallen kunnen bijwerkingen optreden. Gemelde bijwerkingen zijn infecties en allergische reacties op de gebruikte pigmenten. Roodheid en lichte zwellingen die kort na de behandeling zichtbaar zijn, verdwijnen in de uren en dagen na de behandeling.

20. Wat moet ik nog meer weten over micro haar pigmentatie bij vrouwen?

Bereid jezelf grondig voor op de behandeling die je interesse heeft. Door vooraf veel te lezen en mogelijkheden met elkaar te vergelijken, kom je tijdens een intakegesprek beslagen ten ijs. Je bent dan in staat gerichte vragen te stellen die het resultaat positief kunnen beïnvloeden. Micro haar pigmentatie is voor veel vrouwen een mogelijke oplossing bij ongewenste haaruitval.

21. Ik ben zwanger, kan de MHP behandeling doorgaan?

Als je zwanger bent tijdens de geplande behandeling, dan wordt de afspraak verplaatst.

22. Is micro haar pigmentatie van invloed op mijn natuurlijke haar?

Nee, de natuurlijke haargroei wordt niet nadelig beïnvloedt door micro haar pigmentatie. Het pigment wordt in de bovenste hoofdhuidlaag geïnjecteerd, terwijl de lichaamseigen haarzakjes zich in de dieper gelegen huidlagen bevinden.

23. Wordt er nieuwe haargroei gecreëerd door MHP?

Nee, micro haar pigmentatie creëert geen nieuwe haargroei. Het gekleurde pigment heeft het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels. Uw haardos wordt optisch voller en kale plekken worden zorgvuldig gecamoufleerd.

24. Hoeveel behandelsessies heb ik nodig?

Een MHP behandeling bestaat uit 3 behandelsessies. Slechts een enkele keer zijn aanvullende behandelingen nodig om het resultaat te verbeteren. Al na de eerste sessie worden de resultaten zichtbaar en bij de meeste mensen is het resultaat na 2 sessies ruim voldoende. De derde behandelsessie dient meestal als touch-up.

25. Kan ik voorbeelden zien van andere vrouwen die MHP laten toepassen?

Ja, tijdens het intakegesprek kun je MHP voor en na foto’s bekijken van behandelingen die bij vrouwen zijn toegepast. Online vind je meer voorbeelden.

26. Is MHP bij elke haarkleur mogelijk?

Micro haar pigmentatie kan worden toegepast bij elke haarkleur, inclusief blond haar. De effecten zijn bij donker haar meestal beter dan wanneer iemand heel licht haar heeft. Om zichtbaar te zijn laat je behandeling toepassen wanneer je haarkleur donkerder is dan je huidskleur.

27. Kan ik na de MHP behandeling direct aan het werk?

De meeste vrouwen die een micro haar pigmentatie behandeling laten toepassen gaan de volgende dag, of na het weekend terug aan het werk. Van downtime is bij tricopigmentatie geen sprake.

28. Kan een MHP behandeling bij vrouwen ongedaan gemaakt worden?

Als je niet tevreden bent met het resultaat of als je tricopigmentatie om een andere reden ongedaan wilt laten maken, ben je aangewezen op laserbehandelingen. Laat je daarom vooraf goed informeren over de voor- en nadelen van MHP. Laserbehandelingen zijn intensief en niet goedkoop.

29. Is micro haar pigmentatie een goed idee?

Ongewenste haaruitval heeft een negatieve invloed op je zelfbeeld en je kan er behoorlijk verveeld mee zijn. Wanneer je geen haargroeimiddel wilt gebruiken, een haarwerk wilt dragen of een haartransplantatie laat uitvoeren, dan kun je MHP overwegen. Tricopigmentatie is een veilige behandelmethode met directe en langdurige resultaten.

30. Kan ik korting krijgen?

MHP Kliniek biedt betaalbare tricopigmentatie behandelingen aan. Je bent verzekerd van een langdurig, natuurlijk resultaat. Het staat je vrij om tijdens een intakegesprek te vragen naar de kortingsmogelijkheden en voorwaarden.

31. Waar moet ik na een MHP behandeling rekening mee houden?

De MHP specialist geeft u richtlijnen voor na de behandeling. Zo is het belangrijk om uw hoofd een paar dagen droog te houden en de huid te beschermen tegen het zonlicht. Gebruik een verzorgende, zachte shampoo en wrijf na het douchen uw hoofd niet te hard af, dempen heeft de voorkeur. Neem bij aanhoudende roodheid, bloedingen, koorts en pijn direct contact op met de kliniek.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie vrouwen?
  • Micro hair pigmentation vrouwen?
  • Tricopigmentatie vrouwen?
  • Scalp pigmentatie vrouwen?
  • Haar tattoo of haar tatoeage vrouwen?
  • MHP vrouwen?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie vrouwen’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.