Haar op hoofd tatoeëren

 In Nieuws

Een kalende kruin en dunner wordend haar zijn dingen waar je niet graag mee geconfronteerd wordt. In plaats van allerlei middeltjes die je uit kunt proberen om het haarverlies tegen te gaan, kun je ook de keuze maken voor haar op hoofd tatoeëren. Een nagenoeg pijn- en risicoloze behandeling met niet van echt te onderscheiden resultaten. Bovendien zijn de resultaten direct zichtbaar.

Waar laat je haar op hoofd tatoeëren?

De laatste jaren is de bekendheid en daarmee de populariteit van micro haar pigmentatie behandelingen enorm gestegen. Je kunt bij grote en minder grote schoonheids- en haarklinieken terecht voor deze geavanceerde techniek. Gevestigde, gerenommeerde behandelaars bevinden zich verspreid over zowel Nederland als België en bieden kwalitatief hoogwaardige tricopigmentatie aan. Reken af met dunner wordend haar en kaalheid. Bij een micro haar pigmentatie behandeling wordt gebruik gemaakt van hypoallergene semi-permanente pigmenten die afgestemd worden op de kleur van je eigen haar. In overleg met de behandelend specialist worden de pigmenten met verfijnde apparatuur aangebracht in overeenstemming met je haarlijn.

Haar op hoofd tatoeëren?

Haar op hoofd tatoeëren?

Is het echt een tatoeage?

Doorgaans maken de MHP-behandelaars gebruik van semi-permanente pigmenten die na verloop van tijd vervagen. In tegenstelling tot een tatoeage, waar wordt gewerkt met inkt van een volledig andere samenstelling, loop je met de hypoallergene pigmenten geen kans op vervelende verkleuringen naar blauw of groen. Dat maakt micro haar pigmentatie flexibel. Je hebt immers de mogelijkheid om je haarlijn aan je eigen uiterlijk aan te laten passen. Hetzelfde geldt voor de gekozen kleur pigment. Regelmatig bijwerken zorgt ervoor dat je er altijd goed uitziet en dat je haardos optisch een stuk voller lijkt.

Bestaan er ook andere mogelijkheden?

Wanneer je kaal begint te worden, zijn er verschillende manieren om iets te doen tegen haarverlies. Meestal wordt er begonnen met haargroeimiddelen. Vervolgens wordt er overgegaan op andere manieren om het haar terug te krijgen. Naast de micro haar pigmentatie behandeling kiezen ook veel mensen voor de haartransplantatie methode. Er wordt dan haar gebruikt van de achterkant van het hoofd. Dit haar wordt getransplanteerd naar de gewenste plek. Verder bestaat er ook natuurlijk de mogelijkheid om een pruik of haarwerk aan te schaffen. Iedere behandelingen heeft zo zijn voor- en nadelen. Maak daarom altijd een weloverwogen keuze.

Wat kun je verwachten van haar op je hoofd tatoeëren?

Haar op hoofd tatoeëren is geschikt voor vrijwel iedereen die last heeft van dunner wordend haar en kaalheid. De behandeling bestaat uit meerdere sessies. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt zit je tijdens iedere sessies meerdere aaneengesloten uren in de behandelstoel. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed voelt bij degene die de behandeling uitvoert. Ontspannen zorgt immers voor een goed ogend resultaat.

Wat kost haar op hoofd tatoeëren?

De kosten voor het tatoeëren van haar op het hoofd kunnen sterk verschillen per persoon. Deze kosten zijn namelijk onder andere afhankelijk van de hoeveelheid zones die moet worden behandeld. Hoe groter het kale gebied, hoe hoger de kosten voor de behandeling zullen uitvallen. Het is mogelijk om op basis van foto’s een eerste prijsindicatie te krijgen voor de ingreep. Je kunt deze foto’s via de mail of WhatsApp sturen. In Turkije zijn de behandelkosten soms lager. Houd er echter rekening mee dat je dan wel driemaal extra reiskosten betaalt. Daardoor ben je in Nederland doorgaans goedkoper uit.

Alternatieven voor haar op je hoofd laten tatoeëren

Er bestaan verschillende alternatieven voor de haar tatoeage. Denk hierbij onder andere aan de haartransplantatie behandeling, haargroeimiddelen of een haarwerk. Wanneer we kijken naar de verschillende behandelingen tegen kaalheid, heeft iedere behandeling zo zijn voor- en nadelen. Wilt u iets doen tegen haaruitval en heeft u uw haar al jaren kort geschoren? Dan is de micro haar pigmentatie behandeling waarschijnlijk de meest geschikte oplossing. Maar wanneer u het haar ook langer wilt hebben, dan is een haartransplantatie of haarwerk waarschijnlijk een betere optie. Er zijn slechts weinig specialisten die je kunnen voorlichten over de verschillende behandelingen tegen haaruitval. Wij beschikken over professionele kennis over deze verschillende oplossingen tegen haaruitval. Daarom kunnen we ook helpen als je twijfelt tussen verschillende behandelingsmogelijkheden. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp. Het is belangrijk om altijd goed na te denken over welke behandeling het beste bij je past. Twijfel je? Neem dan rustig de tijd om er over na te denken welke behandeling het beste bij je past.

Er worden regelmatig ook andere namen voor deze behandeling gegeven. Denk hierbij aan micro haar pigmentatie, medische tatoeage, stoppeltattoo en tricopigmentatie. In principe gaat het meestal altijd om dezelfde soort behandeling. Houd er echter rekening mee dat de gebruikte techniek, apparatuur en pigmenten wel per kliniek kunnen verschillen. Alternatieven voor deze behandeling zijn onder andere de haartransplantatie behandeling en het dragen van een haarwerk. Ook sommige haargroeimiddelen kunnen de haargroei bevorderen. Denk hierbij onder andere aan mesotherapie. Mesotherapie wordt steeds vaker toegepast bij beginnende haaruitval.

Haar op hoofd tatoeëren FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over haar op het hoofd tatoeëren komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is dat, haar op hoofd tatoeëren?

Haar op je hoofdhuid laten tatoeëren is een andere omschrijving voor micro haar pigmentatie of een haar tatoeage. De techniek wordt toegepast om onder andere haarverlies, kaalheid, littekens en kalende plekken op de hoofdhuid te camoufleren. Het is een niet chirurgische behandeling die bij een brede groep mensen kan worden toegepast. De behandelde huid krijgt door de permanente pigmenten die ingebracht worden niet van echt haar te onderscheiden haarstoppeltjes. Hierdoor kan je haardos optisch verdicht worden, maar ook een stoere shaven look kan worden gecreëerd, als je haar op je hoofd laat ‘tatoeëren’.

2. Hoe werkt dat, haar op het hoofd laten tatoeëren?

Juist omdat de micro haar pigmentatie techniek wel wat van tatoeëren weg heeft, wordt soms gesproken over een haar tatoeage. In tegenstelling tot een echte tatoeage wordt bij een micro haar pigmentatie behandeling gewerkt met naalden die veel dunner en korter zijn. De naalden zijn bevestigd aan een speciaal hiervoor ontworpen apparaat. Tijdens de behandeling wordt permanent pigment in de bovenste huidlaag aangebracht. Door de fijne naaldjes die gebruikt worden, ontstaan kleine stoppeltjes die met het blote oog niet van echte haarstoppels zijn te onderscheiden. Micro haar pigmentatie is een langdurige behandeling die meerdere uren kan duren.

3. Ben ik geschikt om haar op mijn hoofd te laten tatoeëren?

Micro haar pigmentatie kan bij de meeste mensen worden toegepast. Heb je last van vergevorderde kaalheid, waardoor een haartransplantatie niet meer mogelijk is? Voor een MHP-behandeling heb je geen eigen donormateriaal nodig. Haar op je hoofd laten tatoeëren geeft een volledig kaal hoofd een verzorgde uitstraling met een geschoren look. MHP is ook een geschikte oplossing bij een verminderde haardichtheid en een terugtrekkende haargrens. Je kunt jezelf ook laten informeren over een behandeling als je kale plekken op je hoofd hebt, die veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld alopecia areata. Soms wordt ook voor micro haar pigmentatie gekozen om littekens te verbergen.

4. Wat kan ik verwachten van haar op hoofd tatoeëren?

MHP is een niet chirurgische behandeling met een langdurige behandeltijd. Je kunt de MHP kliniek direct na het afronden van de MHP-behandeling verlaten. Door de intensieve behandeling en het gebruik van een naald kan de behandelde hoofdhuid rood verkleurd en licht gezwollen zijn. Dit is niets om je zorgen over te maken. Zowel de roodheid als de mogelijke zwellingen verdwijnen vanzelf binnen een aantal dagen. Verzorg de hoofdhuid de eerste week tot tien dagen na de ingreep volgens de adviezen die je van de MHP-specialist ontvangt, zo vergroot je de kans op een positief eindresultaat.

5. Welke resultaten geeft het laten tatoeëren van haar op mijn hoofd?

Haar op hoofd tatoeëren is een geweldige oplossing om je dunner wordende haardos optisch te verdichten. Je kunt de behandeling ook laten toepassen op een volledig kalende schedel of om littekens te verbergen. Direct na de eerste behandelsessie heb je zichtbare resultaten. De aangebrachte pigmenten zien er eerst soms nog vrij licht uit. Ook kan door het huidvernieuwingsproces pigment worden afgebroken. Doorgaans zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een optimaal resultaat te komen.

6. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat bij een haar tatoeage nodig is om een optimaal resultaat te bereiken, is gemiddeld drie per persoon. Tijdens het intakegesprek bij de MHP kliniek bekijkt de MHP-specialist je hoofdhuid en wordt geadviseerd hoeveel hoofdzones voor een optimaal resultaat behandeld kunnen worden. De meeste mensen hebben drie behandelingen nodig, waarbij de derde behandeling veelal een touch-up is.

7. Is haar op hoofd tatoeëren een pijnlijke behandeling?

De pijnervaring tijdens een micro haar pigmentatie behandeling verschilt per persoon. Afhankelijk van je pijngrens kun je de hoofdhuid voor de behandeling insmeren met een verdovende crème. De meeste mensen die haar op het hoofd laten tatoeëren spreken dan ook niet over pijn, maar over een irriterend gevoel. Overigens is het wel zo dat het pijnlijke of irriterende gevoel verdwijnt als de behandeling wordt afgerond. Je kunt een gewone pijnstiller nemen voor aanvang van de micro haar pigmentatie behandeling.

8. Heb ik invloed op het resultaat van haar op hoofd tatoeëren?

Een van de belangrijkste adviezen die je opvolgt, is om je hoofdhuid tijd te gunnen om te herstellen. De hoofdhuid kan door toepassing van de naald heel minimaal beschadigen en er kunnen zich korstjes vormen. Krab deze niet van de huid af, want daarmee kun je wondjes en uiteindelijk infecties veroorzaken. Van de MHP-specialist krijg je advies en tips hoe je de behandelde huid kunt verzorgen tijdens de dagen na de ingreep. Het zijn vaak kleine aanpassingen, waarmee je zelf een grote invloed hebt op het uiteindelijke resultaat. Wees zeker de eerste dagen na de MHP-behandeling voorzichtig en stel de huid niet bloot aan het zonlicht en/of zonnebank. Gebruik een verzorgende crème met hoge SPF factor. Weet je niet welke crème geschikt is? Vraag dan de behandelend MHP-specialist om advies.

9. Wat zijn de voordelen van haar op hoofd tatoeëren?

Haar op hoofd tatoeëren geeft direct zichtbare resultaten. Daarnaast is het een behandeling die een oplossing biedt voor een brede groep mensen die geconfronteerd worden met haaruitval en kaalheid. Micro haar pigmentatie is doorgaans ook behoorlijk wat goedkoper dan bijvoorbeeld een haartransplantatie.

10. Heeft haar op hoofd tatoeëren ook nadelen?

Je hebt vaak meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken. De behandeling duurt lang en is arbeidsintensief. Zeker als je jezelf niet op je gemak voelt bij het zien van naalden, kan een behandelsessie van 6 tot 8 uur behoorlijk lang lijken. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de pigmenten niet het gewenste resultaat geven, omdat ze worden uitgestoten door het lichaam.

11. Kan ik een litteken laten camoufleren door haar op mijn hoofd te laten tatoeëren?

Micro haar pigmentatie is een ideale behandeling om littekens op de hoofdhuid te camoufleren. Hiervoor kunnen meerdere kleuren pigment met elkaar gecombineerd worden. Het litteken wordt op een mooie manier verborgen en is voor het blote oog nauwelijks meer zichtbaar.

12. Haar op hoofd tatoeëren in combinatie met andere behandelingen, wat zijn de mogelijkheden?

Gebruik je een haargroeimiddel en overweeg je een micro haar pigmentatie behandeling? Vraag advies aan je (huis)arts. MHP is een veilige behandeling die in combinatie met overige behandelingen toegepast kan worden. De pigmenten die worden aangebracht, hebben geen invloed op de lichaamseigen haarzakjes en/of de natuurlijke haargroei. Als je een haargroeimiddel gebruikt, vertel je dit ook tijdens het intakegesprek bij de MHP-specialist. Zo kunnen eventuele bijwerkingen worden voorkomen.

13. Wat kost haar op hoofd tatoeëren?

Over het algemeen zijn cosmetische behandelingen kostbaar. Dat geldt ook voor een micro haar pigmentatie behandeling. De kostprijs wordt bepaald door het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Daarnaast zijn de klinieken vrij om zelf de tarieven samen te stellen. De MHP kliniek biedt aantrekkelijke en toegankelijke tarieven voor MHP behandelingen. De tarieven beginnen bij € 590 voor een hoofdzone en lopen op tot € 2.295 voor vijf hoofdzones. De genoemde tarieven bevatten drie behandelingen.

14. Worden de kosten voor haar op hoofd tatoeëren vergoed?

De kosten voor een micro haar pigmentatie behandeling worden helaas alleen in uitzonderlijke gevallen vergoed. Dit betekent dat je de voorwaarden voor een vergoeding na kunt lezen in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Wordt de MHP behandeling uitgevoerd, omdat je haarverlies wordt veroorzaakt door een ongeval en/of brandwonden? Zorg dan dat je verzekeraar de nodige medische verklaringen krijgt. In dergelijke gevallen kan soms een gedeeltelijke vergoeding worden toegezegd. Neem contact op met je zorgverzekeraar, deze kan direct de relevante geven over voorwaarden en mogelijkheden voor een vergoeding.

15. Kan ik de kosten voor haar op hoofd tatoeëren in termijnen betalen?

Als je zorgverzekeraar geen mogelijkheden voor een kostenvergoeding heeft, kan een MHP behandeling een dure oplossing zijn. Het kan voorkomen dat je het bedrag niet in een keer kunt missen. De MHP kliniek werkt samen met Cosmetic Finance. Bij deze kredietverstrekker kun je de mogelijkheden voor een persoonlijke lening en/of doorlopend krediet bespreken. Hierbij wordt gekeken naar je maandelijkse inkomsten en uitgaven. De geldlening maakt het mogelijk om de gewenste behandeling te ondergaan. Je lost maandelijks overeengekomen termijnbedragen af aan de kredietmaatschappij.

16. Hoe lang duurt haar op hoofd tatoeëren?

MHP is een langdurige behandeling die met uiterste nauwkeurigheid wordt uitgevoerd. De behandelduur hangt af van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Gemiddeld duurt een behandelsessie tussen de 6 en 8 uur. MHP-specialisten verdelen complexe haar tatoeages in uitzonderlijke gevallen soms over meerdere behandeldagen.

17. Wat moet ik nog meer weten over haar op hoofd tatoeëren?

Tricopigmentatie, zoals haar op hoofd tatoeëren ook wordt genoemd, is een innovatieve behandeltechniek. Veel mensen kunnen worden geholpen met een behandeling. Op verzorgde wijze worden kalende plekken, een dunner wordende haardos en littekens gecamoufleerd. Je zelfvertrouwen krijgt een boost en je kijkt weer met plezier in de spiegel. Als je niet zeker weet of je door allergieën in aanmerking komt voor een behandeling, kun je van tevoren een proefstukje laten aanbrengen. Blijft een reactie van de huid uit? Dan kun je een behandeling afspreken.

18. Is tricopigmentatie een echte tatoeage?

Haar op je hoofd laten tatoeëren is niet hetzelfde als een echte tatoeage. Zowel de gebruikte apparatuur als het pigment dat wordt ingebracht in de hoofdhuid verschillen van elkaar. Micro haar pigmentatie wordt uitgevoerd met korte, dunne naalden en het pigment is speciaal voor tricopigmentatie ontwikkeld. De haar tattoo wordt aangebracht in de bovenste huidlaag, een echte tatoeage wordt dieper, en met ander pigment, in de huid aangebracht.

19. Kan mijn huid verdoofd worden voor de tricopigmentatie behandeling?

Micro haar pigmentatie wordt in de regel zonder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De behandeling is niet zozeer pijnlijk, eerder irritant. Mensen die gevoelig zijn of die erg op zien tegen de behandeling kunnen dit bespreken met de behandelend MHP specialist. Om het gevoel te verminderen kun je de hoofdhuid insmeren met een verdovende crème die op doktersrecept verkrijgbaar is. Van napijn is doorgaans ook geen sprake. Heb je hoofdpijn na een lange behandeling? Neem dan een paracetamol.

20. Zijn de pigmenten die gebruikt worden kleurvast?

Een haartatoeage zal niet blauw of groen verkleuren. Het pigment wordt aangebracht in de bovenste huidlaag. Hier zal het na verloop van tijd vervagen. Regelmatig een touch-up behandeling ondergaan houdt de kleuren mooi en het resultaat goed.

21. Hoe snel vervaagt het pigment van een haartatoeage?

Het tempo waarin de kleuren vervagen hangt af van de manier waarop je de huid verzorgd. Vaak is na zo’n 18 maanden een eerste touch-up nodig. Dit kan echter ook eerder of later zijn. Wees bewust in het verzorgen en behandelen van de haartatoeage. Kies voor een crème met een hoge SPF factor als je zonder hoofddeksel buiten bent. Het dagelijks aanbrengen van een vochtinbrengende crème heeft eveneens een positieve invloed. Al met al kan het meerdere jaren duren voordat het pigment volledig is vervaagd, tenminste als je tussentijds geen touch-ups uit laat voeren.

22. Hoe is de garantie voor haar op hoofd tatoeëren geregeld?

Behandelaars zijn vrij in het bepalen van tarieven en garantievoorwaarden. MHP Kliniek hanteert een garantietermijn van een jaar op de pigmenten.

23. Wat kan ik doen als het resultaat van een eerder aangebrachte haar tattoo tegenvalt?

Het komt soms voor dat je niet tevreden bent met het bereikte resultaat. In samenspraak met de MHP specialist van MHP Kliniek kan gekeken worden welke mogelijkheden er zijn om het resultaat te veranderen en te verbeteren. Hierbij zal de MHP specialist uitvoerig vragen naar je wensen en verwachtingen van een behandeling. Daar waar nodig worden deze verwachtingen bijgesteld naar dat wat realistisch gezien haalbaar is.

24. Kan haar op hoofd tatoeëren mislukken?

In uitzonderlijke gevallen komt het voor dat het pigment niet aanslaat. Dan zijn meerdere behandelingen nodig om toch een goed resultaat te bereiken. Daarnaast kan er sprake zijn van een teleurstelling omdat je een ander verwachtingspatroon had van de behandeling. Teleurstellingen kunnen voorkomen worden, door jezelf vooraf goed te laten informeren over tricopigmentatie en de mogelijkheden die bij jou van toepassing zijn.

25. Kan ik de kleur van het pigment aan laten passen bij een touch-up behandeling van mijn haar tattoo?

Ja, een touch-up behandeling is een geschikt moment voor aanpassingen. Zoals je natuurlijke haarlijn met het verstrijken van de jaren zou veranderen, zo kun je ook de haarlijn van een haartatoeage aan laten passen. Hetzelfde geldt voor de kleuren van het pigment die gebruikt worden. Kies wel altijd voor een kleur die overeenkomt met je eigen haarkleur. Zo blijven de resultaten natuurgetrouw.

26. Wat kan ik verwachten van een intakegesprek bij haar op hoofd tatoeëren?

Het intakegesprek is een belangrijk moment voor zowel jezelf als de behandelend MHP specialist. Je wensen en verwachtingen worden doorgenomen en de specialist bekijkt je hoofdhuid aandachtig. Je gezondheid wordt besproken evenals je medische achtergrond. Laat daarbij eventueel medicijngebruik niet onbesproken. Aan de hand hiervan kan de specialist je een behandelplan voorstellen en wordt bepaald hoeveel hoofdzones je voor een optimaal resultaat kunt laten behandelen.

27. Is haar op hoofd tatoeëren veilig?

Ja, micro haar pigmentatie is een veilige cosmetische behandeling met een zeer kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Als je de behandeling door een ervaren en gekwalificeerde MHP specialist uit laat voeren dan kun je erop vertrouwen dat er wordt gewerkt met hygiënische en steriele apparatuur en goedgekeurde pigmenten. Behandelaars die in het bezit zijn van een GGD-vergunning worden steekproefsgewijs gecontroleerd door inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Je bent bij MHP Kliniek in vakbekwame en bovendien vertrouwde handen.

28. Kan iedereen met haarverlies haar op hoofd laten tatoeëren?

Zowel mannen als vrouwen met haaruitval en/of kaalheid kunnen een MHP behandeling overwegen. De behandeling kan worden toegepast wanneer je in goede gezondheid verkeert en er geen sprake is van actieve hoofdhuidinfecties, instabiele Alopecia areata en/of tijdens een zwangerschap.

29. Kan ik mijn haar scheren na een MHP behandeling?

Ja, al kun je daar beter 5 tot 7 dagen mee wachten.

30. Stopt mijn haar met groeien na tricopigmentatie?

Nee, het semipermanente pigment heeft geen nadelige gevolgen voor de natuurlijke haargroei. De MHP behandeling is veilig en kan een prima aanvulling zijn op je eigen haargroei.

31. Hoe vaak moet ik een touch-up laten toepassen?

Je bepaalt zelf of je na de MHP behandeling het resultaat wilt laten bijwerken. Gemiddeld wordt een touch-up eens in de 2 tot 5 jaar geadviseerd, dit is afhankelijk van de mate waarin het pigment vervaagd.

32. Zal ik haar op mijn hoofd laten tatoeëren?

Micro haar pigmentatie is effectief bij de behandeling van haaruitval bij mannen en vrouwen. Een toenemend aantal vrouwen over tricopigmentatie om de haardos optisch voller te laten lijken. Het is een veilige behandeling met een zeer kleine kans op bijwerkingen. Wanneer je last hebt van haarverlies en een haartransplantatie niet ziet zitten, maar eigenlijk ook geen haargroeimiddel wilt gebruiken, kan MHP een prima alternatief zijn.

33. Kan een haar tattoo onder narcose worden aangebracht?

Nee, bij een MHP behandeling wordt geen gebruikt gemaakt van volledige of plaatselijke verdovingen. Je kan de huid vooraf insmeren met een verdovende crème, zodat je weinig merkt van het aanbrengen van het pigment.

34. Ziet een haar tattoo er natuurlijk uit?

Ja, de aangebrachte pigmenten zijn niet of nauwelijks van natuurlijke haarstoppels te onderscheiden. Een haar tattoo hoeft niet op te vallen, waardoor de resultaten er natuurgetrouw uitzien. Vrienden en bekenden zullen zeggen dat je iets hebt laten veranderen en dat je haar er goed uitziet. Iemand die niet weet je dat je een MHP behandeling hebt laten toepassen ziet het verschil niet met echte stoppels.

35. Ik heb Alopecia areata kan ik een haar tattoo laten aanbrengen?

Dat is afhankelijk van de toestand waarin de Alopecia zich bevindt. Bespreek je voornemen met de behandelend arts of specialist. Als de Alopecia stabiel is dan kun je ook kale plekken die hiervan een gevolg zijn met behulp van micro haar pigmentatie laten camoufleren.

36. Kan een haar tattoo ongedaan gemaakt worden?

Ja, wanneer je niet tevreden bent met het resultaat, of om een andere reden van het pigment af wilt, kun je het pigment laten verwijderen. Net zoals bij het verwijderen van een echte tatoeage zijn daarvoor meerdere laserbehandelingen nodig. Je kunt ook wachten tot het pigment op natuurlijke wijze wordt afgebroken.

37. Kan ik na een haartransplantatie een haar tattoo laten aanbrengen?

Ja, je kunt het resultaat van een haartransplantatie verder laten verdichten met behulp van micro haar pigmentatie. Laat de MHP behandeling pas uitvoeren nadat je dit hebt besproken met de haartransplantatie specialist.

MHP kliniek

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘haar op hoofd tatoeëren’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Recent Posts
Micro haar pigmentatie zon.