Micro haar pigmentatie prijzen en tarieven

Micro haar pigmentatie is een steeds vaker toegepaste niet chirurgische ingreep. De behandeling wordt onder meer uitgevoerd om zowel haarverlies als littekens te verhullen. Het is de verfijnde techniek die het mogelijk maakt om hele fijne haarstoppeltjes na te bootsen, waarbij het resultaat niet van echt te onderscheiden is. Als je de mogelijkheden voor een behandeling aan het bekijken bent dan zijn micro haar pigmentatie prijzen en tarieven een belangrijke bron van informatie.

Micro haar pigmentatie kosten

De micro haar pigmentatie tarieven bij de MHP kliniek variëren van € 590,- voor 1 zone tot € 2.295,- voor 5 zones.

ZonesPrijsBehandelingen
1 Zone€ 590,-3 Behandelingen
2 Zones€ 1.095,-3 Behandelingen
3 Zones€ 1.595,-3 Behandelingen
4 Zones€ 1.995,-3 Behandelingen
5 Zones€ 2.295,-3 Behandelingen
Micro haar pigmentatie prijzen of tarieven.

FUT litteken / FUE litteken behandeling kosten

De prijzen voor een FUT litteken behandeling en FUE litteken behandeling zijn € 590,- (per 10 cm bij FUT litteken en per 10 bij 10 cm bij FUE littekens).

Kosten van een micro haar pigmentatie touch-up behandeling

Het kan wenselijk zijn om na 1 of 2 jaar een kleine touch-up behandeling te doen. Voor eerder behandelde klanten bij de MHP kliniek geldt een tarief van € 95,- per zone voor een touch-up behandeling.

Micro haar pigmentatie behandeling in delen of termijnen betalen?

De MHP behandeling kan je ook in termijnen te betalen. De MHP kliniek werkt hiervoor nauw samen met partner Cosmetic Finance. De aanvraag voor het betalen in termijnen kan je bij deze partij eenvoudig online indienen.

Hoe worden micro haar pigmentatie prijzen en tarieven samengesteld?

Eens je de beslissing hebt genomen om een MHP behandeling uit te laten voeren dan wil je jezelf vaak oriënteren op de micro haar pigmentatie prijzen en tarieven. Waar het misschien wat ingewikkeld overkomt omdat er gewerkt wordt met zogenaamde hoofdzones zul je zien dat het eenvoudig is om een geschatte prijs voor een volledige behandeling te berekenen. De verschillende schoonheidsklinieken en specialisten hebben online vaak de tarieven vermeld. Dit loopt uiteen van een uurtarief per aangevangen uur, tot samengestelde pakketten voor bijvoorbeeld een shaven look of littekencorrecties.

Exacte micro haar pigmentatie prijzen en tarieven bij het eerste consult

De micro haar pigmentatie prijzen en tarieven die je online vindt zullen verder worden toegelicht tijdens het intake gesprek bij de betreffende kliniek. De specialist zal nauwkeurig de mogelijkheden in kaart brengen waardoor je een micro pigmentatie prijzen en tarieven overzicht krijgt voor de behandeling. Je weet precies waar je aan toe bent en je wordt achteraf niet meer met onvoorziene extra kosten voor onder meer nazorg geconfonteerd. Zorg altijd dat je een complete prijs krijgt voor de gewenste MHP behandeling. Met een prijsvoorstel weet je wat je allemaal kunt en mag verwachten en kan je de verschillende aanbieders beter met elkaar vergelijken. Goedkoop hoeft niet altijd slecht te zijn, maar het is ook niet direct gezegd dat de allerduurste MHP behandeling ook het meest opitmale eindresultaat geeft. De meeste klinieken zullen je tijdens het intake gesprek een duidelijk overzicht geven van alle kosten die bij de totaalprijs zijn inbegrepen.

Micro haar pigmentatie prijzen en tarieven hoofdzones

Zoals eerder gezegd worden de micro haar pigmentatie prijzen en tarieven veelal verdeelt in verschillende hoofdzones. Door dit te doen wordt er een duidelijk beeld geschept van de mogelijkheden en kosten. Heb je sinds kort last van inhammen die je wilt verhullen dan heb je daar als vanzelfsprekend niet zoveel hoofdzones die behandelt moeten worden voor nodig als bij een vergevorderde mate van kaalheid. De ene hoofdhuid is de andere niet en zo kunnen er voor dezelfde hoofdzones misschien wel een uiteenlopend aantal sessies nodig zijn. Een micro haar pigmentatie behandeling is erg persoonlijk en verschilt van hoofd tot hoofd. Per kliniek zijn de kosten van een MHP behandeling anders samengesteld en vergelijken kan in sommige gevallen erg lonend zijn.

Micro haar pigmentatie prijzen en tarieven shaven look

Als je gaat voor een natuurlijk uitziende shaven look dan betaal je daar bij de diverse klinieken uiteenlopende tarieven voor. Het loont daarom zeker de moeite om verschillende intake gesprekken af te spreken en zo een vergelijking van de kosten te maken. Bij een shaven look krijg je de illusie van korte haarstoppeltjes die natuurlijk over de hoofdhuid zijn verspreid. De stoppeltjes zijn niet van echt haar te onderscheiden en je hebt gemiddeld eens per jaar een nabehandeling nodig. Juist omdat er gewerkt wordt met tijdelijke pigmenten is het altijd mogelijk om het pigment aan de passen en je haarlijn bij te laten werken. Micro haar pigmentatie kan volledig naar wens worden uitgevoerd.

Zit er verschil in de micro haar pigmentatie prijzen en tarieven voor mannen en vrouwen?

Bij geen van de klinieken en aanbieders van MHP behandelingen zit er onderscheid en/of verschil in de prijzen en tarieven voor mannen en vrouwen. Vrouwen kunnen bij uitvallend haar prima gebruik maken van de innovatieve techniek. Het eigen haar krijgt een meer vollere uitstraling en het ziet er bovendien ook uiterst natuurlijk uit. Je bent niet langer aangewezen op hoofdoekjes of haarstukjes. Micro haar pigmentatie is mogelijk in de diverse fasen en stadia van haarverlies c.q. kaalheid.

• Littekens op je hoofd kunnen met behulp van een MHP behandeling worden gecamoufleerd. Uiteraard is ieder litteken anders en in het consult worden de mogelijkheden uitvoerig besproken. Tot littekens behoren ook deze die je hebt overgehouden aan een haartransplantatie.
• Bij beginnend haarverlies is een MHP behandeling een uitstekende opvul oplossing. Je hoofdhuid wordt bedekt en het contrast tussen de kalende hoofdhuid en je eigen haar is minder zichtbaar.
• Pleksgewijze kaalheid kan prima verhult worden met een micro haar pigmentatie behandeling. Ook als je door je kaalheid over onvoldoende donorgebied beschikt en daardoor niet in aanmerking komt voor een haartransplantatie is micro haar pigmentatie een mogelijke behandeling.

Micro haar pigmentatie prijzen en tarieven vergelijken

Een MHP behandeling is een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis. Je zelfvertrouwen krijgt een boost en je staat weer met een grote glimlach voor de spiegel. Vraag bij verschillende klinieken de micro haar pigmentatie prijzen en tarieven op. Zo kun je vergelijken en krijg je een duidelijk beeld van de kosten en mogelijkheden die er voor je beschikbaar zijn. Klinieken bevinden zich verspreid over zowel Nederland als België en ook daar kan zich een verschil in de tarieven voordoen. De Belgische klinieken hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waarbij je bovendien wordt begeleid door professionele medewerkers. De micro haar pigmentatie prijzen en tarieven in België liggen wat lager dan de Nederlandse tarieven. Het enige verschil is uiteraard wel de afstand. Een volledige behandeling neemt meerdere sessies in beslag en de reiskosten kunnen dan meetellen. Overigens is er van een taalbarrière geen sprake. Specialisten en medewerkers staan je in je eigen taal te woord en dat geeft wel vaak net een beetje extra vertrouwen.

Als je de micro haar pigmentatie prijzen en tarieven onderling met elkaar vergelijkt dan zul je zien dat de kosten voor deze behandeling een stuk lager liggen dan bij onder meer een haartransplantatie. Bijna iedereen kan een MHP behandeling ondergaan en de resultaten zijn uitstekend. Lees jezelf in in de mogelijkheden en wie weet zet ook jij binnenkort de stap naar een natuurlijke look met behulp van een MHP behandeling.

Micro haar pigmentatie kosten, prijzen en tarieven FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over micro haar pigmentatie kosten komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

Micro haar pigmentatie kosten, prijzen en tarieven FAQ – veelgestelde vragen

1. Hoeveel kost een micro haar pigmentatie behandeling?

De kosten voor micro haar pigmentatie verschillen per kliniek. Iedere aanbieder is vrij om eigen prijzen te bepalen. In de meeste gevallen wordt de prijs hoofdzakelijk bepaald door het aantal hoofdzones die behandeld worden. Het aantal behandelsessies kan mede bepalend zijn. Als je de verschillende micro haar pigmentatie met elkaar wilt vergelijken kun je bij meerdere aanbieders een prijsopgave aanvragen. Bij de MHP kliniek starten de kosten voor een MHP behandeling bij € 590.

2. Hoe worden micro haar pigmentatie kosten berekend?

Bij het berekenen van micro haar pigmentatie kosten speelt het aantal hoofdzones dat wordt behandeld een grote rol. Daarnaast telt het aantal behandelsessies mee in de uiteindelijke kostprijs. Laat je een enkele kalende plek of een hoofdzone behandelen, dan zijn de kosten lager dan wanneer je voor een volledige shaven look wordt behandeld. Als je prijzen vergelijkt, let dan bijvoorbeeld ook op het soort pigment dat wordt gebruikt. Er zit een groot verschil tussen tijdelijke en permanente pigmenten.

3. Is micro haar pigmentatie een betaalbare behandeling?

Tricopigmentatie, zoals micro haar pigmentatie ook wel wordt genoemd, is een niet chirurgische behandeling. Tijdens de behandeling wordt er geen gebruikt gemaakt van plaatselijke verdoving of algehele narcose. Deze cosmetische behandeling heeft een bepaald prijskaartje. Als je echter andere behandelingen tegen haaruitval en kaalheid vergelijkt met micro haar pigmentatie, dan zie je dat tricopigmentatie een uiterst betaalbare oplossing is.

4. Betaalt iedereen even veel voor een MHP-behandeling?

Micro haar pigmentatie is een persoonlijke behandeling. Niet iedereen wordt aan hetzelfde aantal hoofdzones behandeld en niet iedereen heeft evenveel behandelsessies nodig. Tijdens een intakegesprek bij de MHP kliniek krijg je van de behandelend MHP-specialist een persoonlijk behandelvoorstel met een overzichtelijke prijsopgave.

5. Hoe weet ik welke hoofdzones ik kan laten behandelen?

Het aantal hoofdzones dat je voor een optimaal resultaat laat behandelen, hangt af van de mate van kaalheid en haaruitval. Soms kun je zelf een inschatting maken. Online kun je voorbeelden vinden van de indeling van hoofdzones. Je krijgt dan een idee van wat bij jou mogelijk is. Ben je onzeker over je eigen inschattingsvermogen? Een micro haar pigmentatie specialist kan je hoofdhuid grondig bekijken en je een voorstel doen voor een optimale behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s via de mail of WhatsApp te sturen, om op deze manier een prijsindicatie te ontvangen.

6. Met hoe veel behandelsessies moet ik rekening houden?

Na de eerste behandelsessie heb je direct resultaat. Het is normaal dat kort na de behandeling de kleuren van het pigment wat vager worden. Dit wordt bijgewerkt bij de volgende behandelingen. Een percentage van het aangebrachte pigment gaat verloren. Dit verlies is een gevolg van het lichaamseigen huidvernieuwingsproces, daarom is een tweede en een derde behandeling nodig. Optimale resultaten worden vaak al na de tweede sessie bereikt, een derde behandeling wordt vaak als touch-up gedaan. In een enkel geval zijn aanvullende behandelsessies nodig.

7. Is een MHP-behandeling in het buitenland goedkoper?

Cosmetische behandelingen worden door diverse buitenlandse aanbieders in Nederland aangeboden. Het kan voorkomen dat de geboden prijzen lager zijn dan die van Nederlandse klinieken. Als je de prijzen vergelijkt, dan is het belangrijk om te weten dat je ook naar het buitenland heen en weer moet reizen om de behandeling te ondergaan. Zeker bij meerdere behandelsessies kunnen de reis- en verblijfskosten behoorlijk oplopen. Optimale micro haar pigmentatie resultaten hebben meerdere behandelingen nodig, ook als je voor een behandeling in het buitenland kiest. Tussen de behandelmomenten zit iedere keer minimaal een maand. Daarnaast kan een MHP-behandeling in het buitenland ook communicatieproblemen met zich meebrengen.

8. Waarom is micro haar pigmentatie goedkoper dan een haartransplantatie?

MHP is een niet chirurgische cosmetische behandeling. Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep, waarbij gebruik wordt gemaakt van een plaatselijke verdoving. Afhankelijk van de gebruikte haartransplantatie techniek wordt de huid gehecht en kan een litteken achterblijven. Haartransplantatie is voor een kleinere groep mannen en vrouwen geschikt dan MHP. Je dient over voldoende donormateriaal te beschikken en daarnaast hangt het van de oorzaak van het haarverlies af of je geschikt bent voor een haartransplantatie. MHP is minder ingrijpend en kan ook bij volledige kaalheid worden toegepast. Na een haartransplantatie heb je weer haargroei. Permanent pigment dat wordt ingebracht, blijft altijd op haarstoppeltjes lijken, je eigen haargroei wordt hierdoor op geen enkele wijze beïnvloed.

9. Hoe is de prijs kwaliteit verhouding van MHP in het buitenland?

Het liefste laat je natuurlijk een MHP-behandeling uitvoeren door een ervaren MHP-specialist. Deze hebben de techniek in de vingers zitten en weten hoe een optimaal resultaat bereikt kan worden. Het is niet gezegd dat buitenlandse aanbieders behandelingen van een mindere kwaliteit uitvoeren. Je kunt je vooraf verdiepen in de ervaringsverhalen van anderen met buitenlandse MHP-specialisten. Daarnaast is het in geval van bijwerkingen niet altijd makkelijk om naar de buitenlandse kliniek te reizen om behandelt te worden.

10. Worden micro haar pigmentatie kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Micro haar pigmentatie is een cosmetische behandeling die slechts in uitzonderlijke gevallen voor een gedeeltelijke of volledige kostenvergoeding in aanmerking komt. Als de haaruitval en/of kaalheid wordt veroorzaakt door een ongeluk of brandwonden, kan een zorgverzekeraar een uitzondering maken. De eventuele voorwaarden voor vergoeding staan omschreven in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering en aanvullende verzekering. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan direct contact op met je zorgverzekeraar. Je krijgt dan relevante informatie over de mogelijkheden.

11. Kan ik de kosten voor een MHP-behandeling in termijnen betalen?

Zeker als je aan vijf hoofzones wordt behandeld, kunnen de kosten voor een complete MHP-behandeling oplopen. De micro haar pigmentatie kosten bij MHP kliniek beginnen bij € 590 en lopen op tot € 2.295. Niet iedereen die een behandeling overweegt, kan de kostprijs in een keer betalen. MHP kliniek werkt samen met een kredietverstrekker. Deze bekijkt samen met je de mogelijkheden voor een persoonlijke lening. Bij het aangaan van een geldlening betaal je maandelijkse aflossingen aan de kredietmaatschappij. Uiteraard worden rentekosten in rekening gebracht.

12. Hoe kan ik MHP kosten aftrekken van mijn aangifte inkomstenbelasting?

Ziektekosten die je zelf betaalt, kunnen op de jaarlijkse inkomstenbelasting aangifte in sommige gevallen als aftrekpost worden vermeld. Aangezien zorgverzekeraars de kosten voor MHP slechts in uitzonderlijke gevallen vergoeden, is het vooraf verstandig om je te laten informeren door een belastingconsulent of fiscaal adviseur. Deze kennen de mogelijkheden en de voorwaarden waar ziektekosten aan dienen te voldoen, voordat ze als geldige aftrekpost kunnen worden opgegeven.

13. Hoe krijg ik korting op micro haar pigmentatie kosten?

Geadviseerd wordt om meerdere prijzen en aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kunt vaak besparen op de uiteindelijke kosten als je prijzen vergelijkt. Ga niet blind af op de goedkoopste aanbieding, maar kijk naar de inhoud van een behandeling. Hoeveel behandelsessies zijn inbegrepen, welk pigment wordt gebruikt en welke hoofdzones worden behandeld? Daarnaast kun je kijken naar ervaringen van anderen met een bepaalde aanbieder. Soms wordt ook korting gegeven als een MHP-specialist jouw foto’s van voor en na de behandeling mag publiceren. Vind je het niet erg om bekeken te worden tijdens de behandeling? Vraag of je behandeld mag worden op de open dag van een kliniek. Dit kan je een aardige korting op de behandelprijs opleveren. In sommige gevallen kan ook foto korting worden gegeven voor een micro haar pigmentatie behandeling.

14. Zijn micro haar pigmentatie kosten voor mannen en vrouwen gelijk?

Over het algemeen wordt de kostprijs voor micro haar pigmentatie bepaald door het aantal hoofdzones dat behandeld wordt en het aantal sessies dat plaatsvindt. Verschillen in prijzen voor mannen en vrouwen komen zelden voor. Mannen en vrouwen worden op dezelfde manier behandeld, met dezelfde apparatuur en hetzelfde pigment. Je kunt prijzen opvragen bij verschillende aanbieders en deze grondig met elkaar vergelijken.

15. Is goedkoop bij micro haar pigmentatie altijd duurkoop?

Net zoals voor zoveel andere behandelingen en dingen geldt dat goedkoop niet standaard duurkoop hoeft te betekenen. Belangrijk is de ervaring van de behandelend MHP-specialist en de kwaliteit die wordt geleverd. Vaak zullen minder ervaren specialisten lagere micro haar pigmentatie kosten in rekening brengen. Wees daarom alert en probeer vooraf ervaringen van anderen te lezen. Het internet is daarbij een handige informatiebron. Daar staat tegenover dat de duurste aanbieding geen garantie geeft op de mooiste resultaten.

16. Hoe kan ik binnen- en buitenlandse micro haar pigmentatie kosten met elkaar vergelijken?

Vraag bij meerdere aanbieders van de behandeling een prijsopgave aan. Doe dit bij zowel binnen- als buitenlandse klinieken. Leg de prijzen naast elkaar en kijk wat precies de inhoud van een aanbieding is. Een extra punt van aandacht zijn de reis- en verblijfskosten die je uitgeeft, als je naar het buitenland gaat voor een behandeling. Door alle kosten overzichtelijk op een rijtje te zetten, krijg je inzicht in het kostenplaatje.

17. Wat moet ik nog meer weten over micro haar pigmentatie kosten, prijzen en tarieven?

Micro haar pigmentatie is voor iedereen anders. Geen situatie is hetzelfde. Als je een behandeling overweegt, zet dan de vragen die hebt duidelijk op papier en ga op zoek naar antwoorden. Ga naar meerdere intakegesprekken en let op hoe je welkom wordt geheten en hoe je vragen beantwoord worden. Heb je een vertrouwd gevoel bij een MHP-specialist of wacht je liever een ander gesprek af? Voor een goed resultaat is het belangrijk om met vertrouwen in de behandelstoel plaats te nemen. Een behandeling duurt immers zomaar 6 tot 8 uur. Een ontspannen gevoel is dan onmisbaar.

Micro haar pigmentatie prijzen en tarieven FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over micro haar pigmentatie prijzen en tarieven komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is de prijs van een micro haar pigmentatie behandeling?

De micro haar pigmentatie prijzen en tarieven lopen uiteen. In Nederland is iedere aanbieder vrij om zelf een kostprijs voor een behandeling vast te stellen. Vaak wordt de prijs bepaald door het aantal hoofdzones dat behandeld wordt en het aantal behandelsessies dat wordt uitgevoerd. Je kunt de prijzen en tarieven met elkaar te vergelijken door meerdere prijsopgaves aan te vragen.

2. Hoe worden micro haar pigmentatie prijzen en tarieven berekend?

De meeste klinieken nemen als uitgangsbasis het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. In de regel telt ook het aantal behandelsessies mee dat voor de gegeven prijs in rekening wordt gebracht. Het spreekt voor zich dat het goedkoper is om een enkel litteken te laten camoufleren dan wanneer je een optisch vollere haardos laat aanbrengen. Daarnaast kan er verschil zitten in de prijzen voor het soort pigment dat wordt gebruikt. Betaal je voor tijdelijk of voor permanent pigment?

3. Is micro haar pigmentatie een dure cosmetische behandeling?

Micro haar pigmentatie is een niet chirurgische behandeling die tot de meest populaire cosmetische behandelingen hoort. Cosmetische behandelingen hebben over het algemeen een prijskaartje en dat geldt ook voor tricopigmentatie. In vergelijking met andere behandelingen tegen haaruitval en kaalheid is micro haar pigmentatie zeker betaalbaar. Prijzen verschillen per persoon. In Nederland kun je gebruik maken van goedkope en dure mogelijkheden.

4. Waarom betaalt iedereen een ander bedrag voor een MHP-behandeling?

Geen situatie is hetzelfde en niet iedereen wordt aan hetzelfde aantal hoofdzones behandeld. Micro haar pigmentatie is een nauwkeurige behandeling die voor iedereen anders is. Als je een gepersonaliseerd prijsvoorstel wilt hebben kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens het gesprek bekijkt de behandelend MHP-specialist je hoofdhuid en situatie. Aan de hand daarvan wordt een behandelplan samengesteld met een bijpassende prijsopgave.

5. Welke hoofdzones kan ik laten behandelen voor een optimaal resultaat?

Online zijn voorbeelden beschikbaar waarop de indeling van de hoofdzones te zien is. Aan de hand hiervan kun je soms zelf een redelijke inschatting maken van de mogelijkheden. Wil je met zekerheid weten wat de opties zijn? Een ervaren micro haar pigmentatie specialist kan een nauwkeurige opgave doen waarmee een optimaal resultaat bereikt kan worden. Het aantal behandelbare hoofdzones hangt af van de mate waarin de haaruitval zich bevindt.

6. Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een optimaal eindresultaat?

De meeste behandelingen tegen haaruitval vragen veel geduld. Tricopigmentatie geeft direct na de eerste behandelsessie zichtbare resultaten. Kort na de behandeling lijkt het aangebrachte pigment wat vaag van kleur. Dit trekt echter bij in de dagen daarna. Het is bovendien normaal dateen klein percentage van het aangebrachte pigment verloren gaat. Dit komt door het lichaamseigen huidvernieuwingsproces. Tijdens een tweede en derde behandelsessie wordt het resultaat verder geoptimaliseerd. Doorgaans zijn er 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

7. Kan tricopigmentatie in het buitenland goedkoper worden aangeboden?

Diverse buitenlandse aanbieders van cosmetische behandelingen zijn in Nederland actief. Micro haar pigmentatie wordt ook in het buitenland uitgevoerd en het kan voorkomen dat de tarieven lager zijn dan in Nederland. Let bij het vergelijken van binnen- en buitenlandse tarieven op, want als je naar het buitenland gaat ben je extra geld kwijt aan reis- en verblijfskosten. Bij meerdere behandelsessies op diverse momenten kan dit bedrag behoorlijk oplopen en zo een goedkope behandeling alsnog erg duur maken. Besteed ook aandacht aan eventuele communicatieproblemen. Niets is zo vervelend als niet begrepen worden en/of niet kunnen praten met de MHP-specialist die de behandeling uitvoert.

8. Wat kan ik verwachten van de prijs kwaliteit verhouding van micro haar pigmentatie in het buitenland?

Net zoals in Nederland laat je ook in het buitenland tricopigmentatie uitvoeren door een ervaren MHP-specialist. Ervaren specialisten zijn vaak op dagelijkse basis bezig met de techniek en ze weten op welke manier de beste resultaten bereikt kunnen worden. Buitenlandse micro haar pigmentatie specialisten kunnen uitstekende kwaliteit leveren voor een schappelijke prijs. Het verdient de aanbeveling om vooraf ervaringen met buitenlandse MHP klinieken te lezen en waar mogelijk met elkaar te vergelijken.

9. Hoe komt het dat micro haar pigmentatie zoveel goedkoper is dan een haartransplantatie?

Als je micro haar pigmentatie prijzen en tarieven vergelijkt met de kostprijs van een haartransplantatie dan zie je direct een groot verschil. Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij je zelf over voldoende donormateriaal dient te beschikken. Er komen veel minder mannen en vrouwen voor een FUT- of FUE-haartransplantatie in aanmerking dan dat dat bij micro haar pigmentatie het geval is. Je geschiktheid voor een haartransplantatie hangt onder meer af van de oorzaak die het haarverlies heeft. Micro haar pigmentatie is minder ingrijpend en bovendien niet chirurgisch. De resultaten van tricopigmentatie zijn natuurgetrouw maar beïnvloeden de natuurlijke haargroei op geen enkele wijze. Na een haartransplantatie is er weer sprake van echte haargroei.

10. Vergoeden zorgverzekeraars de kosten voor micro haar pigmentatie?

Helaas wordt micro haar pigmentatie alleen in uitzonderlijke gevallen door een zorgverzekeraar vergoed. Vanuit de basisverzekering zijn geen voorwaarden en/of mogelijkheden voor een volledige of gedeeltelijke vergoeding beschikbaar. Verzekeraars kunnen een uitzondering maken voor haaruitval of kaalheid die veroorzaakt wordt door brandwonden of een ongeluk. Vaak moet je dan de nodige medische verklaringen en verwijzingen kunnen laten zien. Voorwaarden verschillen per verzekeringsmaatschappij. In je polisvoorwaarden staat meer vermeld over de vergoedingsbedragen, voorwaarden en mogelijkheden.

11. Kan ik een MHP-behandeling in termijnen betalen?

Op het moment dat je zorgverzekeraar geen mogelijkheden heeft om een gedeelte van de kosten te vergoeden kan tricopigmentatie een kostbare behandeling zijn. Zeker bij behandeling van vijf hoofdzones lopen de kosten op en kan het voorkomen dat je het volledige bedrag niet in een keer kunt missen. MHP kliniek werkt nauw samen met Cosmetic Finance, een kredietmaatschappij. Als je tijdens het intakegesprek aangeeft dat je de behandeling in termijnen wilt betalen, kun je overleggen met de kredietmaatschappij. Op het moment dat je een lening afsluit wordt het kostenplaatje duurder. Kredietverstrekkers brengen immers rente in rekening op het bedrag dat wordt geleend. Stel jezelf voor het aangaan van een kredietovereenkomst ook de vraag of je gedurende meerdere jaren maandelijks een termijnbedrag wilt aflossen voor een cosmetische behandeling.

12. Kan ik korting krijgen op de micro haar pigmentatie tarieven?

Begin altijd met het opvragen van prijzen bij meerdere aanbieders. Vergelijk deze met elkaar. Let op het aantal behandelsessies dat in de kostprijs is opgenomen, hoeveel hoofdzones worden behandeld en welke pigmenten worden gebruikt. Door goed te vergelijken krijg je vaak al een eerste kortingsmogelijkheid. Automatisch kiezen voor de goedkoopste aanbieder betekent niet dat je uiteindelijk ook de laagste prijs betaald. Ook hier geldt dat je de inhoud van de aanbieding aandachtig moet lezen. Een andere mogelijkheid om korting op de behandelprijs te krijgen is door akkoord te gaan met de publicatie van voor en na foto’s van jouw behandeling. Kortingsbedragen kunnen best aardig oplopen. Vraag tijdens het intakegesprek naar de kortingsmogelijkheden. Niet geschoten is immers altijd mis.

13. Zijn micro haar pigmentatie prijzen voor mannen en vrouwen gelijk?

De meeste klinieken hanteren dezelfde MHP prijzen voor mannen en vrouwen. De behandeling is hetzelfde en dezelfde apparatuur wordt gebruikt. Het enige verschil is dat aan mannen wordt gevraagd om het haar te millimeteren. Hierdoor kan het pigment beter afgestemd worden, de kleur van haarstoppels is vaak iets anders dan de daadwerkelijke haar. Vrouwen die voor tricopigmentatie kiezen hoeven het haar meestal niet af te scheren.

14. Zijn goedkope micro haar pigmentatie prijzen uiteindelijk altijd duurder?

Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn. Door jezelf vooraf te verdiepen in de ervaringen met een aanbieder van goedkope MHP-behandelingen kun je extra kosten en bovendien teleurstellingen voorkomen. Uiteraard zijn er ook relatief goedkope behandelaars die hoogwaardige kwaliteit leveren. Vergelijk ervaringen en mogelijkheden met elkaar, zodat je een weloverwogen beslissing neemt. Maak kennis met de betreffende aanbieder en ervaar zelf hoe het intakegesprek verloopt en op welke manier je te woord wordt gestaan.

15. Is het mogelijk om binnen- en buitenlandse MHP tarieven met elkaar te vergelijken?

Ja, als je meerdere prijsopgaves hebt kun je de inhoud daarvan met elkaar vergelijken. Ook hier geldt dat het aantal hoofdzones en het aantal behandelsessies belangrijk is. Als je het vergelijken van de tarieven combineert met het lezen van ervaringsverhalen krijg je een uitgebreid beeld van de binnen- en buitenlandse mogelijkheden.

16. Wat moet ik nog meer weten over micro haar pigmentatie prijzen en tarieven?

Micro haar pigmentatie kan een geschikte oplossing voor de behandeling van haaruitval zijn. Overweeg je een behandeling en ben je op zoek naar meer informatie? Zet de vragen die je hebt op papier en gebruik deze als uitgangspunt. Zo heb je tijdens een intakegesprek de mogelijkheden om op overzichtelijke wijze je vragen beantwoord te krijgen. Naast antwoorden op je vragen is het belangrijk om vertrouwen te hebben in degene die de behandeling uitvoert. Je zit tijdens de behandeling zes tot tien uur in de behandelstoel. Het is dan fijn als je dat op ontspannen wijze kunt doen, dit komt het resultaat ten goede.

17. Hoeveel kost het intakegesprek?

Het intakegesprek bij MHP Kliniek is geheel vrijblijvend en gratis.

18. Hoe kan ik de kosten van de MHP behandeling betalen?

De MHP specialist bespreekt tijdens het intakegesprek de betalingsmogelijkheden met je. Je kunt vooraf via een bankoverschrijving betalen, maar ook contant en/of een pinbetaling behoren tot de mogelijkheden. Het is mogelijk om de behandeling in 3 termijnen te betalen.

19. Kan ik zelf de kosten van een micro haar pigmentatie behandeling berekenen?

Als je weet hoeveel hoofdzones er behandeld worden, is het mogelijk om zelf de micro haar pigmentatie kosten te berekenen. Om zekerheid te krijgen over de kostprijs van een behandeling kun je ook een afspraak maken voor een intakegesprek bij de MHP Kliniek. Je ontvangt dan een behandelvoorstel en een persoonlijke prijsopgave.

20. Zijn de kosten voor een touch-up gelijk aan die van een gewone behandeling?

Dat hangt van de omvang van de touch-up behandeling af. Pigment dat nog niet lang vervaagt, heeft minder nabehandeling nodig, dan wanneer het vervagen van het pigment al langere tijd aan de gang is. Over het algemeen zijn de kosten voor een touch-up lager dan wanneer het een volledige micro haar pigmentatie behandeling betreft. In principe kost een touch-up behandeling €95 per zone.

21. Krijg ik korting als ik meerdere malen een nabehandeling of touch-up uit laat voeren?

Vaste klanten korting en mogelijkheden daartoe kun je bespreken met de MHP specialist.

22. Ik heb elders een goedkope aanbieding voor micro haar pigmentatie gezien. Kan ik een afspraak maken?

Ga altijd op je gevoel af. Het is niet verkeerd om te kijken wie een mooie aanbieding doet en wat precies bij de kostprijs is inbegrepen. Let op of de behandelaar een GGD-vergunning heeft en hoeveel behandelsessies worden toegepast. Meestal zijn er meerdere sessies nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Als de aanbieding een behandelsessie bevat en je moet voor de extra benodigde behandelingen apart betalen, kan die goedkope aanbieding alsnog duur uitvallen.

23. Wat doe ik als ik gebruik heb gemaakt van een aantrekkelijke aanbieding en ontevreden ben over het resultaat?

Je kunt bij MHP Kliniek terecht voor een corrigerende micro haar pigmentatie behandeling. Aan de hand van je wensen en de beschikbare mogelijkheden wordt het teleurstellende resultaat gecorrigeerd. Hierbij wordt rekening gehouden met je natuurlijke haarkleur en de haarlijn die je voor ogen hebt.

24. Moet ik betalen voor het uitvoeren van een proefstukje?

De kosten voor het aanbrengen van een proefstukje, om allergische reacties uit te kunnen sluiten, worden in rekening gebracht. Als je besluit om de behandeling uit te laten voeren kunnen de kosten eventueel in mindering worden gebracht. De mogelijkheden worden met je besproken tijdens het intakegesprek.

25. Is een proefstukje standaard onderdeel van een MHP behandeling?

Nee, als je in het verleden last hebt ondervonden van huidirritaties en/of als je gevoelig bent voor allergieën, kun je dit aangeven tijdens het intakegesprek. De MHP specialist zal aanvullende vragen stellen over de irritaties en/of de allergische reactie. Aan de hand daarvan kan besloten worden om een proefstukje aan te brengen. Het is echter geen standaard onderdeel van de micro haar pigmentatie behandeling.

26. Wanneer moet ik de behandelkosten betalen?

Je betaalt de kosten voor de behandeling bij aanvang van de behandeldag. Het is ook mogelijk om de kosten middels een bankoverschrijving vooruit te betalen. Je kunt het betaal moment met de MHP specialist overleggen, zo weet je precies waar je aan toe bent.

27. Kan ik een aanbetaling doen, zodat het totale bedrag op de dag van de behandeling wat minder groot is?

Ja, ook dat is mogelijk. Zeker bij een uitgebreide MHP behandeling kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Als je het makkelijker vindt om voorafgaand aan de behandeling een aanbetaling te doen, is dat uiteraard mogelijk.

28. Heb ik garantie op de micro haar pigmentatie behandeling?

De prijzen bevatten een all-in pakket. Dat betekent dat er bij elke behandeling drie behandelsessies zijn inbegrepen. Ook het gebruikte pigment en andere producten zijn evenals de voor- en nazorg bij de kostprijs inbegrepen. Mocht er onverhoopt een vierde behandeling nodig zijn voor een optimaal resultaat, dan doen wij dit gratis als extra service behandeling.

29. Ik kom achteraf niet voor dure verrassingen te staan?

Nee. Je weet voorafgaand aan de micro haar pigmentatie behandeling precies waar je op financieel gebied aan toe bent. Door te werken met complete behandeltarieven wordt voorkomen dat je voor elke sessie apart betaalt en dat de kosten voor nazorg later in rekening worden gebracht. De kosten zijn helder en overzichtelijk.

30. Ik heb een aanbetaling gedaan, maar ik wil toch liever afzien van de behandeling. Krijg ik mijn aanbetaling terug?

Als je toch besluit om de behandeling niet te ondergaan dan hoort de MHP specialist dat graag zo snel mogelijk en binnen een vastgestelde termijn. Zo kan een andere behandeling ingepland worden. Bel je kort van tevoren of op de dag van de behandeling af, dan kan een percentage in rekening worden gebracht als annuleringskosten.

31. Krijg ik korting op een touch-up als ik een nieuwe klant aanbreng?

Je kunt vragen naar kortingsmogelijkheden tijdens een consult bij de MHP specialist. Krijg je een korting? Let dan op de voorwaarden die eventueel van toepassing zijn.

32. Klopt het de micro haar pigmentatie in het buitenland goedkoper is?

De behandeling kan in het buitenland goedkoper worden aangeboden. Waar veel mensen niet of onvoldoende aandacht aan besteden bij het vergelijken van de kosten, is het feit dat je meerdere behandelsessies nodig hebt. Wanneer je dan de reis- en verblijfkosten bij het behandelbedrag optelt, is micro haar pigmentatie in Nederland vrijwel altijd voordeliger.

33. Zit er verschil in kostprijs tussen de pigmenten?

MHP kliniek werkt met kwalitatief hoogwaardige pigmenten die zowel hypoallergeen als biologisch afbreekbaar zijn. Van verschillende pigmenten en uiteenlopende tarieven is geen sprake. Je krijgt vooraf een overzichtelijke prijsopgave waarin alle kosten zijn opgenomen.

34. Betalen vrouwen een ander bedrag voor MHP dan mannen?

Nee, de behandeltarieven voor mannen en vrouwen zijn gelijk. Het verschil in kostprijs zit in het aantal hoofdzones dat je laat behandelen.

35. Is het goedkoper om tatoeage inkt te laten injecteren?

Tatoeage inkt is niet geschikt voor toepassing bij micro haar pigmentatie. De samenstelling is anders en in tegenstelling tot MHP pigment kan tatoeage inkt blauw of groen verkleuren. Laat een MHP behandeling alleen uitvoeren door een ervaren specialist, waarbij je er zeker van bent dat er wordt gewerkt met daartoe geschikte apparatuur en pigment.

36. Moet ik betalen voor een intakegesprek?

Nee, het intakegesprek is gratis je bent hiervoor geen kosten verschuldigd.

37. Ik heb eerder een intakegesprek gehad bij een andere kliniek, moet ik nu toch eerst naar een consult komen?

Ja, bij MHP kliniek wordt alleen een micro haar pigmentatie behandeling uitgevoerd nadat je bij een van de specialisten op consult bent geweest. De specialist bekijkt je hoofdhuid, de mate van het haarverlies en praat over je verwachtingen ten aanzien van de behandeling. Op basis daarvan wordt een behandelplan op maat voorgesteld.

38. Is een touch-up in de behandelprijs inbegrepen?

Nee, voor een touch-up betaal je de behandelkosten. Een touch-up wordt ook door een consult voorafgegaan, zodat je precies weet met welke kosten je rekening moet houden. Ook hierbij geldt dat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

39. Hoeveel kost een touch-up?

Wanneer je de micro haar pigmentatie bij MHP kliniek hebt laten toepassen wordt een bedrag van € 95 per hoofdzone in rekening gebracht bij een touch-up.

40. Ik heb de MHP behandeling in het buitenland laten toepassen, kan ik bij MHP kliniek terecht voor een nabehandeling?

Ja, ook als je elders de MHP behandeling hebt laten toepassen kun je nabehandelingen bij MHP kliniek laten toepassen. Vooraf bekijkt de MHP specialist de mogelijkheden en het aantal hoofdzones dat nabehandeld kan worden.

41. Is het goedkoper als ik zelf pigment meeneem?

MHP kliniek werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige pigmenten die zowel hypoallergeen en biologisch afbreekbaar zijn. Het is niet mogelijk om zelf pigment mee te nemen en/of aan te leveren.

Gerelateerde keywords

  • Micro haar pigmentatie prijzen, tarieven of kosten?
  • Micro hair pigmentation prijzen, tarieven of kosten?
  • Tricopigmentatie prijzen, tarieven of kosten?
  • Scalp pigmentatie prijzen, tarieven of kosten?
  • Haar tattoo of haar tatoeage prijzen, tarieven of kosten?
  • MHP prijzen, tarieven of kosten?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie prijzen, tarieven of kosten’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.

Micro haar pigmentatie kosten, ervaringen & voor en na foto’s

Ben je benieuwd naar de micro haar pigmentatie kosten, de ervaringen van anderen of naar voor en na foto’s? Het is vanaf heden ook mogelijk om de MHP behandeling in termijnen te betalen. We nodigen je graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult bij onze kliniek. Je kunt dan je wensen voorleggen aan onze MHP specialist. Aan de hand van je wensen en verwachtingen, zal er een behandelplan worden opgesteld. Daarnaast ontvang je een offerte op maat.