Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om je kalende hoofdhuid te bedekken. Van haarstukjes tot haartransplantaties en van een niet van echt te onderscheiden pruik tot een micro haar pigmentatie behandeling. Steeds vaker wordt er gekozen voor een micro haar pigmentatie, omdat deze behandeling een uiterst betaalbaar alternatief kan zijn voor een haartransplantatie. De micro haar pigmentatie kosten zijn aanzienlijk lager dan de gemiddelde haartransplantatie kosten.

Tarieven micro haar pigmentatie behandelingen

Steeds meer aanbieders maken het mogelijk om een micro haar pigmentatie behandeling te ondergaan. Dit is uiteraard gunstig want daarmee zakken ook de micro pigmentatie kosten. De onderlinge concurrentie wordt voornamelijk op prijs gevoerd, maar jeverliest daarbij zeker nooit de aangeboden kwaliteit uit het oog. Je kiest voor een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een innovatieve techniek. Naast het camoufleren van haaruitval kan micro haar pigmentatie worden toegepast bij het verbergen van littekens. Doorgaans geven de resultaten een natuurlijke look. Micro haar pigmentatie kosten hangen naast het aantal hoofdzones dat behandelt wordt ook af van de gebruikte materialen en kosten die in rekening worden gebracht voor zowel voor- als nazorg.

Micro haar pigmentatie kosten.

Micro haar pigmentatie kosten.

Micro haar pigmentatie kosten worden in zones verdeeld

Uiteraard verschillen de micro haar pigmentatie kosten sterk per aanbieder. Doorgaans worden de kosten wel verdeeld in zogenaamde hoofdgebieden of zones. Je kunt, desgewenst in overleg met de behandelaar, bepalen welke zones je wilt laten behandelen. Bovendien is het niet perse noodzakelijk om zone(s) te kiezen. Zo is voor een shaven look een andere prijs van toepassing en hetzelfde geldt voor het camoufleren van littekens. Het vergelijken van prijzen loont. Al kan goedkoop soms ook duurkoop betekenen. Maak altijd een weloverwogen keuze, waarbij het niet altijd verstandig is om blindelings voor de goedkoopste prijs te gaan.

Als je micro haar pigmentatie kosten gaat vergelijken dan zul je al snel opmerken dat ook speciale pakketprijzen worden aangeboden. Deze prijzen bevatten meerdere mogelijkheden zoals de voor- en nazorg, een of meerdere behandelingen en misschien ook een ‘opfrisbeurt’ een jaar later. Bekijk daarom ook altijd de prijs van losse behandelingen en andere toevoegingen. Door alles apart bij elkaar op te tellen kun jejezelf snel een mening vormen of de pakketprijzen van micro haar pigmentatie kosten lager liggen dan de losse onderdelen samen. Voor een gedeeltelijke tot een volledige behandeling van de hoofdhuid moet je rekenen op een bedrag dat ligt tussen € 590 en € 2.295. Een juist inzicht in de micro haar pigmentatie kosten krijg je bij de behandelaar zelf.

Besparen op micro haar pigmentatie kosten

Door het huidige ruime aanbod van aanbieders is het tegenwoordig goed mogelijk om op de mogelijke kosten van een micro haar pigmentatie behandeling te besparen. Je kunt dit doen door de onderlinge pakketten en prijzen goed met elkaar te vergelijken. Voordat je besluit om een behandeling te ondergaan informeer je uiteraard naar het aantal behandelingen dat wordt geadviseerd door een behandelaar. Vraag naar de micro haar pigmentatie kosten per losse behandeling en welke mogelijkheden er zijn voor onder meer het wegwerken van littekens. Bij de meeste behandelaars vind er eerst een zogenaamde intake plaats. Tijdens deze kennismaking worden je wensen en de mogelijkheden die daar het beste bijpassen in beeld gebracht. Ga goed voorbereid naar de afspraak en zet de vragen die je hebt op papier. Het kan voorkomen dat je tijdens het gesprek nerveus en/of zenuwachtig bent en spontaan vergeet om vragen te stellen. Je papiertje komt dan goed van pas en je verlaat volledig geïnformeerd de kliniek.

Hoe worden de kosten voor micro haar pigmentatie berekend?

Zoals gezegd zijn micro haar pigmentatie kosten per behandelaar anders. Net als bij zoveel andere dingen komt het voor dat je jezelf op de ene plaats beter op je gemak voelt dan elders. Het is vaak verstandig om bij verschillende behandelaars een consult aan te vragen. Gedurende dit eerste bezoek maak je kennis met de medewerkers en de behandelruimte. Vaak heb je al bij binnenkomst een bepaald gevoel waardoor jejezelf wel of juist niet helemaal op je gemak voelt. Het is van groot belang dat je vertrouwen hebt in de behandelaar en dat je jezelf gedurende de behandeling zelf zoveel mogelijk kunt ontspannen. De behandeling neemt een aantal uren in beslag en als je dan te maken hebt met iemand waar je geen vertrouwen in hebt dan komt dat je gemoedstoestand niet ten goede. De micro haar pigmentatie kosten bestaan uit meer dan alleen de behandeling, je moet ook denken aan de materialen en apparatuur die gebruikt worden.

Waar let je op als het gaat om kosten voor micro haar pigmentatie?

Uiteraard spelen de kosten mee in het nemen van de beslissing om voor een micro haar pigmentatie behandeling te kiezen. De techniek is goedkoper dan een haartransplantatie en het resultaat is niet van echt haar te onderscheiden. Je haardos lijkt weer voller en eventuele FUT littekens worden onzichtbaar weggewerkt. Probeer voor jezelf altijd een goede afweging tussen de prijs-kwaliteitverhouding te maken. De goedkoopste aanbieder is per definitie niet de slechtste en datzelfde geldt ook voor de de meest dure behandeling. Lees ervaringen van anderen met bepaalde behandelaars en neem deze beoordelingen mee in het maken van je uiteindelijke keuze. Daarnaast let je bij de micro haar pigmentatie kosten die worden vermeld op onder meer de volgende zaken:

• Het aantal hoofdzones dat wordt behandeld
• Hoeveel behandelingen er in de pakketprijs zijn inbegrepen
• Hoe de voor- en nazorg is geregeld
• Of de eerste opknapbeurt een jaar na de eerste behandeling is inbegrepen

Wellicht vind je het ook belangrijk om te weten waar je in geval van vragen na de behandeling terecht kunt en wat er gebeurt als je toch onverhoopt ‘last’ krijgt van de behandeling die je hebt ondergaan. Voor de pigmenten wordt gebruik gemaakt van hypoallergene producten die doorgaans géén bijwerkingen en/of complicaties kunnen veroorzaken. Door goed de adviezen op te volgen die je na de behandeling meekrijgt kan een optimaal resultaat worden bereikt. Let er op dat je zeker de eerste weken na de behandeling teveel direct zonlicht op de hoofdhuid vermijdt en dat je niet teveel zweet op je hoofd. Door alle adviezen op te volgen bereik je niet alleen een optimaal resultaat,je weet ook zeker dat de micro haar pigmentatie kosten goed besteed zijn.

Micro haar pigmentatie kosten FAQ – meest gestelde vragen

1. Hoe worden micro haar pigmentatie kosten bepaald?

De kosten van een behandeling worden voornamelijk bepaald door het aantal hoofdzones dat je laat behandelen. Worden alleen de inhammen opgevuld? Dan zal een behandeling goedkoper zijn dan wanneer je de volledige oppervlakte laat behandelen. Bij MHP Kliniek betaal je € 590 voor een hoofdzone en € 2.295 voor alle vijf de hoofdzones.

2. Hoeveel behandelsessies heb ik nodig en moet ik voor elke sessie apart betalen?

Een volledige behandeling bestaat bij MHP Kliniek uit drie behandelsessies. Je hoeft niet voor iedere sessie apart te betalen. Genoemde tarieven zijn inclusief voor- en nazorg en drie behandelsessies. De laatste, derde, sessie dient vaak als een touch-up. Na twee behandelingen zijn de resultaten bij de meeste mensen prima. In een enkel geval zijn aanvullende behandelsessies noodzakelijk.

3. Is het verstandig om micro haar pigmentatie kosten met elkaar te vergelijken?

Als je een behandeling als micro haar pigmentatie overweegt, is het goed om de mogelijkheden en kosten te vergelijken. De behandeling wordt door diverse specialisten aangeboden. Let bij het vergelijken van de tarieven op de inhoud van een behandeling. Hoeveel behandelsessies zijn inbegrepen? Hoe is de nazorg geregeld? Aandachtig vergelijken kan soms een aardig voordeel opleveren.

4. Waarom lopen de kosten voor micro haar pigmentatie uiteen?

De mate van haaruitval verschilt. Micro hair pigmentatie is een behandeling die volledig op jouw situatie kan worden afgestemd. Zowel qua behandelzones als de kleur(en) van het pigment dat gebruikt wordt. Als je na drie behandelsessies nog niet tevreden bent met het resultaat kan de MHP specialist nog een aanvullende sessie adviseren. De kosten worden net zoals de inhoud van de behandeling afgestemd op je wensen en mogelijkheden.

5. Moet ik betalen voor een intakegesprek bij MHP Kliniek?

Nee, het intakegesprek is geheel vrijblijvend. Achteraf heb je alle tijd om een beslissing te nemen, dit hoef je niet direct aansluitend op het gesprek te doen.

6. Is de verdoving inbegrepen bij de micro haar pigmentatie kosten?

Micro haar pigmentatie wordt zonder plaatselijke en/of algehele verdoving uitgevoerd. De behandeling wordt meestal niet als extreem pijnlijk ervaren. Je kunt het aanprikken van de huid irritant vinden. Ben je erg gevoelig of heb je een lage pijngrens? Door de hoofdhuid voor de MHP behandeling in te smeren met een verdovende crème merk je weinig van het aanbrengen van het pigment. De verdovende crème is op doktersrecept verkrijgbaar bij de apotheek.

7. Kan ik korting krijgen op de micro haar pigmentatie kosten?

MHP Kliniek hanteert competitieve tarieven voor een micro haar pigmentatie behandeling. Ondanks dat blijft het een kostbare ingreep. Je kunt de kortingsmogelijkheden bespreken met de MHP specialist tijdens het intakegesprek.

8. Ik heb een aanbieding voor een groepskorting op MHP gezien. Kan ik op zo’n aanbieding ingaan?

Regelmatig worden groepskortingen voor cosmetische behandelingen aangeboden. Als genoeg mensen op de aanbieding ingaan, krijg je korting op dure cosmetische behandelingen waaronder micro haar pigmentatie. Hoe zit de aanbieding in elkaar en wat krijg je voor het bedrag dat je betaald? Waar en door wie wordt de behandeling uitgevoerd? De achtergrond en samenstelling van de aanbieding zijn belangrijk. Door jezelf vooraf goed te laten informeren, voorkom je dat je met bijkomende kosten te maken hebt die een goedkope aanbieding alsnog erg duur maken.

9. Waarom verschillen micro haar pigmentatie kosten per specialist?

MHP specialisten zijn vrij in het bepalen van de prijzen. Bij het vaststellen van de tarieven wordt rekening gehouden met onder meer de locatie en naamsbekendheid van de kliniek of salon. MHP specialisten maken bovendien niet allemaal gebruik van dezelfde behandelapparatuur en ook de pigmenten die gebruikt worden kunnen verschillen.

10. Krijg ik garantie op micro haar pigmentatie kosten?

Ja, er is sprake van een garantietermijn van 1 jaar op het aangebrachte pigment. De voorwaarden hiervoor krijg je van de behandelend MHP specialist.

11. Worden de kosten van micro haar pigmentatie vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een micro haar pigmentatie alleen in uitzonderlijke situaties. Aangezien de meeste behandelingen om puur cosmetische overwegingen worden ondergaan is er van vergoeding geen sprake. De eventuele voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen kun je nalezen in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

12. Zijn de kosten aftrekbaar van mijn jaarlijkse belastingaangifte?

Medische kosten die jezelf betaald kunnen, met inachtneming van bepaalde voorwaarden, van de jaarlijkse belastingaangifte afgetrokken worden. De belastingdienst kan vragen naar correspondentie, medische verklaringen en originele facturen van een behandeling. Laat je altijd informeren door een belastingconsulent of een fiscaal adviseur over de mogelijkheden. Je voorkomt hiermee de nodige moeilijkheden met de belastingdienst.

13. Kan ik een micro haar pigmentatie behandeling in termijnen betalen?

MHP Kliniek werkt samen met de gespecialiseerde kredietverstrekker Cosmetic Finance. Wanneer je de behandeling in termijnen wilt betalen, kunnen onze specialisten je in contact brengen met Cosmetic Finance. Voordat je een kredietovereenkomst krijgt aangeboden, worden je financiële gegevens beoordeeld en wordt er gekeken naar je kredietverleden.

14. Betalen mannen en vrouwen andere tarieven voor micro haar pigmentatie?

De kostprijs van de behandeling wordt bepaald door het aantal hoofdzones dat je laat behandelen. Het feit of je een man of vrouw bent, speelt hierin niet mee.

15. Is micro haar pigmentatie de moeite waard?

Micro haar pigmentatie is een effectieve behandelmethode om een kale schedel een geschoren look te geven, kale plekken te camoufleren en een uitgedunde haardos optisch voller te maken. Mannen en vrouwen die de behandeling toe laten passen zijn over het algemeen zeer tevreden met het bereikte resultaat. De behandeling is niet pijnlijk en direct vanaf de eerste behandelsessie heb je zichtbaar resultaat. Of micro haar pigmentatie de moeite waard is, is iets wat je voor jezelf moet beoordelen.

16. Is micro haar pigmentatie in het buitenland goedkoper?

Buitenlandse klinieken kunnen de behandelmethode goedkoper aanbieden. Vergeet niet dat er 2 tot 3 behandelsessies nodig zijn om het optimale resultaat te bereiken. Wanneer je telkens heen en weer moet reizen en eventueel ter plaatse moet overnachten, dan kunnen de kosten alsnog snel oplopen. Bij het vergelijken van de verschillende tarieven is het dan ook niet ondenkbaar dat MHP in Nederland voordeliger is dan in het buitenland.

17. Krijg ik korting als ik toestemming geef mijn MHP voor en na foto’s te mogen gebruik voor publicatiedoeleinden?

Je kunt eventuele kortingsmogelijkheden en voorwaarden bespreken tijdens een consult bij MHP Kliniek.

18. Hoeveel kost een touch-up?

Als je de micro haar pigmentatie bij MHP Kliniek hebt laten toepassen dan is een touch-up vanaf € 95 per hoofdzone beschikbaar.

19. Waarom is micro haar pigmentatie goedkoper dan een haartransplantatie?

Micro haar pigmentatie kan niet met een haartransplantatie vergeleken worden. Het zijn twee verschillende behandelmethodes, waarbij er bij een haartransplantatie op kalende plekken nieuwe haargroei wordt gecreëerd. Micro haar pigmentatie heeft geen enkel effect op de natuurlijke haargroei. Het pigment geeft het idee van natuurlijke haarstoppels en maakt in dat opzicht een haardos voller. De verschillen in prijs zijn zo hoog, omdat een haartransplantatie onder andere een chirurgische ingreep is die door ervaren artsen wordt toegepast.

20. Kan ik zelf de prijs voor een MHP behandeling berekenen?

Je kunt aan de hand van het aantal hoofdzones dat je laat behandelen een indicatie krijgen van de kosten. Wanneer je zeker wilt weten hoeveel de behandeling kost dan kan een MHP specialist je dat vertellen tijdens een (telefonisch) consult.

21. Kan ik gratis een proefstukje laten plaatsen?

Mensen die bekend zijn met allergische reacties, kunnen voor de MHP behandeling zelf een zogenaamd proefstukje laten zetten. Blijft een reactie van de huid uit, dan kan je de behandeling veilig laten toepassen. Het laten plaatsen van een proefstukje is niet gratis.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie kosten?
  • Micro hair pigmentation kosten?
  • Tricopigmentatie kosten?
  • Scalp pigmentatie kosten?
  • Haar tattoo of haar tatoeage kosten?
  • MHP kosten?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie kosten’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.