Het aantal micro hair pigmentation aanbieders en behandelingen is de laatste jaren enorm toegenomen. De innovatieve techniek maakt het mogelijk om met een meer vol uitziende haardos door het leven te gaan, zonder dat hiervoor een chirurgische ingreep noodzakelijk is. Micro hair pigmentation kan bovendien worden toegepast op een hoofdhuid met een vergevorderde kaalheid.

Is Micro hair pigmentation geschikt voor mij?

Wanneer je jezelf afvraagt of micro hair pigmentation een geschikte behandeling is die bij je past bedenk dan het volgende:

• Micro hair pigmentation behandelingen worden zowel bij mannen als bij vrouwen uitgevoerd.
• Je hoeft niet bang te zijn voor een narcose of plaatselijke verdoving het betreft een niet-chirurgische ingreep die vrijwel pijnloos verloopt.
• Er wordt gebruik gemaakt van tijdelijke pigmenten. Hierdoor wordt het mogelijk om op regelmatige basis voor een nieuwe ‘coupe’ te kiezen.

Micro hair pigmentation.

Micro hair pigmentation.

Een micro hair pigmentation behandeling is vaak de ideale oplossing. Het kan worden toegepast als je door bijvoorbeeld een vergevorderde kaalheid niet in aanmerking komt voor een haartransplantatie. Daarnaast wordt de techniek regelmatig toegepast voor een zogenaamde shaven look en als optische verdikking van dunner wordend haar.

Micro hair pigmentation is een betaalbaar alternatief voor een haartransplantatie

Als je last hebt van haaruitval, een terugtrekkende haarlijn of een kalende hoofdhuid dan is het mogelijk om via verschillende manieren compensatie te zoeken. Werd er vroeger vaak gekozen voor een pruik of een haarstukje, er zijn tegenwoordig tal van andere manieren om je zelfvertrouwen een boost te geven. Micro hair pigmentation kan worden gezien als een uiterst betaalbaar alternatief voor een haartransplantatie. De behandeltechniek die wordt toegepast kent in tegenstelling tot een haartransplantatie geen risico’s of nare complicaties. Micro hair pigmentation kent enkele voordelen die je in je overweging mee kan nemen.

• Micro hair pigmentation is een behandelmethode die speciaal voor de hoofdhuid werd ontwikkelt.
• De behandeling kan uitkomst bieden bij verschillende vormen van haaruitval en kaalheid.
• Regelmatig wordt micro hair pigmentation ook uitgevoerd om littekens op het hoofd te camoufleren.
• De materialen waarmee wordt gewerkt zijn semipermanent en daardoor bijzonder flexibel. Je kunt in de toekomst alles naar wens laten aanpassen en omdat de aangebrachte pigmenten op natuurlijke wijze vervagen hoef je jezelf ook geen zorgen te maken dat de kleur richting blauw of groen veranderd.
• Door de tips en leefadviezen na te leven heb je langer plezier van de micro hair pigmentation behandeling.
• In vergelijking met een haartransplantatie liggen de tarieven tot wel 65% lager.

Micro hair pigmentation, hoe werkt het?

Misschien dat je bij je eerste kennismaking met de micro hair pigmentation Nederland behandeling denkt aan een soort van tatoeëren. Gedurende de behandeling wordt er namelijk door middel van een computergestuurde pen die voorzien is van een hele fijne naald hypoallergene inkt in je hoofdhuid aangebracht. In samenspraak met de behandelend specialist wordt de exacte kleur van de inkt die gebruikt wordt bepaald en wordt het aantal nodige behandelingen vastgesteld. De inkt komt in de bovenste huidlaag terecht en is daardoor niet permanentdaardoor is het géén tatoeage. Door het toepassen van een MHP behandeling wordt de illusie van echte haarstoppels gecreëerd. Naarmate de tijd verstrijkt vervaagt het aangebrachte pigment na zo’n 1,5 à 5 jaar. Het is aan te raden om gemiddeld eens per jaar een onderhoudsbehandeling te laten uitvoeren.

Hoe ziet een micro hair pigmentation behandelschema er uit?

Je beslist waarschijnlijk niet van het ene op het andere moment om een MHP behandeling uit te laten voeren. Voorafgaand aan je beslissing lees je zoveel mogelijk informatie en ervarings beoordelingen van anderen. Als je dan voldoende informatie hebt verzameld kun je de stap zetten door een eerste consult af te spreken bij een behandelaar waarvan je denkt dat deze goed bij je past. Tijdens het gesprek heb je alle gelegenheid om vragen te stellen en krijg je onder meer foto’s van voor en na een micro hair pigmentation behandeling te zien. Vraag of je de behandelkamer mag zien en zorg dat je met een goed gevoel het gesprek beëindigd. Gedurende het gesprek word je geïnformeerd over de mogelijkheden die volgens de behandelaar het beste bij jouw situatie passen. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat met de techniek wordt behandeld ontvang je ook een prijsvoorstel. Als je gebruik maakt van de aangeboden behandeling dan komen de kosten voor het voorafgaande consult te vervallen.

Om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen zijn er veelal drie tot vier micro hair pigmentation behandelingen nodig. Daarbij is het van belang dat je tijdens de behandeling zo ontspannen mogelijk bent en niet zweet. Je zult zien dat er airconditioning in de behandelkamer aanwezig is en dat er weinig natuurlijk daglicht binnenvalt. Hiermee wordt schaduwvorming tegengegaan. Een gemiddelde behandeling duurt zo’n drie tot vijf uur, waarbij het mogelijk is dat je gedurende de behandeling televisie kijkt om te tijd wat sneller voorbij te laten gaan.

Nazorg na een MHP behandeling

De behandelaar is er alles aan gelegen om na de behandeling voor een optimale nazorg bereikbaar te zijn. Alleen zo worden de beste resultaten van micro hair pigmentation bereikt. Direct na de eerste behandeling zie je al resultaat en krijg je een aantal handige tips mee die de resultaten zeker ten goede komen, zonder dat de aangebrachte pigmenten snel vervagen of verdwijnen. Zo is het tenminste de eerste twee dagen na een behandeling niet verstandig om je hoofd nat te maken. Stap niet zonder een bad- of douchemuts onder de douche en als het buiten regent neem dan een paraplu mee of zet een capuchon op. Na de eerste twee dagen kunt je langzaam en voorzichtig je haar wassen en daar gebruik je dan het beste een zachte, hypoallergene babyshampoo voor. Daarnaast hou je tenminste de eerste week na de behandeling rekening met de volgende zaken:

• Voorkom warme stoombaden en/of stoomdouches en ga zeker niet in de sauna.
• Zet intensief sporten waarbij je veel zweet een week op een iets lager pitje.
• Loop niet met een onbedekt hoofd in de volle zon en ga niet onder de zonnebank.

Na een week kun je weer alles doen zoals je dat voor de micro hair pigmentation gewoon was. Gebruik wel altijd een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor en was je haar met een zachte shampoo.

Hoe lang blijven de resultaten van micro hair pigmentation zichtbaar?

Gedurende de behandeling wordt er gebruik gemaakt van niet permanente pigmenten die in de loop der jaren vervagen. Hoe lang de resultaten van een micro hair pigmentation zichtbaar zijn hangt af van onder meer het huidtype, de lichtheid van de kleur en de juiste manier van verzorgen. Het pigment wordt aangebracht in de bovenste laag van de huid en is daarom niet permanent aanwezig. Dit maakt het mogelijk om met het veranderen van je natuurlijke haar ook de kleur van het pigment te wijzigen. Voor een altijd stralend resultaat laat je jaarlijks een kleine onderhoudsbehandeling uitvoeren.

Verzamel informatie over de behandeltechniek

Door voorafgaand aan de behandeling veel te lezen over micro hair pigmentation weet je enigzins wat je kunt verwachten. Het is makkelijker om een keuze voor een behandelaar te kiezen en je weet vooraf welke vragen je graag beantwoord wilt zien. Neem de tijd bij het nemen van je beslissing en kies niet meteen voor de allervoordeligste kortingsactie die je toevallig bij het zoeken naar meer informatie tegenkomt. Micro hair pigmentation kan een ideale oplossing zijn voor zowel mannen als vrouwen, maar neem je een overhaaste beslissing dan kan het eindresultaat wel eens tegenvallen. Waar je altijd zeker van bent is dat je met een MHP behandeling kiest voor een natuurlijke look resultaat die er voor zorgt dat je weer graag en vaak in de spiegel kijkt.

Haaruitval voorkomen of stabiliseren?

Een mooie bos vol met haren staat voor jeugdigheid en een goede vruchtbaarheid. Maar steeds meer mannen en vrouwen krijgen vroegtijdig te maken met haaruitval. Merk je dat je steeds meer haar begint te verliezen? Misschien zie je al kale plekken? Er is gelukkig wel wat aan te doen! Haaruitval voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Maar hoe kan je het beste haaruitval voorkomen of stabiliseren? Wat zijn de oorzaken van haaruitval?

Oorzaken haaruitval en behandeling met micro hair pigmentation

Je kunt haaruitval voorkomen of stabiliseren door de oorzaken zoveel mogelijk aan te pakken. Hieronder lees je wat de mogelijke oorzaken zijn van haarverlies.

Haarziekten

Haaruitval kan veroorzaakt worden door een haarziekte. Een goed voorbeeld hiervan is de haarziekte Alopecia Areata. Deze haarziekte, een soort auto-immuunziekte, zorgt ervoor dat je lokaal kalende plekken op uw hoofd krijgt. Soms kan Alopecia Areata zich ook uitbreiden naar andere lichaamsbeharing, zoals wenkbrauwen, wimpers en baardhaar. Dit noemt men Alopecia Totalis. Soms kunnen ook het okselhaar, borsthaar en schaamhaar uitvallen. Dit wordt ook wel Alopecia Universalis genoemd. Wat Alopecia Areata precies veroorzaakt, is niet bekend. Deze vorm van haaruitval voorkomen, is dan ook erg moeilijk. Ook het verloop van deze haarziekte kan behoorlijk grillig zijn. De ziekte kan tijdelijk zijn, maar kan ook uw hele leven voortduren.

Telogeen effluvium: plotselinge haaruitval door externe factoren

Wanneer de haargroeicyclus verstoord wordt, kan je plots last krijgen van haaruitval. Meestal gaat dit niet meteen met kale plekken gepaard, maar zie je het aan de haren die in uw borstel blijven hangen na het kammen. Bij deze vorm van haaruitval is er meestal sprake van een uitlokkende factor. Wanneer je weet welke deze factor is, dan kun je het proces van het haarverlies soms terugdraaien en misschien ook deze vorm van haaruitval voorkomen in de toekomst.

Stress is een veel voorkomend probleem, dat veel schade aan uw lichaam kan aanrichten. Hevige en / of langdurige stress kan ook een negatief effect op de haargroei hebben. Vooral met chronische stress kan je veel last krijgen van haaruitval, omdat de extra melkzuurproductie de haargroei verstoort.

Ook een ongezonde leefstijl kan de haargroei doen verminderen. Wanneer je onvoldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, krijgen de haren ook niet de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Dit kan ook het geval zijn bij een ernstige ziekte met hoge koorts, een crashdieet of anorexia nervosa.

Bij sommige personen kan haaruitval ontstaan door medicijngebruik. Denk bijvoorbeeld aan chemotherapie zijn, bepaalde antibiotica, bètablokkers of antidepressiva. Ook kunnen sommige ziekten gepaard gaan met haaruitval. De bekendste zijn schildklierafwijkingen en bloedarmoede.

Telogeen Effluvium kan acuut of chronisch zijn. Bij chronisch Telogeen heeft u langer dan 6 maanden last van haaruitval. Meestal zal je haar na verloop van tijd weer automatisch en geleidelijk terugkomen, wanneer de uitlokkende factor weg is.

Een teveel aan DHT

DiHydroTestosteron (DHT) is een grote boosdoener als het gaat om haarverlies. DHT is een afgeleide van het mannelijke hormoon, testosteron, wat bij zowel mannen als vrouwen voorkomt. Wanneer je haarfollikels extra gevoelig zijn voor DHT, kunnen ze verschrompelen. Dit betekent dat ze geen haren van goede kwaliteit meer produceren. Je haar wordt dunner en fragieler. Ook wordt de levenscyclus van een haar aanzienlijk verkort. Soms sterven de follikels af en produceren ze geen nieuwe haren meer. Dit is een onomkeerbaar proces.

Of je haarfollikels extra gevoelig zijn voor DHT, is vaak erfelijk bepaald. Daarom wordt deze vorm van haaruitval de ‘erfelijke of mannelijke haaruitval’ genoemd: Alopecia Androgenetica. Deze vorm van haaruitval voorkomen is erg moeilijk.

Hoe kunt je haaruitval voorkomen of stabiliseren?

Je kunt haaruitval voorkomen of stabiliseren door de eerder genoemde oorzaken aan te pakken. Je kunt voor een teveel aan DHT en de haarziekte Alopecia Areata onderzoeken laten doen bij de huisarts. Wanneer hier het probleem ligt, kan je haaruitval voorkomen door bepaalde medicijnen te gebruiken. Ook kan de huisarts onderzoeken of je een tekort heeft aan vitamines of mineralen. Je kunt dan haaruitval voorkomen door deze tekorten aan te vullen. Als stress de oorzaak is, kan je het beste stress zo veel mogelijk vermijden. Neem voldoende rust en beweeg voldoende. Moet je bepaalde medicijnen gebruiken en komt de haaruitval hierdoor? Dan kan je de haaruitval misschien voorkomen door andere medicijnen te gebruiken. Vraag altijd advies van de huisarts wanneer ke andere medicijnen wilt gebruiken. Micro hair pigmentation is vaak een goede oplossing om de haaruitval te camoufleren.

Micro hair pigmentation FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over de micro hair pigmentation behandeling komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is micro hair pigmentation?

Micro hair pigmentation is een niet-chirurgische behandeling bij haaruitval en kaalheid. Tijdens de behandeling, die nagenoeg pijnloos is, worden permanente pigmenten in de hoofdhuid ingebracht. Dit wordt gedaan met verfijnde apparatuur, waaraan een ultradunne naald is bevestigd. De ingebrachte pigmenten geven het effect van natuurlijke haarstoppeltjes weer.

2. Hoe wordt micro hair pigmentation uitgevoerd?

Met een speciaal micro hair pigmentation apparaat wordt het gekleurde pigment in je hoofdhuid aangebracht. Aan de kop van het apparaat zit een ultra fijne naald bevestigd. Hoe lang een MHP-behandelsessie duurt, hangt af van het aantal hoofdzones die je laat behandelen. Als alle 5 hoofdzones behandeld worden, duurt een sessie zo’n 8 uur. Het kan voorkomen dat de MHP-specialist besluit om de behandeling over meerdere dagen te verspreiden. Voorafgaand aan de behandeling kan de hoofdhuid ingesmeerd worden met een verdovende crème en kun je gewone standaard pijnstillers als paracetemol gebruiken.

3. Ben ik geschikt voor micro hair pigmentation?

In tegenstelling tot wat soms nog vaak wordt gedacht, is micro hair pigmentation niet alleen een ‘typische’ behandeling voor mannen. Vrouwen met haaruitval en een dunner wordende haardos kunnen met behulp van een MHP-behandeling het haar optisch laten verdichten. Tricopigmentatie, zoals micro hair pigmentation ook wordt genoemd, is tevens geschikt als je een ver gevorderde mate van haarverlies hebt. Bovendien kunnen de pigmenten ook op een volledig kale hoofdhuid worden aangebracht.

4. Wat kan ik verwachten na een micro hair pigmentation behandeling?

Met uitzondering van mogelijk lichte zwellingen en een rode verkleuring van de huid, verlaat je kort na de ingreep de MHP kliniek zonder bijwerkingen. Het is belangrijk om je huid wat rust te gunnen. Zowel de zwellingen als de roodheid verdwijnen volledig binnen een week na de micro hair pigmentation behandeling.

5.Welke resultaten kan ik van micro hair pigmentation verwachten?

Optimale resultaten van een MHP-behandeling hebben gemiddeld drie behandelsessies nodig. Al tijdens het intakegesprek bij de MHP kliniek wordt besproken hoeveel sessies je nodig hebt om een goed resultaat te bereiken. Direct na de eerste behandeling zijn al resultaten zichtbaar. De rode kleur en lichte zwelling van de behandelde hoofdhuid verdwijnen in de dagen na de behandeling. Alhoewel de aangebrachte pigmenten er in eerste nog vrij licht uit kunnen zien, is de kleur optimaal na de MHP-behandeling.

6. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Iedere persoon is anders en iedereen heeft andere wensen en verwachtingen op het gebied van een MHP-behandeling. Micro hair pigmentation is een langdurige behandeling, waarvan je een optimaal resultaat verwacht. De MHP-specialist zal na het bekijken van je hoofdhuid je adviseren over het aantal hoofdzones dat behandeld kan worden. Daarnaast krijg je een advies voor een aantal behandelsessies. Meerdere sessies zijn nodig, omdat een gedeelte van de aangebrachte pigmenten wordt afgestoten. Vaak is het resultaat na 2 behandelsessies al goed, een derde behandeling wordt uitgevoerd als zogenaamde touch-up.

7. Is micro hair pigmentation pijnlijk?

Op een pijnschaal van 1 tot 10, waarbij 1 een kleine schaafwond is en 10 zoiets als een brandwond, geven de mensen die een behandeling ondergaan de behandeling aan als 3 tot 5. Het gevoel verschilt per persoon. De een heeft nu eenmaal een lagere pijngrens dan de ander. Over het algemeen kan gezegd worden dat de behandeling meer een irriterend gevoel oplevert dan pijn. De ervaring van pijn hangt ook van de hoofdzone die behandeld wordt. Je kunt voor de MHP-behandeling de hoofdhuid insmeren met een verdovende crème, waardoor het eventuele vervelende gevoel verminderd wordt.

8. Kan ik het resultaat van micro hair pigmentation beïnvloeden?

Net zoals bij andere cosmetische behandelingen kan het resultaat zowel positief als negatief beïnvloed worden. Je krijgt van de behandelend specialist tips en handige adviezen die het resultaat ten goede komen. De behandeling wordt met behulp van een fijne naald uitgevoerd, hierdoor raakt de huid minimaal beschadigd. Het is belangrijk om de dagen na de MHP-behandeling je hoofdhuid rust te gunnen. Gebruik geen haar gel of wax en was de hoofdhuid de eerste twee dagen niet. In de week na de behandeling wordt geadviseerd om zware lichamelijke arbeid en intensief sporten uit te stellen. Veel zweten komt de herstellende huid namelijk niet ten goede.

9. Wat zijn de voordelen van micro hair pigmentation?

Tricopigmentatie of een haar tatoeage is een toegankelijke behandeling die geschikt is voor een grote groep mannen en vrouwen. Zelfs bij volledige kaalheid, wanneer haartransplantatie niet meer mogelijk is, kun je gebruik maken van micro hair pigmentation. Het is daarnaast een ideale behandeling om littekens te camoufleren. Alopecia areata patiënten kunnen na overleg met een behandelend specialist eveneens behandeld worden met micro hair pigmentation. De kosten van een MHP-behandeling liggen lager als je deze vergelijkt met een FUT- of FUE-haartransplantatie.

10. Kan ik na MHP nog een haartransplantatie ondergaan?

Ja, na micro hair pigmentation is het mogelijk om een haartransplantatie uit te laten voeren. Dit is uiteraard wel alleen het geval als je daarvoor in aanmerking komt. De aangebrachte pigmenten hebben geen invloed op de natuurlijke haargroei.

11. Moet ik mijn haar afscheren voor een MHP-behandeling?

Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat je laat behandelen kan een MHP-specialist adviseren om de hoofdhuid te millimeteren. Dit gebeurt bij de meeste mannen. Door het millimeteren kan beter bekeken worden welke kleur de haarstoppels hebben. Zo wordt een pigment gebruikt dat perfect aansluit bij je natuurlijke haren. Wil je het haar liever niet zelf afscheren? Dit kan ook voorafgaand aan de behandeling bij de MHP kliniek voor je gedaan worden. Vrouwen die voor micro hair pigmentation kiezen, hoeven het haar niet te millimeteren.

12. Hoe lang duurt een micro hair pigmentation behandeling?

Tijdens het intakegesprek wordt gekeken hoeveel hoofdzones in jouw situatie het beste behandeld kunnen worden. Dit is gelijk bepalend voor de duur van een behandelsessie. Bij behandeling van de volledige hoofdhuid kan een sessie 6-8 uur duren.

13. Ik heb een haartransplantatie litteken. Kan dit gecamoufleerd worden met tricopigmentatie?

Ja, micro hair pigmentation is een ideale behandeling voor het camoufleren van littekens. Zeker littekens na een FUT-haartransplantatie kunnen minder zichtbaar worden gemaakt met behulp van een MHP-behandeling.

14. Wat zijn de kosten van micro hair pigmentation?

Micro hair pigmentation wordt bij MHP kliniek toegepast met behulp van permanente pigmenten. De kosten voor een behandeling worden bepaald door het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Als je een zone laat behandelen dan bedragen de kosten € 590 voor totaal drie behandelsessie. Tarieven lopen op tot € 2.295 voor vijf hoofdzones en drie behandelsessies. Als je dit combineert met een littekenbehandeling, kan de prijs nog verder oplopen.

15. Wordt micro hair pigmentation vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden slechts in uitzonderlijke gevallen een micro haar pigmentatie behandeling. Als je een MHP-behandeling overweegt, omdat je je haar bent verloren door een ongeluk of als gevolg van brandwonden, dan is vergoeding eventueel mogelijk. Je kunt de polisvoorwaarden van je zorgverzekering en aanvullende verzekering er op naslaan. Wil je meer weten over de voorwaarden? Neem dan rechtstreeks contact op met je zorgverzekeraar.

16. Kan ik micro hair pigmentation in termijnen betalen?

Cosmetische behandelingen hebben vaak een prijskaartje. Dat is voor micro hair pigmentation niet anders. Als je het bedrag niet in een keer kunt missen en toch een behandeling wil ondergaan, kun je desgewenst een aflossingsregeling overeenkomen. MHP kliniek werkt hiervoor samen met Cosmetic Finance, een kredietverstrekker. De mogelijkheden hangen onder meer van je inkomsten en uitgaven af. De totale behandelkosten worden bij een betaling in termijnen duurder, omdat je de kredietverstrekker ook bijkomende rentekosten verschuldigd bent.

17. Welke risico’s en bijwerkingen heeft micro hair pigmentation?

Micro hair pigmentation is een veilige cosmetische behandeling, zolang deze in een steriele omgeving door een ervaren specialist wordt uitgevoerd. Net zoals andere behandelingen heeft ook micro haar pigmentatie algemene risico’s en bijwerkingen die zich voor kunnen doen. Zo is het mogelijk dat je huid licht kan zwellen en rood verkleuren. In sommige gevallen ontstaan infecties en zijn allergische reacties op het gebruikte pigment mogelijk.

18. Kan ik na een MHP-behandeling direct aan het werk?

Het herstel van micro hair pigmentation verloopt snel. Je kunt kort na afloop van de behandeling de MHP kliniek verlaten. Geadviseerd wordt om het de eerste 48 uur rustig aan te doen en je hoofdhuid te laten herstellen. Zware lichamelijke arbeid kan het beste een week uitgesteld worden. Normale huishoudelijke kwarteitjes en werk kan de dag na de behandeling voorzichtig opgepakt worden.

19. Wat moet ik nog meer weten over micro hair pigmentation?

Micro hair pigmentation is een behandeling die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen die te maken hebben met ongewenste haaruitval. Je kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een intakegesprek bij de MHP-kliniek. Neem naar het gesprek, indien van toepassing, doosjes van medicatie en documentatie van je behandelend arts(en) mee. Tijdens het gesprek bekijkt een ervaren MHP-specialist je hoofdhuid en de oorzaak van het haarverlies. Je krijgt een persoonlijk behandeladvies, waarin het aantal hoofdzones die behandeld worden in staan vermeld. Overigens heb je tijdens het gesprek ook tijd om vragen te stellen.

20. Is micro hair pigmentation in Turkije een goed alternatief?

Steeds meer mensen kiezen voor een haartransplantatie in Turkije. Micro hair pigmentation in Turkije is geen populaire behandeling. De reden hiervan is dat de kosten van deze behandeling relatief laag zijn en niet opwegen tegen de extra reis- en verblijfskosten. Daarnaast is de kwaliteit van de diverse klinieken in Nederland meestal veel beter dan in Turkije.

20. Is micro hair pigmentation zowel geschikt voor mannen als vrouwen?

Micro hair pigmentation voor mannen is een veel toegepaste behandeling bij haaruitval. Micro hair pigmentation bij vrouwen wordt minder vaak toegepast, maar er zijn ook vrouwen die kiezen voor deze behandeling. Let op dat niet alle vrouwen voor de MHP behandeling in aanmerking komen.

21. Is micro hair pigmentation veilig?

Micro hair pigmentation is een veilige behandeling. Het pigment wordt door een ervaren en gekwalificeerde MHP specialist aangebracht. De pigmenten die gebruikt worden zijn goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. MHP Kliniek heeft een GGD-vergunning en voldoet aan strenge hygiëne voorschriften om micro haar pigmentatie toe te mogen passen. De steriele naalden die gebruikt worden zijn voorverpakt en geschikt voor eenmalig gebruik. Je krijgt bovendien advies van de MHP specialist, zodat je na afloop van de micro hair pigmentatie weet hoe je de hoofdhuid dient te verzorgen voor een goed resultaat.

22. Welke pigment wordt gebruikt?

De pigmenten die gebruikt worden voldoen aan de strenge EU-richtlijnen en zijn veilig voor gebruik bij microhaar pigmentatie. De pigmenten zijn ontworpen om bij de kleur van je natuurlijke haarkleur aan te sluiten en zijn hypoallergeen.

23. Kan ik een proefstukje aan laten brengen om allergische reacties uit te sluiten?

Ja. Als je gevoelig bent dan is het mogelijk om eerst een proefstukje met het pigment aan te laten brengen. Je kunt dan zien of er sprake is van huidirritatie en/of een allergische reactie. Blijft huidirritatie achterwege dan kun je micro hair pigmentation zonder zorgen toe laten passen.

24. Is er een leeftijdsbeperking voor micro hair pigmentation?

Micro hair pigmentation is een behandeling die zonder schriftelijke toestemming van de ouders en/of voogd niet bij minderjarigen mag worden uitgevoerd. Bovendien moeten de ouders dan bij de behandeling aanwezig zijn.

25. Hoe lang blijven de resultaten van micro hair pigmentation zichtbaar?

Micro hair pigmentation heeft langdurige resultaten. Na verloop van een aantal jaar kan het pigment wat vervagen. Zeker als je de huid regelmatig langdurig zonder bescherming blootstelt aan de zon en niet de juiste aandacht besteed aan de verzorging kan het pigment eerder vervagen. Pigment dat vervaagd kan met een touch-up behandeling worden bijgewerkt. Gemiddeld heb je een keer in de twee jaar een nabehandeling nodig.

26. Kan micro hair pigmentation ongedaan gemaakt worden?

Ja, het is mogelijk om de MHP behandeling ongedaan te maken. De meest eenvoudige en aanbevolen manier hiervoor is om te wachten tot het pigment is vervaagd. Wil je eerder van het aangebrachte pigment af? Dan kun je, net zoals dat bij een tatoeage het geval is, het pigment laten weglaseren. Micro hair pigmentatie is met een laser sneller verwijderd dan een echte tatoeage. Dat komt omdat het pigment minder diep in de huid wordt aangebracht. Een laserbehandeling kan kostbaar zijn en wordt op de hoofdhuid ook niet altijd geadviseerd.

27. Wat kan ik verwachten van een intakegesprek?

Tijdens het intakegesprek wordt je hoofdhuid nauwkeurig bekeken waarna de MHP specialist kan vaststellen hoeveel hoofdzones je voor een optimaal resultaat laat behandelen. Er wordt gesproken over het haarverlies, de eventuele behandelingen die je hebt uitgeprobeerd en je algemene gezondheid. Gebruik je medicijnen? Maak hiervan melding. Het doel van het intakegesprek is om je geschiktheid voor micro hair pigmentation te bepalen en een gericht behandelplan op te stellen.

28. Krijg ik een eerlijk advies als blijkt dat ik niet geschikt ben voor micro hair pigmentation?

Ondanks het feit dat MHP voor een grote groep mensen een geschikte oplossing is, kan het in sommige gevallen voorkomen dat de MHP specialist je een andere behandeling voorstelt. De MHP specialist helpt je in dat geval graag met het kijken naar en bespreken van alternatieve behandelopties.

29. Kan ik na afloop van behandeling zelfstandig naar huis rijden?

Micro hair pigmentation wordt zonder plaatselijke of algemene verdoving uitgevoerd. Soms wordt de hoofdhuid ingesmeerd met een verdovende crème. Er is geen belemmering waarom je niet zelfstandig naar huis zou kunnen rijden. Na een lange tijd zitten in de behandelstoel kan een vermoeid gevoel ontstaan. Ben je niet zeker van jezelf? Zorg dan voor vervoer naar huis.

30. Hoelang duurt het voordat het aangebrachte pigment er natuurlijk uitziet?

Een gedeelte van het aangebrachte pigment wordt afgebroken. In de weken die volgen op de MHP behandeling gaat het pigment er steeds natuurlijker uitzien. De behandelde huidoppervlakte herstelt zich en losse velletjes verdwijnen. Het herstelproces kan bij iedereen anders verlopen.

31.Hoe krijg ik antwoord op de vragen die ik heb na de MHP behandeling?

Nazorg is belangrijk voor het eindresultaat. MHP Kliniek biedt ook na afronding van de behandeling tijd voor nazorg. Het kans immers altijd voorkomen dat je gaandeweg het herstelproces iets wilt weten over het pigment, of dat je onverwacht te maken hebt met bijwerkingen. Je ontvangt informatie over de bereikbaarheid voor nazorg tijdens het intakegesprek en na afronding van de micro hair pigmentation behandeling.

32. Valt het op dat ik micro hair pigmentation heb laten toepassen?

Nee, micro haar pigmentatie worden zo toegepast dat de aangebrachte haarstoppels naadloos overgaan in het eigen haar of een geschoren look geven. Familieleden, kennissen en vrienden zullen zeggen dat je er goed uitziet.

33. Groeit mijn haar door MHP heen?

Ja, micro hair pigmentatie heeft geen invloed op je eigen haargroei. Wanneer je op de behandelde hoofdzones ook natuurlijke haargroei hebt, wordt dit niet nadelig door het pigment beïnvloedt. Je haardos wordt optisch voller.

34. Hoe snel na een MHP behandeling kan ik mijn hoofd scheren?

Ervaren MHP specialisten adviseren de hoofdhuid een aantal dagen met rust te laten, zodat deze optimaal kan herstellen. Wacht een week voordat je de hoofdhuid scheert, daarna kun je je gebruikelijke scheer routine hervatten.

35. Is micro hair pigmentation hetzelfde als een tatoeage?

Nee, alhoewel beide technieken op elkaar lijken zijn er verschillen. Bij MHP behandelingen wordt gewerkt met verfijnde apparatuur en kortere naalden die speciaal voor deze techniek zijn ontworpen. Het pigment wordt in de bovenste huidlaag aangebracht, terwijl tatoeage inkt in de dieper gelegen lagen wordt geïnjecteerd. Het resultaat van MHP is natuurlijk en niet nadrukkelijk aanwezig, terwijl een tatoeage juist de bedoeling heeft om op te vallen.

36. Kan MHP worden toegepast bij gebruik van bloedverdunnende medicatie?

Laat de MHP specialist tijdens het intakegesprek weten of en welke medicijnen je gebruik. Het gebruik van medicijnen hoeft geen probleem te zijn. Een enkele keer kan het gebruikelijke doseerschema in de dagen voor en na de behandelsessie worden aangepast. De specialist geeft aan wanneer je weer op de normale dosering over kan stappen.

37. Krijg ik nieuwe haargroei door micro hair pigmentation?

Nee, tricopigmentatie creëert geen nieuwe haarzakjes of haargroei. Het pigment dat wordt aangebracht heeft de uitstraling van natuurlijke haarstoppels en kan kalende plekken camoufleren.

38. Hoe verzorg ik mijn hoofdhuid en haar na een MHP behandeling?

De eerste dagen hou je de hoofdhuid droog en was je het haar niet. Gebruik daarna een zachte, verzorgende shampoo. Dep de huid droog, kam het haar voorzichtig door zonder dat de kam of borstel hard over de huid bewegen. Bescherm de hoofdhuid ook tegen het zonlicht en gebruik een crème met hoge SPF factor. Laat korstjes zitten en trek eventueel loszittende velletjes niet van de huid af.

39. Heb ik garantie op MHP?

Ja, je krijgt de garantievoorwaarden en bepalingen tijdens het intakegesprek bij MHP Kliniek.

40. Moet ik voor een touch-up het volle behandelbedrag betalen?

Wanneer je de micro haar pigmentatie behandeling zelf bij MHP Kliniek hebt laten toepassen, dan betaal je bij een touch-up vanaf € 95 per hoofdzone. Je kunt eerst een prijsopgave vragen.

41. Kan ik bij een touch-up een andere kleur pigment kiezen?

Wanneer je de resultaten van MHP bij laat werken dan wordt het pigment opnieuw bepaald. Tussen de oorspronkelijke behandeling en de touch-up kan een periode van een aantal jaren zitten. Je natuurlijke haarkleur verandert ook met het voorbijgaan van de jaren, dus ook het pigment dat wordt gebruikt kan daar op afgestemd worden.