Is er bij jou sprake van een micro haar pigmentatie lang haar of kort haar? Haarverlies en dunner wordend haar kan iedereen overkomen. Jong, oud, man of vrouw. Je kapsel is onderdeel van wie je bent. Kaalheid is nog altijd een onderwerp waar je niet graag over praat en als het je overkomt bezorgt het je regelmatig slapeloze nachten. Met een micro haar pigmentatie hoef je niet langer te wanhopen de mogelijkheden zijn divers en het aantal aanbieders neemt nog altijd toe. Tijd om actie te ondernemen.

Is micro haar pigmentatie voor lang haar of kort haar geschikt?

De micro haar pigmentatie behandeling is een geschikte oplossing als je het dunner wordende haar weer wat voller wilt laten lijken. Bij micro haar pigmentatie lang of kort haar wordt met behulp van een hele fijne naald biologische inkt, pigment, in de bovenste laag van de huid ingebracht. Afhankelijk van de behandelaar die je kiest wordt er gewerkt met tijdelijke pigmenten die langzaam vervagen. Om het resultaat optimaal te houden is het mogelijk om jaarlijks een kleine nabehandeling te laten uitvoeren. Een MHP-behandeling is vrijwel pijnloos en er is geen sprake van littekenvorming. Afhankelijk van je eigen haar kan een behandeling zowel met kort als langer haar worden ondergaan.

Micro haar pigmentatie lang haar of kort haar.

Micro haar pigmentatie lang haar of kort haar.

Micro haar pigmentatie lang of kort haar voor de behandeling

Iedereen die over een MHP-behandeling nadenkt heeft eigen wensen en verwachtingen van een behandeling. Mannen die voor micro haar pigmentatie kiezen bereiken de beste eindresultaten als het eigen haar tijdens de behandeling niet langer is dan één mm. Kun of wil je je eigen haar niet zelf afscheren dan is het mogelijk dat dat gebeurt in de (haar)kliniek van je keuze. Dit wordt gedaan omdat bij haarstoppeltjes het beste de kleur van het pigment bepaald kan worden en geeft meer mogelijkheden. Nadat de micro haar pigmentatie heeft plaatsgevonden kun je het haar weer langer laten groeien.

Vrouwen die de stap zetten naar een specialist voor een MHP-behandeling hebben doorgaans langere haren dan mannen. Het is niet perse nodig om je haar te milimeteren, maar het is wél van belang om te weten dat op het moment dat de haaruitval dusdanig vormen aanneemt dat je kaal wordt, de ingebrachte pigmenten zichtbaar zijn. De ingebrachte pigmenten verschillen vaak van kleur met het haar. Dit komt omdat haarstoppeltjes anders van kleur zijn dan lange(re) haren. Het behoort zeker tot de mogelijkheden om voor een MHP-behandeling te kiezen als je je haar niet wilt afscheren, laat je wel goed voorlichten over het eindresultaat.

Micro haar pigmentatie lang of kort haar onderhouden

Geen hoofdhuid is hetzelfde. Na een MHP-behandeling is het belangrijk om goed voor de behandelde hoofdhuid te zorgen, zodat deze optimaal kan ‘herstellen’. Verzorg je hoofdhuid met een zachte shampoo en loop niet met je hoofd uren achtereen in de zon. Voorkom het dragen van strakke petjes en als je eventuele haren wilt kammen gebruik je het beste een kam en geen borstel. Allemaal praktische tips die de resultaten van de MHP-behandeling positief beïnvloeden en waarmee je bovendien aardig bent voor de (nog) aanwezige haren. Kies na een jaar voor een eerste nabehandeling en door goed voor je hoofd te blijven zorgen zie je er iedere dag opnieuw weer stralend uit.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie lang haar of kort haar?
  • Micro hair pigmentation lang haar of kort haar?
  • Tricopigmentatie lang haar of kort haar?
  • Scalp pigmentatie lang haar of kort haar?
  • Haar tattoo of haar tatoeage lang haar of kort haar?
  • MHP lang haar of kort haar?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie lang haar of kort haar’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.

Micro haar pigmentatie lang of kort haar FAQ

1. Kan micro haar pigmentatie alleen bij kort haar?

Nee, ook als je lang(er) haar hebt kan micro haar pigmentatie toegepast worden om bijvoorbeeld je uitgedunde haardos optisch voller te laten lijken.

2. Moet ik mijn haar millimeteren voor een micro haar pigmentatie behandeling?

Nee, dat is niet noodzakelijk. Vaak kan een MHP specialist de kleur van het pigment nog nauwkeurig afstemmen op de natuurlijke haarstoppelkleur bij een gemillimeterd kapsel, maar dit is zeker niet noodzakelijk.

3. Welke resultaten kan ik verwachten van MHP bij lang of kort haar?

Micro haar pigmentatie geeft direct na de eerste behandelsessie zichtbaar resultaat. Je kunt bij volledige kaalheid alle hoofdzones laten behandelen, waarna je een kortgeschoren look hebt. Ook bij het camoufleren van een kalende plek of het optisch verdichten van je haardos zie je direct na de eerste behandeling resultaat.

4. Waarom lijkt het pigment na de behandelsessie zo donker?

In de dagen na de behandelsessie neemt de intensiteit van het pigment af. Ook wordt een klein percentage van het aangebrachte pigment afgebroken. Tijdens vervolgsessies worden de bereikte resultaten geoptimaliseerd en bijgewerkt.

5. Is micro haar pigmentatie duurder als ik lang haar heb?

Nee, de tarieven van een micro haar pigmentatie zijn niet afhankelijk van de lengte van het natuurlijke haar. De prijzen worden berekend op basis van het aantal hoofdzones dat je laat behandelen en het aantal behandelsessies.

6. Is micro haar pigmentatie veilig bij lang haar?

Je eigen haar, lang of kort, wordt niet beïnvloedt door een micro haar pigmentatie behandeling. Het pigment wordt in de bovenste hoofdhuidlaag geïnjecteerd. De lichaamseigen haarzakjes zijn in de diepere huidlagen gelegen.

7. Heb ik met lang haar minder MHP behandelingen nodig voor een goed resultaat?

Bij een volledige MHP behandeling zijn 3 behandelsessies inbegrepen. Het gebeurt zelden dat iemand extra behandelingen nodig heeft om een mooi resultaat te bereiken. De derde behandelsessie dient bij de meeste mensen als touch up. Voor het resultaat dat wordt bereikt en het aantal behandelsessies is de lengte van je haar niet van invloed.

8. Wordt het pigment op mijn haarkleur afgestemd?

Ja, de ervaren MHP specialist houdt rekening met je natuurlijke haarkleur. Vaak zijn de haarstoppels iets donkerder van kleur dan de haar zelf. Uiteraard heb je zelf inspraak in de kleur die wordt gebruikt.

9. Ziet het resultaat van een MHP behandeling er natuurlijk uit?

Ja, met het blote oog is het aangebrachte pigment nauwelijks van natuurlijke haarstoppels te onderscheiden. Mensen die niet weten dat je een MHP behandeling hebt laten toepassen zien een verzorgd geschoren uiterlijk of een vollere haardos.

10. Moeten de resultaten vaker worden bijgewerkt bij lang of kort haar?

Het laten bijwerken van het pigment wordt niet bepaald door het hebben van lang of kort haar. De manier waarop het pigment en de hoofdhuid worden verzorgd zijn daar wel op van invloed. Wanneer je de hoofdhuid frequent onbeschermd en/of onbedekt blootstelt aan het zonlicht, zal je eerder een touch-up nodig hebben dan wanneer je kiest voor een goede bescherming.