Micro haar pigmentatie is een behandeling die wordt uitgevoerd door een ervaren deskundige die een speciale micro haar pigmentatie opleiding, training of cursus heeft gevolgd. Het regelmatig volgen van workshops en bijscholingscursussen zorgt ervoor dat behandelaars en specialisten altijd op de hoogte zijn van de nieuwste apparatuur en de meest verfijnde technieken die beschikbaar zijn.

Micro haar pigmentatie opleiding, training of cursus.

Micro haar pigmentatie opleiding, training of cursus.

Voor wie is een micro haar pigmentatie opleiding, training of cursus geschikt?

Een vaste ervaren hand bepaald in grote mate het succes van een micro haar pigmentatie behandeling. Naast ervaring van de behandelaar is het uiteraard ook van belang dat je jezelf welkom voelt in de behandelkamer van de desbetreffende kliniek waar je de behandeling uit laat voeren. Heb je zelf ervaring met het aanbrengen van pigment en wil je je techniek verfijnen en je richten op MHP behandelingen? Dan is een micro haar pigmentatie opleiding, training of cursus wellicht net wat je zoekt. De meeste cursussen en opleidingen nemen verschillende dagen in beslag en je mag zelf een model meebrengen. Het aanbod is vrij breed en de kosten zijn per aanbieder verschillend. Voordat je jezelf aanmeld bij een cursus is het verstandig om de opleidingstarieven met elkaar te vergelijken.

Hoe zijn de kosten voor een micro haar pigmentatie opleiding, training of cursus opgebouwd?

De kosten voor een goede MHP opleiding liggen gemiddeld rond de € 10.000 à € 20.000 voor een jaaropleiding. Je moet er wel rekening mee houden dat de kosten voor materialen die je aan dient te schaffen veelal niet bij de kostprijs zijn inbegrepen. Het professioneel en zorgvuldig uitvoeren van delicate micro haar pigmentatie is een grote verantwoording en bovendien een zeer secure opgave. Sommige opleiders bieden de mogelijkheid om het lesgeld in meerdere termijnen te voldoen.

Wat leer je bij een micro haar pigmentatie opleiding, training of cursus

Als vanzelfsprekend leer je alles wat er te weten valt over de verschillende pigmenten en hoe deze toegepast kunnen worden. In welke huidlaag moet je de pigmenten precies inbrengen voor de beste resultaten en hoe voorkom je dat de ingebrachte pigmenten te snel vervagen. Het zijn voor je patiënten en klanten belangrijke vragen die je als specialist regelmatig gesteld zullen worden. Verdiep jezelf in de mogelijkheden die pigmenten te bieden hebben en belangrijker nog hoe verzorg je net ingebrachte pigmenten het beste. In de opleidingen die worden gegeven is het onderdeel pigmenten van groot belang. Je wilt immers goed op de hoogte zijn van de verzorging van de behandelde huid vlak na een behandeling en je wilt kunnen adviseren hoe mensen hun micro haar pigmenten in optimale conditie kunnen houden.

Is een tatoeage cursus voldoende?

Micro haar pigmentatie is een veel fijnere techniek dan dat wordt gebruikt tijdens tatoeages. Bovendien worden tijdens een MHP behandeling semi permanente pigmenten gebruikt daar waar tatoeage inkt voor ‘altijd’ is. Tatoeages zijn tegenwoordig algemeen geaccepteerd, terwijl er rondom haar verlies en kaalheid nog steeds een soort taboesfeer hangt. Micro haar pigmentatie behandelingen worden door patiënten op een andere manier ervaren dan het laten zetten van een willekeurige tattoo. Daarom is het ook van groot belang om een speciale micro haar pigmentatie opleiding, training of cursus te volgen zodat je precies weet wat de patiënt die naar jouw toekomt doormaakt. Klantvriendelijkheid, geduld en ervaring zijn voor patiënten van groot belang net zoals de mate van rust die je uitstraalt. Ook op de website van de Haarstichting is veel informatie over micro hair pigmentation opleidingen, trainingen en cursussen te vinden.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie opleiding, training of cursus?
  • Micro hair pigmentation opleiding, training of cursus?
  • Tricopigmentatie opleiding, training of cursus?
  • Scalp pigmentatie opleiding, training of cursus?
  • Haar tattoo of haar tatoeage opleiding, training of cursus?
  • MHP opleiding, training of cursus?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie opleiding, training of cursus’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.

Wij bieden zelf geen micro haar pigmentatie opleiding, training of cursus aan.