België kent een groot aantal schoonheidsklinieken waar micro haar pigmentatie behandelingen worden uitgevoerd. Micro haar pigmentatie België is niet beter of slechter dan het aanbod van de Nederlandse klinieken. De tarieven liggen bij sommige klinieken lager dan in Nederland.

Waarom kies je voor micro haar pigmentatie België?

Micro haar pigmentatie is een serieuze aangelegenheid waarmee natuurlijk ogende resultaten worden bereikt. Door jezelf goed voor te bereiden en in te lezen in de behandeling weet je ongeveer wat je mag verwachten. Micro haar pigmentatie België is gekend om de professionele service en de klantgerichte medewerkers. Je hebt alle gelegenheid om vragen te stellen en bijkomend voordeel ten opzichte van andere landen is, dat je gewoon in je eigen taal te woord wordt gestaan.

Micro haar pigmentatie Belgie.

Micro haar pigmentatie België.

Impact van haaruitval is groter dan je denkt

Haaruitval, pleksgewijze kaalheid en een dunner wordende haardos hebben soms grote impact op je leven. Zowel mannen als vrouwen komen in de verschillende Belgische schoonheidscentra in aanmerking voor een micro haar pigmentatie behandeling. Direct na de eerste behandeling is het resultaat zichtbaar waardoor je zelfvertrouwen toeneemt en je jezelf weer met volle aandacht in de spiegel wilt bekijken. Zelfs bij een vergevorderde mate van kaalheid geeft een micro haar pigmentatie een indrukwekkend resultaat waardoor je hoofdhuid een natuurlijke look krijgt.

Ervaren specialisten en deskundige medewerkers

Micro haar pigmentatie België wordt uitgevoerd door een team van ervaren specialisten die daarbij ondersteund worden door deskundige medewerkers. Gespecialiseerde klinieken voeren dagelijks MHP-behandelingen uit en door een voortdurende ontwikkeling van de techniek wordt er gewerkt met de meest moderne apparatuur. De behandelende klinieken voldoen aan een strenge regelgeving op het gebied van hygiëne waardoor je altijd met een gerust gesteld gevoel in de behandelkamer plaats kunt nemen. Veelal wordt er gebruik gemaakt van behandelkamers waar airconditioning aanwezig is en waar tijdens de behandeling géén natuurlijk daglicht naar binnen valt. Hiermee worden valse schaduweffecten vermeden.

Maak een afspraak voor een intake gesprek

Veel kan online geregeld worden. Zo voorkom je dat je meerdere malen naar de Belgische behandelaar heen en weer moet reizen. Micro haar pigmentatie België biedt in enkele klinieken de mogelijkheid om eerst een of meerdere gedetailleerde foto’s van je hoofd per e-mail te versturen. Aan de hand hiervan bekijkt de deskundige wat er mogelijk is en hoeveel behandelingen je nodig hebt voor een optimaal resultaat. Dan kun je een afspraak maken voor een intake gesprek bij de kliniek van je keuze. Al de vragen die je hebt, kunnen gesteld worden.De specialist neemt alle tijd voor je om de behandeling stapsgewijs toe te lichten waarna een rondleiding door de kliniek volgt. Uiteraard krijg je de gelegenheid om micro haar pigmentatie voor en na foto’s van de kliniek zelf te bekijken. Sommige klinieken hebben een of meerdere behandelingen op video vastgelegd, waardoor je een nog meer realistisch beeld krijgt van de behandeling. Maak een einde aan het onzekere gevoel door dunner wordend haar. Een micro haar pigmentatie behandeling is pijnloos en de materialen die gebruikt worden zijn hypoallergeen. De kans op bijwerkingen en/of allergische reacties is vrijwel nihil.

Gerelateerde onderwerpen:

Micro haar pigmentatie België FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over micro haar pigmentatie in België komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wordt micro haar pigmentatie in België aangeboden?

Net als Nederland heeft België gespecialiseerde klinieken en schoonheidssalons waar micro haar pigmentatie wordt aangeboden. Bij erkende klinieken zijn ervaren MHP-specialisten werkzaam, waar je met vertrouwen een behandeling kunt ondergaan.

2. Micro haar pigmentatie in Nederland of België?

Micro haar pigmentatie of tricopigmentatie is een niet chirurgische ingreep. Het kan voorkomen dat de kosten voor een behandeling in België lager zijn dan in Nederland. Dit was tot een paar jaar geleden soms het geval. Tegenwoordig zijn de verschillen in prijs minimaal. De norm voor cosmetische behandelingen in België ligt hoog. Zeker als je in de grensregio woont, kan het aantrekkelijk zijn om de Belgische tarieven met Nederlandse aanbieders te vergelijken.

3. Kan ik Belgische aanbieders met Nederlandse MHP-specialisten vergelijken?

Belgische aanbieders hebben over het algemeen Nederlandstalige websites en informatiemateriaal waarmee de MHP-behandeling wordt voorgesteld. Zo krijg je een eerste indruk van de behandelaar. Met behulp van de informatie en de tarieven die op een website vermeld worden kun je een eerste vergelijking maken. Belgische MHP-behandelingen worden ook regelmatig online besproken op vergelijkingssites en op haar fora.

4. Waar moet ik op letten als ik prijzen van micro haar pigmentatie in België bekijk?

Geadviseerd wordt om te kijken naar het aantal hoofdzones dat wordt behandeld en hoeveel behandelsessies worden uitgevoerd. Het optimale resultaat wordt pas na een aantal behandelingen bereikt. Let daarom op hoe de reiskosten zich verhouden ten aanzien van de kostprijs voor de MHP-behandeling. Afhankelijk van de afstand die je moet afleggen om bij de Belgische kliniek te komen, kan het verschil met een Nederlandse aanbieder soms nog kleiner worden.

5. Hoe is de kwaliteit van tricopigmentatie in België?

België hanteert net als Nederland strikte regels op het gebied van gezondheidszorg, cosmetische behandelingen en kwaliteit. Een micro haar pigmentatie behandeling mag alleen worden uitgevoerd door mensen die een erkend diploma hebben van schoonheidsspecialist en/of die erkend zijn als tatoeëerder. Daarnaast moet iemand een opleiding volgen op het gebied van hygiëneregels voor tatoeage en PMU. Tenslotte moet een behandelaar geregistreerd zijn bij de FOD Volksgezondheid. In de praktijk worden micro haar pigmentatie behandelingen voornamelijk aangeboden bij schoonheidssalons die zich specialiseren in haartransplantaties en/of medische tatoeages.

6. Leveren Belgische MHP-specialisten goede resultaten?

De resultaten van micro haar pigmentatie behandelingen die in België worden uitgevoerd, verschillen niet altijd met de eindresultaten van in Nederland uitgevoerde behandelingen. Hoe een resultaat zich ontwikkelt, verschilt van persoon tot persoon. Je hebt zelf invloed op het resultaat. Als je jezelf houdt aan de tips en adviezen die de behandelend specialist aan je geeft, beïnvloed je het resultaat vaak op positieve manier.

7. Ben ik geschikt voor micro haar pigmentatie in België?

Micro haar pigmentatie is een veilige behandeling die geschikt is voor een grote groep mensen. Heb je last van dunner wordend haar, kaalheid, kale plekken of littekens? Dan kan MHP uitkomst bieden. De behandeling biedt zelfs een oplossing aan Alopecia areata patiënten. Vraag vooraf altijd advies aan je behandelend arts. Toch komt niet iedereen in aanmerking voor een behandeling. Micro haar pigmentatie wordt afgeraden bij diabetes, hemofilie, immuunstoornissen en chronische huidziekten. Daarnaast kan de behandeling tot een later tijdstip worden uitgesteld als je een vers litteken (jonger dan een jaar) wilt laten camoufleren, maar ook als je last hebt van een geïrriteerde huid wordt de behandeling uitgesteld.

8. Worden de kosten voor micro haar pigmentatie in België vergoed?

Het is niet waarschijnlijk dat zorgverzekeraars de kosten vergoeden. Micro haar pigmentatie die in Nederland wordt uitgevoerd komt slechts in uitzonderlijke gevallen voor vergoeding in aanmerking. Je kunt natuurlijk altijd informeren bij je zorgverzekeraar. Deze kan je vertellen wat mogelijkheid is en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

9. Kan ik de kosten van mijn aangifte inkomstenbelasting aftrekken?

Gemaakte ziektekosten die je zelf hebt betaald en waarvoor geen vergoeding wordt gegeven, kunnen soms als aftrekpost op de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting worden vermeld. Hier zijn strikte voorwaarden aan verbonden en het betreft uitsluitend medische kosten. Je dient ook aan bepaalde voorwaarden te voldoen en bewijzen te kunnen overleggen. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een belastingconsulent of fiscaal adviseur.

10. Kan ik de kosten voor micro haar pigmentatie in België in termijnen betalen?

Cosmetische behandelaars werken regelmatig samen met kredietverstrekkers. Als je het bedrag voor de behandeling niet in een keer beschikbaar hebt, dan kun je eventueel afspraken maken met een kredietmaatschappij. De mogelijkheden zijn afhankelijk van je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Door een lening af te sluiten wordt de behandeling duurder, omdat de kredietmaatschappij rente in rekening brengt. Je betaalt gedurende een aantal jaren vaste maandelijkse termijnbedragen om de lening af te lossen.

11. Hoe lang duurt een micro pigmentatie behandeling in België

Micro haar pigmentatie dient door een ervaren MHP-specialist te worden uitgevoerd. Het is een nauwkeurige behandeling die meerdere aaneengesloten uren duurt. Afhankelijk van de hoofdzones die behandeld worden duurt een sessie 6 tot 8 uur. Je kunt tijdens de behandeling gebruik maken van een beschikbaar wifi-netwerk of televisie kijken. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden die de kliniek beschikbaar heeft.

12. Wat kan ik verwachten van de resultaten?

Informeer altijd welk soort pigment wordt gebruikt. Zo kan micro haar pigmentatie worden uitgevoerd met tijdelijke of permanente pigmenten. Het spreekt voor zich dat de resultaten van permanent pigment blijvend zijn. Na een aantal jaren kan je eventueel een lichte touch-up behandeling laten uitvoeren. Wordt je behandeld met semi permanent pigment, dan moet je er rekening mee houden dat de aangebrachte pigmenten met het verstrijken van de tijd vervagen. Zowel permanente als tijdelijke pigment zijn hypoallergeen.

13. Zijn de resultaten van micro haar pigmentatie natuurlijk?

Ja, als een behandeling met zorg en door een ervaren MHP-specialist wordt uitgevoerd, dan is het met het blote oog niet zichtbaar dat het geen echte haarstoppels zijn. Het aangebrachte pigment heeft geen invloed op het lichaamseigen haargroeiproces.

14. Hanteren Belgische MHP aanbieders ook een intakegesprek?

Een intakegesprek is zowel voor de behandelend MHP-specialist als jezelf een belangrijk moment. Dit is bij Belgische aanbieders niet anders. Je krijgt meer informatie over de behandeling en de resultaten die je kunt verwachten. Neem naar het gesprek eventueel informatie van je (huis)arts mee, maar ook medicijnverpakkingen zijn van belang. De MHP-specialist is geïnteresseerd in je gezondheid en medische achtergrond. Je hoofdhuid wordt nauwkeurig bekeken en het aantal hoofdzones dat behandeld wordt kan worden vastgesteld. Je hebt alle gelegenheid om vragen te stellen. Vaak krijg je tijdens een intakegesprek ook micro haar pigmentatie voor en na foto’s te zien. Indien gewenst kun je een kijkje nemen in de behandelkamer. Heb je gedurende het gesprek een onbehaaglijk gevoel? Er zijn meerdere Belgische aanbieders actief. Het loont de moeite om gesprekken met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

15. Hoe verloopt het herstel van micro haar pigmentatie in België?

Ondanks het feit dat micro haar pigmentatie een langdurige behandeling is, verloopt het herstel vlot. Je kunt direct na de ingreep de kliniek verlaten om thuis te herstellen. Na afloop kan de behandelde huid rood en licht gezwollen zijn. Dit trekt weg in de dagen na de behandeling. Geadviseerd wordt om de eerste 48 tot 72 uur na de behandeling de hoofdhuid niet te wassen. Ga je naar buiten? Gebruik dan een crème met hoge SPF factor. Je krijgt van de kliniek advies welke crème je het best kunt gebruiken. Om het herstel te bespoedigen vermijd je zowel zware lichamelijke arbeid als intensief sporten tot een week na de MHP-behandeling. Doorgaans is de hoofdhuid binnen een week tot tien dagen hersteld.

16. Kunnen vrouwen ook voor micro haar pigmentatie naar België?

Ja, de Belgische micro haar pigmentatie specialisten behandelen zowel mannen als vrouwen. Vrouwen die een dunner wordende haardos hebben of kale plekken door bijvoorbeeld Alopecia areata kunnen met goede resultaten behandeld worden. Waar mannen vaak gevraagd wordt om het haar voor een tricopigmentatie behandeling te millimeteren is dat voor vrouwen doorgaans niet van toepassing.

17. Kan ik taalproblemen verwachten als ik voor een MHP-behandeling in België kies?

Zeker als je bij een Vlaamse kliniek een behandeling ondergaat, is er geen sprake van taalproblemen. Ga je naar een behandelaar in Wallonië?Dan kan de Franse taal soms voor moeilijkheden zorgen. Dit kun je vooraf uitsluiten door te informeren naar de talen die binnen een kliniek gesproken worden.

18. Wat moet ik nog meer weten over micro haar pigmentatie in België?

Micro haar pigmentatie is een veilige behandeling die door erkende specialisten in een hoogwaardige omgeving wordt uitgevoerd. Een behandeling veroorzaakt nauwelijks pijn, eerder een irriterend gevoel door het gebruik van een fijne naald. Je kunt voor de behandeling de hoofdhuid insmeren met een verdovende crème en eventueel een paracetamol gebruiken. Belgische specialisten werken met moderne apparatuur waarmee uitstekende resultaten worden behaald. Geadviseerd wordt om bij meerdere klinieken een afspraak voor een intakegesprek te maken. Je beschikt dan over relevant vergelijkingsmateriaal waardoor je de juiste keuze kunt maken.

19. Wie mag een MHP-behandeling in België uitvoeren?

De behandeling mag worden toegepast door mensen die erkend zijn als tatoeëerder en zij die in het bezit zijn van een erkend diploma van schoonheidsspecialist. Bovendien moet een opleiding gevolgd worden die betrekking heeft op hygiëneregels. Ook moeten behandelaars zich registreren bij de FOD Volksgezondheid.

20. Is micro haar pigmentatie in België veilig?

Als de MHP behandeling in een hygiënische omgeving met de juiste, steriele apparatuur wordt uitgevoerd is het een zeer veilige cosmetische behandeling. Ondanks de veiligheid bestaat er, net zoals bij iedere cosmetische ingreep, een kleine kans op bijwerkingen. Hierbij kun je onder meer denken aan huidinfecties, allergische reacties en slechte wondgenezing.

21. Wat is de leeftijdsgrens voor micro haar pigmentatie in België?

Van een wettelijk vastgelegde leeftijdsgrens voor het aanbrengen van (semi)permanente make-up en tatoeages is in België geen sprake. Minderjarigen onder de 18 jaar vallen onder het ouderlijk gezag. De meeste MHP specialisten zullen een schriftelijke toestemming van ouders en/of voogd verlangen voordat een MHP behandeling wordt toegepast.

22. Wanneer wordt een MHP behandeling in België niet uitgevoerd?

Het laten aanbrengen van micro haar pigmentatie wordt afgeraden bij mensen die te maken hebben met onder meer diabetes, hemofilie en chronische huidziekten. Ook bepaalde hart- en vaatziekten kunnen aanleiding zijn om de behandeling niet uit te voeren. Overweeg je om micro haar pigmentatie in België uit te laten voeren? Overleg dan eerst met je (huis)arts om de mogelijkheden te bespreken.

23. Zijn de resultaten van micro haar pigmentatie in België blijvend?

In België worden zowel permanente als semipermanente pigmenten gebruikt bij tricopigmentatie. Beide pigmenten hebben voor- en nadelen. Als er wordt gewerkt met semipermanent pigment dan kun je tijdens touch-up behandelingen aanpassingen aan laten brengen aan onder meer je haarlijn en de kleur van het pigment. Je zult de kleur geregeld bij moeten laten werken om de resultaten optimaal te houden. Als je dit regelmatig doet dan is het niet zichtbaar dat de pigmenten na verloop van tijd vervagen.

24. Waar let ik op als ik een MHP specialist in België zoek?

Kijk of de behandelaar van je voorkeur in het bezit is van een geldige registratie bij de FOD Volksgezondheid. Andere belangrijke punten zijn uitleg over de behandeling, resultaten van eerder uitgevoerde tricopigmentatie behandelingen en ervaringen van anderen. Deze ervaringen kun je vaak online vinden en met elkaar vergelijken. Let tijdens een intakegesprek altijd op de manier waarop een behandeling wordt uitgelegd en hoe je eventuele vragen worden beantwoord. Ook bij een MHP behandeling in België is het belangrijk dat je met vertrouwen in de behandelstoel plaats kunt nemen.

25. Moet ik voor een MHP behandeling in België mijn haar kort scheren?

Dit hangt af van de behandelaar. Mannen wordt doorgaans gevraagd om het haar te millimeteren, waarna de kleur van het pigment perfect op de natuurlijke haarstoppel kleur afgestemd kan worden. Aan vrouwen die voor MHP kiezen wordt dit meestal niet gevraagd.

26. Kan micro haar pigmentatie in België bij iedere haarkleur worden toegepast?

Ja, in principe kan het pigment dat wordt gebruikt op elke haarkleur worden afgestemd. De resultaten zijn in de regel beter bij meer donkere haarkleuren. Voor een resultaat dat in overeenstemming is met de verwachtingen die je hebt, is het beter dat de haarkleur donkerder is dan je huidskleur. Dit wordt tijdens het intakegesprek uitvoeriger toegelicht.

27. Kan tricopigmentatie ongedaan gemaakt worden?

Het voordeel van semipermanente pigmenten is dat ze op den duur volledig vervagen. Dit is gelijk de meest eenvoudige manier om de MHP behandeling ongedaan te maken. Je kunt ook kiezen voor een laser of IPL-behandeling. Resultaten hiervan zijn niet bij iedereen hetzelfde en soms zijn meerdere behandelingen nodig. Denk daarom altijd goed na of je wel echt een stoppeltattoo aan wilt laten brengen. Laser- en IPL-behandelingen worden door huidtherapeuten en dermatologen uitgevoerd.

28. Hoe lang zijn de resultaten van micro haar pigmentatie in België zichtbaar?

Dit is onder meer afhankelijk van het soort pigment dat wordt gebruikt. Semipermanent pigment vervaagd geleidelijk aan, waarna het op een gegeven moment niet langer zichtbaar is. In welk tempo dit verloopt hangt af van de manier waarop je de stoppeltattoo verzorgd. De meeste mensen laten gemiddeld een keer per twee jaar de haarstoppels bijwerken. Je kunt dit ook eerder laten doen. Invloeden van buitenaf zoals onder meer de zon en huidverzorging hebben ook invloed op de resultaten. Volg daarom de verzorgingstips van de behandelend MHP specialist op. Je hebt dan het langste plezier van de bereikte resultaten.

29. Is micro haar pigmentatie in België goedkoper?

Nee, over het algemeen genomen liggen de tarieven die Belgische MHP specialisten hanteren iets hoger dan in Nederland. Waar je bij MHP Kliniek € 2.295 betaalt voor een uitgebreide MHP behandeling waarbij alle hoofdzones worden behandeld, betaal je hier in België gemiddeld € 3.600 voor.

30. Welke vormen van micro haar pigmentatie worden in België toegepast?

Belgische MHP aanbieders passen tricopigmentatie bij mannen en vrouwen toe die te maken hebben met haarverlies. Je kunt een uitgedunde haardos met behulp van MHP laten verdichten, maar ook voor het camoufleren van een kale plek of een verzorgde geschoren look kun je bij een MHP specialist terecht.

31. Wordt in België gewerkt met permanent pigment?

Nee, net zoals bij Nederlandse MHP aanbieders wordt er gewerkt met semi permanent pigment. Dat betekent dat het aangebrachte pigment na verloop van tijd zal vervagen. De resultaten zijn niet blijvend.

32. Hoelang is de downtime na een MHP behandeling in België?

Je kunt de volgende dag weer aan het werk. De roodheid en eventuele zwellingen nemen snel na de behandeling af. Wanneer je zware lichamelijke arbeid verricht kan het verstandig zijn om een aantal vrij te nemen of de behandelsessie voor het weekend te plannen. Het is belangrijk om in de dagen na de MHP behandeling niet te veel te zweten.

33. Is de kleur van het pigment aan te passen?

Ja. MHP specialisten stemmen de kleur van het pigment af op je natuurlijke haarkleur. Dit geeft de meest natuurlijke resultaten.

34. Wat is de beste haarlengte voor een geschoren look?

Om het aangebrachte pigment en de natuurlijke haarstoppels in elkaar over te laten vloeien wordt geadviseerd om het haar zo kort mogelijk te houden. Dit is gemiddeld 0,5 mm tot 1 mm, de laagste stand van de tondeuse. De MHP specialist kan je hierin adviseren.

35. Is medicijngebruik van in invloed op een MHP behandeling?

Geadviseerd wordt om het gebruik van bloedverdunners en aspirine zeker 48 uur voor de behandeling te stoppen. Vraag daarbij eventueel om advies aan de voorschrijvend arts.

36. Kan Minoxidil gebruik worden bij een MHP behandeling?

MHP specialisten raden het gebruik van Minoxidil af tijdens de behandeling. Stop 1 week voor de MHP behandeling met het gebruik van Minoxidil en gebruik dit ook de eerste 2 weken na de behandeling niet. Minoxidil vergroot de bloedvaten waardoor het pigment aangetast kan worden. Geef tijdens het consult bij een MHP kliniek aan dat je Minoxidil gebruikt.

37. Kan ik ook voor een touch-up in België terecht?

Ja, zowel een volledige MHP behandeling als een touch-up worden door verschillende MHP klinieken aangeboden. Let wel op dat een touch-up vaak duurder is wanneer u de behandeling zelf bij een andere MHP specialist heeft laten toepassen.

38. Heb ik in België garantie op een micro haar pigmentatie behandeling?

Belgische MHP klinieken hanteren andere voorwaarden en garantie bepalingen dan Nederlandse MHP aanbieders. Je kunt zowel de algemene voorwaarden als de garantie voorwaarden en bepalingen opvragen bij de kliniek van je voorkeur.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie België?
  • Micro hair pigmentation België?
  • Tricopigmentatie België?
  • Scalp pigmentatie België?
  • Haar tattoo of haar tatoeage België?
  • MHP België?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie België’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.