Micro haar pigmentatie is een verfijnde behandeltechniek die toegepast wordt bij zowel mannen als vrouwen met pleksgewijze kaalheid, dunner wordend haar en kaalheid die al wat verder gevorderd is. Dankzij de verfijnde techniek waar gebruik van wordt gemaakt zijn micro haar pigmentatie resultaten direct zichtbaar.

MHP het niet chirurgische alternatief voor een haartransplantatie

Steeds vaker wordt voor een micro haar pigmentatie behandeling gekozen als alternatief voor een haartransplantatie. Naast een groot verschil in de kosten voor een behandeling is micro haar pigmentatie voor vrijwel iedereen geschikt, ook als je niet (meer) in aanmerking komt voor een haartransplantatie. De innovatieve techniek maakt het bovendien mogelijk om littekens die je hebt op de hoofdhuid, na bijvoorbeeld een haartransplantie, te verhullen. Met behulp van een hele fijne naald en gekleurde pigmenten worden haarstoppeltjes geïmmiteerd met als resultaat een natuurlijke haarstijl.

Micro haar pigmentatie resultaten.

Micro haar pigmentatie resultaten.

Veel genoemde micro haar pigmentatie resultaten

Bij het kiezen van een behandeling tegen je dunner wordende haar heb je hoge verwachtingen van de micro haar pigmentatie resultaten. Door jezelf vooraf goed te informeren en bijvoorbeeld ervaringsverhalen van anderen te lezen zul je zien dat als veel gehoord micro haar pigmentatie resultaten worden genoemd het feit dat je direct een voller ogende, natuurlijke haardos hebt. In geval van beginnende haaruitval kan een MHP-behandeling de hoofdhuid te bedekken. Dunner wordend haar valt hierdoor minder op. Een micro haar pigmentatie behandeling vermindert het ontstane contrast dat goed opvalt tussen je hoofdhuid en je eigen haar, hierdoor krijg je als het ware weer wat meer volume.

De volledige kaalheid behoort voorgoed tot het verleden

Een van positieve micro haar pigmentatie resultaten is dat de behandeling ook kan worden toegepast als je door een te ver gevorderde mate van kaalheid geen haartransplantatie uit kan laten voeren. Door te kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling krijg je een eigentijdse shaven look waarbij de aangebrachte ‘stoppeltjes’ niet van echt haar te onderscheiden zijn. De materialen die gebruikt worden zijn hypoallergeen waardoor zich vrijwel geen complicaties en/of bijwerkingen voordoen.

Vergelijk verschillende micro haar pigmentatie resultaten met elkaar

In je zoektocht naar meer informatie over MHP mogelijkheden en behandelingen kun je met zekerheid één ding concluderen: micro haar pigmentatie resultaten zijn direct zichtbaar. Let daarbij wel altijd op dat er doorgaans en afhankelijk van het aantal hoofdzones dat behandeld ‘moet’ worden er meerdere behandelingen nodig zijn om tot het uiteindelijke eindresultaat te komen. De meeste behandelaars en klinieken werken met tijdelijke pigmenten waardoor het zichtbare resultaat na verloop van tijd vervaagt. Meestal wordt er jaarlijks een nabehandeling uitgevoerd.

Kies altijd voor een betrouwbare specialist

De laatste jaren is het aantal behandelaars en klinieken waar je terecht kunt voor een micro haar pigmentatie behandeling enorm toegenomen. Dit door het onderzoeken van de mogelijkheden waar je voor jouw gevoel de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. Ervaringsverhalen van anderen geven je meer informatie over de werkwijze van bepaalde behandelaars en klinieken. Lees de informatie die je vindt met een open vizier, want iedereen ervaart een behandeling op zijn eigen manier. Door verschillende informatie bronnen met elkaar te vergelijken krijg je een idee van de micro haar behandeling resultaten die patiënten, die je reeds voorgingen, bereikt hebben.

Als je een kliniek of specialist hebt geselecteerd waar je een goed gevoel bij hebt dan kun je een afspraak maken voor een eerste gesprek. Bij het bezoeken van de kliniek weet je vaak bij binnenkomst en de manier waarop je wordt ontvangen of je gevoel juist is. Uiteraard kun je bij verschillende behandelaars een intake gesprek afspreken. Door de indrukken met elkaar te vergelijken weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Een goede kliniek is trots op de in het verleden bereikte micro haar pigmentatie resultaten en zal deze aan je laten zien door middel van voor en na foto’s. Een rondleiding door de kliniek is vaak ook van belang net zoals een eerste kennismaking met de behandelkamer waar de micro haar pigmentatie behandeling wordt uitgevoerd. Volgens sommige mensen lijkt micro haar pigmentatie op permanente make-up.

Hoe kun je de micro haar pigmentatie resultaten beïnvloeden?

Gedurende het intake gesprek zal de behandelend specialist je wijzen op een aantal handige tips die een positief eindresultaat ten goede kunnen komen. Zo is het onder meer beter om de dag voor de behandeling geen alcohol en/of verdovende middelen te gebruiken. Gebruik hiervan kan nadelig zijn voor de behandeling met micro haar pigmenten. Nadat de behandeling heeft plaatsgevonden krijg je adviezen mee die medebepalend kunnen zijn voor het gewenste resultaat. Probeer overmatig zweten uit je hoodhuid te voorkomen en zorg dat je de huid in de zon goed insmeert met een zonnecrème die een hoge beschermingsfactor heeft. Door jezelf vooraf zo breed mogelijk te verdiepen in de behandeltechniek en door de tips en adviezen op te volgen weet je zeker dat je een prima resultaat mag verwachten.

Micro haar pigmentatie resultaten FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over micro haar pigmentatie resultaten komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Voor wie is micro haar pigmentatie geschikt?

Vrouwen en mannen worden geconfronteerd met ongewenste haaruitval en pleksgewijze kaalheid. Waar het merendeel van de behandelingen bij haarverlies geschikt zijn voor een beperkte groep, is dat bij tricopigmentatie niet het geval. Micro haar pigmentatie kan voor veel mensen een oplossing zijn. Heb je last van vergevorderde kaalheid waardoor je niet meer in aanmerking komt voor een haartransplantatie? Wordt je haardos zichtbaar dunner? Heb je een litteken overgehouden aan een FUT-haartransplantatie? Heeft Alopecia areata voor kale plekken gecreëerd? Micro haar pigmentatie kan in alle gevallen natuurlijke resultaten geven.

2. Hoe wordt micro haar pigmentatie uitgevoerd?

Tricopigmentatie specialisten maken gebruik van een speciaal ontworpen apparaat. Aan dit innovatieve apparaat is een ultradunne naald bevestigd. Met behulp van deze dunne naald wordt permanent pigment in de bovenste huidlaag aangebracht. Het aantal hoofdzones dat behandeld wordt heeft de MHP-specialist eerder met je besproken. De aangebrachte pigmenten geven het idee van natuurlijke haarstoppels. MHP kliniek werkt met biologische hypoallergene permanente pigmenten waardoor je een langdurig resultaat hebt.

3. Beïnvloed mijn keuze voor een MHP-specialist het resultaat?

Micro haar pigmentatie is een ingrijpende en intensieve behandeling die je het liefste door een ervaren specialist uit laat voeren. Laat je vooraf goed informeren over de mogelijkheden. Dit kun je doen door bij verschillende aanbieders een afspraak voor een intakegesprek te maken. Zo krijg je een indruk van hetgeen mogelijk is. Heb je een goed en vertrouwd gevoel bij de specialist van je voorkeur, dan speelt dat zeker mee bij het uiteindelijke eindresultaat. Kies voor een ervaren micro haar pigmentatie specialist die al veel mooie resultaten heeft. Dergelijke resultaten zijn vaak zichtbaar op onder andere de website.

4. Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Vooraf zijn markeringen aangebracht bij de zones die behandeld worden. De behandelde huid kan na de tricopigmentatie rood en licht gezwollen zijn. Deze verschijnselen verdwijnen vanzelf in de dagen na de behandeling. Gun je huid de tijd die het nodig heeft om te herstellen, dit komt het micro haar pigmentatie resultaat ten goede. Over het algemeen is de huid binnen een week tot tien dagen na de behandeling hersteld.

5. Hoe lang moet ik wachten op zichtbare micro haar pigmentatie resultaten?

In tegenstelling tot andere behandelingen tegen haaruitval, zijn de resultaten van micro haar pigmentatie direct na de eerste behandelsessie zichtbaar. De kleuren van de aangebrachte pigmenten zullen in eerste instantie wat vager worden. Dit trekt bij in de dagen die volgen op de behandeling. Het is normaal dat een klein percentage van het aangebrachte pigment wordt afgebroken. Dit gebeurt onder invloed van het natuurlijke huidvernieuwingsproces. Tijdens de tweede en derde behandelsessie worden de resultaten verder geoptimaliseerd.

6. Heeft iedereen evenveel behandelingen nodig voor een optimaal resultaat?

De beste resultaten worden bereikt na twee tot drie behandelingen. Hoeveel behandelsessies iemand exact nodig heeft hangt af van diverse factoren. Denk hierbij onder meer aan de mate waarin het haarverlies gevorderd is en hoeveel hoofdzones er behandeld worden. Een ervaren micro haar pigmentatie specialist kan tijdens het intakegesprek een vrij nauwkeurige inschatting maken van het aantal sessies dat in jouw specifieke situatie nodig is voor een maximaal resultaat. Normaal gesproken zijn er 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

7. Heb ik enige invloed op micro haar pigmentatie resultaten?

De ervaren specialist van MHP kliniek streeft samen met je naar het maximale eindresultaat van micro haar pigmentatie. Je ontvangt verschillende handige tips en adviezen die betrekking hebben op de huidverzorging na de behandeling. Door deze tips op te volgen wordt het herstel bevorderd en het resultaat positief beïnvloed. Gemiddeld duurt het een week tot tien dagen voor je hoofdhuid hersteld is van de tricopigmentatie behandeling. Was de eerste 48 tot 72 uur je haar en/of hoofdhuid niet. Vermijd krabben en wrijven aan de huid, hierdoor kan de huid beschadigd raken waardoor pigment onnodig verloren gaat. Geadviseerd wordt om de huid te beschermen tegen zonlicht. Dit kun je doen door een goede crème te gebruiken met een hoge SPF factor. In de eerste week na de micro haar pigmentatie behandeling worden zware lichamelijke arbeid en intensieve sporten waarbij je veel zweet afgeraden. Als de hoofdhuid hersteld is kun je alle dagelijkse werkzaamheden en activiteiten weer oppakken zoals je dat gewend bent.

8. Welke resultaten kan ik van micro haar pigmentatie verwachten?

Tricopigmentatie biedt uitstekende resultaten in meerdere opzichten. Zo wordt een dunner wordende haardos optisch voller en worden ontsierende littekens op uitstekende manier gecamoufleerd. Micro haar pigmentatie kan je ook een verzorgde ‘shaven look’ geven. Een ultrakort kapsel dat er altijd goed uitzicht met haarstoppels die met het blote oog niet van natuurlijke stoppels te onderscheiden zijn.

9. Zijn micro haar pigmentatie resultaten bij mannen en vrouwen gelijk?

De resultaten die met tricopigmentatie worden bereikt zijn zowel bij vrouwen als mannen goed. Er zit geen verschil in de behandeling of de apparatuur die gebruikt wordt. Mannen kan gevraagd worden om het haar voor aanvang kort te scheren. Voor vrouwen is dit meestal niet van toepassing. Kun of wil je je haar niet zelf millimeteren dan kan dat ook gebeuren in de kliniek waar je de micro haar pigmentatie uit laat voeren.

10. Hoe zijn de resultaten van buitenlandse MHP behandelingen?

In Nederland zijn verschillende buitenlandse aanbieders van cosmetische behandelingen, waaronder micro haar pigmentatie, actief. Als je een buitenlandse tricopigmentatie behandeling overweegt kun je jezelf voorbereiden door ervaringsverhalen van anderen te lezen. Buitenlandse klinieken presenteren zich in de regel online. Je kunt op de website lezen hoe een behandeling wordt uitgevoerd en welke resultaten worden bereikt. Vaak kun je ook micro haar pigmentatie voor en na foto’s bekijken. Ook bij buitenlandse klinieken laat je voor een goed resultaat de behandeling uitvoeren door een ervaren micro haar pigmentatie specialist. Let op dat de resultaten van de micro haar pigmentatie in Turkije of andere landen regelmatig te wensen overlaat.

11. Hoe is de prijs kwaliteit verhouding van micro haar pigmentatie in het buitenland?

Het verdient de aanbeveling om de prijzen en aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Je kunt dit doen door meerdere prijsopgaves aan te vragen en deze naast elkaar te leggen. Let op de inhoud van de behandeling. Hoeveel hoofdzones worden behandeld? Hoeveel behandelsessies zijn inbegrepen? Met welk soort pigment wordt gewerkt? Vergeet daarbij niet te kijken naar de bijkomende reis- en verblijfkosten die je uitgeeft om naar de kliniek te reizen. Hoe zijn de ervaringen van anderen met buitenlandse aanbieders? Door grondig en uitgebreid te lezen krijg je een beter beeld van zowel de geleverde kwaliteit in relatie tot de prijzen en de resultaten.

12. Hoe zijn de MHP resultaten bij het camoufleren van littekens?

Heb je eerder een FUT-haartransplantatie laten uitvoeren waardoor een litteken is achtergebleven? Is je hoofdhuid beschadigd door een ongeluk? Littekens kunnen met behulp van micro haar pigmentatie op uitstekende wijze gecamoufleerd worden. Vaak wordt hier een combinatie van gekleurde pigmenten voor gebruikt. Niet alle littekens komen voor behandeling in aanmerking. Het is belangrijk dat je het litteken voldoende rust geeft om ‘uit te werken’. Littekens jonger dan een jaar kunnen doorgaans niet behandeld worden. Hetzelfde geldt voor plaatsen waar je bijvoorbeeld een tatoeage hebt laten verwijderen. De huid heeft eerst tijd nodig om tot rust te komen. Alleen dan worden de beste resultaten met micro haar pigmentatie bereikt.

13. Welke bijwerkingen hebben invloed op het MHP resultaat?

Als je alle tips en adviezen van de micro haar specialist opvolgt, dan is tricopigmentatie een veilige behandeling. Zelden is er sprake van bijwerkingen en/of complicaties die het resultaat nadelig beïnvloeden. Het kan voorkomen dat allergische reacties optreden op de gebruikte pigmenten. Je kunt dit uitsluiten door vooraf een proefstukje aan te laten brengen. Je krijgt het advies om niet aan de hoofdhuid te krabben omdat dit beschadigingen kan veroorzaken. In enkele gevallen hebben deze beschadigingen infecties tot gevolg.

14. Wanneer is micro haar pigmentatie of een haar tatoeage niet geschikt?

Micro haar pigmentatie heeft voor een brede doelgroep positieve resultaat. Toch kan het voorkomen dat een behandeling wordt afgeraden om het resultaat tegen kan vallen. Tricopigmentatie kan worden afgeraden of uitgesteld op het moment dat er sprake is van een actieve huidinfectie, een huidaandoening die (nog) niet onder controle is of wanneer je een ziekte als hemofilie, hart- of vaatproblemen hebt. Tijdens het intakegesprek wil de specialist meer weten over je algemene gezondheid, je medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Neem daarom ook de verpakking mee van de medicatie die je gebruikt.

15. Wat moet ik nog meer weten over micro haar pigmentatie resultaten?

De beste haar tatoeage resultaten worden bereikt door ervaren micro haar pigmentatie specialisten. Een goede voorbereiding is voor een optimaal resultaat onmisbaar. Je kunt voorafgaand aan een intakegesprek verschillende informatie opzoeken en lezen. Lees en vergelijk ervaringsverhalen met elkaar. Je komt op deze manier veel te weten over de ingreep, de mogelijkheden, behandelend specialisten, kosten en resultaten. Vraag bij meerdere aanbieders prijzen op en vergelijk de inhoud met elkaar. Daarna kun je goed voorbereid een afspraak maken voor een intakegesprek. Je weet welke vragen je moet stellen en waar je op moet letten tijdens de kennismaking met de behandelend specialist. Voel je jezelf welkom en begrepen, of is er eerder sprake van een ongemakkelijk gevoel? Voor een optimaal micro haar pigmentatie resultaat is vertrouwen in de MHP-specialist onmisbaar.

16. Wordt het pigment na verloop van tijd niet blauw of groen?

Nee, je hoeft jezelf geen zorgen te maken dat je met een blauwe of groene verkleuring te maken krijgt. Het pigment wordt in de bovenste huidlaag aangebracht en heeft een andere samenstelling dan tatoeage inkt. Na verloop van een aantal jaren kan de kleur van het pigment vervagen. Je kunt dan een touch-up of nabehandeling overwegen.

17. Zijn de resultaten van micro haar pigmentatie permanent?

Micro haar pigmentatie kent zowel bij mannen als vrouwen langdurige resultaten. Door de tips en adviezen van de MHP specialist op te volgen geniet je het langste van een uitstekend resultaat. Pas na verloop van meerdere jaren kan het pigment vervagen. Zowel een touch-up als een nabehandeling zijn dan mogelijk. Je kunt dan je tevens je haarlijn bij laten werken, of de kleur van het pigment opnieuw laten afstemmen op je natuurlijke haarkleur.

18. Ik ben niet tevreden met het resultaat van een eerder uitgevoerde MHP behandeling. Hoe kan dat?

Ondanks het feit dat micro haar pigmentatie direct zichtbare resultaten geeft, komt het een enkele keer voor dat iemand niet tevreden is. Dit is overigens meestal niet te wijten aan een verkeerd toegepaste behandeling. Een verkeerd verwachtingspatroon is de meest voorkomende oorzaak van een teleurstellend resultaat. Om teleurstellingen te voorkomen wordt er tijdens het intakegesprek bij MHP Kliniek uitgebreid aandacht besteed aan de verwachtingen die je hebt van een behandeling. Daar waar nodig zal de ervaren MHP specialist deze bijstellen naar realistische mogelijkheden.

19. Kan een teleurstellend resultaat verbeterd worden?

Het is meestal mogelijk om de resultaten van een eerder uitgevoerde micro haar pigmentatie behandeling te verbeteren en corrigeren. In samenspraak met de behandelend MHP specialist wordt gekeken wat er verbeterd kan worden om een beter resultaat te bereiken. Dit kan een aanpassing van de haarlijn zijn of het behandelen van een andere hoofdzone die eerder niet is behandeld.

20. Heb ik garantie op een micro haar pigmentatie behandeling?

MHP Kliniek geeft een jaar garantie op de pigmenten die worden aangebracht. Meer informatie over de garantievoorwaarden krijg je van de MHP specialist.

21. Ik heb online ervaringsverhalen en daarbij ook negatieve resultaten bekeken. Is micro haar pigmentatie wel geschikt voor mij?

Bij twijfel over een cosmetische behandeling die je wilt ondergaan, kun je je laten voorlichten door ervaren specialisten. MHP Kliniek legt je in een persoonlijk intakegesprek graag de behandeling uitvoerig toe. Hierbij wordt gekeken naar en gesproken over jouw persoonlijke situatie. Aangezien iedereen anders is, ervaart ook iedereen de behandeling op zijn of haar eigen manier. Heb je na het vrijblijvende intakegesprek nog steeds twijfels, dan kun je ook een andere behandeling tegen haaruitval overwegen.

22. Wordt bij iedereen een goed resultaat bereikt?

MHP is een persoonlijke behandeling, waarvan het herstel en de resultaten niet bij iedereen hetzelfde zijn. Als je goed voor de behandelde huid zorgt en daarbij de tips van de behandelend MHP specialist opvolgt heb je een positieve invloed op het resultaat. Doe je dat niet en stel je bijvoorbeeld de huid al kort na de MHP behandeling langdurig bloot aan het zonlicht, dan kan dat het resultaat negatief beïnvloeden. Hoe iemand het resultaat ervaart is, net zoals behandeling, persoonlijk.

23. Vanaf welke leeftijd kan MHP toegepast worden?

Micro haar pigmentatie wordt niet zomaar bij minderjarigen toegepast. Minderjarigen hebben schriftelijke toestemming nodig van de ouders of voogd. Het kan daarnaast zo zijn dat je ouders of voogd bij de behandeling aanwezig moeten zijn als je nog minderjarig bent op het moment van de behandeling. Een bovengrens is niet van toepassing zolang er geen contra-indicaties zijn die de behandeling onmogelijk maken.

24. Zijn de resultaten van micro haar pigmentatie echt natuurlijk?

Ja, de ‘haarstoppeltjes’ die worden aangebracht zijn nauwelijks van echte stoppels te onderscheiden. De kleur van het pigment wordt op je eigen haarkleur afgestemd. Wat het resultaat nog natuurlijker maakt. Tijdens eventuele nabehandelingen of een touch-up kan onder meer de haarlijn aangepast worden aan je natuurlijke haarlijn. Zo blijft het resultaat natuurgetrouw en in overeenstemming met je uitstraling.

25. Kan ik later de kleur van het pigment aan laten passen voor een ander resultaat?

De kleur die wordt aangebracht is niet met een doekje afneembaar. De langdurige resultaten ga na verloop van enkele jaren vervagen. Je kunt tussentijds het resultaat met een touch-up bij laten werken. Wil je dan een andere kleur? Overleg dan met de MHP specialist wat daarvan het effect kan zijn op het resultaat van de behandeling.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie resultaten?
  • Micro hair pigmentation resultaten?
  • Tricopigmentatie resultaten?
  • Scalp pigmentatie resultaten?
  • Haar tattoo of haar tatoeage resultaten?
  • MHP resultaten?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie resultaten’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.