In de voorbije jaren is het aantal klinieken die een micro haar pigmentatie behandeling aanbieden enorm toegenomen. Dit komt omdat er een steeds grotere vraag is naar behandelingen en anderzijds omdat een micro haar pigmentatie kliniek vaak ook andere behandelingen aanbiedt die op permanente make up toepassingen gericht zijn.

Een micro haar pigmentatie kliniek in de buurt

Het ruime aanbod maakt dat er veelal een micro haar pigmentatie kliniek bij jou in de buurt aanwezig is. Als je jezelf goed voelt bij de medewerkers en de specialist die de behandeling uitvoert hoef je geen lange onnodige reiskosten te maken naar een kliniek in misschien wel het buitenland. Uiteraard heb je zelf je eigen beweegredenen om voor een bepaalde micro haar pigmentatie kliniek te kiezen. In de beginfase is het aan te raden om meerdere haar- en schoonheidsklinieken met elkaar te vergelijken. Je kunt vergelijken op prijzen en pakket mogelijkheden maar ook door het lezen van beoordelingen en reviews krijg je een beter beeld van een bepaalde kliniek. Iedereen heeft zijn of haar eigen mening en het wil niet direct zeggen dat je ‘n mening van iemand over hoeft te nemen als je zelf (nog) geen ervaring hebt met een behandelaar.

Micro haar pigmentatie kliniek.

Micro haar pigmentatie kliniek.

Bezoek meerdere micro haar pigmentatie klinieken

Bij het vergelijken van de mogelijkheden bezoek je meerdere klinieken en laat je jezelf ter plekke informeren over het verloop van de behandeling die je wenst te ondergaan. Goede klinieken informeren je zo volledig mogelijk, waarbij je een kijkje kunt en mag nemen in de behandelkamer. Vraag om voor en na foto’s van behandelingen die in de micro haar pigmentatie kliniek zijn uitgevoerd en zo vorm je jezelf een oordeel. Vaak heb je al een goede eerste indruk bij het binnen lopen van de kliniek. Wordje hartelijk ontvangen of laat de receptioniste je maar een beetje aan je lot over? Een eerste indruk is vaak een goede leidraad voor hetgeen je verder van een kliniek kunt verwachten. Heb je al vanaf het begin geen goed gevoel dan kun je beter een afspraak maken bij een andere kliniek, het gevoel waarop je wacht zal ook later niet meer komen.

Vertrouwen in een micro haar pigmentatie kliniek is belangrijk

Tricopigmentatie is een uiterst delicate behandeling van de hoofdhuid waarbij je resultaat verwacht dat aan je wens voldoet. Het is belangrijk dat de behandeling met de grootst mogelijk zorg wordt uitgevoerd en daarvoor ga je uiteraard naar een ervaren specialist. In overleg wordt het pigment gekozen dat het beste bij je past. Let wel op want pigment is altijd anders van kleur (lees donkerder) dan dat je haar is. Ervaren specialisten hebben meerdere opleidingen en cursussen gevolgd. Ze zijn altijd op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden en werken doorgaans met moderne verfijnde apparatuur. Om je tijdens de behandeling zoveel mogelijk ontspannen telaten zijn is het mogelijk om televisie te kijken of te internetten. Airconditioning is veelal aanwezig om een teveel aan zweten vanuit de hoofdhuid tegen te gaan. De beste micro haar pigmentatie kliniek is een kweste van wederzijds vertrouwen en bovendien gebaseerd op wat je eigen gevoel zegt over een bepaalde behandelaar.

Micro haar pigmentatie kliniek FAQ – meest gestelde vragen

1. Hoe vind ik een micro haar pigmentatie kliniek die voldoet aan mijn wensen?

Naast ervaren en gekwalificeerde medewerkers is het belangrijk dat je jezelf op je gemak voelt bij de kliniek van je keuze. Maak kennis met een aantal klinieken waar micro haar pigmentatie wordt aangeboden. Hoe is de ontvangst? Worden al je vragen naar behoren beantwoord? Heb je een goed gevoel over het gesprek? Heb je na afloop van een intakegesprek geen goed gevoel? Kijk dan rustig verder. Het is de bedoeling dat je ontspannen aan de behandeling kunt beginnen.

2. Wat is een betrouwbare micro haar pigmentatie kliniek?

Micro haar pigmentatie is een gespecialiseerde behandeling, waarbij met behulp van geavanceerde apparatuur pigment in de bovenste huidlaag wordt aangebracht. Ervaren en gekwalificeerde MHP specialisten in het bezit van een GGD-vergunning mogen de behandeling uitvoeren. De vergunning wordt alleen verstrekt als er wordt voldaan aan strenge eisen op het gebied van hygiëne. Deze eisen worden gesteld en gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Heeft de behandelaar die je op het oog hebt geen vergunning? Dan kijk je best nog even verder.

3. Wat kan ik verwachten van een intakegesprek bij een micro haar pigmentatie kliniek?

Het intakegesprek is een oriënterend en informatief moment. Dit geldt zowel voor jou als voor de behandelend MHP specialist. Je kunt aangeven wat je verwachtingen zijn van een behandeling en waardoor het haarverlies wordt veroorzaakt. De MHP specialist bekijkt de hoofdhuid nauwkeurig en stelt een behandelplan voor. Over en weer worden vragen gesteld over zowel de inhoud van de behandeling als zowel je gezondheid en medische achtergrond.

4. Kan ik de kwaliteit van een buitenlandse MHP kliniek vertrouwen?

Micro haar pigmentatie wordt ook door buitenlandse klinieken in Nederland aangeboden. De kwaliteit van deze klinieken hoeft niet anders of minder te zijn dan een behandeling in Nederland. Een aantal buitenlandse klinieken heeft een vertegenwoordiging in Nederland. Hier kun je terecht voor een kennismakingsgesprek en in de regel ook voor de nazorg.

5. Hoe is een micro haar pigmentatie behandeling in het buitenland geregeld?

Het verloop van een micro haar pigmentatie behandeling verloopt in het buitenland gelijkwaardig als bij een Nederlandse kliniek. Afhankelijk van je eigen situatie zijn meerdere behandelsessies nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Dit kan betekenen dat je vaker naar de behandelende kliniek moet reizen om de behandeling te kunnen ondergaan. Heen en weer reizen neemt vaak extra kosten met zich mee. Hou hier bij het vergelijken van de kosten en mogelijkheden rekening mee.

6. Zijn buitenlandse micro haar pigmentatie klinieken altijd goedkoper?

De kostprijs voor een MHP behandeling wordt hoofdzakelijk bepaald door de omvang van de ingreep en het aantal behandelsessies dat is inbegrepen. Kosten voor arbeidsloon liggen in het buitenland over het algemeen lager dan in Nederland, wat gelijk voor een lagere kostprijs zorgt. Als je echter alle extra kosten bij de behandelprijs optelt, is het totaalbedrag in het buitenland zeker niet altijd goedkoper. Bovendien heb je in het buitenland soms te maken met communicatieproblemen omdat je de taal niet machtig bent.

7. Heb ik garantie op de MHP behandeling bij een buitenlandse kliniek?

Zowel de garantietermijn als de garantievoorwaarden worden door de betreffende kliniek opgesteld en gehanteerd. Vraag tijdens het intakegesprek naar de mogelijkheden, zodat je achteraf niet teleurgesteld wordt.

8. Hoe kan ik micro haar pigmentatie klinieken met elkaar vergelijken?

De meeste aanbieders van micro haar pigmentatie hebben een website waar de mogelijkheden en tarieven omschreven worden. Aan de hand hiervan kun je een eerste selectie en/of vergelijking maken. Selecteer een aantal behandelaars waar je voorkeur naar uitgaat en maak een afspraak voor een intakegesprek. Elke ervaring is anders. Vergelijk de manier waarop je wordt ontvangen, de manier waarop het gesprek is verlopen en je algehele indrukken met elkaar. Zo kom je al snel tot een waardevolle vergelijking.

9. Waar kan ik ervaringen van en met micro haar pigmentatie klinieken lezen?

Online vind je op diverse haar- en cosmetische behandelingen fora micro haar pigmentatie ervaringen. Naast de behandeling zelf worden hier ook klinieken en individuele behandelaars besproken.

10. Waarom zijn de kosten die MHP klinieken hanteren niet allemaal hetzelfde?

Behandelend klinieken en specialisten zijn vrij in het samenstellen van de tarieven die gehanteerd worden voor een MHP behandeling. Bij het samenstellen van de prijzen wordt rekening gehouden met het soort pigment dat wordt gebruikt, maar ook de locatie en de naamsbekendheid spelen hier in mee. Vaak bevatten tarieven ook meerdere behandelsessies. Als je vergelijkt, is het belangrijk om de prijsvoorstellen die je ontvangt nauwkeurig te bekijken. Dit kan soms leuke voordelen opleveren.

11. Wat is het voordeel van een MHP behandeling bij een Nederlandse kliniek?

Micro haar pigmentatie behandelingen bestaan uit meerdere behandelsessies. Tussen de behandelmomenten zit telkens een aantal weken. Wanneer je de behandeling in het buitenland laat toepassen, betekent dat dat je elke keer extra kosten uitgeeft aan de reis en eventueel het verblijf. Als je deze kosten bij elkaar optelt is de behandeling in Nederland voordeliger dan in het buitenland. Bovendien word je behandeld door een ervaren MHP specialist die je eigen taal spreekt en hoef je je over communicatieproblemen geen zorgen te maken.

12. Worden vrouwen en mannen bij dezelfde MHP klinieken behandeld?

Ja, de behandelmogelijkheden voor mannen en vrouwen zijn gelijk. Er wordt ook bij het samenstellen van de behandeltarieven geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Ben je bij een specialist voor een intakegesprek dan kun je rustig vragen of je micro haar pigmentatie voor en na foto’s kunt zien van behandelingen die bij vrouwen of mannen hebben plaatsgevonden.

13. Ik heb eerder een MHP behandeling ondergaan waar ik niet tevreden over ben. Kan ik het resultaat laten bijwerken bij MHP Kliniek?

Als je niet tevreden bent over resultaten van eerder toegepaste MHP behandelingen kun je bij MHP Kliniek terecht om het resultaat bij te laten werken. Neem eventuele informatie van de eerdere behandeling mee naar het intakegesprek. Tijdens het consult wordt beoordeeld welke hoofdzones voor behandeling in aanmerking komen, ook is er gelegenheid om vragen te stellen aan de MHP specialist.

14. Mag ik iemand meenemen naar het consult bij een MHP kliniek?

Ja, neem iemand mee die je vertrouwt en die op de hoogte is van je voornemen om een micro haar pigmentatie toe te laten passen. Je voelt je vaak meer op je gemak wanneer je een bekend gezicht ziet, bovendien kan degene die met je meegaat helpen bij het stellen van de vragen die je hebt.

15. Moet ik betalen voor een intakegesprek bij een micro haar pigmentatie kliniek?

Nee, bij de meeste behandelcentra is het intakegesprek gratis. Er zijn klinieken die een bedrag in rekening brengen voor een consult of intakegesprek. Deze kosten worden later op het behandelbedrag in mindering gebracht.

16. Ik heb geen goed gevoel bij een micro haar pigmentatie kliniek, ben ik verplicht de behandeling toe te laten passen?

Nee, je beslist zelf bij welke kliniek je de MHP behandeling toe laat passen. Aangezien je enkele uren in een behandelstoel zit is het belangrijk om vertrouwen te hebben in de specialist die de behandeling toepast. Ontbreekt dit gevoel en voel je jezelf niet welkom? Kijk dan rustig verder en maak kennis met een andere aanbieder van MHP behandelingen.

17. Moet ik voor een intakegesprek altijd naar de kliniek toe?

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een telefonisch consult. Hiervoor maak je dan duidelijke foto’s van je hoofd en het haarverlies en die stuur je naar de kliniek. Ervaren MHP specialisten kunnen op basis van de foto’s een behandeladvies geven.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie kliniek?
  • Micro hair pigmentation kliniek?
  • Tricopigmentatie kliniek?
  • Scalp pigmentatie kliniek?
  • Haar tattoo of haar tatoeage kliniek?
  • MHP kliniek?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie kliniek’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.