Steeds meer mensen kiezen voor micro haar pigmentatie

 In Nieuws

De micro haar pigmentatie neemt ieder jaar verder toe in populariteit. Dit heeft verschillende redenen. Een belangrijke reden is dat specialisten als de MHP kliniek prachtige en zeer natuurlijke resultaten kunnen bewerkstelligen. Maar waarom kiezen er steeds meer mensen voor micro haar pigmentatie? En welke ontwikkelingen zien we nog meer in deze markt?

Steeds meer mensen kiezen voor micro haar pigmentatie.

Steeds meer mensen kiezen voor micro haar pigmentatie.

Hoe werkt de micro haar pigmentatie behandeling?

Tijdens een micro haar pigmentatie behandeling worden er met behulp van speciaal ontwikkelde pigmenten haarstoppels nagebootst. Dankzij deze gepigmenteerde haarstoppels lijkt het alsof je weer een mooie bos met haar hebt, maar dit bewust millimetert. Om deze reden wordt deze behandeling vaak het mooiste gevonden met de shaven look, de geschoren look.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen graag kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling in plaats van een haartransplantatie. Veel mensen hebben niet voldoende donorhaar om het kalende gebied mooi op te vullen met eigen haar. Een haartransplantatie geeft dan geen mooi resultaat. Dankzij de MHP behandeling kan wel een mooie dichtheid worden gecreëerd. Daarnaast zijn de kosten van een micro haar pigmentatie behandeling over het algemeen flink lager dan van een haartransplantatie behandeling.

Steeds meer mensen kiezen voor micro haar pigmentatie i.p.v. haartransplantatie

De micro haar pigmentatie heeft dus verschillende voordelen t.o.v. de haartransplantatie behandeling. Een laatste groot voordeel is dat er direct na de MHP behandeling eigenlijk al sprake is van een mooi resultaat. Wanneer u daarentegen kiest voor een haartransplantatie, duurt het doorgaans 12 maanden voordat het resultaat goed zichtbaar is. Er zijn ook veel mensen die overstappen van een pruik naar MHP. MHP heeft namelijk diverse voordelen ten opzichte van een pruik.

Waarom is micro haar pigmentatie een goed alternatief voor haartransplantatie?

De micro haar pigmentatie is zo’n goed alternatief voor de haartransplantatie behandeling, omdat in principe bijna iedereen hiervoor in aanmerking komt. Daarnaast is een bijkomend voordeel van de MHP behandeling dat er sprake is van direct resultaat. Van een haartransplantatie is de hersteltijd langer. Bovendien duurt het minimaal 9 tot 12 maanden, voordat het resultaat van de haartransplantatie behandeling optimaal is.

Tijdens een haartransplantatie worden haren vanaf het donorgebied getransplanteerd naar de gewenste kale plekken. Hierdoor is er een langere hersteltijd nodig dan bij micro haar pigmentatie. Een bijkomend nadeel van deze behandeling is dat lang niet iedereen voor een haartransplantatie in aanmerking komt. Maak daarom altijd een weloverwogen afweging, voordat je beslist welke behandeling je wilt ondergaan.

In sommige gevallen kan het ook interessant zijn om beide behandelingen met elkaar te combineren. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld niet tevreden over de dichtheid van het haar na de haartransplantatie. Met behulp van micro haar pigmentatie kan het resultaat dan worden verbeterd.

Gerelateerde keywords:

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘Steeds meer mensen kiezen voor micro haar pigmentatie’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Steeds meer mensen kiezen voor micro haar pigmentatie – FAQ

1. Waarom is micro haar pigmentatie populair?

Haarverlies is uit de taboesfeer gehaald. Mensen praten tegenwoordig makkelijker over haarverlies en zoeken ook eerder hulp bij het vinden van een geschikte oplossing. Zowel blijvend als tijdelijke haaruitval kunnen met behulp van micro haar pigmentatie behandeld worden. De ingreep wordt bij mannen en vrouwen toegepast, is niet chirurgisch en is in vergelijking met onder andere een haartransplantatie relatief betaalbaar.

2. Is micro haar pigmentatie geschikt voor iedereen met haaruitval?

Alhoewel micro haar pigmentatie bij veel mensen toegepast kan worden, komt niet iedereen voor de behandelmethode in aanmerking. Extra voorzichtigheid is onder meer geboden bij mensen die bekend zijn met diabetes, chronische huidziektes, bepaalde auto-immuunaandoeningen, hart- en vaatziekten. Bespreek je voornemen voor micro haar pigmentatie met de behandelend specialist, deze kan je meer informatie geven over de mogelijkheden.

3. Waar moet ik opletten als ik MHP laat toepassen?

Voor een goed resultaat is het belangrijk om te kiezen voor een ervaren specialist en hygiënische behandelomstandigheden. Uw huid wordt voor de behandelsessie schoongemaakt en gedesinfecteerd. Er wordt gewerkt met steriel verpakte naalden en pigment. De naalden zijn voor eenmalig gebruik. De specialist draagt handschoenen tijdens het aanbrengen van het pigment. Voor het verlaten van de kliniek krijg je advies over de manier waarop je de hoofdhuid de eerste dagen kunt verzorgen.

4. Is micro haar pigmentatie duur?

In vergelijking met een haartransplantatie is micro haar pigmentatie betaalbaar. Afhankelijk van de omvang van de ingreep betaal je bedragen tussen € 590 en € 2.290. Bij deze bedragen zijn 3 behandelsessies inbegrepen.

5. Waarom kiezen mensen voor micro haar pigmentatie?

Micro haar pigmentatie is een oplossing bij het verbergen of camoufleren van kale plekken en een uitgedunde haardos. Het is een behandeling met direct zichtbare resultaten. De resultaten houden langdurig aan en je haar ziet er verzorgd uit. De behandeling wordt zonder narcose of plaatselijke verdovingen toegepast en je kunt de volgende dag je gebruikelijke werkzaamheden hervatten.

6. Kent micro haar pigmentatie een leeftijdsgrens?

Nee, behandelingen worden toegepast bij volwassenen van alle leeftijden. Zolang je gezondheid dat toelaat kun je micro haar pigmentatie als behandeling bij haaruitval overwegen.

7. Is het gebruikelijk om voor micro haar pigmentatie naar het buitenland te gaan?

Cosmetische behandelingen zijn in het buitenland vaak goedkoper dan in Nederland. Toch ligt het voor een micro haar pigmentatie behandeling niet voor de hand om naar een buitenlandse kliniek te gaan. Een volledig behandeltraject bestaat uit minimaal 3 behandelsessies. Als je daarvoor iedere keer naar het buitenland gaat, moet je rekening houden met hoge bijkomende kosten voor reis en soms verblijf.

8. Kan micro haar pigmentatie ongedaan gemaakt worden?

Het aangebrachte pigment verdwijnt na verloop van tijd grotendeels vanzelf. Wil je echter eerder van het pigment af, dan kun je overwegen om een laserbehandeling toe te laten passen. Dit is een behandeling waarbij je meerdere sessies nodig hebt en die doorgaans niet direct goedkoop is. Laat je daarom van tevoren goed adviseren over de mogelijkheden van micro haar pigmentatie.

Recent Posts
Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig?