Micro haar pigmentatie voor haarverdikking of haarverdichting

 In Nieuws

Micro haar pigmentatie behandelingen worden niet alleen uitgevoerd bij kalende hoofden. Wil je een oplossing voor dunner wordend haar en/of haarverlies dan is een MHP behandeling een uitstekende mogelijkheid om dit te camoufleren. Micro haar pigmentatie voor haarverdikking of haarverdichting wordt steeds vaker, ook door vrouwen, ondergaan.

Waarom kies je voor micro haar pigmentatie haarverdikking of haarverdichting?

Tricopigmentatie wordt uitgevoerd met behulp van gekleurde pigmenten. Deze pigmenten zijn (semi)permanent en zijn hypoallergeen. De behandeling zelf is vrijwel pijnloos en kent weinig risico’s. Net zoals bij iedere andere ingreep is er altijd een kleine kans op huidirritaties. Door een aantal tips in acht te nemen kun je echter zelf veel doen om irritaties te voorkomen. Zo is het belangrijk om in de eerste dagen na de micro haar pigmentatie behandeling intensief sporten én zweten even te laten voor wat het is. Wil je je dunner wordende haardos optisch meer vol laten lijken dan kun je met micro haar pigmentatie gekleurde pigmenten laten inbrengen die niet van echte haarstoppels te onderscheiden zijn.

Micro haar pigmentatie voor haarverdikking of haarverdichting?

Micro haar pigmentatie voor haarverdikking of haarverdichting?

Het resultaat van micro haar pigmentatie

Opgeleide en ervaren specialisten brengen met behulp van speciale en uiterst verfijnde apparatuur gekleurde pigmenten aan in de bovenste hoofdhuid. Je haarlijn wordt in samenspraak met de specialist vastgesteld evenals het aantal hoofdzones dat behandelt wordt. De complete behandeling bestaat uit meerdere sessies die elk meerdere uren duren. Direct na de eerste sessie is er zichtbaar resultaat. Je haar oogt optisch meer vol na een tricopigmentatie behandeling. Afhankelijk van het feit of er gebruik wordt gemaakt van semi-permanente pigmenten kun je na verloop van tijd kiezen voor een nabehandeling.

Waar laat je een MHP behandeling uitvoeren?

Micro haar pigmentatie voor haarverdikking of haarverdichting wordt in een nog steeds toenemend aantal haarklinieken en schoonheidssalons uitgevoerd. Bij het bepalen van je keuze kun je onder meer letten op de ervaring van de specialist die de MHP behandeling uitvoerd. Lees ervaringen van anderen die je reeds voorgingen bij een bepaalde kliniek en ga af op je eigen gevoel. Heb je geen goed gevoel op het moment dat je bij een behandelaar naar binnen stapt dan is het beter om even verder te kijken. Er is immers maar één moment voor een eerste indruk. Kies altijd voor de beste MHP kliniek.

Gerelateerde keywords:

Haartransplantatie of micro haar pigmentatie?

Twijfel je tussen een haartransplantatie en micro haar pigmentatie behandeling, om het haar te verdichten? Beide behandelingen kunnen een mooi resultaat geven. Daarnaast hoeft de ene behandeling de andere behandeling niet uit te sluiten. Heb je nog veel haar, maar wordt het iets dunner? Dan is een micro haar pigmentatie behandeling vaak de beste oplossing. Wanneer het haar al flink is uitgedund, is een haartransplantatie vaak de beste optie. Er kan eventueel na de haartransplantatie behandeling alsnog worden gekozen voor micro haar pigmentatie. Let op dat een haartransplantatie erg kostbaar is. De kosten kunnen tot ver boven de 10.000 Europ oplopen. Op de website van de Haarstichting staat ook veel interessante informatie over micro haar pigmentatie.

Er bestaan daarnaast diverse andere manieren om het haar te verdikken of verdichten. De bekendste manier is met een product als Toppik of Volume Hair plus. Toppik is een soort strooipoeder, terwijl Volume Hair plus een spuitbus betreft. Deze producten hebben vaak een dubbele werking, ze hechten zich aan de hoofdhuid en aan het haar.

Haarwerk voor haarverdichting

Het is ook mogelijk om een haarwerk aan te schaffen. Dergelijke haarwerken of pruiken worden dan als netje over je haar getrokken. Op deze manier krijgt je haar meer volume. Houd er wel rekening mee dat dit veel onderhoud nodig heeft. Vaak moet je iedere 4 tot 6 weken naar de haarwerkspecialist.

Toppik of haarspray voor haarverdichting

Wanneer je spreekt over haarverdikkingsproducten, is Toppik het bekendste product. Er zijn tegenwoordig echter meer aanbieders van dergelijke producten. Let op dat deze producten door bijvoorbeeld de regen ook snel weggespoeld worden. Ondanks dit nadeel worden haarverdikkingsproducten door duizenden mensen gebruikt.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie voor haarverdikking of haarverdichting’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Micro haar pigmentatie voor haarverdikking of haarverdichting – FAQ

1. Wat is micro haar pigmentatie haarverdikking?

Als gevolg van haaruitval wordt een volle haardos minder vol. Ook het zichtbaar worden van de hoofdhuid is een gevolg van haarverlies. Door middel van het injecteren van gekleurd pigment op de plaatsen waar het haar is uitgedund, wordt het haar optisch voller. Je haar ziet er na een MHP behandeling voller uit dan voorheen.

2. Is micro haar pigmentatie bij haarverdikking pijnlijk?

De behandeling doet niet echt pijn, maar kan wel als irritant of gevoelig worden ervaren. Je kunt vooraf je hoofdhuid insmeren met een verdovende crème, zodat het gevoel verder wordt beperkt. Napijn komt zelden voor.

3. Wordt er zwart pigment ingebracht?

Nee, de kleur van het pigment dat wordt gebruikt wordt afgestemd op je natuurlijke haarstoppelkleur.

4. Is het resultaat blijvend?

Met micro haar pigmentatie worden langdurige resultaten bereikt. Valt je haar naderhand uit, dan kan de huid weer zichtbaar worden en kun je een nabehandeling overwegen. Ook kun je een touch-up laten doen om bijvoorbeeld de haarlijn bij te laten werken.

5. Wordt het pigment op dezelfde manier gezet als een tatoeage?

Ondanks het feit dat beide technieken op elkaar lijken, zijn het twee verschillende behandelingen. Het pigment dat bij MHP wordt gebruikt, wordt in de bovenste hoofdhuidlaag aangebracht en heeft de bedoeling om niet op te vallen. Tatoeage inkt wordt in de diepere weefsellagen geïnjecteerd en is bedoeld om op te vallen. De naalden die bij micro haar pigmentatie gebruikt worden zijn fijner en korter dan tatoeage apparatuur.

6. Valt micro haar pigmentatie op bij volledige kaalheid?

Nee, door het pigment lijkt het alsof je een kortgeschoren haardracht hebt. Het pigment is nauwelijks van echte stoppels te onderscheiden.

7. Hoelang duurt het laten verdichten van mijn haardos?

Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat je laat behandelen duurt een MHP sessie 5 tot 8 uur. Een tweede en derde behandelsessie nemen in de regel minder tijd in beslag.

8. Is een haartransplantatie niet beter?

Niet iedereen met haaruitval komt voor een haartransplantatie in aanmerking. Micro haar pigmentatie kan bij veel mensen een oplossing betekenen voor zowel tijdelijk als blijvend haarverlies. De ingreep is veilig, niet-invasief en kent nauwelijks downtime. Voor het optisch verdichten van een uitgedunde haardos of het camoufleren van een litteken is MHP een prima behandeling. De kosten voor micro haar pigmentatie zijn aanmerkelijk lager dan wanneer je een haartransplantatie overweegt.

9. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een MHP behandeling bevat meestal 3 behandelsessies. Een enkele keer is dit niet voldoende en zal een aanvullende sessie geadviseerd worden.

10. Is micro haar pigmentatie veilig?

Ja, zolang je de behandeling toe laat passen door een opgeleide, ervaren specialist is het risico op bijwerkingen klein. Het pigment dat wordt gebruikt is hypoallergeen en van hoogwaardige kwaliteit. Om allergische reacties uit te sluiten, kan een proefstukje gezet worden. Zwellingen en verkleuringen van de hoofhuid zijn tijdelijk. Een enkele keer ontstaan infecties. Dit is veelal een gevolg van het niet of onvoldoende opvolgen van de adviezen die de specialist je geeft.

Recent Posts
Micro haar pigmentatie - ingezoomd.