Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig?

 In Nieuws

De micro haar pigmentatie behandeling heeft diverse voordelen ten opzichte van de haartransplantatie behandeling. Een groot voordeel is dat het resultaat van de MHP behandeling vrijwel direct duidelijk is. Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen nodig zijn, hangt af van een aantal factoren. Meestal wordt er aangegeven dat er 3 behandelingen nodig zijn. De laatste behandeling betreft dan een zogenaamde touch-up behandeling, om de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig?

Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig?

Hoe lang duurt een micro haar pigmentatie behandeling?

De micro haar pigmentatie behandeling duurt voor de eerste twee behandelingen meestal ongeveer 1 tot 2 uur per zone. Wanneer er 4 zones behandeld worden, is de MHP specialist hier gemiddeld ongeveer 5 tot 8 uur mee bezig. Hoe lang de behandeling precies duurt, verschilt per behandelaar en per persoon die behandeld wordt. Voordat de behandeling plaatsvindt, wordt altijd nogmaals besproken wat je als cliënt precies wilt.  De derde behandeling is meestal klaar in 3 tot 5 uur. De derde behandeling is dus korter dan de eerste en tweede behandeling.

Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn er voor jou nodig?

De micro haar pigmentatie behandeling duurt de eerste behandeling meestal ongeveer 5 tot 8 uur. Na de eerste behandeling zal de huid gaan herstellen, net als het geval is bij een tatoeage. Meestal trekt de roodheid binnen enkele dagen weg. 4 tot 6 weken na de eerste behandeling zal de daarop volgende behandeling plaatsvinden. De huid is dan hersteld en klaar voor de nieuwe ingreep.

Na de tweede behandeling zal er een touch-up behandeling plaatsvinden. Deze derde behandeling is om het resultaat te perfectioneren. Na de eerste behandeling is er al direct een mooi resultaat te zien. Dit zal na de tweede behandeling geoptimaliseerd worden. Het is verstandig om er vanuit te gaan dat er 3 behandelingen nodig zijn. In de praktijk zijn soms 2 behandelingen al voldoende.

Het is echter ook mogelijk dat er 4 behandelingen nodig zijn. Gebruikt u bijvoorbeeld bloedverdunners of sport u veel? Dan is er kans dat het pigment meer dan gemiddeld uitgestoten wordt. Hierover wordt u voor de behandeling altijd uitgebreid ingelicht.

Hoeveel haartransplantatie behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel keer er getransplanteerd moet worden, hangt af van verschillende factoren. Bent je volledig kaal of gedeeltelijk kaal? Ben je nog relatief jong? Dan is de kans groot dat de haaruitval doorzet en er in de toekomst nogmaals een behandeling moet plaatsvinden. Wees ook voorzichtig met het aantal grafts. Als je in één behandeling heel veel grafts laat transplanteren, is er soms niet voldoende donorhaar meer over voor een latere haartransplantatie.

Hoeveel pruiken of haarwerken zijn er nodig?

Een pruik of haarwerk heeft helaas ook niet het eeuwige leven. Afhankelijk van het soort haarstuk en de kwaliteit gaat deze ongeveer 6 tot 18 maanden mee. Uiteindelijk kunnen de kosten hiervoor dus ook behoorlijk oplopen. Een haartransplantatie of micro haar pigmentatie behandeling zal op den duur zelfs goedkoper zijn.

Gerelateerde keywords:

Hoeveel haartransplantatie behandelingen zijn er nodig?

Regelmatig wordt ook de vraag gesteld hoeveel haartransplantatie behandelingen er in totaal nodig zijn. Dit is op voorhand helaas lastig te zeggen. In eerste instantie is het belangrijk om te bepalen hoe groot het donorgebied is en hoeveel haar er moet worden getransplanteerd naar de kalende plekken. Het gebeurt regelmatig dat de dichtheid van het getransplanteerde haar niet hoog genoeg is, waardoor een vervolgbehandeling nodig is. Daarnaast is het ook mogelijk dat op andere plekken het haar weer uit begint te vallen, waardoor er nog een haartransplantatie nodig is. Wij kunnen zowel advies geven over de micro haar pigmentatie behandeling als de haartransplantatie behandeling. Sommige mensen ondergaan in hun leven zelfs 4 keer of vaker een haartransplantatie, omdat het haar steeds dunner wordt.

Hoe lang moeten haargroeimiddelen worden gebruikt?

Een alternatief voor een micro haar pigmentatie behandeling of haartransplantatie behandeling kunnen haargroeimiddelen zijn. Voordat het duidelijk is of een haargroeimiddel wel of niet werkt, moet het meestal minimaal 6 maanden worden uitgeprobeerd. Houd er rekening mee dat haargroeimiddelen diverse bijwerkingen kunnen hebben. Daarnaast neemt de werking van haargroeimiddelen direct af, nadat hiermee wordt gestopt. In principe moet je dus je hele leven haargroeimiddelen blijven gebruiken, als je hiermee begint.

Hoe zit dit met haarwerken of pruiken?

Pruiken en haarwerken zijn er in alle soorten en maten. Er bestaan standaard pruiken, maar ook bijvoorbeeld haarwerken op maat. Daarnaast zijn er haarwerken die ieder moment op kunnen worden gezet of juist af kunnen worden genomen. Daarnaast bestaan er ook haarwerken die semi-permanent worden bevestigd. Dat wilt zeggen dat iedere maand een nieuw haarwerk wordt ‘opgeplakt’. Iedere soort haarwerk of pruik kent zo zijn voor- en nadelen. Wij kunnen u hier ook professioneel advies over geven en eventueel doorverwijzen naar verschillende specialisten binnen deze branche.

Mesotherapie haar behandeling

Tegenwoordig kiezen sommige mensen ook voor de mesotherapie haar behandeling tegen haaruitval. Er worden dan met behulp van een mesogun bepaalde stoffen in de hoofdhuid geïnjecteerd. Dankzij deze stoffen kan haaruitval stabiliseren en kan het haar soms zelfs gezonder en donkerder worden. Bij mannen worden vaak minimaal 6 mesotherapie behandelingen uitgevoerd. Bij vrouwen gaat het om een kuur van minimaal 8 behandelingen. Het eerste resultaat wordt vaak na behandeling 4 gezien.

Gerelateerde keywords:

  • Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig?
  • Hoeveel micro hair pigmentation behandelingen zijn nodig?
  • Hoeveel tricopigmentatie behandelingen zijn nodig?
  • Hoeveel scalp pigmentatie behandelingen zijn nodig?
  • Hoeveel haar tattoo of haar toatoeage behandelingen zijn nodig?
  • Hoeveel MHP behandelingen zijn nodig?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig? – FAQ

1. Waarom zijn meerdere behandelingen nodig?

Een micro haar pigmentatie behandeling bestaat doorgaans uit 3 sessies. Na een sessie gaat een gedeelte van het aangebrachte pigment op natuurlijke manier verloren. De tweede en derde sessie zijn bedoeld om de eerder bereikte resultaten te optimaliseren.

2. Kan ik na twee behandelsessies een goed resultaat hebben?

Ja, het is zelfs zo dat de meeste mensen na de tweede sessie een uitstekend resultaat hebben. De derde sessie kan in dat geval als touch-up beschouwd worden. Er zijn echter ook mensen die meer dan drie sessies nodig hebben. De oorzaken hiervoor lopen uiteen en hangen onder andere van je levensstijl en de manier waarop je de hoofdhuid verzorgd af.

3. Hoeveel behandelingen zijn bij de prijs inbegrepen?

Bij MHP Kliniek zijn drie behandelsessies in het behandeltarief inbegrepen. Tijdens het consult wordt het behandeltraject uitgebreid besproken. Heb je niet genoeg aan drie sessies, dan kan een extra behandeling gepland worden.

4. Heb ik meer behandelingen nodig als ik per ongeluk mijn hoofd stoot?

Doe het de eerste dagen na een MHP sessie rustig aan. Stoot je hoofd zo min mogelijk en stel de huid niet bloot aan de zon of zonnebank. Vermijd zweten en ga niet naar de sauna, jacuzzi of zwembad. Volg de instructies van MHP specialist, daarmee voorkom je een tegenvallend resultaat en een extra behandeling.

5. Is een haartransplantatie behandeling duur?

De prijs die je voor de ingreep betaald, hangt af van het aantal hoofdzones dat wordt behandeld. De kosten bij MHP Kliniek liggen tussen € 590 en € 2.295. Je ontvangt voor aanvang van de behandeling een overzichtelijke prijsopgave.

6. Kan ik elke behandeling apart betalen?

Tijdens het consult worden de betalingsmogelijkheden met je doorgenomen. Ook als je het bedrag niet in een keer kunt of wilt betalen, zijn er mogelijkheden om de behandeling toe te laten passen.

7. Hoelang duurt elke behandeling?

Afhankelijk van de omvang van het gebied dat wordt behandeld kan de behandeltijd de eerste sessie 5 tot 8 uur bedragen. De vervolgbehandelingen nemen minder tijd in beslag. Uiteraard kun je tijdens een langere behandeltijd een aantal keer de benen strekken en wat rondlopen. De specialist geeft van tevoren aan, hoelang de behandelsessie duurt.

8. Moet ik elke keer na een behandelsessie vrij nemen?

In principe kun je na het afronden van de behandeling zonder belemmering terug aan het werk. Verricht je lichamelijk zware arbeid, of werk je in een stoffige omgeving? Bespreek de mogelijkheden met de specialist. Het kan raadzaam zijn om de hoofdhuid te beschermen.

9. Hebben vrouwen meer micro haar pigmentatie behandelingen nodig dan mannen?

Nee, het aantal behandelsessies maakt geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Er wordt gekeken naar je huid en de haargroei. Op basis daarvan wordt een behandelvoorstel gedaan. In principe bestaat een volledige micro haar pigmentatie behandeling uit drie sessies.

10. Hoeveel moet ik betalen voor een touch-up?

Als je de micro haar pigmentatie behandeling bij MHP Kliniek hebt laten toepassen, zijn touch-ups beschikbaar vanaf € 95.

Recent Posts
Micro haar pigmentatie - ingezoomd.