Micro haar pigmentatie FUE littekens

 In Nieuws

Er kiezen jaarlijks duizenden mensen uit zowel Nederland als België voor een FUE haartransplantatie. De FUE haartransplantatie heeft diverse voordelen ten opzichte van de FUT haartransplantatie behandeling. Denk hierbij onder andere aan het uitblijven van een groot litteken. Wat echter niet iedereen weet, is dat er door een FUE haartransplantatie ook kleine littekentjes kunnen ontstaan. Vaak maximaal met een millimeter doorsnede. Met micro haar pigmentatie FUE littekens behandelen is tegenwoordig goed mogelijk. Door het donorgebied te behandelen met micro haar pigmentatie, zijn de vele kleine littekentjes achteraf vaak bijna niet meer zichtbaar.

Met micro haar pigmentatie FUE littekens behandelen?

Met micro haar pigmentatie FUE littekens behandelen?

Hoe werkt een FUE haartransplantatie?

Tijdens een FUE haartransplantatie worden de grafts of haarfollikels één voor één verwijderd. Deze grafts worden verwijderd met een naaldje of boortje met een hele dunne diameter. Doorgaans is deze diameter ongeveer 0,6 tot 0,8 millimeter. Als de grafts goed verdeeld over het achterhoofd worden verwijderd, zijn er achteraf vaak nauwelijks littekentjes te zien. Wanneer het haar echter gemillimeterd wordt en er zijn veel grafts verwijderd, worden soms de littekentjes wel duidelijk zichtbaar. Er kunnen in 1 FUE haartransplantatie behandeling meestal maximaal 2.500 grafts worden getransplanteerd in Nederland. In het buitenland kan dit nog verder toenemen. Sommige klinieken in bijvoorbeeld Turkije kunnen in een dagbehandeling wel 4.000 grafts transplanteren, wat overeenkomt met soms meer dan 10.000 haren. Op de website van de Haarstichting is ook veel interessante informatie te vinden over de haartransplantatie behandeling.

Met micro haar pigmentatie FUE littekens behandelen?

Als u zich stoort aan deze FUE littekens op het achterhoofd, kunt u er voor kiezen om dit te laten behandelen. Sommige mensen kiezen er ook voor om het hele hoofd te combineren te behandelen en dit te combineren met een FUE litteken behandeling. Let op dat er doorgaans 3 behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. De littekens kunnen voor ongeveer 90% worden gecamoufleerd.

Wanneer u er ook voor kiest om de bovenkant van het hoofd te laten behandelen, wordt aangeraden het haar wel altijd kort te dragen. Micro haar pigmentatie wordt daarom vaak ook wel aangeduid met de ‘shaven look’ of geschoren look. De kosten van het behandelen van micro haar pigmentatie littekens hangen onder andere af van de grootte van het gebied dat behandeld moet worden.

Houd er rekening mee dat de littekens per persoon sterk kunnen verschillen. Dit komt onder andere door het herstelvermogen van de huid. Daarnaast is ook de haartransplantatie techniek hierop van invloed.

Overige manieren om FUE littekens te behandelen

Er bestaan helaas niet veel andere behandelingen, waarmee FUE littekens kunnen worden gecamoufleerd of worden verminderd. Sommige mensen hebben baat bij bijvoorbeeld de microneedling behandeling. Het kan echter per persoon verschillen in hoeverre deze behandeling aanslaat. Vaak zijn dergelijke behandelingen niet zo effectief als de micro haar pigmentatie behandeling. In sommige gevallen zijn deze verschillende behandelingen wel goed te combineren.

Wanneer je kiest voor een haartransplantatie kliniek, vraag dan ook foto’s op van mensen die net een behandeling hebben ondergaan en een foto van het donorgebied hebben gemaakt. Op deze manier kan je namelijk beter inschatten in hoeverre het donorgebied wordt beschadigd tijdens de haartransplantatie ingreep.

FUE littekens voorkomen

Soms is het mogelijk om de littekens door een FUE haartransplantatie grotendeels te voorkomen. Laat bijvoorbeeld niet in één behandeling teveel haar transplanteren. Kies daarnaast voor een goede en ervaren kliniek. Hierdoor kunnen dergelijke littekens vaak grotendeels worden voorkomen. Let op dat dergelijke littekens nooit helemaal kunnen worden voorkomen. Zelfs de beste haartransplantatie artsen kunnen dit niet. Bij zowel de saffier als DHI haartransplantatie ontstaan littekens.

Gerelateerde keywords:

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie FUE littekens’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over micro haar pigmentatie.

Micro haar pigmentatie FUE littekens – FAQ

1. Kunnen haartransplantatie littekens gecamoufleerd worden?

Ja. Micro haar pigmentatie kan zowel FUT- als FUE-littekens verbergen en minder zichtbaar maken.

2. Hoe werkt micro haar pigmentatie op FUE littekens?

Hypoallergeen, biologisch afbreekbaar pigment wordt in de bovenste huidlaag geïnjecteerd. Het pigment heeft het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels. De huid wordt minder zichtbaar en het litteken valt niet langer op.

3. Is een behandeling genoeg voor een mooi resultaat?

Littekenweefsel heeft een andere structuur dan de ‘gewone’ huid. Afhankelijk van je eigen herstelvermogen bestaat een volledige MHP behandeling uit meerdere behandelsessies. Tijdens een consult bij de kliniek kan de specialist een inschatting maken van het aantal sessies dat naar verwachting noodzakelijk is voor het beste resultaat.

4. Is micro haar pigmentatie bij FUE littekens duur?

Micro haar pigmentatie tarieven worden gebaseerd op hoofdzones. Hoe meer zones je laat behandelen hoe hoger de prijs. Je krijgt een prijsopgave op maat na afloop van het consult. MHP Kliniek heeft tarieven die liggen tussen € 590 en € 2.290.

5. Worden de kosten van micro haar pigmentatie bij FUE littekens vergoed?

Nee, littekens als gevolg van een cosmetische behandeling kunnen wel behandeld worden. De kosten worden echter niet vergoed door je zorgverzekeraar. Littekens die een gevolg zijn van ongelukken of brandwonden, komen soms wel voor vergoeding in aanmerking.

6. Wordt micro haar pigmentatie FUE littekens bij mannen en vrouwen toegepast?

Ja, micro haar pigmentatie wordt zowel bij mannen als vrouwen uitgevoerd. Vrouwen laten MHP ook regelmatig toepassen om de haardos optisch te laten verdichten. Het is een ingreep die nagenoeg pijnloos is en waarbij de hersteltijd van korte duur is. Bovendien is direct na de behandelsessie resultaat zichtbaar.

7. Waar moet ik opletten na micro haar pigmentatie?

Laat de behandelde huid zoveel mogelijk met rust. Ga de eerste dagen niet naar de sauna, jacuzzi of stoombad. Ook zwemmen in zout of chloor water doe je de eerste dagen beter niet. Let bij het douchen op dat het water niet te warm is en wrijf niet hard over de hoofdhuid. Dep de huid achteraf voorzichtig droog met een handdoek. Gebruik de aanbevolen huidverzorgingsproducten en bescherm de huid tegen Uv-straling. Je kunt je normale werkzaamheden de volgende dag hervatten.

8. Welke bijwerkingen heeft MHP op FUE littekens?

Als je de behandeling toe laat passen door een ervaren specialist is MHP een veilige behandelmethode. Na de behandelsessie kan de behandelde huid rood en licht gezwollen zijn. Eventueel kun je de huid koelen, doe dit alleen in overleg met de specialist. In de uren na de sessie nemen de zwellingen en verkleuringen af. De huid die geneest kan jeuk veroorzaken. Wrijf of krab niet aan de huid, dit vergroot het risico op wondjes en ontstekingen.

9. Blijft het litteken verborgen?

De resultaten van micro haar pigmentatie zijn langdurig. Onder invloed van factoren als je levensstijl en blootstelling aan Uv-straling kan het na een aantal jaren wenselijk zijn om het resultaat bij te laten werken. Hiervoor kun je gebruik maken van een touch-up behandeling.

Recent Posts
Haaruitval onderzoek.