Micro haar pigmentatie bij alopecia areata of alopecia

 In Nieuws

Alopecia areata is een vervelende vorm van een erfelijke huidziekte. De ziekte veroorzaakt zogenaamde pleksgewijze kaalheid en kan zich uitbreiden over grotere gebieden van het hoofd. Alopecia is niet tevergelijken met mannelijke kaalheid. De pleksgewijze kaalheid zal met het verstrijken van de tijd verdwijnen. De aandoening komt zowel voor bij mannen als vrouwen en kan in je leven meerdere malen (onverwacht) terugkeren. Micro haar pigmentatie bij alopecia areata of alopecia kan helpen om de kale plekken te camoufleren.

Micro haar pigmentatie bij alopecia areata of alopecia kan dat?

Door het aanbrengen van kleine pigmentpuntjes in de bovenste hoofdhuidlaag kan alopecia gecamoufleerd worden. Tricopigmentatie is een risicoloze ingreep waar geen narcose bij komt kijken. Vrijwel iedereen kan een behandeling ondergaan. Ben je diabetespatiënt dan is het verstandig om eerst met je behandelend internist te overleggen alvorens voor een MHP behandeling te kiezen. De kans op neveneffecten is uiterst gering en bestaan onder meer uit een geïrriteerde hoofdhuid. Juist als je lijdt aan alopecia is MHP een ideale behandeling om de pleksgewijze kaalheid te behandelen.

Micro haar pigmentatie bij alopecia areata of alopecia.

Micro haar pigmentatie bij alopecia areata of alopecia.

Hoe veilig is een MHP behandeling?

Het laten aanbrengen van gekleurde pigmenten op de hoofdhuid is een ingreep die zonder verdoving wordt uitgevoerd. Let altijd op de hygiënische omstandigheden waarmee een kliniek en/of behandelaar te werk gaat. Vaak krijg je bij het intake gesprek in de kliniek een rondleiding en kun je zien hoe de behandelkamer eruit ziet. Heb je daar geen goed gevoel bij dan doe je er misschien goed aan om even verder te kijken. Een goede hygiëne is immers van belang voor een goed resultaat en het uitblijven van mogelijke complicaties. Professionele behandelaars zullen altijd handschoenen dragen en met schone materialen werken.

Waar laat je een MHP behandeling uitvoeren?

Micro haar pigmentatie bij alopecia areata of alopecia wordt uitgevoerd bij een groot aantal Nederlandse en Belgische klinieken. Het is in je eigen voordeel om vooraf de aanbieders met elkaar te vergelijken en ervaringen van anderen te lezen. Stel je vragen op een MHP of alopecia areata forum en kom op deze manier in contact met lotgenoten die reeds een tricopigmentatie behandeling hebben ondergaan.

Gerelateerde keywords:

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie bij alopecia areata of alopecia’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Recent Posts