Kunt u haaruitval krijgen door roken?

 In Nieuws

Miljoenen mensen in Nederland roken dagelijks. Het is algemeen bekend dat roken slecht is voor de gezondheid. Maar wat doet roken met uw haar? In sigaretten zitten verschillende gevaarlijke stoffen, waaronder nicotine. Nicotine en deze andere gevaarlijke stoffen hebben invloed op uw lichaam én op uw haar. Er is door verschillende wetenschappers onderzoek gedaan naar het verband tussen roken en haaruitval. Deze resultaten liegen er niet om.

Haaruitval door roken.

Haaruitval door roken.

Roken is slecht voor de gezondheid

Ondanks alle activiteiten om mensen te laten stoppen met roken, zijn er wereldwijd nog steeds miljoenen rokers. Dit geldt ook voor het kleine Nederland. Er zijn al talloze zaken geprobeerd om mensen minder te laten roken. Bepaalde slogans op de verpakking van de pakjes sigaretten, afbeeldingen van mensen die ziek zijn geworden door de sigaretten, etc. Tóch zijn er nog steeds heel veel mensen die, ondanks alle risico’s, niet stoppen met roken.

Haaruitval door roken

Uit een wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat roken de kans op haaruitval vergroot. Haaruitval door roken is dus zeker mogelijk. Wanneer u regelmatig rookt, vanaf een jonge leeftijd, is de kans tweemaal zo groot om rond uw 50e levensjaar kaal te worden. Roken zorgt onder andere voor een slechte doorbloeding van de hoofdhuid. Dit heeft invloed op de haargroei en kan daardoor dus ook haaruitval veroorzaken.

Heeft het zin om te stoppen met roken?

Volgens veel experts is het beter om te stoppen met roken, wanneer u nog rookt. Het lichaam zal zich (gedeeltelijk) proberen te herstellen. Houd er rekening mee dat roken uw lichaam wel ziek kan hebben gemaakt. Er is weinig onderzoek gedaan naar de invloed van stoppen met roken op de haargroei. Het is echter aannemelijk dat haaruitval door roken vermindert, wanneer u er voor kiest om te stoppen met roken. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over haaruitval.

Recent Posts