Hoe zit het met micro haar pigmentatie herstel en jeuk?

 In Nieuws

Overweeg je een micro haar pigmentatie dan wil je graag alles weten over de behandeling en de mogelijke bijwerkingen. Zeker als je tricopigmentatie vergelijkt met onder meer een FUT haartransplantatie dan weet je dat een van de nevenverschijnselen bij een haartransplantatie een jeukende hoofdhuid kan zijn. Hoe zit het met micro haar pigmentatie herstel en jeuk?

Tricopigmentatie kent weinig bijwerkingen

De gekleurde pigmenten worden in de bovenste huidlaag ingebracht. Veel behandelaars werken met semi-permanente pigmenten die biologisch afbreekbaar zijn. Door gebruik te maken van hypoallergene pigmenten is het risico op allergische reacties te verwaarlozen. De combinatie van een uiterst verfijnde techniek en hypoallergene producten maakt dat jeuk vrijwel zelden voorkomt. Tricopigmentatie specialisten werken met hele fijne naalden, waarbij de gaatjes na het aanbrengen van het pigment doorgaans gelijk weer dicht zitten.

Micro haar pigmentatie herstel en jeuk.

Micro haar pigmentatie herstel en jeuk.

Hoe zit het met micro haar pigmentatie herstel en jeuk?

Je zult tijdens het intake gesprek bij de kliniek van je keuze van de behandelend specialist tips meekrijgen voor na de behandeling. Door deze tips in acht te nemen verbeter je het eindresultaat en verklein je de kans op jeuk. De hoofdhuid herstelt zich een stuk sneller als je blootstelling aan een te warme zon voorkomt en even wacht met naar de sauna te gaan voor een zweetsessie. Zweten dien je zoveel mogelijk te vermijden omdat je hierdoor het ingebrachte pigment kunt verliezen. De kans op jeuk na een tricopigmentatie behandeling is echter vrij klein. Lees vooraf eens ervaringen van anderen die je reeds voorgingen naar een behandelend specialist dan weet je nog beter wat je kunt verwachten.

Neem beschermende maatregelen

Probeer je hoofdhuid in de eerste dagen na de micro haar pigmentatie behandeling zoveel mogelijk te beschermen. Zo is het beter om voor een zachte babyshampoo te kiezen en de felle zon te vermijden. Hoe zit het met micro haar pigmentatie herstel en jeuk wordt voor een gedeelte bepaald door je eigen gedrag na de behandeling. Je hebt de minste kans op jeuk en een schitterend resultaat als je je houdt aan een aantal eenvoudige richtlijnen.

Roodheid na de micro haar pigmentatie behandeling

Direct na de micro haar pigmentatie behandeling kan de hoofdhuid een beetje rood zijn, op de plekken die zijn behandeld. Deze roodheid trekt doorgaans snel weg. Gemiddeld duurt dit meestal zo’n 2 tot 5 dagen. Wanneer je dit vervelend vindt voor bijvoorbeeld je werk, kan je hier rekening mee houden door de eerste dagen na de behandeling niets in te plannen. Wanneer je nog meer vragen hebt over het herstel na de micro haar pigmentatie behandeling, kan je deze vragen ook altijd telefonisch of via de e-mail stellen.

Hoe donkerder de huid zelf is, hoe minder de roodheid doorgaans te zien is. Heb je bijvoorbeeld een getinte huid? Dan zal de roodheid vaak minder opvallen dan wanneer je een vrij lichte huid hebt. Bij een donkere, negroïde huid is er zelfs vaak helemaal geen sprake van roodheid.

Let op dat het herstel en de jeuk per persoon wel kan verschillen. Heb je een gevoelige huid? Dan bestaat de kans dat het herstel wat langer duurt dan bij mensen die geen gevoelige huid hebben.

Sneller herstel dan haartransplantatie behandeling

Een belangrijk voordeel van de MHP behandeling ten opzichte van de haartransplantatie, is dat het herstel veel sneller plaatsvindt. Bij een haartransplantatie ben je namelijk wel een aantal weken uit de running. In eerste instantie is er sprake van korstvorming. Het kan wel tot een maand duren, voordat de korstjes helemaal verdwenen zijn. Vervolgens kan het nog enkele maanden duren, voordat de roodheid volledig is verdwenen.

Bij veel mensen is er de eerste dag of eerste paar dagen nog sprake van een beetje roodheid. Deze roodheid trekt doorgaans snel weg. Wanneer u een getinte of donkerd huid heeft, is er soms zelfs helemaal geen sprake van roodheid. De roodheid wordt meestal niet als storend ervaren. Sommige mensen kiezen ervoor om enkele dagen vrij te nemen van werk. In de praktijk horen we dat andere mensen het de volgende dag niet zien dat er sprake is van lichte roodheid.

Wanneer je kiest voor een haarwerk, is er geen sprake van hersteltijd. Het is wel nodig iedere maand het haarwerk af te doen en je eigen haar bij te knippen. Hier zijn daarom ook maandelijke kosten aan verbonden.

Gerelateerde keywords:

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘hoe zit het met micro haar pigmentatie herstel en jeuk’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Hoe zit het met micro haar pigmentatie herstel en jeuk? – FAQ

1. Is micro haar pigmentatie veilig?

Micro haar pigmentatie behandeling die met de juiste apparatuur in een hygiënische omgeving wordt toegepast zijn veilig, al bestaat er altijd een klein risico op bijwerkingen. Volg de tips en adviezen van de MHP specialist op, daarmee heb je een positieve invloed op het resultaat.

2. Wat gebeurt er als mijn hoofd na de behandeling jeuk en ik de huid open krab?

Hoe moeilijk het ook is, probeer om de hoofdhuid met rust te laten. Krab niet op de wondjes en wees voorzichtig met wrijven in het algemeen. Als je de wondjes open krabt dan hebben infecties en ontstekingen de kans zich te ontwikkelen. Ontstekingen kunnen op hun beurt blijvende littekens tot gevolg hebben.

3. Hoe kan ik jeuk na een MHP behandeling voorkomen?

Jeuk, als gevolg van huidgenezing, kan nooit helemaal voorkomen worden. Je kunt er echter wel wat aan doen om het gevoel te beperken. Verzorg de huid zoals de specialist je heeft voorgesteld en zorg ervoor dat de huid gehydrateerd blijft, hiermee wordt jeuk en uitdroging van de huid voorkomen.

4. Hoelang duurt jeuk na micro haar pigmentatie?

De huid wordt met fijne naalden aangeprikt en moet daarvan herstellen. Binnen een aantal dagen worden zowel de zwellingen als de eventuele jeuk minder. De meeste mensen herstellen vlot van een micro haar pigmentatie behandeling.

5. Is het normaal dat ik na elke behandelsessie jeuk heb?

Iedere behandelsessie staat op zich en telkens wordt de huid aangeprikt met fijne naalden. De injectiegaatjes veroorzaken jeuk en een irriterend gevoel op het moment dat ze genezen. Het gevoel is na de eerste behandelsessie het meest voorkomend. Bij de overige behandelsessie blijft jeuk in de meeste gevallen beperkt.

6. Wat moet ik doen als de jeuk niet ophoudt?

Jeuk wordt vaak als erger dan pijn omschreven. Pijn kan met een pijnstiller onder controle gehouden worden, terwijl dat bij jeuk een ander verhaal is. Blijf niet onnodig lang met jeuk rondlopen. Als het gevoel na een paar dagen niet verbeterd, neem je contact op met de MHP specialist. Deze geeft je advies om het gevoel te beperken en de jeuk te verminderen.

7. Is jeuk een teken dat de MHP behandeling mislukt is?

Nee, jeuk is zeker geen teken van mislukking. Jeuk is een normale reactie van het lichaam op de huid die geneest. Meestal neemt het vervelende gevoel na een aantal dagen vanzelf af. Je ziet dat de huid herstelt en de korstjes verdwijnen.

8. Hoe kan ik de hersteltijd positief beïnvloeden?

Hou rekening met het advies van de MHP specialist. Ga de eerste dagen en weken niet naar de sauna of jacuzzi. Zwem niet en bescherm de hoofdhuid tegen Uv-straling. Gebruik de verzorgingsproducten die geadviseerd worden en zorg voor zo min mogelijk druk op de hoofdhuid.

9. Welke bijwerkingen of complicaties heeft MHP naast jeuk?

De behandelde hoofdhuid kan een aantal dagen licht gezwollen en rood verkleurd zijn. Dit zijn tijdelijke verschijnselen die in de uren en dagen na de behandelsessie vanzelf afnemen.

Recent Posts