Micro haar pigmentatie bij blond haar of licht grijs haar

 In Nieuws

Regelmatig ontvangen wij vragen over de mogelijkheid van micro haar pigmentatie bij blond haar of licht grijs haar. Wat kan je verwachten van het resultaat als je zelf vrij licht haar hebt? Het is namelijk mogelijk dat het haar aan de zijkant en achterkant van het hoofd nauwelijks zichtbaar. Tóch kan het resultaat mooi zijn van een MHP behandeling bij licht gekleurd haar. In dit artikel zullen we de mogelijkheden van deze behandeling bij licht haar verder toelichten.

Micro haar pigmentatie bij blond haar?

Micro haar pigmentatie bij blond haar of licht grijs haar?

Micro haar pigmentatie bij blond of licht grijs haar met mooi resultaat

Tijdens een micro haar pigmentatie behandeling wordt er pigment in de hoofdhuid ingebracht. Wanneer je kiest voor een MHP behandeling, wordt er speciaal op de haarkleur en hoofdhuid ook de kleur van het pigment afgestemd. Als je licht haar hebt, dus blond of licht grijs van kleur, wordt er automatisch ook een lichter pigment gebruikt dan bij iemand met bijvoorbeeld zwart haar. Op deze manier kan het ingebrachte pigment mooi overlopen in het eigen haar, waardoor het er heel natuurlijk uitziet.

Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Wanneer je twijfelt over een haartransplantatie of een micro haar pigmentatie behandeling, is het verstandig om je goed te laten voorlichten over de mogelijkheden van beide behandelingen. Beide behandelingen hebben namelijk zo hun voor- en nadelen. Wij kunnen over de verschillende behandelingen tegen haaruitval uitgebreid voorlichting geven. We staan je graag te woord.

Naast de micro haar pigmentatie en haartransplantatie behandeling bestaan er ook nog diverse andere behandelingen tegen haaruitval. Denk hierbij onder nadere aan haargroeimiddelen of een haarwerk. Welke behandeling het beste bij jou past, is van verschillende factoren afhankelijk. Is het bijvoorbeeld je wens om weer een volle bos met haar te krijgen, maar ben je behoorlijk kaal? Dan zal een haartransplantatie of haargroeimiddelen waarschijnlijk niet het gewenste effect opleveren. Is het echter belangrijk voor jou om je haar ook te kunnen laten groeien, dan is de shaven look met micro haar pigmentatie waarschijnlijk juist weer niet geschikt. Bepaal daarom van tevoren altijd goed wat je wensen zijn.

Haartransplantatie bij blond of licht grijs haar

Een haartransplantatie kan ook worden uitgevoerd als iemand blond of licht grijs haar heeft. Het resultaat is grotendeels afhankelijk van de dikte van het eigen haar. Het gaat dus om de kwaliteit van het donorgebied.

Daarnaast bestaan er nog eventueel alternatieven, zoals het gebruik van haargroeimiddelen of het dragen van een pruik. Iedere methode heeft zo zijn voor- en nadelen. Maak daarom altijd een goede afweging. Een haartransplantatie wordt meestal gedaan in Nederland of in Turkije.

Haarwerk of pruik bij blond haar of grijs haar

Er bestaan eveneens haarwerken en pruiken voor mensen met blond haar of grijs haar. Hiervoor is een dergelijke haarkleur geen enkele belemmering. In principe bestaan haarwerken en pruiken in alle kleuren.

Gerelateerde keywords:

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie bij blond haar of licht grijs haar’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over micro haar pigmentatie.

Micro haar pigmentatie bij blond haar of licht grijs haar – FAQ

1. Kan micro haar pigmentatie bij een lichte haarkleur gedaan worden?

Ja, de resultaten van micro haar pigmentatie zijn niet afhankelijk van de kleur van je haar. Het pigment wordt afgestemd op je natuurlijke haarkleur. De resultaten die bereikt worden zijn natuurgetrouw.

2. Ik heb licht haar kan ik voor een donker pigment kiezen?

De MHP specialist bespreekt de kleur van het pigment dat wordt gebruikt met je. Als vanzelfsprekend kun je je voorkeur aangeven. De mooiste resultaten worden bereikt door het pigment af te stemmen op je eigen haarkleur.

3. Moet bij een touch-up dezelfde kleur pigment gebruikt worden?

Nee, dat is niet noodzakelijkerwijs het geval. Net zoals je haar van kleur verandert naarmate je ouder wordt, kun je ook de kleur van het pigment laten aanpassen.

4. Welke resultaten kan ik van MHP bij blond of grijs haar verwachten?

Het pigment maakt je uitgedunde haardos optisch voller. Daarnaast kun je littekens laten camoufleren of kale plekken laten verbergen. Een kale schedel heeft na micro haar pigmentatie een geschoren look. De resultaten zijn langdurig en worden onder andere beïnvloed door je levensstijl en de manier waarop je de hoofdhuid verzorgd. Na een aantal jaren kan het wenselijk zijn om het resultaat bij te laten werken.

5. Kan ik micro haar pigmentatie en een haartransplantatie met elkaar vergelijken?

Het zijn twee totaal verschillende behandelmogelijkheden bij haaruitval. Een haartransplantatie is een kostbare, chirurgische ingreep die voornamelijk wordt toegepast bij blijvende haaruitval als gevolg van alopecia androgenetica. Door het verplaatsen van gezonde haarzakjes uit het donorgebied naar de transplantatieplaatsen wordt nieuwe haargroei mogelijk. Micro haar pigmentatie is niet van invloed op de natuurlijke haargroei en creëert geen nieuwe haargroei. De resultaten van MHP zijn optisch.

6. Hoeveel kost micro haar pigmentatie bij lichte haarkleuren?

De prijs van een MHP behandeling hangt niet af van de kleur van het pigment dat wordt gebruikt. Het aantal hoofdzones dat wordt behandeld is wel bepalend voor de prijs. Bij MHP kliniek betaal je voor een behandeling een bedrag tussen € 590 en € 2.295, waarbij drie behandelsessies zijn inbegrepen.

7. Wat als ik na twee behandelsessies tevreden ben met het resultaat?

In de meeste gevallen wordt de derde behandelsessie als touch-up gedaan.

8. Kan ik MHP ongedaan laten maken?

Ja, als je niet tevreden bent met het resultaat kan het pigment versneld afgebroken worden. Hiervoor zijn een aantal laserbehandelingen nodig.

9. Mijn huidskleur is donkerder dan mijn haar. Is MHP een geschikte behandeling?

De MHP specialist kan je voorbeelden laten zien van verschillende haar- en huidskleuren die succesvolle behandelingen hebben ondergaan. Het pigment dat gebruikt wordt, kan uit meerdere kleuren bestaan. Resultaten zijn goed en het pigment is nauwelijks van echte haarstoppels te onderscheiden.

10. Kan ik op latere leeftijd micro haar pigmentatie laten doen?

Zolang je gezondheid dat toelaat kan micro haar pigmentatie overwogen worden. In uitzonderlijke gevallen wordt een andere behandeling geadviseerd. Mensen die bekend zijn met bepaalde auto-immuunaandoeningen en/of actieve hoofdhuidinfecties komen niet voor MHP in aanmerking.

Recent Posts
Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig?