Haarstoppels tatoeëren

 In Nieuws

Micro haar pigmentatie lijkt wel wat op een tatoeage. Met behulp van apparatuur die meer verfijnd is dan echte tatoeage instrumenten worden immers gekleurde pigmenten ingebracht in de bovenste huidlaag. Haarstoppels tatoeëren geeft je kalende hoofd en/of dunner wordend haar weer een meer vollere uitstraling.

Haarstoppels tatoeëren, hoe werkt dat?

Bij de eerste kennismaking met tricopigmentatie heb je misschien het idee dat het om een echte tatoeage gaat. Toch zijn er meerdere verschillen.

• De techniek welke wordt toegepast is veel verfijnder dan bij een standaard tatoeage.
• Behandelend specialisten volgen meerdere cursussen, trainingen en bijscholingen om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden.
• Voordat er wordt begonnen met haarstoppels tatoeëren bekijkt de behandelend specialist de hoofdhuid altijd eerst nauwkeurig. Aan de hand hiervan wordt een passende haarlijn vastgesteld en mogelijke huidaandoeningen uitgesloten.
• De naalden die gebruikt worden bij een tricopigmentatie behandeling zijn veel fijner en korter dan de standaard tatoeage naald. Bovendien hebben de naalden een punt die speciaal ontwikkeld is waardoor de aangebrachte haarstoppels uiterst klein zijn. Door deze verfijning kunnen de stoppeltjes op een normale afstand van elkaar ingebracht worden en kun je ze optisch niet van echte haarstoppels onderscheiden.
• Haarklinieken maken gebruik van hypoallergene pigmenten die na verloop van tijd op natuurlijke wijze vervagen. Hierdoor heb je geen kans dat de aangebrachte kleuren blauw of groen verkleuren, zoals dit soms met een tatoeage wel het geval kan zijn. De pigmenten worden afgesteld op je eigen natuurlijke haarstoppels.
• Door het gebruik van hypoallergene producten is de kans op bijwerkingen en complicaties vrijwel nihil. Wil je een allergische reactie helemaal uitsluiten? Laat dan vooraf een proefstukje behandelen.

Haarstoppels tatoeeren.

Haarstoppels tatoeeren.

Wie kan haarstoppels laten tatoeëren?

Haarstoppels tatoeëren is voor velen een uitkomst bij dunner wordend haar en haarverlies. Micro haar pigmentatie is een behandeling die kan toegepast worden bij vrijwel iedereen die:

• Door een te ver gevorderde kaalheid niet langer in aanmerking komt voor een echte haartransplantatie.
• Lijdt aan alopecia areata.
• Een optisch vollere haarbos wil hebben.

Direct na de eerste behandeling zijn de resultaten zichtbaar. Na ongeveer 1,5 jaar is het verstandig om voor een nabehandeling te kiezen. Op deze manier hou je het resultaat optimaal en kun je de haargrens aan je veranderende uiterlijk aan laten passen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Recent Posts