Behandelingen tegen haaruitval

 In Nieuws

Ben je op zoek naar een geschikte behandeling tegen haaruitval? Het is belangrijk dat je eerst vast laat stellen, waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt. Als er sprake is van erfelijke haaruitval, zijn er ook al verschillende behandelingen tegen haaruitval mogelijk. Welke behandeling het beste bij je past, hangt af van een aantal factoren. We zullen in dit artikel verschillende behandelingen bespreken. We maken onderscheid tussen cosmetische behandelingen en bepaalde medicijnen of haargroeimiddelen die je kunt gebruiken.

Behandelingen tegen haaruitval.

Behandelingen tegen haaruitval.

Laat eerst de oorzaak van haaruitval vast stellen

Het is je vast niet ontgaan dat er miljoenen mensen zijn met last van haaruitval. Haaruitval komt voor in alle soorten en maten. Sommige mensen hebben beperkte last van haaruitval en hebben bijvoorbeeld alleen kleine inhammen. Het is echter ook mogelijk dat het haar bovenop het hoofd volledig is uitgevallen.

Er bestaan verschillende oorzaken van haaruitval. In de meeste gevallen is er echter sprake van erfelijke haaruitval. Wanneer iemand last heeft van haarverlies, komt dit in ongeveer 95 procent van de gevallen door erfelijke haaruitval. Daarnaast zijn veel voorkomende haaruitval oorzaken:

 • Haarziektes zoals alopecia areata.
 • Haaruitval door chronische stress.
 • Haaruitval door roken.
 • Haaruitval door medicijnen.
 • Haaruitval door de behandeling van kanker.
 • Haaruitval door problemen met de schildklier.

Je kunt door de huisarts of dermatoloog vast laten stellen, waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt.

Behandelingen tegen haaruitval

Er zijn dus verschillende manieren om iets tegen haarverlies te doen. Dit worden dus ook wel behandelingen tegen haaruitval genoemd. We zullen de meest toegepaste behandelingen tegen haarverlies bespreken:

 • Behandeling van haaruitval met voedingssupplementen. Haaruitval wordt in sommige gevallen veroorzaakt door een tekort aan bepaalde vitamines of mineralen. Met voedingssupplementen kan dan iets tegen deze haaruitval worden gedaan.
 • Behandeling van haaruitval met behulp van bewezen haargroeimiddelen. De bewezen haargroeimiddelen zijn Finasteride en Minoxidil. Let op dat beide haargroeimiddelen ook verschillende bijwerkingen kunnen hebben. Maak daarom altijd een afweging van de voor- en nadelen.
 • Behandeling van haaruitval met micro haar pigmentatie. Steeds meer mensen kiezen bij haarverlies voor een micro haar pigmentatie behandeling. Met behulp van deze ingreep worden haarstoppels nagebootst. Het wordt daarom ook wel de shaven of geschoren look genoemd. Houd er rekening mee dat deze haarstoppels gepigmenteerd worden. Ze zullen dus niet gaan groeien.
 • Behandeling van haaruitval met een haartransplantatie. Bij een haartransplantatie worden haren van het donorgebied getransplanteerd naar een ontvangstgebied. Het is een vrij kostbare behandeling, maar kan net als een haartransplantatie een mooi resultaat geven.
 • Behandeling van haaruitval met een PRP behandeling. Hierbij wordt het eigen bloed gebruikt, dat met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkeld apparaat verwerkt wordt. De groeifactoren worden gescheiden en teruggebracht in de hoofdhuid. Hierdoor kan verzwakt haar in sommige gevallen weer wat voller worden.
 • Behandeling van haaruitval met de mesotherapie behandeling tegen haaruitval. De bekendste mesotherapie behandelingen zijn de V6 Hairboost en de XL Hair behandeling.

Welke haaruitval behandeling heeft jouw voorkeur?

Er bestaan dus verschillende behandelingen tegen haaruitval. Welke behandeling heeft jouw voorkeur? We nodigen je graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult in onze kliniek.

Micro haar pigmentatie uitgelicht

We hebben verstand van alle eerder genoemde behandelingen, maar zijn zelf gespecialiseerd in de micro haar pigmentatie behandeling. De micro haar pigmentatie behandeling heeft diverse voordelen ten opzichte van de andere behandelingen tegen haaruitval. Een belangrijk voordeel is dat je direct na de ingreep al resultaat ziet. Er zijn na de eerste behandeling nog wel twee behandelingen nodig, maar hierdoor wordt het resultaat wel iedere keer nog mooier en voller. Veel mensen vinden het fijn dat het op deze manier rustig opbouwt. Bovendien is de MHP behandeling een relatief betaalbare behandeling, zeker wanneer dit bijvoorbeeld wordt vergeleken met een haartransplantatie behandeling.

Alternatieven voor micro haar pigmentatie

De micro haar pigmentatie behandeling is natuurlijk maar slechts één van de mogelijke behandelingen tegen haaruitval. Naast micro haar pigmentatie bestaan er nog haargroeimiddelen, pruiken en de haartransplantatie behandeling. Ook de mesotherapie behandeling tegen haaruitval wordt steeds vaker toegepast. Let op dat de meest behandelingen alleen toepasbaar zijn, wanneer er sprake is van beginnende haaruitval. Als er sprake is van gevorderde haaruitval, is micro haar pigmentatie of een pruik vaak de beste oplossing.

Gerelateerde keywords:

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘behandelingen tegen haaruitval’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Behandelingen tegen haaruitval – FAQ

1. Welke behandeling tegen haaruitval past bij mij?

Om een geschikte behandelmethode voor te kunnen stellen, is het belangrijk om de oorzaak van het haarverlies te kennen. Heb je last van aanhoudend en overmatig haarverlies? In de meeste gevallen kan je huisarts op basis van je gezondheid, medische geschiedenis en medicijngebruik de oorzaak diagnosticeren. Een enkele keer wordt aanvullend onderzoek, zoals bloedonderzoek, gedaan om eventuele andere oorzaken uit te sluiten.

2. Helpt een haargroeimiddel altijd?

Nee, helaas niet. Het aanbod van producten dat beloofd haarverlies te verminderen en de haargroei te stimuleren is enorm. Toch zijn er slechts enkele middelen wetenschappelijk bewezen. Je kunt deze middelen op voorschrift van je huisarts of specialist gebruiken.

3. Sinds een aantal maanden gebruik ik een haargroeimiddel. De resultaten zijn goed, kan ik stoppen met het gebruiken van het middel?

Als je tevreden bent met het resultaat en het bereikte effect wilt behouden, dan moet je het haargroeimiddel blijven gebruiken. Het haarverlies komt terug als je het middel niet langer gebruikt.

4. Hoe kan ik Alopecia androgenetica laten behandelen?

Erfelijke kaalheid kan met een haartransplantatie behandeld worden. De ingreep wordt toegepast bij mannen en vrouwen die over voldoende donorhaar beschikken. Is het haarverlies te ver gevorderd, dan wordt de haartransplantatie afgeraden. In dat geval kun je micro haar pigmentatie als alternatief overwegen. Ook het dragen van een haarwerk of pruik op maat helpt bij het camoufleren van het haarverlies.

5. Krijg ik na micro haar pigmentatie nieuwe haargroei?

Nee, micro haar pigmentatie creëert geen nieuwe haargroei. Het pigment dat wordt ingebracht lijkt op natuurlijke haarstoppels, waardoor je haardos optisch voller lijkt. Kalende plekken worden door het pigment gecamoufleerd. Het pigment is niet van invloed op je natuurlijke haargroei.

6. Kom ik in aanmerking voor micro haar pigmentatie?

MHP is een veilige behandeling die bij een grote groep mensen toegepast kan worden. Als je gezond bent en geen last hebt van actieve huidinfecties kan de techniek een geschikte oplossing zijn voor haarverlies. De MHP specialist neemt je gezondheid en medische geschiedenis met je door en bekijkt het haarverlies en de hoofdhuid. Op basis hiervan krijg je een behandeladvies.

7. Wat is een goedkope behandeling bij haaruitval?

Afhankelijk van de behandelmethode die je kiest of die wordt geadviseerd heb je te maken met kosten. De meeste behandelingen bij haaruitval worden niet vergoed, waardoor je zelf verantwoordelijk bent. Laat je adviseren door je huisarts of een specialist, zodat je niet onnodig veel betaald voor haargroeimiddelen die achteraf niet blijken te werken.

8. Is micro haar pigmentatie beter dan een haartransplantatie?

MHP en haartransplantatie zijn twee totaal verschillende behandelingen. Een haartransplantatie heeft als doel nieuwe haargroei te creëren op kalende plekken, terwijl micro haar pigmentatie geen nieuwe haargroei tot gevolg heeft. Wat in jouw geval de beste behandelmethode is, hangt af van de oorzaak van het haarverlies en of dit tijdelijk of blijvend is.

9. Kan ik micro haar pigmentatie met een andere behandeling combineren?

Ja, micro haar pigmentatie wordt regelmatig gecombineerd met een haartransplantatie en/of het gebruik van een haargroeimiddel.

Recent Posts
Micro haar pigmentatie serum.Micro haar pigmentatie zon.