Micro haar pigmentatie serum

 In Nieuws

Zoek je informatie over micro haar pigmentatie serum? Nazorg na een micro haar pigmentatie behandeling is van invloed op het effect dat bereikt wordt. Als je jezelf goed voorbereidt op zowel de behandeling als de nazorg, geniet je extra lang van het resultaat. Het niet of onvoldoende opvolgen van de instructies kan er toe leiden dat het pigment sneller dan gewenst vervaagd. Het gebruik van een micro haar pigmentatie serum kan een positief effect hebben op de genezing van de hoofdhuid.

Bereidt je hoofdhuid voor op micro haar pigmentatie

Je bereikt betere resultaten na een goede voorbereiding. De hoofdhuid moet gezond, sterk, ongevoelig en niet-geïrriteerd zijn op het moment van de MHP behandeling. Zowel blijvend als tijdelijk haarverlies heeft baat bij een oplossing als micro haar pigmentatie. De behandeling kan worden toegepast bij een grote groep mannen en vrouwen. Afhankelijk van hoe de behandeling wordt gedaan bereid je je hoofdhuid voor op micro haar pigmentatie.

 • Behandeling van de volledige hoofdhuid. Micro haar pigmentatie werkt altijd het best op een korte geschoren hoofdhuid, 0 tot 2 millimeter is ideaal. Hoe langer het natuurlijke haar is, hoe moeilijker het is om te mengen. Ga vanaf 2 weken voor de behandeling niet uitgebreid zonnen en voorkom dat de hoofdhuid verbrand. Verwijder eventueel dode huidcellen de avond voor de geplande behandeling.
 • Behandeling ter verdichting van een haardos. Was je haar op de ochtend van de procedure. Vermijd het gebruik van olie-, serum-, of stylingproducten voor de behandeling.

Om bloedingen tot een minimum te beperken en een goede opname van het pigment te bewerkstelligen drink je 24 tot 48 uur van de ingreep geen alcohol. In de dagen vlak voor de behandelsessie vermijd je producten als vette vis, knoflook en kruidenthee. Op de ochtend van de behandeling drink je geen koffie. Een aantal tips om eventuele ongemakken tijdens de MHP behandeling te minimaliseren:

 • Probeer voor de behandeling goed te slapen. Na een goede nachtrust kun je jezelf beter ontspannen, wat het comfort tijdens de behandeling vergroot.
 • Drink veel water, voor en tijdens de sessie, hierdoor kan de huid het pigment gemakkelijker opnemen zonder het bloed te verdunnen.
 • Probeer voor het vertrek naar de kliniek goed te ontbijten, maar vermijdt het drinken van koffie.
 • Paracetamol vermindert pijn en helpt ontstekingen te verminderen, dus als je jezelf zorgen maakt, kun je twee tabletten voor of na de sessie nemen. \
 • Micro haar pigmentatie kan een aantal uren duren. In de kliniek kun je televisie kijken, maar het is ook mogelijk om muziek te luisteren en/of wat te internetten. Dit gaat verveling tegen en het neemt je aandacht weg van de ingreep.

Micro haar pigmentatie serum als nazorg

Tijdens de behandeling wordt pigment in de bovenste hoofdhuidlaag aangebracht. Er is nauwelijks bloed en ook van een trauma is geen sprake. De MHP behandeling kent geen downtime en met een aantal praktische instructies geneest je huid vlot en snel. Gebruik de eerste dagen geen producten met bestanddelen als lanoline, petroleum of andere zuren. Afhankelijk van de behandelend MHP specialist kun je een aanbevolen micro haar pigmentatie serum gebruiken dat de hoofdhuid op de juiste manier hydrateert zonder dat de huid verstikt. Het is belangrijk om de hoofdhuid de eerste dagen droog te houden. Dit stelt de huid in staat om het pigment op te nemen, zonder dat water het pigment verdunt. Een van de sleutels naar succes bij micro haar pigmentatie is het minimaliseren van blootstelling van de hoofdhuid aan Uv-stralen. Zorg ervoor dat je een hoofd of pet draagt en gebruik een hoge SPF factor. Tegenwoordig zijn er crèmes en serums beschikbaar die speciaal ontwikkeld zijn om pigment te beschermen. Aanvullende tips voor een snelle genezing:

 • Laat eventuele korstjes of huidschilfers op natuurlijke wijze van de huid vallen. Plukken of krabben kan tot pigmentverlies leiden.
 • Vermijd een week intensieve (contact)sporten en overmatig zweten.
 • Stel je hoofd niet bloot aan het direct zonlicht.
 • Draag buitenshuis zoveel mogelijk een hoed of muts.
 • Neem de eerste dagen na de behandeling geen lange warme douches, zodat je niet te veel stoom creëert.
 • Ga een aantal dagen niet zwemmen en maak geen gebruik van een sauna of jacuzzi.

Kosten micro haar pigmentatie serum

De MHP specialist kan een aantal specifieke huidverzorgingsproducten adviseren. Je kunt deze producten als nazorg gebruiken. Gebruik een serum of ander middel uitsluitend volgens de gebruiksinstructies en nooit langer dan voorgesteld. Binnen 7 tot 10 dagen is hoofdhuid nagenoeg genezen en zijn de korstjes en eventuele zwellingen afgenomen. Tijdens een consult bij MHP kliniek krijg je uitleg over de ingreep en de kosten van de behandeling.

Gerelateerde keywords:

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie serum’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Micro haar pigmentatie serum – FAQ

1. Wat is een micro haar pigmentatie serum?

Micro haar pigmentaties serum is bedoeld om de behandelde huid optimaal te hydrateren. Een gezonde, goede hydrateerde hoofdhuid is belangrijk voor het succes van de MHP behandeling.

2. Moet ik een MHP serum gebruiken?

De MHP specialist geeft tips en instructies over de manier waarop je de hoofdhuid en het haar na een micro haar pigmentatie behandeling verzorgd. Hierbij wordt het gebruik van bepaalde verzorgings- en verzachtende producten bij voorgesteld. Je beslist zelf of en hoe je deze instructies opvolgt.

3. Hoe vaak moet ik een serum gebruiken?

Wanneer je een micro haar pigmentatie serum gebruikt op advies van de MHP specialist, volg de gegeven instructies dan op. Gebruik het serum niet meer dan strikt noodzakelijk en stop het gebruik op het moment dat de specialist dat zegt.

4. Waaruit bestaat een serum?

Serum bevatten diverse ingrediënten die effect hebben op de hoofdhuid en de onderliggende weefsellagen. Een goed serum is vrij van chemicaliën en bestaat voornamelijk uit natuurlijke bestanddelen.

5. Is een serum niet van invloed op het pigment?

Nee, het gebruik van een serum is niet schadelijk voor het pigment. Je kunt het product gebruiken zonder jezelf zorgen te maken over eventuele nadelige gevolgen op het resultaat.

6. Waar kan ik micro haar pigmentatie serum kopen?

De MHP specialist geeft advies over de verzorgingsproducten die je na de behandeling het beste kunt gebruiken. Je kunt de producten via de kliniek aankopen, enkele producten zijn ook bij de drogist verkrijgbaar.

7. Kan ik in plaats van een serum ook een huidverzorgende crème gebruiken?

De dagen na de MHP behandeling laat je de hoofdhuid zoveel mogelijk met rust en zorg je ervoor dat de huid gehydrateerd blijft. Vette crèmes verstikken de huid en kunnen van invloed zijn op het resultaat. Vraag advies aan de specialist en gebruik pas weer je gebruikelijke crème als dat huid volledig is genezen.

8. Worden de kosten voor een micro haar pigmentatie serum vergoed?

Nee, net zoals de behandeling zelf niet wordt vergoed, worden ook de kosten voor verzorgingsproducten na de behandeling niet vergoed.

9. Is het gebruik van een serum veilig? Wat zijn de bijwerkingen?

Een serum bestaat uit niet-chemische ingrediënten. De kans op bijwerkingen is vrij klein, al kunnen zich soms huidirritaties voor doen. Ervaar je irritaties na het gebruik van een serum? Maak hiervan altijd melding bij de kliniek.

10. Wat kan ik nog meer gebruiken om mijn hoofdhuid te beschermen?

Bescherm de huid met een hoge SPF factor. Ook als je de niet huid direct blootstelt aan het zonlicht, kan een beschermende crème voorkomen dat de huid verbrand of beschadigd als gevolg van Uv-straling.

11. Kan ik een serum langdurig gebruiken?

Het is altijd goed om de hoofhuid goed te hydrateren. Dit komt de gezondheid van de huid en de eventuele haargroei ten goede. In overleg met een specialist kun je het serum in combinatie met de gebruikelijke huid- en haarverzorgingsproducten gebruiken. Je kunt ook overwegen om je haar regelmatig met een voedend serum te behandelen.

Recent Posts
Behandelingen tegen haaruitval.