Micro haar pigmentatie zon

 In Nieuws

Zoek je informatie over micro haar pigmentatie en de zon? Als je een micro haar pigmentatie behandeling hebt laten toepassen, wil je je nieuwe look beschermen. Met name bescherming tegen de schadelijke Uv-straling door het felle zonlicht is van groot belang. Steeds meer huidverzorgende producten bevatten een SPF factor. Kies voor het gebruik van een hoge SPF factor om na micro haar pigmentatie zon beschadiging te voorkomen. Op deze manier blijft het resultaat het mooiste.

Vermijd directe blootstelling aan de zon op je hoofdhuid

Door de hoofdhuid direct aan de zonnestralen bloot te stellen, kan het pigment sneller dan wenselijk vervagen. Daarom is het cruciaal om een product met hoge SPF factor te kiezen. Ultraviolette stralen kunnen ervoor zorgen dat het effect van micro haar pigmentatie vervaagt. Je kunt het vervagen als het ware vergelijken met autolak of stoffen. Idealiter gebruik je een zonnebrandcrème met een SPF factor van 30 tot 50 die 95% tot 98% van de schadelijke uv b-stralen blokkeert. Het dragen van geschikte kleding kan ook de nodige bescherming bieden die je hoofdhuid nodig heeft tegen zon. Zo geeft het dragen van een hoed schaduw op je hoofdhuid, maar let daarbij op dat het materiaal niet te dun is, waardoor de zonnestralen alsnog tot de huid doordringen. Ook is het belangrijk om de hoofdhuid voldoende te hydrateren, zodat de huid gezond blijft. Een uitgedroogde huid laat je haarlijn er vlekkerig en ongelijkmatig uit zien, dus zorg ervoor dat je veel water drinkt om de elasticiteit van de huid te waarborgen. Huidverzorgingsproducten op waterbasis zijn goed voor je hoofdhuid. Deze soorten vocht inbrengende crèmes bestaan onder meer uit aloë-water en hyaluronzuur waardoor een langdurige hydratatie gewaarborgd is.

Nazorg micro haar pigmentatie zon

De meeste mensen willen niet dagelijks een zonnebrandcrème gebruiken. Dit is begrijpelijk, zeker als je weet dat de meeste zonnebrandcrèmes een glanzend effect op de (hoofd)huid creëren. Heb je een MHP behandeling in een koudere periode laten doen of kom je niet vaak in de zon? Het gebruik van een hoed gemaakt van de juiste materialen kan voldoende zijn om je hoofdhuid tegen zonnestralen te beschermen. Maar als je langdurig buiten in de zon bent, wordt het gebruik van een beschermende crème dringend geadviseerd. De MHP specialist geeft je advies over de beste zonnebrandcrème na een micro haar pigmentatie behandeling. Wat betreft het gebruik van een vocht inbrengende crème adviseert de MHP specialist je over de frequentie en het type of soort crème veilig gebruikt kan worden. Het is een goed idee om van tijd tot tijd een vocht inbrengende crème waterbasis te gebruiken als je de hoofdhuid blootstelt aan de zon. Ook voor het naar bed gaan is het belangrijk om de huid te hydrateren. Wakker worden met een uitgedroogde hoofdhuid kan het vervagen van de haar tattoo versnellen. Je kunt eventueel ook een pet dragen om je te beschermen tegen de zon.

Invloed zon op micro haar pigmentatie

Bescherm je de behandelde hoofdhuid niet of onvoldoende tegen de zon? Dan is de kans groot dat het pigment sneller vervaagt en vaker bijgewerkt moet worden om het effect te behouden. Naast de invloed van het zonlicht zijn ook factoren als je levensstijl en voedingspatroon van invloed op het pigment. Als je de hoofdhuid goed verzorgt en beschermd, is de periode tussen de touch-up behandelingen langer en ben je minder kosten kwijt voor nabehandelingen. De specialist kan adviseren hoe vaak je een touch-up nodig hebt om het effect te behouden. Deze retouchesessies zijn bovendien een goede gelegenheid om je look bij te werken. Tenslotte veranderen haartrends zo nu en dan en kun je met micro haar pigmentatie behandeling je hoofdhuid laten opfrissen. De manier waarop je je hoofdhuid verzorgd is van invloed op het behoud van het pigment. Schrob de hoofdhuid niet en was de hoofdhuid niet met té warm water omdat dit de kleur kan vervagen.

Nazorgtips micro haar pigmentatie

Afgezien van hydratatie en het beperken van blootstelling aan de zon, zijn er een aantal andere praktische nazorgtips waarmee je het meeste uit een MHP behandeling kunt halen:

  • Vermijd contact met zout- of chloorwater gedurende 7 dagen na de behandelsessie.
  • Vermijd overmatig zweten gedurende eerste twee weken. Sauna’s en stoombaden moeten ook worden vermeden.
  • Gebruik geen alcoholhoudende producten op je hoofdhuid, omdat deze de pigmenten van je haar tattoo negatief kunnen beïnvloeden.
  • Gebruik een verkoelende hoofdhuidspray om huidirritatie en roodheid na de behandeling te minimaliseren.

Door al deze tips op te volgen, kun je genieten van een vernieuwde haarlijn, een geschoren look of een optisch vollere haardos die jarenlang meegaat. Voorkom dat je haar tattoo vervaagt of verkleurt en kies voor gedegen nazorg.

Gerelateerde keywords:

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie Zon’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Micro haar pigmentatie zon – FAQ

1. Welke invloed heeft zon op micro haar pigmentatie?

Als je de behandelde huid niet beschermd met een hoge SPF factor dan zal het pigment sneller vervagen. Het vervagen gebeurt onder invloed van de Uv-stralen. Bescherm de huid daarom niet alleen in de warme zomermaanden met een zonnebrandcrème. Ook in het voor- en najaar is de Uv-straling sterk en van invloed op het pigment.

2. Kan ik na een micro haar pigmentatie behandeling onder de zonnebank?

Niet alleen de Uv-stralen van de zon zijn schadelijk voor het aangebrachte pigment, datzelfde geldt voor de straling van een zonnebank. Bescherm de hoofdhuid en vermijd het gebruik van een zonnebank de eerste weken na de behandeling. Wil je toch onder de zonnebank? Overleg met de MHP specialist wat de veiligste manier is, zonder dat het pigment nadelig beïnvloed wordt.

3. Kan ik veilig een muts of pet dragen?

Ja, het gebruik van een hoofddeksel is niet van invloed op micro haar pigmentatie. Let wel op dat je de eerste dagen na de behandeling zo min mogelijk zweet. Doe het een aantal dagen rustig aan en zorg ervoor dat je een hoofddeksel gebruikt dat niet te strak om je hoofd zit.

4. Kan ik voor de MHP behandeling naar het strand?

Het is belangrijk dat de huid die je laat behandelen niet beschadigd is. Let daarom goed op dat de huid niet verbrandt en dat je op de dag van de behandelsessie geen blaren of korstjes hebt, dit kan reden zijn om de behandeling te verplaatsen. Ga je naar het strand? Gebruik in de weken voor de behandeling altijd een beschermende crème met een hoge SPF factor.

5. Wat kan ik doen als het pigment door de zon sneller vervaagt?

Je kunt de resultaten van de behandeling tijdens een touch-up bij laten werken. Regelmatige touch-ups zorgen voor een verzorgd uiterlijk. Hoe snel je een touch-up nodig hebt hangt van onder meer je levensstijl en de manier waarop je de hoofdhuid behandeld.

6. Waar moet ik nog meer opletten na een MHP behandeling?

De hersteltijd is kort, de meeste mensen gaan de volgende dag gewoon aan het werk. De eerste week is het beter om niet te gaan zwemmen. Zowel chloor als zoutwater zijn van invloed op het pigment. Bezoek de eerste twee weken geen sauna en/of de jacuzzi. Contactsporten kun je in overleg met de MHP specialist na een aantal dagen tot twee weken weer beoefenen.

7. Valt het op dat ik MHP heb laten toepassen?

De hoofdhuid kan na de behandeling rood verkleurd en licht gezwollen zijn. Deze verschijnselen nemen in de uren na de MHP behandeling vanzelf af. Je hebt meteen resultaat, al kan de kleur van het pigment intenser zijn dan verwacht. Deze intensiteit neemt af. Mensen die niet weten dat je MHP hebt laten toepassen, kunnen zien dat je haardos er voller en/of beter uit ziet dan voorheen.

8. Wordt het pigment blauw of groen door de zon?

Nee, het pigment zal met de tijd alleen vervagen. Blauwe of groene verkleuringen doen zich niet voor.

Recent Posts
Behandelingen tegen haaruitval.micro haar pigmentatie kliniek