Micro haar pigmentatie haram

 In Uncategorized

Wil je weten of micro haar pigmentatie haram is? Het is één van de eerste vragen die Moslim mannen en vrouwen hebben bij het overwegen van micro haar pigmentatie. Het antwoord kan te maken hebben met interpretatie. Micro haar pigmentatie wordt door de kenners van de Koran niet specifiek verboden. Een behandeling kan wel als makroeh of afkeuringswaardig worden beschouwd. Laat je de behandeling toepassen, omdat je in het dagelijks leven veel last hebt van het haarverlies of heb je puur cosmetische overwegingen? Het antwoord hierop bepaald hoe de behandeling wordt gezien als haram of makroeh.

Restauratie in plaats van verandering

Het veranderen van een creatie van Allah is haram. Een traditionele tatoeage verandert wat er ooit was, terwijl micro haar pigmentatie haarverlies probeert te herstellen. De meningen van verschillende wetenschappers en Imans verschillen over het feit of micro haar pigmentatie haram is. Haarverlies kan uiteenlopende oorzaken hebben, en op verschillende manieren behandeld worden. Het dragen van een pruik of haarwerk is door de Profeet verboden. Behandelingen als micro haar pigmentatie bestonden nog niet ten tijde van de Profeet, en worden dus ook niet expliciet verboden. Luister naar je eigen gevoel over de ingreep die het haarverlies herstelt.

Haarverlies oplossen met micro haar pigmentatie haram

Micro haar pigmentatie is niet alleen een behandeling die bij Alopecia androgenetica wordt toegepast. Ook andere, tijdelijke, vormen van haarverlies kunnen met behulp van scalppigmentatie verbeterd worden. De behandeling is voor een grote groep mannen en vrouwen beschikbaar, en is geschikt voor het laten opvullen van een enkel kaal plekje tot het behandelen van een volledig kaal hoofd. Je wordt voor de behandeling uitgebreid geïnformeerd over de techniek en je geschiktheid voor MHP. Op basis van het haarverlies beoordeelt de specialist hoeveel zogenaamde hoofdzones je kunt laten behandelen, en hoeveel behandelsessies naar verwachting nodig zijn voor een natuurlijk resultaat. Je krijgt meer zelfvertrouwen, en dat is van positieve invloed op het dagelijks leven.

Behandeltechniek micro haar pigmentatie

Scalppigmentatie is een behandeling die zonder verdovingen wordt gedaan. De behandeling wordt niet als pijnlijk omschreven. Je kunt ervoor kiezen om de hoofdhuid voor de ingreep met een verdovende crème in te smeren. Hierdoor wordt het gevoel verder beperkt, en merk je nauwelijks iets van het inbrengen van het pigment. MHP Kliniek werkt met duurzame, hypoallergene pigmenten die veilig zijn. Al direct na de eerste behandelsessie zie je resultaat. De intensiteit van het aangebrachte pigment neemt in de dagen en weken na de sessie af. Als resultaat zie je dat het pigment eruit ziet als natuurlijke haarstoppels. Vooraf is de kleur van het pigment met je besproken. De mooiste resultaten worden bereikt met pigment dat overeenstemt met de natuurlijke stoppelkleur.

Effectieve behandelmethode

Alhoewel micro haar pigmentatie breed inzetbaar is, komt niet iedereen voor de behandeling in aanmerking. Als je gezondheid, om wat voor reden dan ook, het niet toe laat om MHP te ondergaan kan de specialist een negatief behandeladvies geven. Wanneer kan micro haar pigmentatie toegepast worden?

  • Wanneer je ver gevorderd haarverlies of volledige kaalheid hebt, en je niet in aanmerking komt voor een haartransplantatie.
  • Wanneer je littekens op je hoofd wilt laten verbeteren, zodat ze minder opvallen en je niet langer belemmeren in het dagelijks leven.
  • Wanneer je als gevolg van Alopecia areata kale plekken hebt en deze wilt laten bedekken. De Alopecia moet stabiel zijn, eventueel kan de behandelend dermatoloog dit bevestigen.
  • Als je ouder bent dan 18 jaar. De ingreep kan ook op latere leeftijd, mits je gezondheid dat toelaat succesvol toegepast worden.

Bijwerkingen zijn zeldzaam. Als je bekend bent met allergieën kun je vooraf een test stukje laten zetten, zodat een allergische reactie uitgesloten kan worden. Het pigment dat wordt gebruikt biedt langdurige resultaten. Je kunt de hoofdhuid wassen zoals je dat gewend bent. Om het bereikte resultaat te behouden kun je eens in de 12 tot 24 maanden een zogenaamde touch-up behandeling laten toepassen.

Meer informatie micro haar pigmentatie haram

Zoek je een oplossing voor haarverlies, maar weet je niet zeker of de behandeling die je voor ogen hebt haram is? De specialisten van MHP Kliniek lichten de behandeltechniek uitgebreid toe, tijdens een vrijblijvend consult. Je kunt vragen stellen, je zorgen uitten en zien welke resultaten er met micro haar pigmentatie bereikt worden. Er wordt gekeken hoeveel hoofdzones je kunt laten behandelen, en je ontvangt een persoonlijke prijsopgave. Je kunt vervolgens thuis je voornemen voor scalppigmentatie bespreken. Door de manier van werken, en jezelf goed voor te bereiden kun je een verantwoorde keuze maken om ongewenste haaruitval te laten behandelen.

Gerelateerde keywords:

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie haram’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.

Micro haar pigmentatie haram – FAQ

1. Wat is haram?

Haram betekent dat iets in strijd is met de Islam.

2. Is micro haar pigmentatie in strijd met de Islam?

Ten tijde van de Profeet bestond een behandeling als micro haar pigmentatie niet. Het is voornamelijk hoe iemand zelf de behandeling opvat. De behandelmethode wordt door kenners van de Koran doorgaans niet als een specifiek verbod gezien.

3. Wordt micro haar pigmentatie in bekende moslim landen toegepast?

Ja. De behandelmethode wordt wereldwijd met succes uitgevoerd. Dat neemt niet weg dat er vooroordelen zijn en dat de behandeling als afkeuringswaardig kan worden beschouwd.

4. Is MHP toegestaan bij moslim vrouwen?

Haarverlies wordt door mannen en vrouwen als pijnlijk ervaren. De oorzaken zijn divers en de behandelmogelijkheden worden steeds geavanceerder. MHP is een behandeling voor mannen en vrouwen met tijdelijk of blijvend haarverlies.

5. Kan MHP ongedaan gemaakt worden?

Ja, als je niet tevreden bent met het resultaat of het pigment om een andere reden wilt laten verwijderen dan kan dat met behulp van laserbehandelingen.

6. Waarom zou MHP als haram worden beschouwd?

De Koran zegt dat het veranderen van een ‘creatie van Allah’ haram is. De meningen van Imans en wetenschappers op het gebied van micro haar pigmentatie lopen uiteen. Waar het specifiek verboden is om een haarwerk of pruik te dragen, wordt MHP niet als zodanig omschreven of beschouwd.

7. Hoe wordt MHP toegepast?

Micro haar pigmentatie wordt zonder verdovingen gedaan. Je kunt de werkwijze in grote lijnen vergelijken met het zetten van een tatoeage. Tijdens een consult bij MHP Kliniek wordt de behandeltechniek uitgebreid toegelicht en worden al je vragen beantwoord. Je bepaald zelf of de behandeling haram is of niet.

8. Moet ik voor micro haar pigmentatie naar een tatoeage studio?

Nee. MHP Kliniek is een kliniek gespecialiseerd in het toepassen van micro haar pigmentatie behandelingen. De ervaren specialiste neemt de behandeling uitgebreid met je door en geeft advies op het gebied van het pigment en de aantal zones die je kunt laten behandelen.

9. Is het zichtbaar dat ik MHP heb laten toepassen?

Je hebt direct resultaat. Zo worden kale plekken opgevuld, een uitgedunde haardos optisch voller en krijgt een kale schedel een verzorgd geschoren uiterlijk. Het pigment is niet van natuurlijke haarstoppels te onderscheiden. Mensen aan wie je niet verteld dat je MHP hebt laten toepassen, zien dat er iets aan je is veranderd maar zullen in eerste instantie geen vragen over een haarbehandeling stellen.

10. Zijn de resultaten permanent?

Het resultaat van micro haar pigmentatie is langdurig. Naarmate de tijd verstrekt kan het pigment vervagen. Onder invloed van factoren als Uv-straling, het scheren van de hoofdhuid en je levensstijl kan dit vervagen versnelt gebeuren. Om het bereikte effect te behouden, kun je in overleg met de MHP specialist touch-ups laten doen.

11. Worden de kosten vergoed?

Nee. Zorgverzekeraars vergoeden micro haar pigmentatie niet uit de basisverzekering. Voorwaarden om op basis van een medische indicatie aanspraak op een kostenvergoeding te maken zijn strikt. Het merendeel van de micro haar pigmentatie behandeling wordt niet vergoed.

Recent Posts