Haaruitval DNA test

 In Uncategorized

Bent u benieuwd of een haaruitval DNA test voor vrouwen betrouwbaar is? Alopecia androgenetica is een progressieve en multifactoriële aandoening die verband houdt met verschillende factoren. Het is een vorm van erfelijke haaruitval. Wanneer onbehandeld, neemt het haarverlies in de loop van de tijd toe. Het Haaronderzoekscentrum biedt een haaruitval DNA test en bloedwaardentest aan om haarverlies te onderzoeken.

Haaruitval DNA testen.

Haaruitval DNA testen.

Erfelijke kaalheid bij vrouwen

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen is erfelijke kaalheid. Het is een feit dat 50% tot 60% van de vrouwen op 60-jarige leeftijd een zekere mate van haarverlies ervaart. Het is een verschijnsel dat in de meeste gevallen erfelijk is. Haarverlies is van invloed op het uiterlijk en kan emotioneel schadelijk zijn. Het zelfvertrouwen neemt af en als er geen oplossing komt, kunt u in een sociaal isolement terecht komen. Vroege detectie is de beste manier voor preventie. Een haaruitval DNA test geeft u binnen een paar weken zekerheid. De onderzoeksresultaten geven meer duidelijkheid over uw genetische gevoeligheid voor haaruitval. Een positieve uitslag hoeft daarnaast niet altijd te betekenen dat u ook daadwerkelijk met haarverlies te maken krijgt. Wist u dat een DNA test ook voor andere onderzoeken bruikbaar is? Haardichtheid en wenkbrauwen zijn hier voorbeelden van. Op de website van de Nederlandse Haarstichting staat veel interessante informatie over haaruitval.

Onderscheid vrouwen en mannen

In tegenstelling tot het typisch mannelijke alopecia androgenetica patroon, is haarverlies bij vrouwen als gevolg van genetische bepaling niet zomaar met het blote oog van andere oorzaken te onderscheiden. Veel vrouwen hebben diffuus, verspreide haaruitval zonder patroon. De haarlijn blijft meestal intact, maar de scheiding breidt zich uit. De hoofdhuid is door het uitgedunde haar heen te zien, terwijl echt kale plekken of volledige kaalheid uiterst zeldzaam zijn. Door het ontbreken van een echt patroon is het belangrijk om andere oorzaken van haaruitval uit te sluiten. Met hulp van onder meer een bloedonderzoek worden aandoeningen zoals bloedarmoede, een schildklierprobleem, bijwerkingen van medicijnen, stress en hormonale schommelingen aangetoond. Ook dermatologische problemen die op erfelijke kaalheid lijken, moeten uitgesloten en/of aangetoond worden om de juiste oorzaak vast te stellen. Een goede diagnose is nodig voor de beste behandeling.

Angst bij haarverlies

De angst voor volledige kaalheid leeft bij veel vrouwen die met erfelijke haaruitval te maken hebben. Gelukkig blijkt deze angst in de meeste gevallen onterecht. Kaalheid als gevolg van androgene alopecie bij vrouwen is zeldzaam. Onderzoek op het gebied van testen en oplossingen is voortdurend in beweging. Dat heeft onder meer geleid tot de ontwikkeling van een haaruitval DNA test. De test helpt bij het krijgen van meer begrip over de oorzaken van haarverlies en genetische invloeden. Met de juiste behandeling is kaalheid te voorkomen en kan zelfs de verloren gegane haargroei hersteld worden.

Uitslag haaruitval DNA test

U hoeft voor een haaruitval DNA test de deur niet uit. Nadat u de DNA test online heeft bestelt, ontvangt u uw bestelling binnen enkele dag thuis. Het afnemen van de test is eenvoudig en niet pijnlijk. Neem de gebruiksinstructie af en neem op simpele manier wat wangslijm af. Volg de aanwijzingen om de test te versturen en u bent klaar. Binnen een paar weken ontvangt u de onderzoeksresultaten. Hiermee kunt u op zoek gaan naar een oplossing of behandeling. Als blijkt dat u erfelijk belast bent, is dat niet direct een reden voor paniek. Erfelijke kaalheid is tegenwoordig prima te behandelen. U heeft daarbij de keuze uit zowel chirurgische als minimaal invasieve behandeltechnieken.

Haarverlies behandelen

Met een arts of specialist bespreekt u de uitslag van de haaruitval DNA test en kijkt u naar een geschikte oplossing. Misschien heeft u zich ingelezen in de mogelijkheden en heeft u een bepaalde voorkeur. Veel vrouwen zien het dagelijks gebruik van een haargroeimiddel op langere termijn niet zitten. Deze medicijnen bevatten werkzame stoffen die de invloed van het DHT-hormoon afremmen. Nadeel is dat u zo’n middel moet blijven gebruiken, omdat het haarverlies zich anders doorzet. Bent u verder gezond en heeft u geen chronische (auto-immuun)aandoeningen en/of hart- en vaatziekten? Misschien dat een chirurgische haartransplantatie een geschikte oplossing is. Een toenemend aantal vrouwen heeft de afgelopen jaren voor deze succesvolle ingreep gekozen. Nieuwe haartransplantatie technieken en goede resultaten, hebben de haarimplantatie populair gemaakt.

Haaruitval onderzoeken

De kosten om de oorzaak van haarverlies te laten onderzoeken, hangen af van de onderzoeksmethode. Het bezoek aan uw huisarts en/of specialist valt grotendeels onder uw zorgverzekering. Wilt u een DNA test doen of laten doen? De kostprijs voor een test ligt tussen de € 200 en € 350. Zorgverzekeraars vergoeden deze kosten helaas niet, ook niet uit een aanvullende zorgverzekering. De uitslag geeft u zekerheid over uw erfelijke belastbaarheid. Veel mensen ervaren het als een opluchting om meer te weten over de oorzaak van haaruitval. Het geeft u namelijk de mogelijkheid om een oplossing te zoeken en verder haarverlies tot een minimum te beperken.

Tijdelijk vs. blijvend haarverlies

Veel vrouwen, maar zeker ook mannen, staan niet stil bij de gedachte dat haarverlies lang niet altijd blijvend is. Iedereen krijgt in zijn of haar leven wel een keer met tijdelijke haaruitval te maken. Het meemaken van een trauma of het langdurig onder stress gebukt gaan, zijn van invloed op de haargroei. Deze oorzaken maken dat het haar in grotere hoeveelheden uitvalt en uitdunt. Tijdelijke haaruitval kan door uw huisarts onderzocht worden. Als de oorzaak of stressfactor wegvalt, herstelt de haargroei zich binnen een paar maanden. Soms duurt dit wat langer. Niet iedereen is gelijk en het persoonlijke herstelvermogen laat zich niet beïnvloeden. Micro haar pigmentatie kan een goede oplossing zijn voor haaruitval.

Haaruitval kan ook op andere manieren worden opgelost. Denk hierbij aan micro haar pigmentatie, haartransplantatie of haargroeimiddelen. Wat past het beste bij je? Laat dit altijd goed onderzoeken en beoordelen. De MHP kliniek is de aangewezen partij voor een micro haar pigmentatie behandeling.

Meer weten over een haaruitval DNA test?

Maakt u zich zorgen over toekomstig haarverlies, omdat erfelijke haaruitval binnen uw familie voorkomt? Wilt u weten hoe haaruitval preventief afgeremd kan worden? Met een haaruitval DNA test weet u binnen enkele weken meer over een mogelijk genetische aanleg voor haarverlies. U doet de test gewoon in uw vertrouwde thuisomgeving, zonder omslachtige of pijnlijke procedures. De test is geschikt voor mannen en vrouwen. Ga met de uitslag naar uw huisarts en/of dermatoloog en begin op tijd met een behandeling om uw haardos zo goed mogelijk intact te houden en het haarverlies tot een minimum te beperken.

Recent Posts