Permanente make-up

Permanente make-up laat je er op elk moment van de dag goed uitzien. Na een heerlijke nacht slapen heb je soms wat extra tijd nodig om je make-up in orde te brengen. Die extra tijd heb je niet altijd en de zin om met potjes en kwastjes aan de slag te gaan misschien ook niet echt. Permanente make-up kan dan uitkomst bieden. De twee populairste behandelingen zijn:

Waarom kies je voor permanente make-up?

Je kunt zo je eigen redenen hebben om voor een behandeling met permanente make-up te kiezen. Dit kan om je wenkbrauwen bij te werken, eventuele littekens te verhullen, een onduidelijke liplijn meer zichtbaar te maken of omdat je ’s ochtends géén zit hebt om uren voor de spiegel te staan. Naast permanente make-up behandelingen aan je gezicht, ogen en lippen kan het ook voorkomen dat je permanente make-up gebruikt om je tepelhof na te laten maken na een borstamputatie. De PMU techniek, zoals permanente make-up ook wel wordt genoemd, wordt toegepast bij schoonheidsspecialisten en tattoo shops.

Permanente make-up laat je op elk moment van de dag er mooi en verzorgd uitzien. Het aanbrengen van make-up kan soms veel tijd vergen, in de loop van de dag vaagt het vaak ook nog uit. Permanente make-up kan dan de perfecte uitkomst bieden.

Waarom werken wij met Swiss Color?

De MHP kliniek staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Daarom werken wij met professionele producten waar wij volledig achter staan. Wij werken alleen met de meest zuivere en veilige producten. Swiss Color is het eerste pigment ter wereld dat vrij is van ijzeroxides en heeft een zeer hoge piment concentratie. Het grote voordeel hiervan is dat de pigmenten niet verkleuren na het plaatsen. De producten van Swiss Color bevatten bovendien geen conserveringsmiddelen, zijn hypoallergeen en bovendien getest in diverse onafhankelijke geaccrediteerde laboratoria.
Helaas zien wij dat er nog steeds veel permanente make-up specialisten zijn die werken met kankerverwekkende bestanddelen en andere schadelijke stoffen. Onze pigmenten zijn compleet synthetisch organische pigmenten, met de hoogste zuiverheid en vrij van ijzeroxides. Je kunt hier meer over lezen op de website van de NVWA.

De voordelen van de Swiss Color filosofie op een rij: – Geen ijzeroxides (dus geen blauwe of rode waas in wenkbrauwen) – Zeer kleurvast en een gelijkmatige vervaging – Geen geurstoffen toegevoegd aan het pigment – Betere stabiliteit in de huid – Fijner pigment soort

Wat onderscheidt Swiss Color van andere producten?

De gebruikte pigmenten zijn vrij van ijzeroxides, PAA’s en PAKS. Onze pigmenten voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en kunnen toch optimaal worden opgenomen door de huid. Dit zorgt voor de mooiste en meest natuurlijke resultaten. Door de eerder genoemde voordelen, staat Swiss Color ook voor veiligheid, kundigheid, en vakbekwaamheid.

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

De permanente make-up behandeling omvat meestal 2 tot 3 behandelingen. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt dan eerst op de huid getekend. In overleg wordt het pigment erna in de huid gebracht met behulp van een zeer verfijnde naaldmodule.

Over ons

Charlotte van Wooning is ruim 7 jaar actief in de beauty industrie als ondernemer. Ze heeft een succesvolle wimperextension- en nagelsalon gehad. Hierna zocht ze een nieuwe uitdaging. Aldus heeft Charlotte zich gespecialiseerd in micro haar pigmenatatie en permanente make-up.

‘’Voor mij heeft kwaliteit altijd voorop gestaan. Dit start bij een professionele opleiding, de beste producten en regelmatige bijscholing. Daarnaast heb ik een grafische achtergrond en veel gevoel voor fijn én perfectionistisch werken. Dit is een ideale combinatie gebleken. Dankzij de prachtige resultaten en het fijne contact met mijn klanten, is mond tot mond reclame altijd weer de beste marketing! Ik oefen met veel liefde en plezier mijn vak uit, het mooier en blijer maken van mensen dan ze al zijn is voor mij een feestje.’’

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om zo snel mogelijk advies en een prijsindicatie te ontvangen.

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Permanente make-up wordt aangebracht met behulp van een ultradunne naald. Deze naald gaat snel op en neer waarbij een hypoallergene pigmentvloeistof in de huid wordt aangebracht. De behandeling zelf kans soms als vrij pijnlijk worden ervaren en er zijn mogelijkheden om de huid die behandeld wordt van te voren te verdoven. Een verdoving kan alleen door een arts worden voorgeschreven en dit gebeurd vaak in de vorm van een speciale crème.

Je brengt de crème ongeveer één uur voorafgaand aan de behandeling op de huid. Hierdoor word je huid minder gevoelig en sluiten de bloedvaatjes die dicht aan de oppervlakte liggen zich. Zo voel je aanmerkelijk minder van de behandeling en kan de specialist sneller en beter werken. Het aanbrengen van permanente make-up vereist de nodige ervaring en de juiste apparatuur.

Hoe snel geeft PMU zichtbaar resultaat?

Afhankelijk van welk soort permanente make-up je laat aanbrengen zijn de resultaten direct zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat is na drie tot vijf weken optimaal. PMU die je laat aanbrengen als eyeliner en wenkbrauwen hebben ook doorgaans maar één behandeling nodig. Voor meer ingrijpende PMU behandeling, zoals bijvoorbeeld de reconstructie van een tepelhof, moet je wellicht twee of drie keer terugkomen. Het laten aanbrengen van PMU gaat bij de meeste klinieken op afspraak, waarbij er eerst een intake gesprek plaatsvindt. In dit consult kun je aangeven welke PMU je wilt laten aanbrengen en wat je verwachtingen zijn. De specialist neemt de mogelijkheden met je door en zal je aanbevelingen doen. Op basis hiervan kunnen de mooiste resultaten behaald worden.

Is permanente make-up ook écht permanent?

Iedereen reageert anders op de aangebrachte permanente make-up. Over het algemeen duurt het één tot vier jaar alvorens de pigmenten beginnen te vervagen. Voor dat PMU helemaal weg is kan het nog langer duren. Het verschil tussen een tattoo en het aanbrengen van PMU is de huidlaag waarin wordt gewerkt. PMU wordt ingebracht in de lederhuid en een tatoeage daarentegen in het onderhuidsbindweefsel. Hierdoor blijft een tatoeage permanent aanwezig en kan de permanente make-up door onder andere blootstelling aan het ligt en het vernieuwen van de huid vervagen.

Voor wie is permanente make-up geschikt?

Door PMU aan te laten brengen zie je er altijd goed uit ongeacht de omstandigheden. Je bent minder tijd kwijt met opmaken en hoeft geen uren meer voor de spiegel te staan. Permanente make-up is geschikt voor zowel mannen als vrouwen maar ook voor iedereen die:

  • Een allergische reactie heeft op ‘normale’ make up producten
  • Niet iedere dag zin hebt om met potjes en poedertjes aan de slag te gaan
  • Je geen of dunne wenkbrauwen hebt
  • Als je meer contour om je lippen wilt hebben
  • ’s Ochtends een kwartiertje langer in bed wilt blijven liggen en er toch goed uit wilt zien
  • Als je moeite hebt om jezelf op te maken
  • Als je regelmatig gaat zwemmen of naar de sauna gaat
  • Sportief bent en graag een verzorgde look wilt hebben

Hoe zit het met de permanente make-up prijzen?

De kosten die met deze behandeling gepaard gaan, kunnen sterk verschillen. De kosten verschillen onder andere per behandelgebied, maar ook per aanbieder. Doe daarom van tevoren altijd goed onderzoek naar de kliniek waar u deze behandeling uit wilt laten voeren. Op deze manier kunt u een goede kliniek vinden, met goede permanente make-up prijzen.

Permanente make-up FAQ

Bepaalde vragen over permanente make-up komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

Welke schoonheidskliniek is het beste voor PMU?

Op heel veel plaatsen worden PMU behandelingen aangeboden. Je hoeft maar even op internet te kijken en je ziet dat het aanbod uitgebreid is. Hierdoor kun je altijd een goede keuze maken. Dit hoeft niet altijd de kliniek op de hoek van de straat te zijn, maar je hoeft er ook niet direct voor naar het buitenland te gaan waar je met communicatieproblemen te maken krijgt. Online zijn tal van ervaringsverhalen en beoordelingen van de verschillende klinieken te vinden.

Door veel te lezen en mee te praten op verschillende forums kom je veel te weten. Eén minder goed review wil niet direct zeggen dat je niet voor die bepaalde aanbieder moet kiezen, maar je neemt het wel mee in je achterhoofd. Wandel bij meerdere klinieken naar binnen voor een eerste consult en laat de omgeving op je inwerken. Hoe is de algemene ontvangst, hoe zien de kliniek en de behandelkamer er uit en hoe verloopt het gesprek. Je moet tijdens het gesprek de mogelijkheid krijgen om alle vragen die je hebt te laten beantwoorden. Voor een specialist is het misschien dagelijks werk, maar je kunt zelf toch best een beetje zenuwachtig zijn voor de behandeling met PMU. Vraag of het mogelijk is om voor en na foto’s te zien en verlaat vervolgens met een tevreden gevoel de kliniek.

Wat kunnen we zeggen over de permanente make-up ervaringen?

Afgelopen jaren hebben tienduizenden mensen een permanente make-up behandeling ondergaan. Wanneer we deze permanente make-up ervaringen online bestuderen, vallen direct een aantal zaken op. De ervaringen lopen erg uiteen. Sommige mensen zijn zeer te spreken over hun behandeling, anderen niet. Uit deze ervaringen met permanente make-up blijkt onder andere dat het belangrijk is dat er wordt gekozen voor een goed opgeleide en ervaren specialist.

Wat kost het laten aanbrengen van permanente make-up?

Wellicht dat je in eerste instantie denkt dat je voor het bedrag dat je uitgeeft aan een behandeling met PMU je ook een heleboel potloden en potjes kunt kopen. PMU is niet goedkoop maar heeft meerdere voordelen. Zo kan het toegepast worden als je allergisch bent voor ‘gewone’ make-up en je bent dagelijks minder tijd kwijt voor de spiegel. De PMU wordt professioneel aangebracht en je make-up zit dus altijd goed. De prijzen kunnen bovendien per schoonheidskliniek verschillen waarbij je onder meer rekening kunt houden met zowel de naamsbekendheid als de locatie van een bepaalde aanbieder. Goed vergelijken van tarieven en het lezen van beoordelingen kan bij sommige behandelingen behoorlijk geld schelen en daar kun je dan mooi iets anders leuks voor doen.

Veelgestelde vragen

1. Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een handige manier om zowel je wenkbrauwen, eyeliner of lippen er op ieder moment van de dag en nacht verzorgd uit te laten zien. Bijwerken met een potlood behoort met permanente make-up tot het verleden. Je gezicht ziet er altijd goed uit en de aangebrachte make-up blijft onder alle omstandigheden perfect zitten.

2. Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

De gekleurde pigmenten worden met behulp van een flinterdunne naald onder het huidoppervlak aangebracht. Het permanente pigment wordt in het bovenste laagje van je huid aangebracht, wat soms als pijnlijk kan worden ervaren. De aangebrachte kleuren kunnen door het lichaamseigen huidvernieuwingsproces en blootstelling aan de zon in de loop der jaren wat vervagen.

3. Ben ik geschikt voor permanente make-up?

Permanente make-up is geschikt voor een grote groep mensen. Ben je allergisch voor reguliere cosmetica producten? Ben je niet zo handig met een oogpotlood of heb je last van alopecia? Dan kan een behandeling met permanente make-up je een verzorgde uitstraling geven. Permanente make-up is ook geschikt als je ’s ochtends niet altijd even veel zin en/of tijd hebt om jezelf op te maken. Bij het wakker worden zit je make-up al goed. Geregeld kiezen ook mensen die een chemokuur moeten ondergaan voor permanente make-up.

4. Wat kan ik verwachten na een permanente make-up behandeling?

Na afloop van de behandeling kan het resultaat er wat donkerder uitzien en voelt de behandelde huid branderig tot trekkend aan. Dit gevoel verdwijnt in de uren na de behandeling. Dit betekent niet dat de huid direct genezen is op het moment dat het gevoel weer ‘normaal’ is. Het is belangrijk om de eerste week de verzorgingsadviezen op te volgen.

5. Welke resultaten kan ik van permanente make-up verwachten?

Direct na de eerste behandeling met permanente make-up kun je resultaten zien. Deze eerste resultaten zijn donkerder dan het uiteindelijke eindresultaat. Door de natuurlijke cel- en huidvernieuwing neemt de intensiteit van de kleur in de eerste week na behandeling af met gemiddeld 30% tot 40%. Na drie tot vijf weken is het resultaat van het aangebrachte pigment zichtbaar. Optimale resultaten kunnen meerdere behandelingen nodig hebben.

6. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Iedere persoon en iedere huid reageert anders op de PMU-behandeling. Gedurende de eerste week na de behandeling gaat een bepaald percentage van de kleurintensiteit verloren. Daarom is een nabehandeling belangrijk. De tijd die tussen twee behandelingen met permanente make-up zit, is 6 tot 8 weken.

7. Is het laten aanbrengen van permanente make-up pijnlijk?

Permanente make-up wordt aangebracht met een flinterdunne naald op vaak gevoelige plaatsen. De behandeling wordt door sommigen als vrij pijnlijk ervaren. Dit gevoel verschilt van persoon tot persoon. Iedereen heeft van nature een andere pijngrens. Het merendeel van de mensen die een PMU-behandeling ondergaan heeft het echter niet over pijn, maar ervaart eerder een irritant gevoel. Als je tijdens het intakegesprek aangeeft een lage pijngrens te hebben dan kan de PMU-specialist voorstellen om de huid in te smeren met een verdovende crème. Deze is op voorschrift van een (huis)arts bij de apotheek verkrijgbaar. Je kunt voorafgaand aan de behandeling eventueel een paar standaard pijnstillers nemen die het gevoel verminderen.

8. Kan ik het resultaat van permanente make-up beïnvloeden?

Ja, net als bij iedere andere cosmetische behandeling heb je zelf invloed op het eindresultaat. De eerste twee dagen na de behandeling mag de behandelde huid niet met water in aanraking komen. Houd bij het plannen van de PMU-behandeling rekening met eventuele (zon)vakanties. Geadviseerd wordt om zeker twee weken langdurige blootstelling aan de zon en/of zonnebank te vermijden. Raak de aangebrachte pigmenten niet aan met de handen en vermijd het loskrabben van eventuele korstjes die zich na de behandeling op de huid vormen. Gemiddeld kun je na een week je eigen vertrouwde gezichtsverzorgende producten weer gebruiken.

9. Wat zijn de voordelen van permanente make-up?

Het laten aanbrengen van permanente make-up heeft een aantal voordelen. Zo hoef je ’s ochtends niet eerst langdurig in de weer met cosmetica producten. Je make-up zit altijd goed. Permanente make-up is een ideale oplossing als je zelf niet handig bent met een oogpotlood. Je hebt altijd een perfect lijntje. Ook voor brildragers is permanente make-up een prima alternatief voor het handmatig aanbrengen van make-up. Het pigment dat wordt aangebracht is hypoallergeen, je hoeft dus niet bang te zijn voor een allergische reactie. Eventuele schoonheidsfoutjes kunnen op eenvoudige wijze gecorrigeerd worden.

10. Heeft permanente make-up nadelen?

Ondanks dat permanente make-up verschillende voordelen heeft, kan een behandeling ook nadelen met zich meebrengen. Zo zit je langere tijd aan de aangebrachte kleur vast en is een behandeling niet helemaal pijnloos. De kosten voor een PMU-behandeling kunnen behoorlijk oplopen en soms moet de kleur van het pigment bijgewerkt worden.

11. Kan ik met permanente make-up ook gewone make-up gebruiken?

Ja, ook met permanente make-up kun je gewone make-up producten blijven gebruiken. De permanente make-up geeft je gezicht dag en nacht een verzorgde uitstraling. Je kunt deze uitstraling verder bijwerken voor een gezellige avond uit of voor een gewone werkdag.

12. Hoe lang duurt een PMU-behandeling?

De eerste behandeling duurt gemiddeld een tot anderhalf uur. De behandelend specialist bespreekt uitvoerig de kleur en vorm waarin het pigment kan worden aangebracht. Het gebied dat behandeld wordt, wordt voorgetekend. Zo krijg je een goed beeld van het te verwachten resultaat. Indien een nabehandeling nodig is, zal deze vlotter verlopen. Je kunt dan rekenen op 30 tot 45 minuten.

13. Waar moet ik voor de PMU-behandeling rekening mee houden?

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken, krijg je handige tips waar je voor de behandeling rekening mee kunt houden. Zo wordt geadviseerd om een aantal dagen voor de geplande PMU-behandeling geen groene thee te drinken. In de 24 uur voor de behandeling en op de behandeldag zelf drink je bij voorkeur geen koffie en/of cafeïne houdende dranken. Je kunt paracetamol als pijnstiller gebruiken. Van middelen als aspirine of naproxen en bloedverdunners wordt het gebruik afgeraden. Als je medicatie gebruikt, is het belangrijk om vooraf met de arts te bespreken dat je een PMU-behandeling overweegt. Deze kan advies geven over het gebruik van de medicijnen. Dragers van lenzen kunnen zowel op de behandeldag als in de eerste dagen na de behandeling géén lenzen gebruiken. Neem daarom een bril mee. Als je in het verleden een koortslip hebt gehad en je laat een permanente lipliner aanbrengen, gebruik dan een week van tevoren 1000 mg tot 2000 mg L-Lysine en C-ester vitamines.

14. Wat zijn de kosten voor permanente make-up?

De kosten voor het laten aanbrengen van permanente make-up lopen sterk uiteen. Afhankelijk van het gebied dat je laat behandelen, zijn verschillende tarieven van toepassing. Tarieven beginnen bij € 200 en lopen op tot ruim € 1.500 en ver daarboven. Het verdient de aanbeveling om de diverse mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken.

15. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Afhankelijk van je zorgverzekeraar kun je voor een volledige of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking komen. Zorgverzekeraars hanteren voorwaarden en vergoedingen worden mede bepaald door een medische of cosmetische indicatie. Soms zijn extra vergoedingen mogelijk vanuit een aanvullende zorgverzekering. Het is verstandig om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering eens na te kijken. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Deze kan je alles vertellen over de mogelijkheden en voorwaarden waar je aan dient te voldoen om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding.

16. Kan ik een permanente make-up behandeling in termijnen betalen?

Zeker als je meerdere gebieden met permanente make-up laat behandelen, kan de kostprijs snel oplopen. Behandelaars werken geregeld samen met kredietverstrekkers. Je kunt een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluiten op basis van je inkomsten en uitgaven. Aan de hand van maandelijkse betalingen los je het geleende bedrag af aan de kredietmaatschappij. Let op als je geld leent dat daar bijkomende kosten aan zijn verbonden. Deze extra kosten maken de behandeling duurder.

17. Is permanente make-up veilig?

Het laten aanbrengen van permanente make-up is een veilige cosmetische behandeling, waarbij het risico op bijwerkingen en complicaties erg klein is. Door de tips en adviezen van de behandelend specialist op te volgen, worden uitstekende resultaten bereikt.

18. Wanneer kan permanente make-up beter niet aangebracht worden?

Ondanks het feit dat permanente make-up bij een grote groep mensen op veilige manier aangebracht kan worden, zijn er ook contra-indicaties. In de regel worden jongeren die nog geen 16 jaar zijn niet behandeld met permanente make-up. Patiënten die lijden aan oogaandoeningen als glaucoom, staar en diabetes retinopathie wordt permanente make-up eveneens afgeraden. Daarnaast zijn ook hemofilie en een gestoorde wondgenezing redenen om niet voor permanente make-up te kiezen. Heb je een van deze aandoeningen? Raadpleeg dan altijd eerst de behandelend arts of specialist. Deze kan je vertellen wat de risico’s en mogelijkheden zijn van een behandeling met permanente make-up in jouw situatie.

19. Kan ik met permanente make-up een tijdelijke tatoeage laten zetten?

Permanente make-up die je aan laat brengen bij de wimpers en wenkbrauwen valt op een gegeven moment niet meer op. De kleuren van de pigmenten vervagen. Dit komt omdat het pigment niet zoals bij een echte tatoeage in de diepere huidlagen wordt aangebracht. Een tijdelijke tatoeage bestaat eigenlijk niet. Als je met permanente make-up een afbeelding laat plaatsen, zal ook na het vervagen van het pigment altijd een wazige vlek zichtbaar blijven. Permanente make-up wordt niet geadviseerd als je een tijdelijke tatoeage wilt laten plaatsen.

20. Kan permanente make-up met een tatoeage vergeleken worden?

Nee, al lijken beide technieken wel wat op elkaar. Zowel bij het aanbrengen van permanente make-up als bij het zetten van een tatoeage wordt gekleurd pigment in je huid aangebracht. Permanente make-up wordt in de bovenste huidlaag aangebracht, tatoeage inkt in de diepere huidlagen. De naald die bij permanente make-up is veel korter en fijner dan de naald die wordt gebruikt bij een tatoeage. Ook het pigment dat wordt gebruikt is bij PMU anders van aard en samenstelling dan tatoeage inkt.

21. Is het eindresultaat direct zichtbaar?

Nee, de dagen na de behandeling is het aangebrachte pigment een stuk donkerder dan dat je misschien verwacht. Door het herstel van de huid en de onderliggende cellen worden de definitieve resultaten pas na drie tot vijf weken zichtbaar.

22. Kan ik meteen terecht voor een behandeling?

MHP Kliniek vindt het belangrijk om eerst in een gesprek je wensen en verwachtingen door te nemen. Ook je medische achtergrond, medicijngebruik en huidige gezondheidstoestand zijn daarbij niet onbelangrijk. Aan de hand hiervan wordt bepaald hoe de PMU behandeling in jouw situatie de beste resultaten kan geven.

23. Hoe lang zijn de resultaten van PMU zichtbaar?

De resultaten van PMU zijn langdurig en lopen van persoon tot persoon uiteen. Afhankelijk van de manier waarop je de PMU verzorgd, je afweersysteem, diverse invloeden van buitenaf en je levenswijze vervaagt het pigment bij de een sneller dan bij de ander. Daar komt bij dat lichtere pigmentkleuren eerder vervagen dan donkere kleuren. Gemiddeld zijn de resultaten jaren mooi. Als de kleur vervaagd kun je eventueel een nabehandeling overwegen.

24. Hoe wordt de kleur van het pigment bepaald?

De ervaren specialist van MHP Kliniek bepaald in samenspraak met je wensen de kleur die de mooiste en natuurlijkste resultaten geeft in jouw situatie. De mogelijkheden zijn uitgebreid en beschikbaar voor alle huidtypes. De mooiste resultaten worden bereikt als je kiest voor een natuurlijke kleurstelling.

25. Zijn er tips en adviezen voor na de behandeling?

Permanente make-up heeft geen speciale nazorg nodig. Afhankelijk van de behandeling die is uitgevoerd krijg je van de behandelend specialist handige tips mee. Is iets niet helemaal duidelijk of weet je niet hoe je de behandelde gebieden kunt verzorgen in de dagen na de PMU behandeling? Neem dan contact op met de behandelend PMU specialist.

26. Wanneer wordt PMU niet uitgevoerd?

Permanente make-up wordt niet toegepast als je lijdt aan oogaandoeningen zoals glaucoom en staar. Ook hemofilie patiënten en mensen die te maken hebben met een gestoorde wondgenezing komen doorgaans niet voor PMU in aanmerking. Minderjarigen jonger dan 16 jaar worden niet behandelt. Jongeren tussen 16 en 18 jaar hebben eerst schriftelijke toestemming van ouders en/of voogd nodig.

27. Welke verschillende mogelijkheden heeft permanente make-up?

Permanente make-up kan zowel om cosmetische als medische redenen worden toegepast. Typische voorbeelden van cosmetische PMU zijn onder meer de behandeling van je wenkbrauwen, eyeliner en lipliner. Medische toepassingsmogelijkheden zijn het camoufleren van littekens, het verfraaien van schizis en het reconstrueren van een tepel al dan niet met een reconstructie van de tepelhof.

28. Kan ik PMU ondergaan voor een geplande chemotherapie behandeling?

Ja, zeker als het de verwachting is dat je je haar verliest door de chemo kun je eerst een PMU behandeling ondergaan. Met behulp van de hairstrokes techniek kunnen optische wenkbrauwhaartjes aangebracht worden, waardoor het lijkt alsof je natuurlijke wenkbrauwen hebt. Je kunt ook de wimperrand laten behandelen. Je kunt de mogelijkheden bespreken met de ervaren MHP specialist. Het laten aanbrengen van de PMU zal voor de chemotherapie behandeling plaatsvinden, zodat de behandelde huid is genezen.

29. Heb ik garantie op een PMU behandeling?

Zowel de garantietermijn als de garantievoorwaarden worden door de behandelend specialist met je besproken.

30. Kan PMU ongedaan gemaakt worden?

Het laten aanbrengen van permanente make-up is iets waar je vooraf grondig over na denkt. Het pigment is niet zomaar te verwijderen. Vaak moet je wachten tot de kleuren vervagen en nauwelijks meer opvallen. Laserbehandelingen worden bij een gevoelige plaats als de ogen niet uitgevoerd.