Permanente make-up prijzen en tarieven

Zeker als je nog niet eerder bezig bent geweest met PMU behandelingen dan word je overvallen door de hoeveelheid aanbieders en de verschillende permanente make-up prijzen en tarieven welke gehanteerd worden. Permanente make-up prijzen en tarieven zijn over het algemeen pittig maar je krijgt er dan ook verschillende voordelen en extra gemak voor terug. Belangrijk: Wij werken geen permanente make-up van andere PMU-specialisten bij.

Permanente make-up kosten

Voor meer informatie over prijzen en de behandeling kunt u altijd bij ons terecht.

BehandelingPrijs
Wenkbrauwen ombre (2 behandelingen)€ 350,-
Eyeliner (2 behandelingen)€ 295,-
Touch-up behandelingVanaf € 185,-
lashes-2

Voordelen permanente make-up prijzen en tarieven

Voor de permanente make-up prijzen en tarieven die in rekening gebracht worden kun je een behoorlijk aantal potloodjes, potjes en poedertjes kopen. Het gemak wil echter ook wat. Je betaald een tarief en je bent de eerste komende twee tot vier jaar klaar. De pigmenten die worden aangebracht vervagen na verloop van jaren en kunnen altijd weer worden bijgewerkt. De tarieven voor nabehandelingen liggen een stuk lager dan wanneer je naar een kliniek gaat voor de allereerste PMU behandeling. Bovendien ben je dagelijks veel minder tijd ‘kwijt’ met voor de spiegel je make-up in orde te maken.

Waarom verschillen permanente make-up prijzen en tarieven?

Naast de materialen die gebruikt worden en de grootte van de kliniek kunnen de permanente make-up prijzen en tarieven uiteen lopen omdat de ene kliniek nu eenmaal een grotere naamsbekendheid heeft dan de andere. De ene kliniek doet meer aan promotie, zit op een A-locatie en heeft meerdere specialisten aan zich verbonden. Daar staat de meer eenvoudige beautysalon tegenover. De beautysalon die prima draait op basis van mond-tot-mondreclame en waar misschien één of twee specialisten aan het werk zijn. Daarnaast zit er nog een verschil in Nederlandse en buitenlandse klinieken. Nederlandse klinieken zijn het meest voor de hand liggend omdat ze altijd dicht in de buurt zijn en je er in je eigen taal kunt communiceren. Ben je echter aan het vergelijken dan is het mogelijk dat je misschien een Belgische aanbieder tegenkomt die zelfs met het aantal kilometers dat je moet reizen nog steeds lagere tarieven hanteert dan de Nederlandse concurrentie.

Hebben betrouwbaarheid en tarieven iets met elkaar te maken?

Het is makkelijk om te zeggen dat de duurste klinieken de beste resultaten leveren. Dit is om te beginnen niet waar, daarnaast gaat het ook om je eigen gevoel. De beautysalon midden in een drukke straat kan net zulk goed werk leveren als de peperdure kliniek ergens aan de rand van de bossen. Ervaringsverhalen van anderen kunnen je helpen in het nemen van een keuze. Prijs-kwaliteitverhouding is iets waar je op let, aangezien een behandeling toch snel een paar honderd Euro kost. Voor de beste eindresultaten kies je een behandelaar waarbij je jezelf direct vanbij de ontvangst af welkom en begrepen voelt. Heb je dit gevoel niet, verwacht dan ook niet dat het nog wel ‘zal komen’ er is immers maar één keer een eerste indruk. Bij deze eerste indruk moet je gevoel gelijk goed zijn. Voel je weinig vertrouwen dan bespaar je jezelf beter de tijd en kijk je rustig verder bij de volgende kliniek. Het aanbod is enorm en je eindigt vanzelf op de plaats waar je met vertrouwen plaats neemt in de behandelstoel.

Permanente make-up prijzen en tarieven FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over permanente make-up prijzen en tarieven komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

Permanente make-up prijzen en tarieven FAQ – veelgestelde vragen

1. Wat is de prijs van een permanente make-up behandeling?

Prijzen voor cosmetische behandelingen, zoals permanente make-up, lopen uiteen. Vergelijken loont vaak de moeite. Nederlandse aanbieders stellen zelf de tarieven vast. Prijzen worden bepaald door het pigment dat wordt gebruikt, de plaats waar het pigment wordt aangebracht en het aantal behandelsessies dat wordt uitgevoerd.

2. Hoe worden de prijzen en tarieven voor permanente make-up vastgesteld?

Permanente make-up specialisten brengen diverse tarieven in rekening. Je kunt immers verschillende behandelingen met PMU uit laten voeren. Daarbij is het aantal behandelsessies medebepalend. Als je een enkel lijntje aan laat brengen dan is dat goedkoper dan wanneer je zowel eyeliner, lipliner en wenkbrauwen met PMU laat behandelen. Daarnaast zit er verschil in de prijzen die gehanteerd worden voor de gebruikte pigmenten. Vraag altijd bij verschillende aanbieders prijsopgaves op.

3. Is het laten aanbrengen van permanente make-up een dure behandeling?

Het laten aanbrengen van permanente make-up is een populaire cosmetische behandeling. Zowel mannen als vrouwen kiezen om medische en cosmetische redenen voor PMU. De behandeling heeft een bepaald prijskaartje. Zeker als je het laten aanbrengen van permanente make-up vergelijkt met de kostprijs van oog- en wenkbrauwpotloden en overige make-up is een behandeling niet goedkoop. De resultaten die bereikt worden zijn langdurig en de kwaliteit die wordt geleverd is uitstekend. Door de tarieven te vergelijken is het mogelijk om behoorlijk op de uiteindelijke kosten te besparen.

4. Waarom zijn de tarieven van permanente make-up zo verschillend?

Iedere behandeling is anders. Niet iedereen laat immers dezelfde vorm van permanente make-up aanbrengen. De behandeling wordt met nauwkeurigheid en ervaring uitgevoerd. Voor een persoonlijke prijsopgave neem je het beste contact op met een PMU-specialist. Tijdens een kennismakingsgesprek worden je wensen en verwachtingen besproken. De behandelend specialist maakt een inschatting van de mogelijkheden en je krijgt een prijs die past bij een persoonlijke PMU behandeling.

5. Waar laat ik permanente make-up aanbrengen voor een verzorgde uitstraling?

Permanente make-up kan bij de ogen, wenkbrauwen en mond worden aangebracht. Je kunt online tal van resultaat foto’s bekijken. Afhankelijk van je eigen verwachtingspatroon kun je met een permanente make-up specialist je wensen bespreken. Permanente make-up zit dag en nacht goed, je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je zorgvuldig aangebrachte eyeliner uitloopt tijdens een bezoek aan de sauna en je bespaard ’s ochtends veel tijd.

6. Zijn de resultaten direct na de behandeling optimaal?

Het aanbrengen van permanente make-up geeft direct zichtbare resultaten. De kleur zal in eerste instantie een stuk donkerder zijn. Dit trekt bij in de dagen na de behandeling. Een klein percentage van het aangebrachte pigment gaat door het huidvernieuwingsproces verloren. Om de kleur en het resultaat verder te optimaliseren wordt vaak een tweede behandelsessie uitgevoerd. Tijdens een intakegesprek zal de behandelend PMU-specialist aangeven hoeveel sessies nodig zijn in jouw situatie.

7. Zijn permanente make-up prijzen en tarieven in het buitenland goedkoper?

Cosmetische behandelingen worden ook door buitenlandse aanbieders op de Nederlandse markt aangeboden. Het zijn met name de relatief goedkope tarieven die mensen aantrekken. Vaak zijn het de meer complexe en uitgebreide behandelingen die het de moeite lonen om naar het buitenland te gaan. Permanente make-up kent zeker een prijskaartje, maar als je meerdere malen naar het buitenland moet reizen en ter plekke verblijft, zijn dat extra bijkomende kosten die de behandeling duurder maken. Denk bij het overwegen van een cosmetische behandeling in het buitenland ook aan een mogelijk taalprobleem. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat je jezelf uit kunt drukken en dat je de specialist begrijpt. Omdat dit een relatief goedkope behandeling betreft, kiest vrijwel niemand ervoor om de permanente make-up behandeling in het buitenland te laten uitvoeren.

8. Hoe is de prijs kwaliteit verhouding van permanente make-up in het buitenland?

De beste resultaten worden ook in het buitenland bereikt door ervaren permanente make-up specialisten. Deze specialisten werken dagelijks met permanente make-up en weten hoe een optimaal resultaat wordt bereikt. De kwaliteit bij een goede buitenlandse kliniek doet vaak niet onder voor de kwaliteit in Nederland. Probeer de mogelijkheden met elkaar te vergelijken en ervaringsverhalen van buitenlandse behandelingen te lezen. Dit kan een waardevolle aanvulling zijn op een degelijke voorbereiding.

9. Hoe komt het dat de ene behandeling zoveel goedkoper is dan de andere PMU behandeling?

Bij het vergelijken van de permanente make-up prijzen en tarieven zie je soms grote verschillen. Permanente make-up kan op meerdere manieren worden aangebracht en het is maar net wat de aanbieder inhoudelijk bedoelt. De behandeling is geschikt voor een grote doelgroep, waaronder Alopecia areata patiënten. Prijzen variëren per behandeling, want laat je alleen het onderste of bovenste ooglid behandelen of toch allebei? Iedereen heeft andere wensen op het gebied van permanente make-up. Prijzen en tarieven worden afgestemd op persoonlijke verwachtingen, waarbij de behandelend specialist samen met je streeft naar een optimaal en bovendien natuurlijk resultaat.

10. Worden permanente make-up kosten vergoed door zorgverzekeraars?

Zorgverzekeraars hebben mogelijkheden om gemaakte kosten voor permanente make-up te vergoeden. Het hangt echter van het soort behandeling af, of je voor vergoeding in aanmerking komt. Permanente make-up behandelingen die om medische redenen worden uitgevoerd en waarvoor je een medische indicatie en/of verwijzing hebt, worden in de regel door zorgverzekeraars vergoed. De hoogte van het bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij en dat geldt ook voor de voorwaarden waar je aan moet voldoen. Vaak heeft een verzekeraar een contract met uitvoerend permanente make-up specialisten waar je een behandeling kunt laten uitvoeren. Meer weten? Neem contact op met je eigen zorgverzekeraar en laat je voorlichten over de mogelijkheden.

11. Kan ik de PMU-kosten van mijn aangifte inkomstenbelasting aftrekken?

Permanente make-up laten aanbrengen heeft een kostenplaatje. Zeker als je de behandeling om medische redenen uit laat voeren kan het als ziektekosten aangemerkt worden. Ziektekosten die je zelf betaald en die niet vergoed worden door zorgverzekeraars kunnen in sommige gevallen als aftrekpost worden ingevuld bij de aangifte inkomstenbelasting. Uiteraard zijn hier de nodige voorwaarden aan verbonden. Het verdient de aanbeveling om jezelf voor te laten lichten door een belastingconsulent of fiscaal adviseur voordat je de gemaakte kosten ook daadwerkelijk als aftrekpost opgeeft.

12. Kan ik een PMU behandeling in termijnen betalen?

Cosmetische behandelingen kunnen vaak in termijnen betaald worden. Het betreft dan complexe, uitgebreide en dure behandelingen zoals een haartransplantatie of micro haar pigmentatie. Dit zijn behandelingen waarvan de kostprijs tot enkele duizenden euro’s op kan lopen. Permanente make-up is zeker niet goedkoop, maar behandelaars zullen je adviseren om even door te sparen. Met een gemiddelde kostprijs van € 275 wordt een betaling in termijnen afgeraden.

13. Kan ik korting krijgen op permanente make-up prijzen en tarieven?

Besparen op de kosten kan door de diverse prijzen en tarieven met elkaar te vergelijken. Vraag bij verschillende PMU aanbieders prijzen op. Kijk naar de inhoud van de aanbieding en pak zo op een vrij eenvoudige manier je eerste kostenbesparing. Sommige klinieken geven extra korting als je ze voor en na foto’s voor publicatie mogen gebruiken. Vraag tijdens een intakegesprek naar de mogelijkheden die een kliniek heeft om korting te geven.

14. Is een goedkope behandeling betrouwbaar?

Goedkope aanbiedingen kunnen zowel positief als negatief uitvallen. Als je ergens een te goedkope aanbieding ziet betekent dat vaak dat je aan het einde van de rit duurder uit bent. Dit kan komen omdat het slechts om een enkele behandelsessie gaat. Let daarom altijd op wat er precies wordt aangeboden. Er zitten grote verschillen in behandelingen. Goedkoop kan daarnaast ook prima kwaliteit zijn. Het is een beetje hetzelfde als dat de duurste behandeling ook geen garantie geeft op het best mogelijke resultaat. Gewoon opletten en een verstandige beslissing nemen kan vaak een teleurstelling voorkomen.

15. Kan ik binnen- en buitenlandse PMU prijzen en tarieven met elkaar vergelijken?

Ja, door de verschillende prijsopgaves naast elkaar te leggen en naar de inhoud te kijken, krijg je meer inzicht. Besteed aandacht aan het aantal behandelsessie, het pigment dat gebruikt wordt en de kosten die je kwijt bent om heen en weer te reizen.

16. Wat moet ik nog meer weten over permanente make-up prijzen en tarieven?

Permanente make-up kan een geschikte oplossing zijn als je niet dagelijks in de weer wilt zijn met make-up producten. Daarnaast biedt het een mogelijkheid voor Alopecia areata patiënten alsook voordat je een chemokuur ondergaat, waarbij je wenkbrauwen mogelijk verloren gaan. Het is een cosmetische behandeling die een goede voorbereiding vraagt. Vraag altijd meer advies aan de behandelend arts en ga naar meerdere intakegesprekken. Ervaren permanente make-up specialisten nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden en eventuele onzekerheden weg te nemen. Neem informatie over je gezondheid en eventuele medische achtergrond mee naar het gesprek. De behandelend specialist kan aan de hand hiervan een persoonlijk behandelplan voorstellen. Voor een positief en langdurig eindresultaat is vertrouwen in de specialist van onmisbaar belang. Permanente make-up bepaalt je gezichtsuitdrukking. Voor aanvang zal eerst getekend worden hoe het resultaat eruit kan zien. Geef aan als je dit anders wilt zien of hoe je verwachting is. Neem ontspannen plaats in de behandelstoel en geniet na de herstelperiode van make-up die er dag en nacht verzorgd uitziet.

17. Hoe worden de prijzen voor permanente make-up bepaald?

Naast het soort pigment dat wordt gebruikt hebben andere factoren een zekere invloed op de prijs van een PMU behandeling. Hierbij kun je onder meer denken aan de locatie van de salon, kliniek of instituut waar je behandeling ondergaat. Daar komt ook de ervaring van de uitvoerend specialist bij en het gebied dat je laat behandelen. Onderling kan de kwaliteit van de PMU specialisten uiteenlopen.

18. Krijg ik garantie op een PMU behandeling?

Vraag voor aanvang van de behandeling of er eventueel retouches in het tarief zijn inbegrepen. Het kan voorkomen dat meerdere behandelsessies nodig zijn voordat een optimaal resultaat wordt bereikt. De garantietermijn en garantievoorwaarden worden door de behandelend specialist met je doorgenomen en besproken. Je weet bij MHP Kliniek van tevoren precies waar je aan toe bent.

19. Wie voert de PMU behandeling uit?

De behandelend specialist is zeker van invloed op het tarief. Ervaren en gekwalificeerde PMU specialisten hebben de behandeling in de vingers. Bij MHP Kliniek zijn ervaren specialisten werkzaam die zich dagelijks bezig houden met permanente make-up en micro haar pigmentatie. Je kunt rekenen op een hoge mate van professionaliteit, uitstekende kwaliteit en vakkundige nazorg.

20. Als ik kies voor een goedkoop pigment gaat de prijs voor een PMU behandeling dan naar beneden?

MHP Kliniek werkt uitsluitend met pigmenten van hoogwaardige kwaliteit, die aan de strenge wet- en regelgeving van de EU voldoen. Als je voor een goedkope oplossing gaat, bestaat er altijd de kans dat het resultaat teleurstellend is en dat de pigmenten na een aantal maanden verkleuren. Permanente make-up pigmenten zijn speciaal ontwikkeld en samengesteld voor het toepassen bij PMU behandelingen.

21. Waarom kies ik voor een gekwalificeerde PMU specialist?

PMU is een cosmetische behandeling die al jaren wordt toegepast. De techniek is voortdurend aan verbeteringen en ontwikkelingen onderhavig. Zowel de apparatuur wordt verfijnd en de pigmenten worden duurzamer. Ervaren PMU specialisten volgen regelmatig trainingen en workshops om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden. Daarnaast wordt er regelmatig geïnvesteerd in moderne apparatuur die de behandeling en de resultaten verder verbeteren. Door te kiezen voor een gekwalificeerde PMU specialist weet je dat je kunt vertrouwen op een mooi resultaat en een behandeling die in een hygiënische omgeving wordt uitgevoerd. Veiligheid en gezondheid, daar kan eigenlijk geen goedkope aanbieding tegenop.

22. Kan ik meerdere PMU behandelingen met elkaar combineren om korting te krijgen?

Het aanbrengen van permanente make-up is niet gevoelloos. De huid rondom je ogen is dun en gevoelig. Hoe je de behandeling ervaart verschilt, iedereen heeft een eigen pijngrens. De combinatie van onder meer lipliner en wenkbrauwen is mogelijk. Je kunt de combinatiemogelijkheden en kosten bespreken met de behandelend PMU specialist.

23. Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben met het resultaat van PMU?

Een enkele keer komt het voor dat iemand niet tevreden is met het eindresultaat. Om dit te voorkomen gaat de PMU specialist eerst een gesprek met je aan. Daarin worden je wensen en verwachtingen uitvoerig besproken. Door de jarenlange ervaring kan de specialist je wijzen op verwachtingen die te hoog en/of onjuist zijn. PMU is bedoeld om natuurlijke resultaten te geven. Een tegenvallend resultaat kan daar waar mogelijk gecorrigeerd en/of verbeterd worden.

24. Kan ik de permanente make-up behandeling betalen als het eindresultaat is bereikt?

Afspraken over het betalen van het behandelbedrag en de betalingsmogelijkheden worden besproken tijdens het intakegesprek bij de PMU specialist. Betalen als het eindresultaat is bereikt, hoort daar doorgaans niet bij.

25. Is permanente make-up goedkoper dan dagelijks opmaken?

Dat hangt er vanaf welke soort en welk merk cosmetica je gebruikt. Gebruik je hoogwaardige producten dan zal je de kosten van een PMU behandeling al snel terugverdienen. Je hoeft immers geen eyeliner meer te kopen en je bespaart op de kosten. Bovendien hou je dagelijks tijd over die je anders kwijt was met het verzorgen van je make-up.

26. Zijn Belgische aanbieders van PMU behandelingen echt zoveel goedkoper?

Tot een aantal jaren geleden zat er groot prijsverschil tussen cosmetische behandelingen in België en Nederland. Dit verschil is de laatste jaren steeds kleiner geworden. Het kan voorkomen dat een PMU behandeling in België goedkoper wordt aangeboden, maar je moet wel naar België heen en weer reizen. Als je in de grensstreek woont valt de afstand wel mee, maar woon je in de Randstad dan gaat de afstand meetellen. Je bent niet alleen de extra reiskosten kwijt, maar ook de tijd die je onderweg bent. Gewoon goed vergelijken kan soms een aardig voordeel opleveren.