Overweeg je een PMU behandeling en wil je weten hoe anderen de behandeling hebben ervaren? Permanente make-up ervaringen vind je zowel online als regelmatig in verschillende life-style magazines en glossy’s.

Doe je voordeel met permanente make-up ervaringen van anderen

Vandaag de dag is er niets wat je niet kunt vinden op internet. Even ‘googelen’ levert je talloze hits op. Met deze zoekresultaten kun je je voordeel doen als je nog geen beslissing hebt genomen voor een PMU behandeling. Door permanent make-up ervaringen van anderen te lezen weet je welke mogelijkheden er zijn, welke klinieken hoog worden aangeschreven en plaatsen waar je dan beter weer helemaal niet moet zijn. Diverse internet fora zijn actief waar je vragen kunt stellen en mee kunt lezen over PMU behandelingen. Bekijk de voor en na foto’s en zie hoe de behandelde oogleden er bijvoorbeeld vlak na een behandeling uitzien. Door mee te lezen op beautyblogs en fora zie je de tussentijdse resultaten en niet alleen maar foto’s van voor én na de behandeling. Als je wilt weten hoe de herstelperiode er uit ziet zijn dit soort fora een waardevolle bron van informatie.

Bekijk de mogelijkheden bij de klinieken zelf

Permanente make-up ervaringen van klanten bij bepaalde schoonheidsklinieken worden ook op de websites van de klinieken zelf vermeld. Uiteraard zul je hier meer lovende kritieken zien en is er niemand die misschien toch enigzins teleurgesteld is na een behandeling. Ga niet overhaast te werk om een behandelaar te selecteren en kijk verder dan alleen goede of juist minder goede permanente make-up ervaringen die je vindt op internet. Als je wilt weten hoe een kliniek of specialist echt functioneert dan maak je gewoon een afspraak voor een eerste consult. Je gevoel telt namelijk ook mee. Ziet een gebouw er aan de buitenkant superchique uit, dan wil dat nog niet zeggen dat je ook als gewaardeerde klant behandeld wordt. Misschien word je bij de schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt wél vriendelijk ontvangen en goed te woord gestaan, maar werkt ze vanuit een eenvoudige salon. Het uiterlijk vertoon van een kliniek wil dus helemaal niets zeggen over hoe anderen en jijzelf de permanente make-up ervaringen beleven.

Vergelijk en neem zelfstandig een beslissing

Aangezien jij degene bent die een behandeling wilt laten uitvoeren is het van belang dat je zelf de beslissing neemt voor een kliniek of specialist. Jij neemt plaats in de behandelstoel en jij moet een zeker gevoel hebben tijdens de behandeling die één tot twee uur in beslag kan nemen. Je wilt graag een zo mooi mogelijk eindresultaat hebben met pigmenten die lang zichtbaar zijn. Een goede kliniek informeert je altijd over de materialen die worden gebruikt en hoe de behandeling precies verloopt. Vertrouw op je eigen gevoel en zo kom je vanzelf bij een aanbieder terecht die de permanente make-up aanbrengt volgens jouw eigen wens.

Permanente make-up ervaringen – veelgestelde vragen FAQ

Bepaalde vragen over permanente make-up ervaringen komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is het voordeel van permanente make-up ervaringen?

Het plaatsen van permanente make-up is een behandeling voor mannen en vrouwen. De behandeling biedt een oplossing voor een fris en verzorgd uiterlijk, zonder dat dagelijks de make-up hoeft te worden bijgewerkt. Nederland kent een uitgebreid aantal PMU-specialisten. Je kunt jezelf voorbereiden op een behandeling door ervaringsverhalen van anderen te lezen.

2. Waar kan ik permanente make-up ervaringen vinden?

Ervaringen van permanente make-up behandelingen zijn via internet op tal van websites en fora te vinden. Van schoonheidsfora tot websites die cosmetische behandelingen nader toelichten.Via internet is veel informatie beschikbaar. Door de beschikbare hoeveelheid is het ook mogelijk om meer gericht in de buurt van je woonplaats naar PMU ervaringen te zoeken.

3. Ik lees ook negatieve ervaringen, hoe kan ik hier voordeel uithalen?

Als voorbereiding op een PMU behandeling zijn zowel positieve als negatieve ervaringsverhalen interessant. Lees negatieve ervaringen en probeer de oorzaak van de teleurstelling te vinden. Waarom is iemand niet tevreden? Is het resultaat niet wat men vooraf had verwacht? Is de behandeling over het algemeen tegengevallen? Verliep het contact met de behandelend PMU-specialist stroef? Allemaal vragen die je meer inzicht geven in het verloop van behandeling met permanente make-up. Vergelijk zowel positieve als negatieve ervaringen met elkaar, hierdoor krijg je een beeld over de resultaten en behandelend specialisten die vermeld worden.

4. Zijn de permanente make-up ervaringen die ik lees echt onafhankelijk?

Permanente make-up ervaringsverhalen van anderen kunnen je helpen als de voorbereiding op de behandeling die je overweegt. Heldere antwoorden en duidelijke informatie zijn daarbij belangrijk. Je kunt gericht mee lezen op bijvoorbeeld een schoonheidsforum of een forum van een patiëntenvereniging. Hier vindt je doorgaans onafhankelijke informatie en meningen van mannen en vrouwen die zelf PMU hebben laten aanbrengen. Vaak worden ook resultaten getoond van kort na de behandeling. Probeer in je al enthousiasme wel altijd met een open blik te lezen en jezelfniet blind te staren op resultaten van anderen.

5. Waarom delen mensen permanente make-up ervaringen?

Niet iedereen deelt graag persoonlijke informatie over een cosmetische behandeling online of in een tijdschrift. Toch zijn er voldoende mensen die anderen willen informeren over de mogelijkheden en resultaten die men heeft bereikt met een PMU behandeling. Internet maakt de drempel om informatie te delen en te lezen lager en prima toegankelijk. Je deelt de informatie die je kwijt wilt. Wil je resultaatfoto’s delen? Dan kan dat, maar dat is uiteraard niet verplicht. Ervaringsverhalen kunnen je kijk op cosmetische behandelingen zowel positief als negatief beïnvloeden. Permanente make-up kan bij een mooi resultaat je zelfvertrouwen verbeteren en dat is vaak de reden waarom mensen ervaringsverhalen willen delen. Daarnaast kun je eruit op maken waar je op moet letten bij het kiezen van een PMU-specialist.

6. Worden alle permanente make-up ervaringen op dezelfde manier gepubliceerd?

Nee, iedere website en elke blog of forum heeft een eigen unieke indeling. Het hangt van de opzet van een website of forum af, of bezoekers de mogelijkheid hebben om te reageren en/of zelf vragen te stellen. Standaard websites bieden meestal alleen de kans om mee te lezen zonder mogelijkheid om te reageren. Lees je ervaringsverhalen of informatie op een forum of een persoonlijke blog dan kun je vaak een reactie achterlaten.

7. Hoe kan ik reageren op permanente make-up ervaringen en vragen?

Een groot aantal fora, blogs en enkele websites bieden de mogelijkheid om je te registreren. Nadat je jezelf hebt geregistreerd kun je van de functionaliteit gebruik maken waaronder reageren. Het is mogelijk om zelf vragen te stellen, vragen van anderen te beantwoorden en reacties te plaatsen op eerder geplaatste ervaringen. Meelezen op een forum kan zonder registratie, je kunt dan doorgaans geen reacties plaatsen. Het handige van een forum of een blog is dat de informatie geplaatst en gelezen wordt door mensen die net als jij een PMU behandeling overwegen en/of mensen die reeds een behandeling hebben ondergaan.

8. Zijn er bijzonderheden waar ik op moet letten bij het lezen van PMU ervaringen?

Permanente make-up behandelingen worden door verschillende behandelaars aangeboden, waarbij er op diverse manieren wordt gewerkt. Als je ervaringen leest als voorbereiding op het laten aanbrengen van permanente make-up dan kun je extra aandacht besteden aan de gebruikte techniek. Let daarnaast op welk soort pigment wordt gebruikt en hoe lang de resultaten bij de gekozen behandelmethode zichtbaar blijven. Kun je ervaringsverhalen vinden van de PMU-specialist die je voorkeur heeft? Kijk hoe anderen de behandeling hebben ervaren. Hoe was de uitleg vooraf en hoe is de herstelperiode verlopen? Is het resultaat in overeenstemming met het verwachtingspatroon? Het zijn een paar voorbeelden van vragen die van invloed kunnen zijn op de keuze voor een behandelaar en het eindresultaat.

9. Waar en hoe kan ik mijn eigen ervaringen plaatsen?

Heb je zelf een permanente make-up ervaring die je met anderen wil delen? Je kunt op verschillende fora meepraten en zelf ervaringen plaatsen. Indien gewenst bestaat op een aantal fora de mogelijkheid om foto’s en ander beeldmateriaal bij de ervaring te plaatsen. Vaak wordt gevraagd om de voorwaarden van een forum te accepteren voordat je een mening of reactie kunt plaatsen. Let bij het plaatsen van berichten altijd op de manier waarop je iets zegt of schrijft.

10. Welke voordelen hebben permanente make-up ervaringen?

Om een weloverwogen keuze voor een specialist en een behandeling te kunnen maken, heb je in de voorbereiding baat bij zowel positieve als negatieve ervaringen. Waar de negatieve meningen je extra wijzen op de aandachtspunten tijdens een kennismakingsgesprek, kun je uit de positieve verhalen opmaken welke resultaten behaald kunnen worden. Probeer altijd de oorzaak van een teleurstellende ervaring te lezen. Heeft iemand zich onvoldoende voorbereid? Was de communicatie met de PMU-specialist onduidelijk? Heeft iemand de verzorgingstips na de behandeling niet of onvoldoende nageleefd? Voorkom zelf een teleurstelling door de combinatie van negatieve en positieve ervaringen. Vergelijk de meningen en ga met een open blik naar een intakegesprek bij een PMU-specialist.

11. Worden buitenlandse PMU ervaringen ook gedeeld?

Het is tegenwoordig een bijna normaal verschijnsel geworden om voor een cosmetische behandeling naar het buitenland te reizen. Permanente make-up kan bij een buitenlandse kliniek worden aangebracht. Online vindt je enkele ervaringsverhalen over buitenlandse aanbieders. De meeste mensen die naar het buitenland gaan, denken dat de tarieven daar een stuk lager liggen. Voor grotere en uitgebreide behandelingen klopt dat doorgaans ook wel. Permanente make-up heeft een kostprijs, maar vergeet niet dat je ook naar het buitenland moet reizen om de behandeling te ondergaan. De kosten voor reis- en verblijf zitten niet in de aanbieding van een kliniek inbegrepen. Als je meerdere behandelsessies nodig hebt voor een optimaal resultaat, zullen de kosten in Nederland doorgaans lager uitvallen. Om deze reden kiest er vrijwel niemand voor permanente make-up in het buitenland.

12. De meningen die ik lees spreken elkaar tegen, hoe kan ik de juiste keuze maken?

Meningen, ervaringen en reviews die je leest op fora, blogs en websites zijn persoonlijk. Iedereen ervaart een behandeling of een intakegesprek op zijn of haar eigen manier. Hierdoor ontstaat een diversiteit aan meningen en ervaringen. Waar de een bijzonder tevreden is over de manier waarop een behandeling is verlopen, kan een ander daar heel anders over denken. Mede daarom wordt geadviseerd om met meerdere PMU-specialisten kennis te maken. Hierdoor kun je een objectieve mening vormen en weet je welke mogelijkheden beschikbaar zijn.

13. De PMU-specialist van mijn voorkeur wordt negatief omschreven. Moet ik mijn behandeling uitstellen?

Het kan voorkomen dat je een afspraak hebt gemaakt bij een PMU-specialist, zonder dat je ervaringen van anderen hebt gelezen. Niet iedere specialist wordt online besproken. Als je dan een negatieve ervaring leest, kan dat als een teleurstelling worden ervaren. Vaak zegt dat echter niet direct alles over de kwaliteit en/of ervaring van de betreffende specialist. Ga daarom naar meerdere intakegesprekken. Je hebt vaak bij binnenkomst in de kliniek of salon al een bepaald gevoel. Voel je jezelf niet welkom of wordt je op een vreemde manier te woord gestaan? Dan kun je een andere behandelaar overwegen. Als je permanente make-up laat aanbrengen is vertrouwen belangrijk. Als je over een bepaalde PMU-specialist veel negatieve ervaringen vindt, is het wellicht beter om deze te mijden.

14. Wat moet ik nog meer weten over permanente make-up ervaringen?

Permanente make-up ervaringen helpen je bij het krijgen van een beter beeld van de behandeling. Door aandachtig te lezen en daarbij foto’s te bekijken, krijg je een aardig idee van het verloop van zowel de behandeldag als de herstelperiode. De eerste resultaten van permanente make-up zijn direct na de behandeling zichtbaar. Tijdens een tweede behandelsessie worden de resultaten verder geoptimaliseerd. Schrijf de vragen die je hebt op en neem deze mee naar het kennismakingsgesprek met de PMU-specialist van je voorkeur. Wees tijdens het gesprek open en informeer de behandelend specialist over je gezondheid, medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Neem doosjes van gebruikte medicatie mee. Aan de hand van de verstrekte informatie ontvang je een behandelvoorstel en een prijsopgave. Door op deze manier bij verschillende aanbieders een prijs op te vragen kun je de mogelijkheden met elkaar vergelijken. Dankzij een goede voorbereiding kun je na afloop van de behandeling je eigen ervaringen delen met anderen.

15. Waar vind ik permanente make-up eyeliner ervaringen?

Net zoals andere permanente make-up ervaringen, kun je permanente eyeliner ervaringen vinden op diverse blogs, vlogs en fora. Fora die aandacht besteden aan PMU behandelingen zijn onder meer beauty fora, fora die cosmetische behandelingen bespreken en make-up of cosmetica fora. Even googelen levert een reeks aan zowel positieve als negatieve meningen en ervaringen op.

16. Ervaart iedereen permanente make-up op dezelfde manier?

Nee, zeker niet. De redenen waarom vrouwen of mannen voor het aanbrengen van permanente make-up kiezen lopen uiteen. Van het verlies van eigen wenkbrauwen en/of wimpers door een chemobehandeling tot het ontbreken van wenkbrauwen, wimpers door overmatige epilatie. Daarnaast kiest een grote groep om cosmetische redenen voor PMU. Aan de hand van de reden om voor een behandeling te kiezen worden ook de resultaten op een andere manier ervaringen. Permanente make-up is een zeer persoonlijke behandeling die voor iedereen anders is.

17. Wordt het aanbrengen van permanente make-up als pijnlijk ervaren?

De behandeling wordt regelmatig als gevoelig tot pijnlijk ervaren. De huid rondom je ogen is nu eenmaal gevoelig en er wordt gewerkt met een korte naald waarmee het pigment wordt aangebracht. Het pijnlijke gevoel kan verminderd worden door de huid vooraf in te smeren met een verdovende crème. De meeste mensen doorstaan de behandeling goed zonder dat er sprake is van extreme pijn.

18. Hoe worden de resultaten van permanente make-up ervaren?

Als je een realistisch verwachtingspatroon hebt dan kun je natuurgetrouwe resultaten verwachten. Doorgaans zijn de ervaringen met permanente make-up uitstekend. Heb je vooraf onjuiste of te hoge verwachtingen dan kan er achteraf sprake zijn van een teleurstellend resultaat.

19. Kan ik bij het lezen van PMU ervaringen ook foto’s van de resultaten bekijken?

De manier waarop PMU ervaringen gedeeld worden varieert. Soms worden de ervaringen verduidelijkt door de toevoeging van foto’s. Dit soort beeldmateriaal kan interessant zijn als je je voorbereidt op een PMU behandeling. Bekijk de foto’s en zie hoe de resultaten zich in de dagen na de behandeling ontwikkelen. Je krijgt een beter idee van de mogelijkheden en het herstel na de PMU behandeling. Permanente make-up voor en na foto’s worden zowel op Nederlandse als buitenlandse websites gepubliceerd.

20. Kan ik ook ergens permanente make-up video’s vinden?

Steeds vaker wordt de uitvoering van cosmetische behandelingen online in beeld gebracht. Het is ook makkelijker geworden om video’s online te plaatsen. Dat maakt dat je ook video’s van permanente make-up behandelingen kunt vinden. Een goede plaats om dit soort video’s te zoeken is YouTube. Als je wilt weten hoe de behandeling precies wordt uitgevoerd, kun je diverse filmpjes en video’s bekijken om je beeldvorming te verbeteren.

21. Zijn de PMU ervaringen die ik online vind betrouwbaar?

Meningen en ervaringen zijn persoonlijk. Het is online moeilijk om te controleren wie iemand precies is en of degene die een ervaring deelt ook daadwerkelijk PMU heeft laten aanbrengen. Daarom wordt altijd geadviseerd om ervaringen die je online leest met een open blik te bekijken en jezelf niet blind te staren op positieve of juist negatieve ervaringen. Fora met een groot aantal geregistreerde deelnemers en veel actieve discussies zijn over het algemeen redelijk onafhankelijk en betrouwbaar. Vaak kun je uit het verhaal dat wordt gedeeld zelf al opmaken of het een betrouwbare mening betreft.

22. Hoe zijn de ervaringen met Belgische PMU behandelingen?

Regelmatig gaan mensen naar België voor een behandeling met permanente make-up. Ook deze ervaringen worden gedeeld. Zowel op de website van behandelend Belgische PMU specialisten als op fora kun je deze meningen vinden. Ervaringen met Belgische PMU specialisten zijn niet anders of minder dan wanneer je daar een Nederlandse ervaring tegenover zet. De kwaliteit van zorg in België ligt op een hoog niveau.

23. Wat zijn de nadelen van het lezen van permanente make-up ervaringen?

Het is belangrijk om met een objectieve blik te lezen, het zijn immers persoonlijke ervaringen en meningen die gedeeld worden. Jouw mening kan afwijken van de ervaringen die je leest. Lees je een negatieve ervaring over de behandelaar waar je voorkeur naar uitgaat? Maak dan gewoon een afspraak voor een gesprek. Ervaar zelf hoe je vragen worden beantwoord en hoe het gesprek verloopt. Pas dan kun je een objectief oordeel geven.

24. Mag mijn PMU ervaring gedeeld worden op de MHP Kliniek website?

Ook op de website van MHP Kliniek worden ervaringen gedeeld. Mannen en vrouwen die hun ervaring bij de kliniek willen delen, kunnen dat doen in overleg met de specialist.