Micro haar pigmentatie risico’s, problemen of complicaties

 In Nieuws

Micro haar pigmentatie is een verfijnde techniek die wordt toegepast bij kaalheid en dunner wordend haar. De behandelend specialisten maken gebruik van verfijnde naalden en brengen semi-permanente pigmenten aan in de bovenste hoofdhuidlaag. Micro haar pigmentatie risico’s, problemen of complicaties komen nauwelijks voor, al zijn deze nooit helemaal uit te sluiten.

Hoe veilig is een MHP behandeling?

Laat een micro haar pigmentatie behandeling altijd uitvoeren door een erkende haar- en/of schoonheidskliniek die haar sporen reeds heeft verdiend. Verspreid over Nederland en België zit een groot aantal klinieken die zich onder meer gespecialiseerd heeft in tricopigmentatie. Ga daarom altijd bij meerdere specialisten voor een intake gesprek en laat jezelf rondleiden door de betreffende kliniek. Neem een kijkje in de behandelkamer en stel al de vragen die je hebt aan de specialist. Heb je een goed gevoel bij de behandelaar dan kun je meer ontspannen de behandeling ondergaan.

Micro haar pigmentatie risico's, problemen of complicaties?

Micro haar pigmentatie risico’s, problemen of complicaties?

Wat zijn micro haar pigmentatie risico’s, complicaties of problemen?

Als je bij een gerenommeerde behandelaar terecht komt waar de tricopigmentatie behandeling onder goede hygiënische omstandigheden wordt uitgevoerd dan is er nauwelijks sprake van risico’s. Bij de micro haar pigmentatie behandeling worden andere kleurstoffen en fijnere naalden gebruikt dan bij een tatoeage het geval is. Ondanks het gebruik van hypoallergene producten kunnen problemen optreden. Hierbij kun je onder meer denken aan:

• Een onverwachte huidallergie op de gebruikte pigmenten. Dit kun je laten testen door vooraf een proefstukje te laten behandelen.
• Micro haar pigmentatie heeft altijd een klein risico op een huidinfectie.
• Afhankelijk van het soort pigment dat wordt gebruikt is het verstandig om dit door te geven bij onder meer een MRI onderzoek. Het kan namelijk zijn dat pigmenten ultra kleine metaaldeeltjes bevatten die de beeldvorming kunnen verstoren.

Is tricopigmentatie geschikt voor iedereen?

Een goede behandelaar zal de micro haar pigmentatie risico’s of problemen met je doornemen. Hij of zij zal ook advies geven wanneer het beter is om nog even te wachten met het laten uitvoeren van een behandeling. Dit kan onder meer het geval zijn indien:

• Je minder dan een jaar geleden bestraling of plastische chirurgie op de hoofdhuid hebt ondergaan.
• Je littekens wilt laten behandelen die nog geen jaar oud zijn.
• Als je al last hebt van een geïrriteerde hoofdhuid.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie risico’s, problemen of complicaties?
  • Micro hair pigmentation risico’s, problemen of complicaties?
  • Tricopigmentatie risico’s, problemen of complicaties?
  • Scalp pigmentatie risico’s, problemen of complicaties?
  • Haar tattoo of haar tatoeage risico’s, problemen of complicaties?
  • MHP risico’s, problemen of complicaties?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie risico’s, problemen of complicaties’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Recent Posts