Haarverlies kan je behoorlijk opbreken doordat je jezelf onzeker gaat voelen. Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van micro haar pigmentatie behandelingen is dat niet meer nodig. Geef jezelf een energie boost en laat een zogenaamde stoppeltattoo aanbrengen. Door middel van de stoppeltattoo wordt de illusie gewekt dat je hoofd perfect geschoren is.
Een stoppeltattoo wat is dat precies?
Afhankelijk van de plaats waar je de micro haar pigmentatie behandeling ondergaat wordt er gebruik gemaakt van (semi)permanente inkt voor het aanbrengen van de stoppeltattoo. Naast de traditionele haarklinieken zijn er ook verschillende tattoo shops die een micro haar pigmentatie behandeling verzorgen. Bij de tattoo shops wordt er gewerkt met permanente inkt waardoor er ook echt sprake is van een haartattoo. De klinieken daarentegen werken voornamelijk met semi-permanente inkt waardoor het pigment na verloop van tijd vervaagt. De stoppeltattoo heeft dan een nabehandeling nodig die flexibel toegepast kan worden.
Kan iedere tatoeëerder een MHP-behandeling uitvoeren?
De meeste specialisten, behandelaars en artiesten die een goede MHP-behandeling uit kunnen voeren hebben daarvoor verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Het is een secuur werkje waar een goede techniek bij nodig is. De apparatuur die wordt gebruikt heeft misschien wel wat weg van een tatoeage apparaat, maar het verschil zit in de finesses. De naalden die gebruikt worden zijn vele malen fijner dan bij een ‘gewone’ tattoo en de kleurstoffen die gebruikt worden zijn anders van samenstelling. In de bovenste laag van de hoofdhuid worden als het ware kleine stippeltjes ingebracht, getatoeëerd, die niet van echte haarstoppeltjes te onderscheiden zijn. Een stoppeltattoo die met permanente inkt wordt aangebracht heeft na een jaar of tien een nabehandeling nodig dit, terwijl semi-permanente inkt jaarlijks bijgewerkt kan worden. Let bij het kiezen voor permanente inkt wel op. Er zijn altijd kansen dat de inkt na enige tijd blauw of paars verkleurt en dat is misschien niet direct de haarkleur die je voor ogen hebt. Laat je daarom altijd goed informeren welke producten een specialist gebruikt bij het aanbrengen van een stoppeltattoo.
Uiteraard is het verstandig om naar een behandelaar te gaan die erkend is als tatoeëerder of iemand die aantoonbaar een opleiding of cursus heeft gevolgd om micro haar pigmentatie behandeling uit te kunnen voeren. De haarklinieken en schoonheidssalons werken volgens strenge hygiëneregels die door de GGD worden vastgesteld. Een goede hygiëne is van belang bij het voorkomen van eventuele bijwerkingen en helpt bovendien met het verbeteren van een geslaagd eindresultaat.
Wie komt er in aanmerking voor een stoppeltattoo?
Het bijzondere van de micro hair pigmentation behandelingen is dat ze bijna voor iedereen geschikt zijn. Mannen, vrouwen, jong en oud kunnen kiezen voor een natuurlijk uitziende verhulling van dunner wordend haar. De meeste micro haar pigmentatie behandelingen worden toegepast om je eigen haardos optisch voller te laten lijken. Daarnaast kun je er voor kiezen om bij een ver gevorderde mate van kaalheid een stoppeltattoo te laten aanbrengen zodat je een shaven look krijgt. Maar ook voor het verhullen van littekens en pleksgewijze kaalheid is een haar tatoeage een geschikte behandeling.
Waar ga je naar toe bij interesse voor een stoppeltattoo?
Micro haar pigmentatie behandelingen worden steeds vaker uitgevoerd. Je hoeft er niet speciaal voor naar een tattoo shop. Verschillende gespecialiseerde haar- en schoonheidsklinieken hebben specialisten beschikbaar die een ruime ervaring hebben op het gebied van een stoppeltattoo. Begin met het opvragen van zoveel mogelijk informatie. Het is een innovatieve techniek die nog steeds verder verfijnd wordt. Door jezelf in te lezen in de materie zul je zien dat veel lotgenoten je al met succes zijn voorgegaan en tevreden zijn met de bereikte resultaten. Wellicht heb je meer vragen dan antwoorden tijdens het lezen en ben je benieuwd naar voor en na foto’s. Veel klinieken hebben op hun website resultaten van behandelingen in beeld gebracht. Wil je meer gedetailleerde foto’s zien dan is het mogelijk om mee te lezen op een micro haar pigmentatie forum. Hier worden regelmatig foto’s van lotgenoten geplaatst gedurende de verschillende sessies van een behandeling. Op deze manier kun je zien hoe de stippeltjes zich langzaamaan ontwikkelen tot een goed en bovendien natuurlijk ogende stoppeltattoo.
Wat zijn de prijzen voor een stoppeltattoo?
De gangbare tarieven die doorheen de aanbieders worden aangeboden voor het uitvoeren van een stoppeltattoo lopen behoorlijk uiteen. Een totaalprijs kan vooraf moeilijk gegeven worden, een specialist zal eerst uw hoofd in ‘het echt’ willen zien om zo een goede inschatting te kunnen maken van het aantal hoofdzones dat behandelt kan worden en hoeveel sessies u daarvoor nodig heeft. Dan zit er nog verschil in de materialen die gebruikt worden en daarnaast is de ene kliniek nu eenmaal duurder dan andere. Door de markt heen genomen beginnen de prijzen voor een gedeeltelijke stoppeltattoo bij ongeveer € 590 en lopen de kosten voor een volledige behandeling op tot zo’n € 2.295. Met het vergelijken van de tarieven die je worden aangeboden kan je behoorlijk wat geld uitsparen. Leg de prijsvoorstellen naast elkaar en kijk dan onder meer naar het aantal sessies dat in het bedrag is opgenomen en zeker niet onbelangrijk hoe een en ander is geregeld met betrekking tot de voor- en nazorg.
Hoe weet ik of ik bij de juiste kliniek of tattoo shop ben?
De keuze om de stoppeltattoo bij een bepaalde behandelaar uit te laten voeren is puur persoonlijk. Natuurlijk kun je ervaringen van anderen meenemen in je overwegingen, maar waar het voornamelijk om gaat is dat jij jezelf goed voelt in de kliniek van je keuze. Voel je al direct bij binnenkomst dat je voor je gevoel niet welkom bent dan is het beter om meteen een andere kliniek te zoeken. Vertrouwen is van groot belang en je wilt graag zo ontspannen mogelijk aan de behandeling beginnen. Je zit gedurende de sessie meerdere uren op een behandelbank en het is dan wel fijn dat je een behandelaar hebt die in is voor een praatje of waar je wellicht mogelijkheden hebt om een filmpje te kijken. Het laten toepassen van de micro haar pigmentatie behandeling kan op veel verschillende locaties in binnen- en buitenland en mede daardoor is er altijd wel een kliniek bij jouw in de buurt waar je een stoppeltattoo kunt laten uitvoeren.
Micro haar pigmentatie tips / stoppeltattoo tips en tips tegen haaruitval
Het is vaak een onaangename verrassing om te merken dat je last krijgt van haaruitval. Of je nu een man bent of een vrouw, het is voor niemand leuk. We proberen daarom zoveel mogelijk het haarverlies in te perken. In dit artikel geven we je een aantal tips tegen haaruitval. Welke tips behoeden je voor haaruitval of gaan dat tegen? Bij welke van de tips tegen haaruitval kan de MHP kliniek oplossingen bieden?
Tips tegen haaruitval: het aanpakken van de oorzaken
Er bestaan diverse manieren om haaruitval aan te pakken. Het is belangrijk om allereerst de oorzaken te achterhalen en, zo mogelijk, teniet te doen. Denk hierbij aan het eten van voldoende fruit en groente en voldoende beweging als je een tekort hebt aan vitaminen, mineralen of anti-oxidanten. Neem zoveel mogelijk rust om stress te vermijden.
Je kunt daarnaast naar de huisarts gaan om te onderzoeken of u misschien een teveel van het hormoon DHT in uw lichaam heeft.
Ook kan de huisarts je testen op haarziekten, zoals de haaraandoening Alopecia Areata waarbij vrij plotseling kaalheid optreedt.
Krijgt je haaruitval door bepaalde medicijnen? Ook in dit geval helpt de huisarts je met bijvoorbeeld het voorschrijven van andere medicijnen, zodat de haaruitval stopt.
Tips tegen haaruitval: behandelsoorten
Man of vrouw, je kunt twee wegen inslaan bij haarverlies: die van een permanente behandeling, zoals een haartransplantatie, een stoppeltattoo of die van de cosmetische behandeling.
Cosmetische behandeling
Cosmetische behandelsoorten zijn tijdelijke oplossingen tegen haaruitval. Deze behandelingen en tips tegen haaruitval stoppen soms het proces van kaal worden en kunnen zelfs heel effectief uw haargroei bevorderen.
Als het gaat om een medicijn is het bijna altijd ook tijdelijk, want de meeste medicijnen boeten na verloop van tijd in op effectiviteit. Voorbeelden van medicijnen als tips tegen haaruitval zijn Finasteride, Ketoconazol, Minoxidil en Nanoxidil. Afhankelijk van het product is de ene in pilvorm en de andere in de vorm van een lotion verkrijgbaar.
Het proces tegen kaal worden stoppen, dat doen populaire producten als shampoos, conditioners en fatteners van professionele merken als Toppik niet. Wij raden ze wel aan je om je haar in een betere conditie te brengen en ze zijn vooral effectief om uw haar in volume te laten toenemen.
Permanente behandeling
Veel gegeven tips tegen haaruitval gaan over haartransplantatie en micro haar pigmentatie (stoppeltattoo). Er zijn verschillende manieren voor het uitvoeren van een haartransplantatie. Bij zo’n behandeling word je eigen haar overgezet naar kalende gebieden op de hoofdhuid. Het is een behandeling die snel in populariteit toeneemt. Bedenkt je maar eens, welke kalende BN’er heeft tegenwoordig nog géén haartransplantatie ondergaan? De resultaten zijn werkelijk oogstrelend.
Als laatste van de tips tegen haaruitval nog de pruik. In vele vormen en in allerlei haarkleuren te koop en in principe een tijdelijke oplossing. Maar omdat de pruik van nu bijna zijdezacht aanvoelt, zien steeds meer mensen deze als een permanente oplossing.
Bij welke tips tegen haaruitval zijn wij een uitkomst?
Voor alle tips die met cosmetische behandelingen te maken hebben, kunnen wij advies geven.
Haar tips, één van de onderwerpen waar we allerlei professionals dagelijks naar vragen. Van de drogist op de hoek, tot schoonheidsspecialisten en zelfs plastische chirurgen, wanneer het gaat om het ‘laatste redmiddel’, een haartransplantatie of stoppeltattoo. Omdat hier zoveel vraag naar is, zetten we hier enkele nuttige tips op een rijtje. Je haar is tenslotte de omlijsting van je gezicht en haar tips zijn voor iedereen belangrijk.
Gezond haar tips voor iedereen
Voor het krijgen en houden van gezond haar is een aantal dingen belangrijk. Onze haar tips zullen u hier zeker bij helpen en je verzekeren van gezond haar.
Haar tips
1 – Laat je haar regelmatig knippen. Met een kapperbezoek eens in de 3 á 4 maanden gaat u snel en heel effectief gespleten punten tegen. Je haar oogt door een goede knipbeurt meteen voller. Die dramatische verandering zal je elk seizoen opnieuw complimenten opleveren, ook van mensen die je al jaren kennen.
2 – Eén van de belangrijke haar tips is te letten op een gezonde en gevarieerde voeding. Je hele lichaam heeft profijt van een gezonde en gebalanceerde voeding. Daarmee geldt ook voor je haar dat je oogt zoals je eet. Al eeuwen zijn dokters het erover eens: “je bent wat je eet”. Wat is dan gezond eten?
- In gezonde voeding zijn eiwitten essentieel: eieren, zuivel, vlees, vis, of bijvoorbeeld soja. Bij de apotheek zijn ook L-cysteïne supplementen verkrijgbaar. Dat is één van de belangrijkste aminozuren die haaruitval voorkomt en haar dikker maakt. Eigeel bevat veel van deze stof.
- Ook water is onontbeerlijk, misschien wel de belangrijkste van alle haar tips. Een goede vochtbalans in de hoofdhuid is noodzakelijk voor gezond haar. Je lichaam bestaat tot wel 64% uit water. Dit is nodig om voedingsstoffen te vervoeren en bewaren en om de huid en organen soepel en gezond te houden. En een gezonde huid is nodig voor gezond haar.
- Verder zijn Vitamine B en D belangrijk. Vitamine B krijg je door je voeding binnen. Volkorengranen, eieren, avocado en peulvruchten zijn allen rijk aan de B-complex vitaminen die je haar nodig heeft om dik en glanzend te groeien. Vitamine D maak je voor een groot deel zelf, door blootstelling aan zonlicht. Kom dus geregeld buiten om van het weer te genieten, maar doe dit wel met mate. Teveel zonlicht is dan weer schadelijk voor de huid en droogt je haar uit. Alternatieve bronnen voor vitamine D zijn bijvoorbeeld zalm, paddenstoelen, lever en granen.
- IJzer en zink zijn de twee belangrijkste mineralen voor je haar. Dit krijg je binnen als je bijvoorbeeld ei, linzen, kippen- en lamsvlees, en chocolade eet. Vitamine C helpt uw lichaam bij de opname van ijzer, dus een stuk fruit bij of na de maaltijd is een goed idee. IJzer is nodig om zuurstof te vervoeren, terwijl zink helpt de haargroei te bevorderen.
3 – Regelmatig, maar niet teveel wassen van je haar helpt om het schoon en niet te vet te houden. Was het vooral niet te vaak om te voorkomen dat het sneller vet wordt en uitdroogt. Eens in de 3 dagen is voor de meesten ruim voldoende. Als je de frequentie waarmee je jouw haar wast verlaagt, zal je merken dat je haar vanzelf minder snel vet wordt.
Het is bovendien aangewezen om je haar te verzorgen met kwalitatieve haarproducten. Hierin zitten vaak hoogwaardige bestanddelen, die inspelen op uw specifieke haartype.
Haar tips bij haaruitval?
Haaruitval is een probleem waar veel mensen mee te maken krijgen. Dit is vaak een erfelijk probleem, waar ongeveer de helft van de mensen mee te maken krijgt. Er zijn wel manieren om hier iets aan te doen.
Een laserkam is een hulpmiddel. Dit is een apparaat dat voorheen alleen in klinieken en bij schoonheidsspecialisten beschikbaar was. Het behandelt je hoofdhuid met zwakke lasers, om de conditie ervan te verbeteren. Sinds het begin van dit millennium zijn ze echter ook voor de consument beschikbaar en betaalbaar, onder meer in de gespecialiseerde webshop van de Haarspecialist. De Hairmax laserkam is de enige laserkam die FDA goedkeuring heeft, en waarvan klinisch onderzoek de effectiviteit heeft aangetoond.
Als dat niet meer helpt, zijn er behandelingen met permanente resultaten. Wat dacht je van een haartransplantatie of MHP behandeling / stoppeltattoo? Steeds meer mensen kiezen ervoor en merken de geweldige resultaten die dit kan hebben.
Stoppeltattoo FAQ – veelgestelde vragen
Bepaalde vragen over een stoppeltattoo of stoppel tatoeage komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.
1. Wat is een stoppeltattoo?
Stoppeltattoo is een andere omschrijving voor micro haar pigmentatie. Het is een niet chirurgische behandeling die op subtiele manier dunner wordend haar, kalende plekken, littekens en volledige kaalheid camoufleert. Door het aanbrengen van gekleurd permanent pigment in de bovenste huidlaag worden als het ware haarstoppels gecreëerd. Je kunt hiermee een optisch vollere haardos krijgen, maar ook een stoere ‘shaven look’ wordt met behulp van een stoppeltattoo aangebracht.
2. Hoe wordt een stoppeltattoo aangebracht?
Micro haar pigmentatie is een niet chirurgische behandeling die met moderne apparatuur wordt uitgevoerd. MHP-specialisten hanteren hiervoor een apparaat waaraan een ultradunne naald is bevestigd. Hierdoor wordt gekleurd pigment in de bovenste huidlaag aangebracht. Het pigment lijkt op natuurlijke haarstoppels. Afhankelijk van de mate van het haarverlies kunnen verschillende hoofdzones behandeld worden. Meerdere behandelingen zijn nodig om een maximaal eindresultaat te bereiken.
3. Ben ik geschikt voor een stoppeltattoo?
Zowel mannen als vrouwen met ongewenste haaruitval en kaalheid kunnen voor een stoppeltattoo kiezen. De techniek kan bij een brede groep mensen worden toegepast.Ook als andere behandelingen bij haaruitval niet mogelijk zijn. Zo biedt micro haar pigmentatie een oplossing bij vergevorderde kaalheid, maar ook alopecia areata patiënten kunnen met een stoppeltattoo worden behandeld. Overweeg je een micro haar pigmentatie behandeling en wordt je haaruitval veroorzaakt door een ziekte en/of medische ingreep? Vraag dan altijd eerst om advies bij de behandelend arts.
4. Wat kan ik verwachten na een stoppeltattoo?
De behandeling zelf duurt meerdere aaneengesloten uren, 6 tot 8 uur. Daarna kun je de kliniek verlaten. Direct na het aanbrengen van de stoppeltattoo kan de behandelde huid rood zijn en licht gezwollen. Dit verdwijnt na enkele dagen vanzelf. Om beschadiging van de huid te voorkomen is het belangrijk om niet aan je hoofd te krabben en/of wrijven. Doorgaans is de huid binnen een week tot tien dagen volledig herstelt van de MHP-behandeling.
5. Welke resultaten worden met een stoppeltattoo bereikt?
Direct na het aanbrengen van de stoppeltattoo zijn resultaten zichtbaar. De kleuren kunnen in het begin wat vaag lijken. In de dagen na de behandeling zal de kleur verbeteren. Een klein percentage van het pigment verdwijnt op natuurlijke wijze door huidvernieuwing. Na een tweede behandelsessie worden de resultaten verder geoptimaliseerd. De meeste mannen en vrouwen bereiken na een derde behandeling het maximale resultaat. Resultaten die met micro haar pigmentatie bereikt worden, verschillen per persoon en hangen ook af van het verwachtingspatroon dat iemand voorafgaand aan de behandeling heeft.
6. Hoeveel behandelingen heb ik nodig bij een stoppeltattoo?
Het aantal behandelingen dat iemand nodig heeft hangt af van de mate waarin het haarverlies is gevorderd. Laat je een litteken camoufleren of wil je dat er meerdere hoofdzones behandeld worden? Tijdens een intakegesprek bij een MHP-specialist wordt gekeken wat de beste behandeling is die past bij jou situatie. Doorgaans hebben de meeste mensen drie behandelsessies nodig, waarbij de laatste sessie eerder als touch-up wordt gezien.
7. Is het aanbrengen van een stoppeltattoo pijnlijk?
Micro haar pigmentatie is over het algemeen geen echt pijnlijke behandeling. Het is een langdurige behandeling waardoor je op een bepaald moment wel een geïrriteerd gevoel kunt krijgen. Afhankelijk van je pijngrens kun je beslissen om je hoofdhuid in te smeren met een verdovende crème en pijnstillers zoals Paracetamol te gebruiken. De eventuele pijnsensatie die je ervaart, verdwijnt op het moment dat de behandeling wordt afgerond.
8. Heb ik invloed op het resultaat van een stoppeltattoo?
Je kunt de resultaten van een stoppeltattoo op zowel positieve als negatieve wijze beïnvloeden. Voor een positief resultaat volg je de tips en instructies van de MHP-specialist op. Dit houdt in dat je in de eerste 48 uur na de behandeling het wassen van de hoofdhuid vermijdt. Blootstelling aan de zon en zonnebank wordt afgeraden tijdens de eerste week na het aanbrengen van de stoppeltattoo. Gebruik een verzorgende crème met hoge SPF factor. Door het werken met een ultrafijne naald kunnen schilfertjes op je hoofdhuid ontstaan. Je beschadigt de huid en mogelijk de ingebrachte pigmenten als je aan deze schilfers krabbelt. Doe dit dus niet. Zware lichamelijke arbeid en intensief sporten kun je ook beter even een week uitstellen. Doorgaans herstelt de behandelde hoofdhuid zich binnen een week tot tien dagen.
9. Wat zijn de voordelen van een stoppeltattoo?
In vergelijking met andere behandelingen en oplossingen tegen ongewenste haaruitval en kaalheid is micro haar pigmentatie geschikt voor een brede doelgroep. Je hebt direct zichtbare resultaten en de behandeling is veilig. Het herstel gaat vlug en de resultaten van een stoppeltattoo met permanent pigment zijn langdurig. De kostprijs voor een stoppeltattoo is bovendien betaalbaar.
10. Heeft een stoppeltattoo ook nadelen?
In een enkel geval voldoet het resultaat niet aan het eerdere verwachtingspatroon. Soms kan dit gecorrigeerd worden met een extra behandeling. Zeker bij permanent pigment is het moeilijk om een behandeling ongedaan te maken.
11. Kan ik een stoppeltattoo combineren met een andere behandeling?
Haaruitval kan tegenwoordig op verschillende manieren behandeld worden. Het is mogelijk om combinaties toe te passen. Belangrijk is wel om de diverse behandelingen die je overweegt te ondergaan eerst te overleggen met je (huis)arts. Vermijd de kans op complicaties en/of bijwerkingen. Het aanbrengen van een stoppeltattoo heeft geen enkele invloed op het natuurlijke haargroeiproces.
12. Kan een stoppeltattoo littekens verbergen?
Micro haar pigmentatie is een veelgebruikte techniek om littekens op de hoofdhuid te bedekken. Littekens kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. Heb je eerder een FUT-haartransplantatie ondergaan waardoor een litteken is achtergebleven? Het kan mooi gecamoufleerd worden met een stoppeltattoo. Voorwaarde voor een succesvolle behandeling is wel dat het geen vers litteken betreft. Littekens hebben ongeveer een jaar nodig om tot rust te komen. Pas als deze fase bereikt is kan behandeling plaatsvinden.
13. Hoe lang duurt een stoppel tatoeage behandeling?
Het aanbrengen van een stoppeltattoo is een nauwkeurige behandeling met een behoorlijk lange behandeltijd. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat door de MHP-specialist wordt behandeld duurt een sessie tussen de 6 en 8 uur. Uitgebreide en complexe behandelingen vinden verspreid over meerdere dagen plaats. Tijdens het intakegesprek kan de behandelend specialist aangeven met welke behandelduur je ongeveer rekening dient te houden.
14. Is het verplicht om mijn haar voor de behandeling te millimeteren?
Om de beste kleur pigment te gebruiken vragen MHP-specialisten om kort voor de behandeling het haar af te scheren. Dit is een heftig moment. Kun of wil je zelf je haar niet millimeteren? Dan wordt dat voor je gedaan in de kliniek voor aanvang van de behandeling. Vrouwen die een stoppeltattoo laten aanbrengen, hoeven in de regel het haar niet kort te scheren.
15. Wat kost een stoppeltattoo?
Nederland kent meerdere aanbieders van micro haar pigmentatie behandelingen. Iedere kliniek hanteert eigen tarieven. Doorgaans worden de tarieven bepaald door het aantal behandelsessies en het aantal hoofdzones dat wordt behandeld. Bij MHP kliniek betaal je € 590 voor een hoofdzone en € 2.295 voor vijf hoofdzones. In totaal zijn drie behandelsessies inbegrepen. Als je wilt weten wat de kosten in jouw geval bedragen maak dan een afspraak voor een intakegesprek. Je ontvangt van de MHP-specialist een persoonlijk behandelvoorstel met een duidelijke prijsopgave.
16. Worden de kosten voor een stoppeltattoo vergoed?
Vanuit de basisverzekering zijn nauwelijks mogelijkheden voor een vergoeding. Als je aan kunt tonen dat je een micro haar pigmentatie behandeling ondergaat, omdat de haaruitval wordt veroorzaakt door ziekte en/of een ongeval is er een kleine kans dat je zorgverzekeraar een gedeelte van de kosten vergoed. Voorwaarden hiervoor variëren per verzekeringsmaatschappij.Vaak heb je bovendien een aanvullende verzekering nodig. Lees je polisvoorwaarden door om te zien wat de mogelijkheden zijn.
17. Kan ik een stoppeltattoo in termijnen betalen?
Blijft vergoeding van de zorgverzekeraar achterwege, dan kan een cosmetische behandeling als een stoppeltattoo behoorlijk prijzig zijn. Niet iedereen kan de kosten in een keer missen. Je kunt een beroep doen op de kredietmaatschappij waar MHP kliniek een samenwerkingsverband mee heeft. Afhankelijk van je maandelijkse inkomsten en uitgaven kan een geldlening worden afgesloten om de stoppeltattoo te betalen. Bij het aangaan van een kredietovereenkomst ben je rentekosten verschuldigd. Maandelijks los je een vooraf overeengekomen aflossingsbedrag af aan de kredietmaatschappij.
18. Is een stoppeltattoo een veilige behandeling?
Micro haar pigmentatie is een veilige behandeling als je deze laat uitvoeren door een ervaren MHP-specialist in een schone omgeving met de juiste apparatuur. Net zoals bij iedere andere cosmetische behandeling is er een kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Zo kan zich een allergische reactie voordoen op het gebruikte pigment en kunnen infecties optreden. Je kunt de kans op een allergische reactie voorkomen door vooraf een proefstukje aan te laten brengen. MHP kliniek werkt uitsluitend met hypoallergene pigmenten.
19. Wat moet ik nog meer weten over een stoppeltattoo?
Vergelijk de prijzen van meerdere aanbieders met elkaar enlees ervaringsverhalen van anderen met de behandeling. Maak een afspraak voor een intakegesprek bij een aantal MHP-specialisten. Door dit te doen kun je een weloverwogen keuze maken voor zowel een behandelaar als een behandeling.
20. Is een stoppeltattoo zichtbaar?
De micro haar pigmentatie techniek is innovatief en bijzonder verfijnd. De behandeling is een effectieve oplossing voor haarverlies bij mannen en vrouwen. Na de korte herstelperiode is het niet of nauwelijks zichtbaar dat de haarstoppeltjes aangebracht zijn met pigment. Een ervaren en gekwalificeerde MHP specialist stemt de kleur van het gebruikte pigment naadloos af op uw eigen natuurlijke haarkleur, waardoor een nog natuurlijker resultaat ontstaat.
21. Hoelang blijven de resultaten van een stoppeltattoo zichtbaar?
Na voltooiing van de behandeling, die uit drie behandelsessies bestaat, houdt de kleur van het pigment jaren aan. Pas op langere termijn kan het pigment wat gaan vervagen. Als je dit ziet, kan met een kleine touch-up behandeling het vervaagde pigment hersteld worden en blijven de resultaten jarenlang mooi. Je hebt zelf invloed op de toestand van het pigment. Ga nooit zonder bescherming de zon in en besteed de nodige aandacht aan het verzorgen van de hoofdhuid.
22. Welke apparatuur wordt gebruikt bij het aanbrengen van een stoppeltattoo?
De apparatuur die wordt gebruikt is speciaal ontwikkeld voor het uitvoeren van micro haar pigmentatie behandelingen. Qua uitstraling heeft het apparaat wel wat weg van een tatoeage apparaat. Aan de top van het apparaat is een korte, fijne, holle naald bevestigd waarmee het pigment in de huid wordt ingebracht. Voor elke behandeling en iedere zone die behandeld wordt, wordt een nieuwe naald gebruikt.
23. Ik gebruik een haargroeimiddel. Kan ik dat in combinatie met een stoppeltattoo blijven gebruiken?
Bespreek het gebruik van een haargroeimiddel altijd met de behandelend MHP specialist. Producten als Finasteride, Dutasteride en de Diane pil kunnen doorgaans gecombineerd worden met een stoppeltattoo. Een haargroeimiddel als Minoxidil bevat alcohol en kan beter niet in combinatie met een micro haar pigmentatie behandeling gebruikt worden. Alcohol kan het herstel van de huid en het uiteindelijke resultaat beïnvloeden. De MHP specialist kan aangeven wanneer je het gebruik van Minoxidil eventueel kunt hervatten.
24. Ik heb lang dun haar. Moet ik mijn haar afscheren voor de behandeling?
Lang dun haar wordt met behulp van een stoppeltattoo optisch voller. Het is hiervoor niet altijd nodig om je haar te millimeteren.
25. Hoeveel tijd zit er tussen de behandelsessies?
Een complete stoppeltattoo behandeling bevat bij MHP Kliniek 3 behandelsessies. Na afloop van elke sessie heeft je huid tijd nodig om te herstellen. Hiervoor wordt een periode van 4 tot 6 weken in acht genomen. De een herstelt nu eenmaal wat sneller dan de ander. Behandelsessies worden gepland in samenspraak met degene die de stoppeltattoo uitvoert.
26. Hoe snel na het intakegesprek kan de behandeling starten?
Tijdens het intakegesprek wordt je geschiktheid bekeken en vastgesteld. De MHP specialist stelt een behandelplan op en je ontvangt een prijsopgave. Indien gewenst kun je dan een afspraak maken voor de eerste behandelsessie. Heb je tijd nodig om alles op rijtje te zetten? Dan kun je op een later moment contact opnemen voor het plannen van de behandeling.
27. Ik heb eerder een stoppeltattoo laten aanbrengen en ben niet helemaal tevreden over het resultaat. Kan ik bij MHP Kliniek terecht voor een correctie?
Ja, het is mogelijk om een correctie of een nabehandeling te ondergaan. Hierbij wordt rekening gehouden met je wensen en de mogelijkheden om de eerdere MHP behandeling te corrigeren.
28. Hoelang duurt het voordat mijn hoofdhuid is genezen?
De eerste dagen kan de behandelde huid wat rood en licht gezwollen zijn. Dit zijn tijdelijke verschijnselen die vanzelf vlot verdwijnen. Je kunt je gewone werkzaamheden daags na de behandeling gewoon hervatten. Gemiddeld duurt het zo’n 7 tot 10 dagen voordat de hoofdhuid volledig is genezen. Voor een voorspoedig en vlot herstel volg je de tips en adviezen van de MHP specialist op.
29. Hoelang moet ik wachten met het scheren van mijn hoofd na de MHP behandeling?
Minimaal een week. De behandelde huid heeft tijd nodig om te herstellen van het aanbrengen van de stoppeltattoo. Nog beter is het om langer te wachten. Gebruik de eerste keer een elektrisch scheerapparaat. Hiermee beschadig je de huid minder snel dan met een scheermesje.
30. Mijn huid is erg droog na de stoppeltattoo. Wat kan ik hier aan doen?
Het kan voorkomen dat de huid na een MHP behandeling droog is en ook zo aanvoelt. Na een week kun je gebruik maken van een vocht inbrengende crème. Welke crème je hiervoor het beste kunt gebruiken kan de MHP specialist je adviseren.
31. Hoe kan ik de stoppeltattoo beschermen tegen de zon?
De eerste maand na de behandeling wordt het afgeraden om langdurig zonder bescherming in de zon te zitten. Kies voor hoofdbedekking en smeer een beschermende crème met een hoge SPF factor op de behandelde huid.
32. Kan een stoppeltattoo ongedaan gemaakt worden?
MHP Kliniek maakt gebruik van semipermanente hypoallergene pigmenten. De resultaten zijn langdurig. Een laser behandeling is de eenvoudigste manier om de behandeling ongedaan te laten maken. Wil je dus eerder van het pigment af dan kan net als bij een tatoeage een laserbehandeling overwogen worden. Je hebt meerdere laserbehandelingen nodig om het pigment volledig te laten verwijderen.
33. Is tatoeage inkt hetzelfde als het pigment dat bij een stoppeltattoo wordt gebruikt?
Nee, de samenstelling van de producten verschilt. Semipermanent pigment is speciaal ontwikkeld voor micro haar pigmentatie en kan niet blauw of groen verkleuren. Tatoeage inkt wordt in de dieper gelegen huidlagen geïnjecteerd en is bedoelt om op te vallen, terwijl een stoppeltattoo juist onopvallend aanwezig is.
34. Heeft een stoppeltattoo een nadelige invloed op mijn eigen haar?
Nee, het laten aanbrengen van een stoppeltattoo is een veilige behandeling die geen schade toebrengt aan uw natuurlijke haargroei. Het pigment wordt in de bovenste hoofdhuidlaag aangebracht, de lichaamseigen haarzakjes zijn dieper gelegen.
35. Hoe snel vervaagt het pigment?
MHP Kliniek werkt met hoogwaardig hypoallergeen semipermanent pigment, waarmee langdurige resultaten bereikt worden. Het vervagen van het pigment gaat geleidelijk en kan versnel worden door de huid langdurig onbeschermd bloot te stellen aan Uv-straling en andere externe factoren. Gemiddeld wordt een touch-up behandeling eens in 2 tot 5 jaar toegepast.
36. Kan een stoppeltattoo haaruitval veroorzaken?
Nee, het pigment heeft geen invloed op de haargroei en/of het haarverlies. Het is bedoelt als oplossing bij dunner wordend haar, kalende plekken en volledige kaalheid. Wanneer je na een micro haar pigmentatie behandeling een toename ziet in het haarverlies en je weet niet wat de oorzaak is, laat de oorzaak dan vaststellen door je huisarts of behandelend specialist.
37. Kan ik direct na een MHP behandeling met haar wassen?
De eerste dagen is het beter om je hoofd droog te houden. Volg de verzorgingsinstructies die je van de MHP specialist ontvangt op, dan geniet je het langst van het resultaat.
38. Mag ik werken na een MHP behandeling?
Ja, in principe is er niets op tegen om de volgende dag aan het werk te gaan. Verricht je lichamelijk zware arbeid, overleg dan met de MHP specialist wat verstandig is. Het kan zijn dat je het advies krijgt een aantal dagen te wachten. Je kunt in dat geval de behandeling voor het weekend plannen, zodat je geen vrije dagen op hoeft te nemen.
39. Valt een stoppeltattoo op?
Een stoppeltattoo is niet te verwarren met een tatoeage. Waar een tatoeage is bedoelt om op te vallen, laat je een MHP behandeling toepassen om haarverlies te camoufleren. Een stoppeltattoo maakt je dunne haar optisch voller en bedekt kale plekken. Het pigment is nauwelijks van natuurlijke haarstoppels te onderscheiden.
40. Kan ik een petje dragen na een MHP behandeling?
De eerste dagen is het belangrijk om zweten te voorkomen. Je kunt een petje dragen dat niet te strak zit en waarbij de huid voldoende lucht krijgt.