Permanente make-up Scheveningen FAQ

Bepaalde vragen over permanente make-up Scheveningen komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe ziet mijn gezicht eruit na een PMU behandeling in Scheveningen?

Het aanbrengen van permanente eyeliner en/of permanente wenkbrauwen kan de behandelde huid wat rood verkleuren en licht doen zwellen. De kleur van het pigment dat wordt aangebracht is donkerder dan dat het eindresultaat zal zijn. In de dagen na de behandeling neemt de intensiteit met gemiddeld 40% af. Zowel de roodheid als de mogelijke zwellingen verdwijnen vanzelf.

2. Kan ik permanente make-up vergelijken met een tatoeage?

Al zou je zeggen dat de beide technieken op het eerste gezicht wel wat van elkaar weg hebben, er zijn meerdere verschillen. Permanente make-up wordt in de bovenste huidlaag aangebracht, terwijl een tatoeage in de diepere huidlagen wordt gezet. Hierdoor gaat het pigment van PMU na verloop van een aantal jaren vervagen, terwijl een tatoeage blijvend is. Daarnaast verschillen ook de apparatuur en het pigment dat wordt gebruikt bij beide behandelingen.

3. Wat is het voordeel van permanente make-up Scheveningen?

Met permanente make-up hoef je jezelf geen zorgen meer te maken over make-up die goed zit, eyeliner die uitloopt of wenkbrauwen die een vreemde vorm hebben. Je make-up zit dag en nacht goed. ’s Ochtends kun je wat langer in bed blijven liggen en bespaar je op tijd die je anders bezig bent met het opmaken. Permanente make-up loopt niet uit en vlekt niet. Door de langdurige resultaten bespaar je bovendien op de aanschaf van gewone eyeliner en oogpotloden. Het is een cosmetische behandeling waar vrijwel iedereen voor in aanmerking komt.

4. Kent permanente make-up ook nadelen?

De resultaten zijn langdurig zichtbaar en kunnen niet zomaar verwijderd worden. Bedenk dus van tevoren of permanente make-up iets is wat je ook over een langere tijd nog mooi vindt. De behandeling is kostbaar, ook dat kan als een nadeel gezien worden. Bovendien komen sommige mensen door onder meer diabetes, auto-immuunaandoeningen en hart- en vaatziekten niet voor PMU in aanmerking.

5. Kan ik na de PMU behandeling zelfstandig naar huis rijden met de auto?

De behandelde huid kan licht opzwellen. De zwelling valt te vergelijken met hoe je ogen eruit zien na een flinke huilbui. Dit is echter geen belemmering om auto te kunnen rijden. Normale werkzaamheden kunnen ook na de behandeling hervat worden.

6. Kan ik contactlenzen dragen na het aanbrengen van permanente eyeliner?

Geadviseerd wordt om je bril mee te nemen naar de kliniek. Het gebruik van contactlenzen kan beter vermeden worden, totdat alle korstjes zijn genezen. Vermijdt contact met de behandelde huid tot een absoluut minimum, dat komt zowel het herstel als het resultaat ten goede.

7. Wat kan ik doen om de resultaten van PMU langdurig mooi te houden?

Permanente make-up biedt langdurige resultaten. Verschillende invloeden en omstandigheden zorgen ervoor dat het pigment vervaagd. Soms sneller dan gebruikelijk. Doorgaans zijn de kleuren 2 tot 5 jaar mooi. Besteed aandacht aan de manier waarop je omgaat met de huid en het pigment. De meeste mensen die permanente make-up hebben laten aanbrengen kiezen gemiddeld eens per jaar voor een touch-up behandeling. De kleur wordt dan opgefrist en indien gewenst wordt de vorm aangepast. Wacht je te lang en zijn de kleuren al te ver vervaagd? Dan zijn waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig om het resultaat weer te optimaliseren.

8. Is permanente make-up de kostprijs waard?

Dat je voor de prijs van een PMU behandeling heel wat gewone eyeliners en oogpotloden kunt kopen klopt. Daar staat echter tegenover dat permanente make-up een stukje gemak en rust brengt. Je hoeft niet meer iedere dag met een eyeliner aan de slag en ook je wenkbrauwen zitten na een ontspannen nachtrust prima. Je make-up ziet er 24 uur per dag stralend uit en daar bespaar je dagelijks best wel wat tijd mee. Regent het? Wil je naar de sauna? Heb je intensief gesport? Geen zorgen, je make-up loopt niet uit. Dat is het gemak van permanente make-up en iedereen bepaald voor zichzelf of je een behandeling de kostprijs al dan niet waard vindt.

9. Wat zijn de kosten van permanente make-up Scheveningen?

Je betaald bij MHP Kliniek in Den Haag een bedrag tussen de € 185 en € 595 voor een PMU behandeling. De kliniek staat bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en de langdurige resultaten die worden bereikt. In sommige situaties is een kostenvergoeding van je zorgverzekeraar mogelijk.

10. Hoe kan ik contact opnemen met MHP Kliniek?

Je kunt telefonisch contact opnemen, een e-mail sturen of het online contactformulier invullen.