Nanoxidil is in de vorm van de topische lotion Spectral DNC-N specifiek ontwikkeld om de gezondheid van uw hoofdhuid te bevorderen en uw haarverlies ‘bij de wortel’ aan te pakken. In 2012 is de lotion op de markt gebracht door DS Laboratories. Inmiddels wordt dit product beschouwd als een doorbraak op het gebied van erfelijke haaruitval.

Effecten Nanoxidil bij mannen en vrouwen

Spectral DNC-N is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. Er is een speciale versie gemaakt, die enkel voor vrouwen geschikt is: Spectral CSF. Voor mannen werkt het doeltreffend bij (erfelijke) haaruitval of bij haar dat dunner wordt in een vroege fase. Bij vrouwen heeft het duidelijk effect bij dunner wordend haar.

Nanoxidil bestanddelen van de lotion

In Spectral DNC-N zit 5% geconcentreerd Nanoxidil. Ook de andere bestanddelen, zoals T-flavanone, Aminexil, Adenosine, Koperpeptiden en Procyanide B-2, zijn haargroeibevorderend. Dit haargroeimiddel bevat nanosomen die de lotion zo goed mogelijk op laten nemen door uw hoofdhuid en haarzakjes. De lotion wordt soms zelfs als een beter haargroeimiddel beschouwd dan Minoxidil.

Verschillen tussen Nanoxidil en Minoxidil

Wat is het verschil tussen beide producten en waarom werkt Nanoxidil beter? Spectral DNC-N en Minoxidil hebben wel dezelfde structuur. Maar Nanoxidil bestaat uit een kleinere, lichtere molecuul. In samenwerking met de andere bestanddelen wordt de activiteit van Nanoxidil aanzienlijk vergroot, met de grotere effectiviteit in vergelijking tot Minoxidil tot gevolg.

Deze lotion werkt actiever en, ook heel belangrijk, heeft minder bijwerkingen. Veel mensen geven aan zelfs helemaal geen last te hebben van bijwerkingen, waar ze die wel ondervinden bij het gebruik van Minoxidil. Voorbeelden van bijwerkingen zijn een geïrriteerde huid en zwellingen.

Hoe weet u welke lotion geschikt is voor u?

Hoewel de structuur van beide lotions gelijk is, gedragen ze zich anders, met verschillende resultaten als gevolg. Een belangrijke nuancering betreft dat geen enkele behandeling geschikt is voor álle gebruikers. Er bestaat geen algemeen ‘wondermiddel’, omdat er bij mannen en vrouwen verschillende oorzaken ten grondslag van het haarverlies kunnen liggen.

Wees daarom altijd voorzichtig met nieuwe behandelmethoden. Als Minoxidil voor u werkt, blijf dat dan gebruiken. Werkt het bij u niet of onvoldoende. Of heeft u last van bijwerkingen, dan kan het raadzaam zijn om met Nanoxidil te starten. Bent u op zoek naar een nog krachtiger effect, dan kunt u ook beide lotions gebruiken. Laat u in ieder geval altijd goed informeren door een deskundige haarspecialist over wat het beste behandelplan is in uw persoonlijke situatie!

Hoe veilig is Nanoxidil?

De lotion Spectral DNC-N bevat krachtige anti-oxidanten en ontstekingsremmende peptiden, die de gezondheid van uw hoofdhuid verbeteren. Langdurig klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik ervan leidt tot geen of weinig bijwerkingen.

In de vorm van een lotion is Spectral DNC-N doeltreffend als haargroeimiddel. Het is een effectieve behandelmethode voor zowel mannen als vrouwen die hun haar willen behouden. Het product voorkomt ook haarverlies, als tijdig met het gebruik wordt gestart. Het is zonder voorschrift verkrijgbaar bij de beste Nederlandse klinieken.