MSM is de afkorting van Methyl-Sulfonyl-Methaan. Dit is een organische zwavelsoort (‘sulf’ is zwavel). In tegenstelling tot de micro-mineralen, waarvan we milligrammen tot ons nemen, zoals ijzer, jodium, fluoride en chroom, is zwavel een macro-mineraal. Tot de macro-mineralen behoren fosfor, calcium, kalium, magnesium, natrium en zwavel. Van een dergelijk mineraal hebben wij dagelijks grammen nodig. MSM speelt een belangrijke rol bij het vormen van eiwit in het lichaam. Daardoor fungeert het ook als bouwsteen voor het haareiwit, keratine. Keratine bestaat gedeeltelijk uit zwavel. U vindt keratine niet alleen in haren, maar ook in uw nagels en huid. Eén van de effecten van het gebruik is dat MSM haargroei bevorderend werkt als u kampt met een zwaveltekort.

Hoe u weet of u een MSM-tekort heeft?

Bijna de helft van de zwavel die zich ophoudt in ons lichaam, zit in de botten, spieren en cellen. Zwavel maakt uw cellen poreuzer. Een tekort aan zwavel ontstaat wanneer uw (huid)cellen minder of niet meer poreus genoeg zijn om toxines (makkelijk) het lichaam uit te laten. Een zwaveltekort kan tot uiting komen in diverse vormen.

Zo kan het bijvoorbeeld pijn in uw spieren en gewrichten veroorzaken. Evenals chronische vermoeidheid, allergieën of artritis. Ook migraine of een hoog cholesterolniveau kan wijzen op een MSM-tekort. Als u last heeft van een droge huid, breekbare nagels of breekbaar haar is een zwaveltekort ook een hele plausibele gedachte. Als u tot de conclusie komt dat uw haar uitvalt of afbreekt als gevolg van een zwaveltekort, dan kunt u dit weer aanvullen met een probaat MSM haargroei product.

MSM haargroei supplement?

MSM wordt gebruikt als aanvulling op uw voeding omdat de moderne mens veelal onvoldoende zwavel binnenkrijgt via de voeding. Dat men voedsel tegenwoordig bewerkt, vaak te lang verhit en gewassen kweekt in kassen zonder regenwater ligt daaraan ten grondslag.

MSM staat bekend als een middel dat voor veel kwalen wonderlijk goed werkt. Het is onder meer geschikt bij diabetes, als pijnstiller, bij gewrichtsproblemen, kanker, fibromyalgie, ontstekingen en artritis. Ook bij sportblessures wordt het gebruikt voor om het herstel te bespoedigen. Net als voor het aanpakken van huidproblemen. Tot slot heeft recent onderzoek uitgewezen dat MSM haargroei bevorderlijk is en haaruitval tegengaat.

MSM haargroei wondermiddel?

MSM wordt wel eens een ‘wondermiddel’ genoemd, omdat het zo effectief is gebleken op velerlei gebied. Zo is het ook interessant als goed alternatief voor haargroeibehandelingen met Finasteride of Minoxidil, voor bijvoorbeeld mannen die kampen met haaruitval. Onderzoek heeft aangetoond dat MSM haar dikker helpt maken. Daarnaast helpt het uw haar glanzender te maken én bevordert het de groeisnelheid van uw haar. Om dit te bereiken is 2.000 mg per dag een adequate hoeveelheid. Het is te verkrijgen als bijvoorbeeld een poeder. Een effectief MSM haargroei supplement koopt u via de Kliniekbemiddelaar bij verschillende gerenommeerde haarinstituten.

Haargroeimiddelen bij de Haarspecialist

Via de Haarspecialist vindt u het juiste MSM haargroei supplement voor de scherpste prijs. Voor een haartransplantatie kunt u terecht bij de Kliniekbemiddelaar. Hoe werkt onze bemiddeling? U informeert de Kliniekbemiddelaar over het product dat u wenst, in dit geval een MSM haargroei supplement. De Kliniekbemiddelaar werkt samen met de beste Nederlandse klinieken en bemiddelt vervolgens bij hen voor u de scherpste prijs. Na uw aanvraag ontvangt u van ons binnen 3 werkdagen een persoonlijke aanbieding met kortingen van 5-35%.

Weet u nog niet precies waardoor uw haarverlies wordt veroorzaakt? Ook dan is het aangewezen om uw probleem via de Kliniekbemiddelaar voor te leggen aan de samenwerkende klinieken, gespecialiseerd in haarbehandelingen. Tijdens een eerste consult zullen zij voor u nagaan wat precies de oorzaak is van uw haarverlies en wat hiervoor een adequate behandeling is.