Bereid je jezelf voor op micro haar pigmentatie Zuid-Holland? Haarverlies is niet leuk. Haaruitval heeft bij veel mensen een negatief effect op het zelfvertrouwen. Ruim 40% van alle volwassenen krijgt te maken met ongewenst haarverlies. Het feit dat haarverlies zo wijdverbreid is, verklaart het enorme aantal preventieve methodes en oplossingen die je tot je beschikking hebt. Van een middel als Minoxidil tot een haartransplantatie van het dragen van een haarwerk tot micro haar pigmentatie Zuid-Holland; de behandelmogelijkheden zijn divers.

Micro haar pigmentatie Zuid-Holland.

Micro haar pigmentatie Zuid-Holland.

Populaire behandeling bij haarverlies

Micro haar pigmentatie bestaat al langer, maar is pas de afgelopen jaar bekend geworden bij het grote publiek. Scalppigmentatie wordt uitgevoerd met verfijnde apparatuur waarmee gekleurd pigment in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd. Het idee is om het uiterlijk van een vollere haardos te creëren door de ruimtes waar je haar is uitgevallen op te vullen. Het pigment geeft het idee van natuurlijke haarstoppels en voegt optische dichtheid toe aan het uitgedunde haar. Micro haar pigmentatie valt op omdat het niet alleen goed is voor mannen met ver gevorderde haaruitval, maar ook voor mannen en vrouwen die relatief kleine uitgedunde plaatsen hebben, en die het zelfvertrouwen willen verbeteren. In realiteit wordt tricopigmentatie op verschillende manieren en om verschillende redenen toegepast, waaronder een aantal ‘verrassende’ omstandigheden:

 • Haarverlies als gevolg van brandwonden, ongevallen en littekens.
 • Camoufleren van haarverlies na ziektes als kanker, HIV en lupus.
 • Het verbergen van beschadigingen van de hoofdhuid.
 • Camoufleren van moedervlekken.
 • Voor- en nadelen micro haar pigmentatie Zuid-HollandMicro haar pigmentatie als behandeling bij haarverlies is een oplossing die direct zichtbaar resultaat geeft. De behandelmethode is veilig en kan bij beginnend en ver gevorderd haarverlies toegepast worden.

Voordelen van micro haar pigmentatie zijn:

 • Het is een zeer effectieve oplossing bij uiteenlopende vormen van haarverlies, wat betekent dat MHP een buitengewoon veelzijdige procedure is.
 • Het ziet er heel natuurlijk uit.
 • Na de herstelperiode heb je in de meeste gevallen geen doorlopende of bijkomende kosten voor onderhoud. Touch-ups worden betaalbaar aangeboden.
 • Het is één van de meest ‘stressvrije’ behandelingen bij haaruitval.

Nadelen van micro haar pigmentatie:

 • Het is in wezen een permanente procedure, dit kan als nadeel ervaren worden. Als je niet tevreden bent met het resultaat, kun je de tricopigmentatie met laserbehandelingen ongedaan laten maken. Dit kan zowel tijdrovend, duur als pijnlijk zijn.
 • Langdurige, onbeschermde blootstelling aan het zonlicht of andere Uv-straling kan het pigment sneller dan verwacht laten vervagen. Hierdoor kun je eerder en vaker een touch-up nodig hebben.
 • Het is niet de duurste behandeling bij haaruitval, maar het vraagt toch een grotere investering dan het kopen van een haargroeimiddel.

Hoe wordt micro haar pigmentatie gedaan?

Net als de kosten van micro haar pigmentatie, verschilt het behandeltraject per persoon. Dit hangt af van de specifieke en unieke kenmerken van je behoeften en verwachtingen. Een volledig behandeltraject bestaat, om een langdurig effect te krijgen, uit meerdere afzonderlijke sessies. Meestal is dit verdeeld over 3 sessies. De werkelijke tijd kan variëren afhankelijk van de mate van het haarverlies en de aantal hoofdzones die behandeld worden. Tijdens de behandelsessies worden ultra korte micronaalden gebruikt om het pigment in de hoofdhuid te injecteren. Bij het aanprikken van de huid ontstaat een klein wondje. Een korstje zorgt voor genezing en valt uiteindelijk van de huid, waarbij een klein gedeelte van het pigment wordt meegenomen. Het vereist daarom een aantal sessies om de vereiste pigmentkleur te realiseren. Een micro haar pigmentatie behandeling begint met een consult bij een MHP specialist. Je bespreekt je verwachting van de ingreep en er wordt gekeken naar de vorm van je haarlijn, de dichtheid en schaduw van het pigment. De specialist krijgt een goed overzicht van je behoeften en kan een behandelschema op maat plannen. Het consult is aan de andere kant belangrijk, zodat je vooraf weet hoeveel een behandeling kost, en dat je vertrouwd bent met het behandeltraject.

Moderne ingreep tegen haarverlies

Micro haar pigmentatie in Zuid-Holland is een veel gevraagde en veel toegepaste behandelmethode bij haarverlies. De techniek wordt gebruikt bij het behandelen van tijdelijk en blijvend haarverlies. Zowel mannen als vrouwen worden met uitstekend resultaat behandelt. Het injecteren van het pigment is minimaal invasief en nagenoeg pijnloos. Meer informatie over micro haar pigmentatie Zuid-Holland krijg je tijdens een consult bij MHP-kliniek in Den Haag. Maak een afspraak voor een gratis consult en vraag of tricopigmentatie voor jou een geschikte oplossing is. Het adviesgesprek is vrijblijvend. Je kunt MHP-kliniek telefonisch bereiken, maar je kunt ook het contactformulier invullen. Je krijgt zo spoedig mogelijk een reactie op je bericht.