Overweeg je micro haar pigmentatie Utrecht? Micro haar pigmentatie is een populaire behandeling bij haarverlies. Tijdens de behandeling gebruikt een micro haar pigmentatie specialist een fijne naald om pigment te injecteren, en zo het effect van natuurlijke haarstoppels na te bootsen. Het is een veilige behandeling met een kleine kans op risico’s. Een goede voorbereiding en jezelf inlezen in de behandeling zijn belangrijk als je micro haar pigmentatie Utrecht overweegt.

Micro haar pigmentatie Utrecht.

Micro haar pigmentatie Utrecht.

Niet-chirurgische MHP behandeling

Veel mensen gaan ervan uit dat pijn een van de risico’s is bij micro haar pigmentatie. Dit is echter niet het geval. Het gevoel dat je ervaart gedurende de behandelsessie is afhankelijk van je pijngrens. Net zoals het krijgen van een tatoeage als pijnlijk kan worden ervaren, kan de een gevoeliger zijn voor de behandeling dan een ander. Zie je op tegen de behandeling? Regelmatig wordt geadviseerd om de hoofdhuid in te smeren met een verdovende crème, hiermee wordt het pijngevoel tot een minimum beperkt. Bij micro haar pigmentatie wordt met speciale apparatuur waar een fijne naald aanzit gekleurd pigment in de hoofdhuid geïnjecteerd. Het lijkt op het laten zetten van een tatoeage, maar het zijn verschillende ingrepen. Tatoeages worden in diepere huidlagen aangebracht en hebben het doel om op te vallen. Scalppigmentatie hoeft niet op te vallen. Je haardos wordt optisch voller en kale plekken worden gecamoufleerd. Het pigment verkleurd niet groen of blauw, en kan na verloop van tijd bijgewerkt worden.

Ervaren specialist micro haar pigmentatie Utrecht

Een aantal van de belangrijkste risico’s van micro haar pigmentatie komt voort uit de ervaring van de behandelend MHP specialist. Als een specialist niet weet wat hij of zij doet, is de kans groter dat het gewenste effect niet wordt bereikt. Het gebrek aan ervaring kan er zelfs toe leiden dat een verkeerde pigment kleur wordt gebruikt en dat er een onnatuurlijk ogende diepte wordt gecreëerd. Je kunt de kans op een teleurstellend resultaat verkleinen door vooraf uitgebreid onderzoek te doen naar de verschillende MHP specialisten. Een goede specialist laat je tijdens een consult voorbeelden zien van eerder toegepaste behandelingen. Je kunt online zoeken naar reviews over micro haar pigmentatie behandelingen. Online vind je bovendien foto’s en video’s over tricopigmentatie. Heb je met meerdere klinieken kennisgemaakt? Vergelijk deze ervaringen met elkaar. Het is de beste manier om een keuze voor een behandelaar te maken.

Allergie en kleurvervaging

MHP Kliniek werkt met hypoallergene pigmenten. De kans op allergische reacties is uiterst klein. Ben je gevoelig voor huidirritatie? Je kunt voor de eigenlijke behandeling een proefstukje laten zetten. Blijft een huidreactie uit, dan kun je de micro haar pigmentatie veilig laten toepassen. Hoewel MHP wordt beschouwd als een permanente cosmetische ingreep, bestaat het risico dat het pigment met de tijd vervaagd. Regelmatige touch-ups of nabehandelingen houden het bereikte resultaat natuurlijk en fris. Vervaging van de pigmenten is meestal te wijten aan blootstelling aan de zon en andere vormen van Uv-straling. Ook je levensstijl draag hier aan bij. Bescherm de hoofdhuid altijd tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zodat het pigment mooi blijft. Het voordeel van een touch-up is dat je ook van de gelegenheid gebruikt kunt maken om de kleur te veranderen en de haarlijn bij te laten werken.

Effect micro haar pigmentatie

Het gebeurt regelmatig dat mensen bang zijn om een micro haar pigmentatie behandeling te ondergaan, omdat dit van invloed op de natuurlijke haargroei zou zijn. Niets is echter minder waar. Het pigment wordt in de bovenste hoofdhuidlaag geïnjecteerd, terwijl de natuurlijke haarzakjes zich in de dieper gelegen weefsellagen bevinden. Je natuurlijke haargroei wordt niet nadelig beïnvloed door tricopigmentatie, sterker nog je haardos wordt optisch voller en kalende plekken zijn niet langer zichtbaar. Door de kleur van het pigment op de natuurlijke stoppelkleur af te stemmen wordt een uitstekend resultaat bereikt. Micro haar pigmentatie veroorzaakt geen haarverlies, maar het zorgt ook niet voor nieuwe natuurlijke haargroei. De behandeling biedt cosmetische waarde en geeft je haardos en/of hoofdhuid een verzorgd uiterlijk. Hoewel micro haar pigmentatie een aantal kleine risico’s heeft wegen deze niet op tegen de voordelen. Door te kiezen voor een ervaren specialist en je uitgebreid te laten informeren over de behandeling, kijk je later terug op een geslaagde ingreep.

Consult micro haar pigmentatie Utrecht

Zoek je een oplossing bij tijdelijk of blijvend haarverlies? Micro haar pigmentatie kan bij veel mensen toegepast worden. Je kunt jezelf laten informeren en adviseren door MHP Kliniek in Den Haag. Tijdens het consult kun je micro haar pigmentatie voor en na foto’s bekijken en is er voldoende tijd om vragen te stellen.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie Utrecht?
  • Micro hair pigmentation Utrecht?
  • Tricopigmentatie Utrecht?
  • Scalp pigmentatie Utrecht?
  • Haar tattoo of haar tatoeage Utrecht?
  • MHP Utrecht?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie Utrecht’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.