Zoek je informatie over micro haar pigmentatie Overijssel? Micro haar pigmentatie is een relatief betaalbare oplossing bij haaruitval. De behandeling kan met goed resultaat bij diverse vormen en oorzaken van haarverlies toegepast worden.

Micro haar pigmentatie Overijssel.

Micro haar pigmentatie Overijssel.

Voor wie is micro haar pigmentatie Overijssel?

Het doel van micro haar pigmentatie is om de natuurlijke haarstoppels na te bootsen. Met speciaal ontwikkelde apparatuur wordt gekleurd pigment in de hoofhuid geïnjecteerd. Een ervaren specialist laat het pigment eruit zien als echte haarstoppels. De behandeling kan worden toegepast bij mannen en vrouwen die met tijdelijk of blijvend haarverlies te maken hebben. Dit omvat mensen die het haar verloren hebben als gevolg van:

 • Een behandeling tegen kanker, chemotherapie.
 • Gebruik van medicijnen.
 • Verschillende vormen van Alopecia.
 • Dunner wordend haar door lichamelijke veroudering.
 • Brandwonden en ongevallen.

Mensen met acne op de hoofdhuid of andere huidaandoeningen, zoals psoriasis, kunnen micro haar pigmentatie toe laten passen als de aandoening onder controle is. Bij actieve huidontstekingen, schilferingen of opflakkering van een huidaandoening wordt de behandeling uitgesteld.

Voorbereiding micro haar pigmentatie behandeling

Als je eenmaal onderzoek hebt gedaan naar behandelmogelijkheden en een afspraak hebt gemaakt voor een consult, kun je jezelf voorbereiden op dit gesprek. Tijdens het consult vertelt een specialist wat je kunt verwachten en je jezelf op een micro haar pigmentatie sessie voorbereidt. Algemene richtlijnen zijn daarbij:

 • Douchen voor elke behandelsessie. De eerste 48 tot 72 uur na de sessie wordt geadviseerd de hoofdhuid niet te wassen of nat te maken.
 • Een behandelsessie duurt 3 tot 5 uur.
 • Een volledig MHP behandeltraject bestaat uit 3 sessies. Soms zijn aanvullende sessies nodig. Een specialist kan dit tijdens het consult vrij nauwkeurig inschatten.
 • Behandelingen worden over een periode van een aantal weken na elkaar gepland.
 • Ga in de weken tussen de behandelingen niet zwemmen, gebruik geen stoom- of saunaruimtes en neem geen extreem warme douches die stoom veroorzaken.

Micro haar pigmentatie is een niet-chirurgische behandeling bij haaruitval, die zonder verdoving wordt gedaan. In overleg met de specialist kun je de hoofdhuid voor een behandelsessie insmeren met een verdovende crème.

Herstel na MHP behandelsessie

Micro haar pigmentatie kent geen downtime. Je kunt de volgende dag je dagelijkse werkzaamheden doen. Wel let je de eerste dagen op dat je de hoofdhuid niet bloot stelt aan het zonlicht. Het bedekken van de hoofdhuid is geen probleem, al let je er wel op de dat het hoofddeksel niet te strak zit. Stel je de hoofdhuid te snel en te lang bloot aan de zon? Dit kan van invloed zijn op het uiterlijk van het pigment. Na een behandelsessie wordt geadviseerd om een aantal adviezen ter harte te nemen.

 • Vermijd zwemmen, sauna’s en stoombaden tot 4 à 6 weken na de behandeling.
 • Gebruik een zonnecrème met hoge SPF factor.
 • Zware inspanningen en zweten vermijd je gedurende 4 dagen na de behandeling.

Prijs micro haar pigmentatie Overijssel

In vergelijking met een haartransplantatie is micro haar pigmentatie beter betaalbaar. Je kunt beide oplossingen bij haarverlies niet met elkaar vergelijken. Micro haar pigmentatie geeft het idee van natuurlijke haarstoppels, terwijl met een haartransplantatie nieuwe haar groei wordt gecreëerd. De prijs van micro haar pigmentatie hangt af van het aantal hoofdzones dat je laat behandelen. Bij MHP-kliniek betaal je tussen € 590 en € 2.295 voor een micro haar pigmentatie behandeling die bestaat uit 3 afzonderlijke sessies. Het pigment dat wordt gebruikt wordt afgestemd op je natuurlijke haarkleur. De resultaten die bereikt worden zijn langdurig. Onder invloed van de zon, zweten en de manier waarop de hoofdhuid wordt verzorgd, kun je touch-ups laten toepassen om het effect te behouden. Een touch-up sessie wordt toegepast vanaf € 90. De kosten worden niet door zorgverzekeraars vergoed. In uitzonderlijke gevallen kan een uitzondering worden gemaakt. Je hebt een medische indicatie nodig om hier aanspraak op te kunnen maken. Overige voorwaarden staan omschreven in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Afspraak MHP consult

Micro haar pigmentatie kan in verschillende situaties worden toegepast en is toegankelijk voor een grote groep mensen met haarverlies. Tricopigmentatie maakt een uitgedunde haardos optisch voller, littekens worden gecamoufleerd, kale plekken worden opgevuld en een kale schedel krijgt het uiterlijk van een kortgeschoren haardracht. Ben je benieuwd of micro haar pigmentatie voor jou een goede oplossing is? Maak een afspraak voor een consult bij MHP Kliniek. Gekeken wordt naar je hoofdhuid en het aantal hoofdzones die je voor een mooi resultaat laat behandelen. Je kunt ook resultaten zien van eerder uitgevoerde MHP behandelingen. Om een afspraak te maken kun je het contactformulier invullen en/of een e-mail sturen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie op je bericht.

Gerelateerde keywords:

 • Micro haar pigmentatie Overijssel?
 • Micro hair pigmentation Overijssel?
 • Tricopigmentatie Overijssel?
 • Scalp pigmentatie Overijssel?
 • Haar tattoo of haar tatoeage Overijssel?
 • MHP Overijssel?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie Overijssel’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.