Overweeg je micro haar pigmentatie Limburg? Micro haar pigmentatie (MHP) is een van de meest populaire oplossingen voor haarverlies bij zowel mannen als vrouwen. Het is een niet-invasieve procedure waarbij fijne naalden worden gebruikt om gekleurd pigment in de hoofdhuid te injecteren, waardoor de illusie ontstaat van voller, dikker haar. Micro haar pigmentatie Limburg werkt met elke haarkleur en is geschikt voor volwassen mensen van alle leeftijden. Zoals bij de meeste procedures het geval is, zijn er een aantal risico’s verbonden aan een MHP behandeling. Hoewel deze risico’s laag zijn, is het de moeite waard om hier kennis van te nemen, zodat je jezelf optimaal kunt voorbereiden op de behandeling.

Micro haar pigmentatie Limburg.

Micro haar pigmentatie Limburg.

Nagenoeg pijnloze behandeling

Een van de meest voorkomende misvattingen over micro haar pigmentatie van de hoofdhuid is dat het een pijnlijke procedure is. Hoewel de behandeling niet helemaal pijnvrij is, hangt het gevoel af van je pijngrens. Je kunt micro haar pigmentatie enigszins vergelijken met het laten zetten van een tatoeage, maar dan met kleinere, fijnere naalden en speciaal ontwikkelde apparatuur. Je kunt hoogstens een klein ongemak ervaren, maar van echte pijn is geen sprake. Omdat de naalden zo dun zijn, voel je ze niet vaak. Het pigment wordt in de buitenste hoofdhuidlaag aangebracht. Op dit niveau in de huid zitten minder pijnreceptoren, waardoor je de behandeling nauwelijks voelt. Heb je de hoofdhuid voor de behandelsessie ingesmeerd met een verdovende crème? Dan wordt het gevoel nog verder beperkt. Na de ingreep kan de hoofdhuid een lichte roodheid en plaatselijke zwellingen vertonen. Houd er rekening mee dat dit fenomeen vrij normaal is en binnen enkele dagen vanzelf zal genezen. De MHP-specialist geeft je uitgebreide instructies over de juiste nazorg en verzorging van de hoofdhuid.

Ervaring MHP-specialist

Ervaren micro haar pigmentatie specialisten hebben een gedegen en professionele opleiding gevolgd. Bij het kiezen van een MHP-specialist wil je er zeker van zijn dat deze over de nodige ervaring en expertise beschikt om een natuurlijk resultaat te bereiken. Laat je micro haar pigmentatie in Limburg toepassen door een onervaren behandelaar dan zijn daar enkele risico’s aan verbonden:

 • Slechte, inconsistente resultaten.
 • Pigmenten die niet passen bij je natuurlijke haarkleur.
 • Toenemend risico op hoofdhuidinfecties door onhygiënische praktijken.
 • Extra behandelingen om de fouten te laten corrigeren.

Deze risico’s kunnen beperkt worden door te kiezen voor de professionaliteit, kennis en kunde van een ervaren MHP-specialist. Je kunt tijdens een adviesgesprek rustig vragen naar referenties en voorbeelden van eerder toegepaste behandelingen. Staar jezelf niet blind op goedkope tarieven, maar kies voor kwaliteit waarmee je het risico op een teleurstelling minimaliseert.

Beperkte risico’s micro haar pigmentatie Limburg

Het is mogelijk dat je allergisch bent voor het hypoallergene pigment dat bij micro haar pigmentatie wordt gebruikt. Vooral als je in het verleden eerder last hebt gehad van huidallergieën, kan zich een onverwachte allergische reactie voordoen. Het komt zelden voor dat iemand allergisch is voor het pigment dat wordt gebruikt. Maak je jezelf zorgen over een eventuele allergische reactie? Vraag tijdens het consult aan de MHP-specialist of je eerst een proefstukje kunt laten behandelen. Blijft huidirritatie uit? Niets staat een succesvolle behandeling nog in de weg. Micro haar pigmentatie biedt langdurige resultaten. Om lang van de bereikte effecten te genieten is het belangrijk om de hoofdhuid te verzorgen volgens de instructies die je in de kliniek hebt gekregen. Het pigment zal na verloop van tijd vervagen. Regelmatige touch-ups houden het resultaat optimaal. Houd er rekening mee dat sommige factoren vroegtijdige vervaging van het pigment in een stroomversnelling kunnen brengen:

 • Overmatige en onbeschermde blootstelling van de hoofdhuid aan het zonlicht.
 • Slechte nazorg.
 • Onvoldoende hydrateren van de hoofdhuid.

De Uv-stralen van de zon kunnen de aangebrachte pigmenten versneld afbreken en ervoor zorgen dat de kleur vervaagt. Gebruik altijd een zonnebrandcrème SPF 30-50 om het pigment én de huid te beschermen tegen de zon. Gebruik ook regelmatig een vocht inbrengende crème op waterbasis. Dit houdt de hoofdhuid gehydrateerd en voorkomt dat het pigment afbreekt door het schilferen van de huid. Afgezien hiervan is het enige onderhoud van een micro haar pigmentatie behandeling een zogenaamde touch-up. Het mooie van het laten bijwerken van het effect is dat je zowel je look als de kleur van het pigment kunt laten veranderen.

Behandelvoorstel micro haar pigmentatie

Ben je benieuwd naar het behandeltraject, het aantal behandelsessies en de kostprijs van micro haar pigmentatie? MHP-kliniek in Den Haag nodigt je uit voor een vrijblijvend consult. De behandeling wordt toegelicht en gekeken wordt hoeveel hoofdzones je kunt laten behandelen. Het consult wordt afgesloten met het overhandigen van een behandelplan met daarbij een prijsopgave.

Gerelateerde keywords:

 • Micro haar pigmentatie Limburg?
 • Micro hair pigmentation Limburg?
 • Tricopigmentatie Limburg?
 • Scalp pigmentatie Limburg?
 • Haar tattoo of haar tatoeage Limburg?
 • MHP Limburg?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie Limburg’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.