Wil je meer weten over micro haar pigmentatie Friesland? Je haar verliezen is niet leuk. Voor veel mannen, en vrouwen, is het moment waarop je jezelf realiseert dat je haar dunner wordt, het begin van de zoektocht naar de meest geschikte behandeling. Het feit dat haarverlies zo wijdverbreid, is verklaard het enorme aantal preventieve methoden en oplossingen dat vandaag de dag ter beschikking staat: van wetenschappelijk bewezen haar groeimiddelen tot een chirurgische haartransplantatie. De populariteit van behandelingen bij haaruitval is ongekend groot. Micro haar pigmentatie is een behandeling die direct resultaat biedt en die bij een groot aantal mensen toegepast kan worden.

Werkwijze micro haar pigmentatie Friesland

Haaruitval heeft verschillende redenen. Veroudering, erfelijke belasting, levensstijl, voedingsgewoonten, stress, gebruik van medicatie en medische behandelingen zijn factoren die verantwoordelijk kunnen zijn voor haaruitval. De meeste vormen van haaruitval zijn tijdelijk, de haargroei hersteld zich binnen enkele maanden. Erfelijke kaalheid, Alopecia androgenetica, is echter blijvend. Haarzakjes die door overgevoeligheid voor het mannelijke DHT-hormoon vernietigd worden, kunnen geen haren meer produceren. Dieper wordende inhammen, een terugtrekkende haarlijn of een kalende kruin zijn vaak te wijten aan androgene alopecie. Je kunt de oorzaak van het haarverlies laten vaststellen of beoordelen door je huisarts. Op basis van je familiale achtergrond en je verhaal, kan een arts een diagnose stellen. Een enkele keer wordt aanvullend onderzoek, zoals een huidbiopsie of een bloedonderzoek, gedaan om de diagnose te bevestigen en mogelijke andere oorzaken uit te sluiten. Micro haar pigmentatie is een niet-chirurgische behandelmethode om haaruitval te camoufleren. MHP wordt toegepast met micronaalden waarmee gekleurd pigment in de hoofdhuid wordt aangebracht. Het pigment heeft het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels. Het idee van micro haar pigmentatie is om het uiterlijk van een vollere haardos te herstellen door op plaatsen waar het haar is uitgedund of verdwenen ‘op te vullen’. Scalppigmentatie valt als behandeling bij haaruitval op, omdat het niet alleen een oplossing biedt bij mannen met ernstige vormen van mannelijke kaalheid, maar ook mannen en vrouwen die met licht haarverlies te maken hebben, zien verbetering van de haardos na een MHP behandeling.

Voor- en nadelen micro haar pigmentatie

Net zoals andere behandelmethodes bij haaruitval heeft micro haar pigmentatie voor- en nadelen.

 • Voordelen micro haar pigmentatie:
 • Het is een zeer effectieve behandeling bij diverse vormen van haaruitval.
 • Het pigment heeft het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels.
 • Resultaten die bereikt worden zijn direct en langdurig zichtbaar.
 • De ingreep kan bij een grote groep mannen en vrouwen toegepast worden.
 • Goedkoper dan een haartransplantatie.

Nadelen micro haar pigmentatie:

 • Sommige mensen beschouwen de techniek als nadelig, omdat er van nieuwe natuurlijke haargroei geen sprake is.
 • Langdurige blootstelling aan het zonlicht is van invloed op de intensiteit van het pigment. Bescherm de hoofdhuid daarom zoveel mogelijk en draag een pet, hoed of muts als je op zonnige dagen buiten bent.

Voor wie is micro haar pigmentatie bedoeld?

De behandelmethode heeft een aantal voordelen, en bij een groot aantal mannen en vrouwen is het de enige manier om het haarverlies te behandelen. MHP kan worden toegepast om een kale plek op te laten of om je uitgedunde haardos optisch voller te laten lijken. Iedereen die de ingreep overweegt, heeft eigen redenen om de behandeling toe te laten passen. Feit is dat micro haar pigmentatie in Friesland gebruikt wordt in een reeks van uiteenlopende, en soms verrassende, omstandigheden:

 • Haaruitval door brandwonden, ongevallen en operaties.
 • Haarverlies als gevolg van medische behandelingen en ziektes als kanker, lupus en hiv.
 • Het verbergen van haartransplantatielittekens of operatie littekens.
 • Het verbergen van hoofdhuidschade en moedervlekken.

Micro haar pigmentatie biedt goede resultaten en de meeste mensen die de behandeling ondergaan zijn tevreden met het resultaat.

Micro haar pigmentatie consult

Laat je voor een behandeling altijd adviseren door een MHP specialist. Deze kan je meer vertellen over de ingreep en de resultaten die je kunt verwachten. Naast het bespreken van de techniek wordt veel aandacht besteed aan de verwachting die je hebt. De kleur van het pigment wordt vastgesteld en de MHP specialist laat je voorbeelden zien van eerder toegepaste MHP behandelingen. Het consult is bedoeld om te beoordelen hoeveel hoofdzones je kunt laten behandelen. Op basis hiervan ontvang je een prijsofferte op maat. Bij MHP kliniek kun je de behandeling vanaf € 590 laten toepassen. Het pigment dat wordt gebruikt is hypoallergeen en duurzaam. De resultaten die bereikt worden zijn langdurig. Gemiddeld heb je eens in de 18 tot 24 maanden een touch-up nodig, dit is afhankelijk van je levensstijl en de manier waarop de hoofdhuid wordt behandeld. Het eerste consult bij MHP Kliniek is vrijblijvend.

Gerelateerde keywords:

 • Micro haar pigmentatie Friesland?
 • Micro hair pigmentation Friesland?
 • Tricopigmentatie Friesland?
 • Scalp pigmentatie Friesland?
 • Haar tattoo of haar tatoeage Friesland?
 • MHP Friesland?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie Friesland’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.