Wanneer je een micro haar pigmentatie behandeling overweegt, is de kans groot dat je nog een aantal vragen hebt. We hebben daarom de pagina micro haar pigmentatie FAQ / micro haar pigmentatie veelgestelde vragen opgesteld.

Wat is micro haar pigmentatie?

Micro haar pigmentatie is een relatief nieuwe behandelmethode tegen haaruitval. Deze methode wordt sinds begin 2000 toegepast. Er worden bij een MHP behandeling pigmenten ingebracht met een hele dunne naald. Op deze manier worden haarstoppels nagebootst.

Waarvoor is een micro haar pigmentatie behandeling geschikt?

Een micro haar pigmentatie behandeling kan worden toegepast in drie gevallen:

 • Micro haar pigmentatie shaven look of kortgeschoren look.
 • Micro haar pigmentatie om littekens te camoufleren.
 • Micro haar pigmentatie om haar voller te laten lijken.

Wat is de micro haar pigmentatie 3D techniek?

De micro haar pigmentatie 3D techniek is oorspronkelijk ontwikkeld door Beauty Care Nederland. De MHP kliniek past deze methode ook toe.

Micro haar pigmentatie FAQ / veelgestelde vragen.

Micro haar pigmentatie FAQ / veelgestelde vragen.

Is er een verschil tussen micro haar pigmentatie en een tatoeage?

Er zijn diverse verschillen tussen een micro haar pigmentatie behandeling en een tatoeage. Daarom wordt altijd sterk afgeraden een MHP behandeling bij een tatoeage studio te laten uitvoeren. Er worden andere pigmenten gebruikt en er wordt andere apparatuur gebruikt. Bovendien is er een speciale techniek ontwikkeld om micro haar pigmentatie behandelingen er natuurlijk uit te kunnen laten zien. Hier is veel kennis en ervaring voor nodig.

Welke namen worden nog meer gebruikt naast ‘micro haar pigmentatie’?

Er zijn diverse namen die door elkaar worden gebruikt, maar waarbij wel altijd de micro haar pigmentatie behandeling wordt bedoeld. Dit zijn:

 • MHP behandeling
 • Micro hair pigmentation
 • Haar pigmentatie
 • Tricopigmentatie
 • Scalp pigmentatie
 • Haar tattoo of haar tatoeage

Wat kost een micro haar pigmentatie behandeling?

Net als bij een haartransplantatie geldt ook voor een MHP behandeling: Hoe groter het te behandelen gebied, hoe hoger de kosten zullen zijn. Voor een micro haar pigmentatie behandeling wordt bepaald hoeveel zones er moeten worden behandeld. Hoe meer zones moeten worden behandeld, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig voor een optimaal resultaat?

Er zijn meestal twee of drie micro haar pigmentatie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Na iedere behandeling zal er lichte uitstoot van de pigmenten plaatsvinden. Dit is een normale reactie van de huid. Tussen iedere behandeling moet minimaal 1 maand zitten.

Wat voor pigmenten worden bij micro haar pigmentatie gebruikt?

Bij een micro haar pigmentatie behandeling wordt altijd gewerkt met semi-permanente of permanente pigmenten. Semi-permanente pigmenten zullen binnen een jaar al flink vervagen. Permanente pigmenten zullen in principe voor altijd blijven zitten. Bij de MHP kliniek wordt alleen gewerkt met permanente pigmenten.

Hoe vaak is een micro haar pigmentatie touch-up behandeling nodig?

Hoe vaak er een touch-up behandeling nodig is nadat u een micro haar pigmentatie shaven look heeft, hangt af van een aantal factoren. Beschermt u zich altijd goed tegen de zon? De meeste mensen kiezen er voor om iedere 1 tot 3 jaar voor een kleine touch-up behandeling langs te komen.

Kan micro haar pigmentatie met haartransplantatie worden gecombineerd?

Een belangrijk voordeel van de micro haar pigmentatie behandeling is dat deze goed met een haartransplantatie kan worden gecombineerd. Steeds meer mensen kiezen voor een MHP behandeling als vervanging van een haartransplantatie of als verdichting van een haartransplantatie. Met een haartransplantatie kan namelijk vaak niet de gewenste dichtheid worden bereikt.

Ziet micro haar pigmentatie er echt uit?

Een micro haar pigmentatie behandeling is normaal gesproken niet van echt te onderscheiden, zelfs niet van dichtbij. Voorwaarde is echter wel dat de behandeling door een ervaren MHP specialist wordt uitgevoerd. U zult zelf wel altijd zien dat dit gedaan is, omdat u natuurlijk weet dat u hiervoor hebt gekozen.

Wat gebeurt er als ik grijs word?

Als u kiest voor de shaven of geschoren look, zijn de korte stoppels altijd ongeveer dezelfde kleur bij haar dat grijs is geworden en haar dat niet grijs is geworden. Het is dus geen probleem als u grijs wordt.

Is het verstandig om na de behandeling vrij te nemen?

Nadat u een micro haar pigmentatie behandeling heeft ondergaan, is er meestal sprake van lichte roodheid. Dit trekt binnen enkele dagen weg. De meeste mensen kiezen er voor om de volgende dag al weer aan het werk te gaan.

Is het mogelijk om de micro haar pigmentatie behandeling in termijnen te betalen?

Het is mogelijk om de behandeling in termijnen te betalen, we hebben hier een vaste samenwerkingspartner voor. Meestal kunt u de behandeling in 48 tot 60 maanden afbetalen, voor een vast bedrag per maand. Let op dat geld lenen altijd geld kost.

Kan het micro haar pigmentatie resultaat eventueel weer worden verwijderd?

Het is mogelijk om de micro haar pigmentatie behandeling achteraf te verwijderen. Dit wordt gedaan met een laserapparaat.

Zijn er mogelijkheden om korting te krijgen op de MHP behandeling?

Als u korting wenst op de micro haar pigmentatie behandeling, bestaan er verschillende mogelijkheden. Als u kiest voor het toestaan van het gebruik van herkenbare foto’s, kunt u fotokorting krijgen. Dit geldt ook voor het toestaan van het maken van een video.

Op deze pagina beantwoorden we de micro haar pigmentatie FAQ / veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail of bel ons dan gerust. We staan je graag te woord.

Micro haar pigmentatie FAQ aanvulling

1. Voor wie is micro haar pigmentatie geschikt?

Micro haar pigmentatie is geschikt voor mannen en vrouwen die te maken hebben met haaruitval, dunner wordend haar, kalende plekken en volledige kaalheid. Haaruitval veroorzaakt door Alopecia areata kan eveneens met micro haar pigmentatie behandeld worden. De behandeling kan ook gebruikt worden om littekens op uw hoofd te camoufleren.

2. Hoe wordt mijn haarlijn bepaald?

De ervaren MHP specialist streeft naar een passende, natuurlijke haarlijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een was potlood om de positie van je haarlijn aan te geven. Je kunt dan zien hoe deze wordt en of de haarlijn in overeenstemming is met je wensen en verwachtingen. Er zijn veel keuze mogelijkheden. Van een duidelijk gedefinieerde haarlijn tot een zachte haarlijn met desgewenst eventueel een terugwijkend effect. Als je voorkeur uitgaat naar een zachte haarlijn, kan deze in een latere behandelsessie aangepast worden om het ideale resultaat te bereiken.

3. Hoe zie ik eruit na de micro haar pigmentatie behandeling?

Je kunt direct zichtbare resultaten verwachten en een zichtbare nieuwe haarlijn. De behandelde huid kan rood gekleurd en licht gezwollen zijn. Beide verschijnselen vervagen na een aantal dagen vanzelf. Aanvankelijk kunnen de aangebrachte pigmentstippen vager en waziger lijken dan gepland. Een gedeelte van het aangebrachte pigment wordt door het lichaam op natuurlijke wijze afgebroken. Het duurt gemiddeld vier weken voor de intensiteit van het pigment is verbeterd.

4. Vervaagt de kleur niet te snel?

Nee. Zolang je de tips en instructies van de MHP specialist goed opvolgt, blijft het pigment langdurig mooi. Onder invloeden van onder meer de zon, warmte en huidverzorging kan het pigment negatief beïnvloed worden.

5. Is micro haar pigmentatie leeftijdsgebonden?

Cosmetische ingrepen, zoals micro haar pigmentatie, mogen zonder schriftelijke toestemming van de ouders en/of voogd niet bij minderjarigen worden toegepast. Verder is er geen leeftijdsgrens voor het ondergaan van een micro haar pigmentatie behandeling.

6. Wat als ik grijs wordt? Gaat dat wel samen met micro haar pigmentatie?

Haarkleuren bestaan doorgaans uit meerdere tinten. De gespecialiseerde en ervaren MHP specialist is in staat om de kleuren nauwkeurig en voorzichtig op elkaar af te stemmen bij het toepassen van micro haar pigmentatie. Het gebruik van diverse kleuren maakt het mogelijk om een natuurgetrouw resultaat te leveren. Ook in geval van haar dat grijs wordt.

7. Hoe lang duurt een micro haar pigmentatie behandeling?

Iedereen is anders en dat geldt ook voor een micro haar pigmentatie behandeling. Niet iedereen laat hetzelfde aantal hoofdzones behandelen. Waar de een alleen een litteken laat camoufleren, wil iemand anders alle hoofdzones graag behandeld zien. De duur van een MHP behandeling loopt uiteen van 1 uur tot ruim 8 uur.

8. Welk pigment wordt gebruikt?

MHP Kliniek werkt met hypoallergene pigmenten. Indien gewenst kun je eerst een proefstukje aan laten brengen om allergische reacties uit te sluiten.

9. Kan ik de kleur laten veranderen of de behandeling ongedaan laten maken?

Als het pigment is aangebracht en de kleur is niet zoals verwacht, dan is het soms mogelijk om de kleur nog te veranderen. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt de kleur vooraf uitgebreid met je doorgenomen en besproken. Het aangebrachte pigment laten verwijderen kan met een laserbehandeling.

10. Hoe wordt het pigment in mijn huid geïnjecteerd?

Het pigment wordt met een geavanceerd apparaat in uw bovenste huidlaag aangebracht. Hiervoor wordt een fijne, holle naald gebruikt.

11. Is micro haar pigmentatie pijnlijk?

Micro haar pigmentatie is een behandeling die als gevoelig en irritant ervaren kan worden. De meeste mensen die een behandeling ondergaan, spreken niet van echte pijn. Weet je van jezelf dat je een lage pijngrens hebt of niet goed tegen naalden kunt? Bespreek dit met de behandelend MHP specialist. Voorafgaand aan de behandeling kun je de hoofdhuid soms insmeren met een verdovende crème, waardoor het gevoel tot een minimum wordt beperkt.

12. Hoeveel behandelsessies heb ik nodig?

Een micro haar pigmentatie behandeling bestaat uit drie behandelsessies. Al direct na de eerste sessie heeft u zichtbare resultaten. Van het aangebrachte pigment wordt een klein percentage afgebroken. Tijdens de tweede en derde sessie wordt het resultaat verder verfijnd. De meeste mensen hebben na de tweede behandeling een uitstekend resultaat bereikt. De derde behandelsessie dient vaak als touch-up. In uitzonderlijke gevallen zijn extra aanvullende behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

13. Wat kost micro haar pigmentatie?

Het aantal hoofdzones dat u laat behandelen, is mede bepalend voor de prijs van een behandeling. Bij MHP Kliniek liggen de tarieven tussen € 590 voor een zone en € 2.295 voor alle zones. Drie behandelsessies zijn bij de kostprijs inbegrepen. Dit evenals het intakegesprek en de nazorg.

Gerelateerde keywords:

 • Micro haar pigmentatie FAQ / veelgestelde vragen?
 • Micro hair pigmentation FAQ / veelgestelde vragen?
 • Tricopigmentatie FAQ / veelgestelde vragen?
 • Scalp pigmentatie FAQ / veelgestelde vragen?
 • Haar tattoo of haar tatoeage FAQ / veelgestelde vragen?
 • MHP FAQ / veelgestelde vragen?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie FAQ / veelgestelde vragen’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen.