Het is mogelijk dat de term ‘MHP haar’ je niet bekend is. MHP is een afkorting van micro haar pigmentatie. Dit is een behandeling waar steeds meer mensen voor kiezen, wanneer ze last hebben van kaalheid of dunner wordend haar. Als deze behandeling wordt vergeleken met de haartransplantatie behandeling, wordt direct duidelijk dat de MHP behandeling bezig is met een opmars. De reden hiervan is dat de micro haar pigmentatie behandeling nog relatief kort bestaat, maar steeds bekender wordt. MHP kent namelijk verschillende voordelen, wanneer de behandeling wordt vergeleken met de haartransplantatie behandeling.

MHP haar behandeling?

MHP haar behandeling?

MHP haar betekenis en uitleg

Over de MHP haar betekenis kunnen we erg kort zijn. Er wordt bij micro haar pigmentatie gewerkt met pigmenten. Deze worden met behulp van een zeer dunne naald ingebracht in de hoofdhuid, waardoor het lijkt alsof er stoppels ontstaan. Het is belangrijk dat u zich van tevoren beseft dat de pigmenten op een permanente of semi-permanente manier kunnen worden ingebracht. U kunt ervoor kiezen uw haar kort geschoren te dragen. Het is ook mogelijk je haar dankzij MHP voller te laten lijken. De behandeling kan dus ook worden toegepast om haaruitval te camoufleren.

MHP haar kosten

De kosten van de MHP haar behandeling verschillen per persoon. Heb je op een gedeelte van het hoofd wat dunner haar? Of is er sprake van kaalheid op de hele bovenkant van het hoofd? In beide gevallen kan micro haar pigmentatie een geschikte oplossing zijn. De kosten van de behandeling worden berekend aan de hand van zones. Hoe meer zones er behandeld moeten worden, hoe hoger de kosten van de behandeling zullen zijn. Je kunt er vanuit gaan dat de kosten starten bij ongeveer 590 euro en kunnen oplopen tot ongeveer 2.295 euro.

MHP haar ervaringen

Wanneer we online zoeken naar MHP haar ervaringen, valt het direct op dat er zowel positieve als negatieve ervaringen worden gedeeld. Dit maakt eens te meer duidelijk dat het van essentieel belang is dat je kiest voor een ervaren micro haar pigmentatie specialist, die voldoende kennis heeft over de behandeling.

MHP haar behandeling FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over een MHP haar behandeling komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1.Wat is een MHP haar behandeling?

MHP is een afkorting voor micro haar pigmentatie, een niet chirurgische behandeling om haaruitval en kaalheid te camoufleren. Met een MHP behandeling kunnen ook littekens en kalende plekken verborgen worden. Tijdens een micro haar pigmentatie behandeling wordt permanent pigment in de bovenste huidlaag ingebracht, waardoor het effect van natuurlijke haarstoppeltjes ontstaat.

2. Hoe wordt een MHP behandeling uitgevoerd?

Je kunt een micro haar pigmentatie behandeling zien als een vorm van permanente make-up. De behandeling en de apparatuur hebben ook wel iets weg van een tatoeage. Deze behandeling wordt daarom ook wel eens haar tatoeage genoemd. Het pigment dat met een MHP behandeling wordt ingebracht, wordt minder diep in de huid aangebracht dan bij een echte tatoeage. Een ander verschil met een tatoeage zijn de naalden die gebruikt worden. Naalden voor micro haar pigmentatie zijn dunner en korter dan bij een gewone tatoeage. De MHP behandeling kan op meerdere hoofdzones worden toegepast, de behandelduur hangt hier mede van af.

3. Ben ik geschikt voor een MHP behandeling?

Micro haar pigmentatie kan een oplossing zijn bij onder meer dunner wordend haar, groter wordende inhammen, een terugtrekkende haarlijn en kalende plekken. Mannen en vrouwen waarbij de haaruitval wordt veroorzaakt door Alopecia androgenetica en alopecia areata kunnen eveneens succesvol een MHP behandeling ondergaan. Heb je een ontsierend litteken op je hoofdhuid? Ook dit kan met een micro haar pigmentatie behandeling gecamoufleerd worden. De MHP behandeling is daarmee geschikt voor een brede groep mannen en vrouwen.

4. Wat kan ik verwachten van een MHP behandeling?

Na de behandeling kan het behandelde huidoppervlak rood zijn en licht gezwollen. Deze verschijnselen trekken in de dagen na de tricopigmentatie vanzelf weg. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken. Om het herstel van de hoofdhuid te bespoedigen, krijg je van de MHP-specialist tips en adviezen over het verzorgen van de huid na de behandeling.

5. Welke resultaten kan ik van een MHP haar behandeling verwachten?

Direct na een eerste behandeling geeft micro haar pigmentatie zichtbare resultaten. De kleur van het aangebrachte pigment kan wat licht zijn. Het is normaal dat een klein gedeelte van het pigment wordt afgebroken, dit komt door het huidvernieuwingsproces. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Normaal gesproken zorgen 3 behandelingen voor een optimaal resultaat.

6. Hoeveel MHP behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is om een optimaal resultaat te bereiken, verschilt per persoon. Alhoewel je al direct zichtbaar resultaat hebt, zullen in de regel 3 behandelingen nodig zijn. Dit wordt tijdens het intakegesprek bij de MHP-specialist nader toegelicht. De derde en laatste behandeling dient vaak als zogenaamde touch-up.

7. Kan ik pijn verwachten tijdens een MHP behandeling?

De meeste mensen die voor micro haar pigmentatie kiezen, spreken niet zozeer over een pijnlijke behandeling. Door de huid vooraf in te smeren met een verdovende crème en indien gewenst wat pijnstillers in te nemen, is het gevoel goed te verdragen. Het gevoel wordt regelmatig als irritant omschreven aan het einde van de behandeldag. Uiteraard heeft iedereen een andere pijngrens en ervaart iedereen een behandeling op zijn of haar eigen manier. Na het afronden van de behandeling zullen ook de irriterende en eventueel pijnlijke gevoelens afnemen.

8. Kan ik het resultaat van een MHP behandeling beïnvloeden?

De behandelend MHP-specialisten bij MHP kliniek hebben ruime ervaring met micro haar pigmentatie. Je krijgt van de specialist advies en informatie over de herstelperiode. Vaak zijn het eenvoudige aanpassingen die je in de dagen na de MHP behandeling op kunt volgen. Door rekening te houden met deze leefregels vergroot je de kans op een positief eindresultaat. De eerste 48 tot 72 uur na de behandeling is het belangrijk om de hoofdhuid niet te wassen. Daarna kun je een milde shampoo gebruiken. Vermijd krabben en hardhandig wrijven over de hoofdhuid de eerste week na de behandeling. Blootstelling aan zowel de zon als zonnebank wordt tot een week na de MHP behandeling afgeraden. Vraag aan de MHP-specialist met welke crème je de hoofdhuid het beste kunt insmeren.

9. Welke voordelen heeft een MHP behandeling?

In tegenstelling tot andere behandelingen tegen haaruitval en kaalheid, is micro haar pigmentatie geschikt voor een brede doelgroep. Waar andere behandelingen niet mogelijk zijn wegens onder meer een te ver gevorderde kaalheid kan een MHP behandeling uitkomst bieden. Je hoeft ook niet lang te wachten, voordat de resultaten zichtbaar worden. Direct na de eerste behandelsessie kun je het resultaat zien.

10. Heeft een MHP behandeling nadelen?

Micro haar pigmentatie is een niet chirurgische behandeling die je door een ervaren MHP-specialist laat uitvoeren. Het is een ingreep die ervaring en nauwkeurigheid vereist. Door de intensiviteit van de behandeling duurt een behandelsessie meerdere aaneengesloten uren. Twee tot drie behandelingen zijn nodig, voordat het resultaat optimaal is.

11. Kan ik een MHP behandeling combineren met een haartransplantatie?

Ongewenste haaruitval en kaalheid kunnen je zelfvertrouwen beschadigen. Heb je geen zin (meer) om een haargroeimiddel te gebruiken en beschik je niet over voldoende donormateriaal voor een haartransplantatie? Dan is het soms mogelijk om een MHP haar behandeling met een haartransplantatie te combineren. Na een haartransplantatie kan het haar nog altijd dun zijn. Je kunt met een MHP behandeling de haardos optisch laten verdichten. De combinatie van deze twee behandelingen geeft regelmatig spectaculaire resultaten.

12. Kan ik met een MHP behandeling een litteken van een haartransplantatie laten camoufleren?

Heb je eerder een FUT-haartransplantatie ondergaan, waardoor een ontsierend litteken is ontstaan? Micro haar pigmentatie camoufleert het litteken op subtiele wijze. Tijdens de behandeling kunnen diverse kleuren pigment gecombineerd worden om een geweldig resultaat te creëren. Het litteken is na de behandeling met het blote oog nog nauwelijks zichtbaar.

13. Wat kost een MHP behandeling?

Cosmetische behandelingen hebben een prijskaartje. Dat geldt ook voor micro haar pigmentatie. De prijzen worden door de diverse aanbieders bepaald en lopen soms behoorlijk uiteen. Naast het aantal hoofdzones dat behandeld wordt, telt ook mee of u de behandeling wilt combineren met de behandeling van een litteken. MHP kliniek biedt prijzen die beginnen bij € 590 voor drie behandelingen aan een hoofdzone. De kosten lopen op tot € 2.295, waarbij vijf hoofdzones drie keer behandeld worden. Tijdens een intakegesprek wordt geadviseerd welke zones je kunt laten behandelen om een optimaal resultaat te bereiken.

14. Kan ik een kostenvergoeding voor MHP aanvragen bij mijn zorgverzekeraar?

Het is altijd mogelijk een kostenvergoeding aan te vragen. Zorgverzekeraars gaan echter maar in zeldzame gevallen over tot een daadwerkelijke kostenvergoeding. Micro haar pigmentatie is niet opgenomen in de basisverzekering. Soms zijn er mogelijkheden vanuit een aanvullende verzekering. Iedere verzekeraar hanteert eigen voorwaarden en vergoedingsbedragen. Vaak staan de mogelijkheden en bedragen in de polisvoorwaarden vermeld. Je kunt ook even contact opnemen met je zorgverzekeraar. Zo krijg je een snel en duidelijk antwoord op de mogelijkheden die bij jouw situatie passen.

15. Zijn er mogelijkheden om een MHP haar behandeling in termijnen te betalen?

Als je graag een behandeling wilt ondergaan en de zorgverzekeraar vergoedt de kosten niet, dan kan een MHP behandeling kostbaar zijn. Het kan voorkomen dat je het bedrag niet in een keer kunt missen. MHP kliniek werkt samen met Cosmetic Finance, een kredietmaatschappij. In overleg met de kredietverstrekker kan een betaling in termijnen overeengekomen worden. Als je een lening afsluit, houd dan altijd rekening met bijkomende (rente)kosten en het feit dat je vaak gedurende meerdere jaren maandelijks een bedrag moet aflossen.

16. Hoe lang duurt een MHP behandeling?

Ieder haarstoppeltje wordt afzonderlijk aangebracht. Dit maakt micro haar pigmentatie een langdurige behandeling, waarbij de exacte behandelduur wordt bepaald door het aantal hoofdzones. Een gemiddelde behandeling duurt tussen de 6 en 10 uur. Al tijdens het intakegesprek kan een MHP-specialist aangeven hoe lang de behandeling ongeveer duurt. Uitgebreide en complexe behandelingen worden geregeld over meerdere dagen verspreid.

17. Welke risico’s heeft een MHP behandeling?

Micro haar pigmentatie behoort tot de meest veilige cosmetische behandelingen. Toch bestaat er altijd een kleine kans op complicaties. In sommige gevallen doen zich allergische reacties op het gebruikte pigment voor. Door te krabben aan de huid beschadig je niet alleen de hoofdhuid, je vergroot ook de kans op eventuele infecties. Er is ook altijd een kleine kans dat de pigmenten niet aanslaan.

18. Hoe kan een allergisch reactie worden voorkomen?

De MHP kliniek maakt gebruik van hypoallergene permanente pigmenten. Als je twijfels hebt over het uitblijven van een eventuele allergische reactie, dan kun je een proefstukje uit laten voeren. Hierbij wordt pigment in de huid aangebracht. Blijft een allergische reactie uit? Dan kun je met een gerust hart de hoofdhuid laten behandelen.

19. Wat moet ik nog meer weten over een MHP haar behandeling?

Met micro haar pigmentatie worden langdurige resultaten bereikt. De aangebrachte haarstoppeltjes zijn met het blote oog niet van echt haar te onderscheiden. Er wordt gekozen voor een pigment dat het beste aansluit bij je eigen haarkleur. Om dit te bereiken zal bij mannen het haar voor een behandeling gemillimeterd worden. Doe je dit liever niet zelf? Dan kan dat ook voor je worden gedaan bij de MHP kliniek. Vrouwen die een micro haar pigmentatie behandeling ondergaan, hoeven het haar in de regel niet te laten millimeteren.