Een mooie, gezonde haardos willen we allemaal wel. Maar het is niet iedereen van nature gegeven. Wat als er nu een behandeling is, waarmee u vanuit het gemak van uw eigen huis, zonder nare bijwerkingen, smeersels of pillen en zonder peperdure behandeling, de conditie van uw haar en hoofdhuid kunt verbeteren? Het kan met een laserkam! Wanneer u een offerte voor een laserkam aanvraagt bij de Kliniekbemiddelaar, kunt u flinke kortingen bedingen op de prijzen, die u normaal gezien zou moeten betalen.

Wat is een laserkam?

Een laserkam is een kam ter grootte van een normale haarborstel. De kam is voorzien van een aantal low level laser modules. Hierdoor is de kam in staat om de haarfollikels aan te zetten tot nieuwe haargroei. Een laserkam wordt door verschillende fabrikanten en in diverse modellen op de markt gebracht.

De laserkam werkt niet even goed bij iedereen. Dit omdat er verschillende factoren een rol kunnen spelen bij haaruitval. Ook is het resultaat afhankelijk van factoren als huidtype, leeftijd, haarzakjes en lichaamssamenstelling. Maar de effectiviteit ervan ziet de Amerikaanse Food and Drug Administration toch als voldoende bewezen. De FDA heeft de laserkam goedgekeurd als veilig en efficiënt middel in de strijd tegen haaruitval.

Waar helpt een laserkam bij?

Low level laser therapie met een laserkam heeft een positief effect bij allerlei aandoeningen en ziektes. Voornamelijk zult u na 16 weken consistent gebruik van een laserkam zien dat de kwaliteit van uw haar en hoofdhuid verbetert. U zult bijvoorbeeld merken dat:

  • de kwaliteit van uw haar verbetert,
  • uw haar dikker, voller en langer wordt,
  • uw haar begint te groeien, waar het dit voorheen niet meer deed,
  • uw haaruitval vermindert,
  • uw hoofdhuid minder snel vet wordt,
  • u ook minder last zal hebben van roos.

Dit maakt een behandeling met een laserkam tot een uitgelezen middel om haaruitval te bestrijden en uw bestaande haar dikker en voller te maken. Ook tegen roos werkt een dergelijke behandeling. U zult zelfs positieve resultaten boeken bij hardnekkige psoriasisroos. De laserkam helpt namelijk de verschijning en intensiteit van de plaques te verminderen.

Heeft u een haartransplantatie ondergaan? Ook dan kan de low level laser therapie u helpen om uw huid (sneller) te laten herstellen en de transplantatie beter te laten aanslaan. U zult dus sneller meer haargroei krijgen.

Hoe een laserkam gebruiken?

Een laserkam is erg eenvoudig in gebruik. Net als een normale haarborstel verplaatst u hem simpelweg over de hoofdhuid. U dient hem echter op elke plek even stil te houden. Met piepjes of trillen vertelt het apparaat u wanneer u hem dient te verplaatsen. Zo kunt u in 8 tot 25 minuten uw hele hoofd behandelen. De meeste fabrikanten raden aan om dit zo’n 4 keer per week te doen. Hoe vaak u uw low level laser kam moet gebruiken, is afhankelijk van het type en model.

Hoe laadt u een laserkam op?

Laserkammen zijn via de Haarspecialist in verschillende modellen verkrijgbaar. Ze werken compleet draadloos. Dat betekent dus dat ze opgeladen dienen te worden. Bij enkele modellen is een oplaadbare accu ingebouwd, die u met behulp van het meegeleverde oplaadstation kunt opladen. Ook kunt u ze direct in het stopcontact opladen. Er bestaat tevens een model dat op 4 AA batterijen werkt. Die is door het meegeleverde doosje ook prima als model voor op reis te gebruiken, zonder gedoe met afwijkende stekkers.

Laserkam: positieve ervaringen

Het positieve effect op onder andere haargroei van low level lasertherapie is al sinds 1963 bekend. Dokter Endre Mester ontdekte in deze vroege dagen van laserontwikkeling dat het haar bij muizen die behandeld werden met lasers, veel sneller groeide. Sindsdien is na jarenlange positieve ervaringen met low level lasertherapie en vele klinische onderzoeken ruimschoots bewezen dat low level laser therapie onder andere ook bij haarverlies helpt.

Met de uitvinding van de laserkam werd de low level laser haartherapie betaalbaar en bereikbaar voor de gemiddelde consument. De uitvinding ervan was zo revolutionair dat het wereldwijd bekende Time Magazine de HairMax laserkam als uitvinding van het jaar aanwees in het jaar 2000.

Sindsdien hebben vele duizenden mensen de positieve effecten van de behandeling ermee ondervonden. U kunt een laserkam kopen bij de Haarspecialist.

Low level laser behandelingen zijn niet langer meer alleen het domein van dure klinieken en schoonheidsspecialisten. Het is nu ook voor de thuisgebruiker mogelijk om dezelfde behandelingen thuis uit te voeren, met kwalitatief hoogwaardige gereedschappen zoals de HairMax laserkam. Natuurlijk kunt u vandaag nog bij de Kliniekbemiddelaar een offerte aanvragen voor een low level laser apparaat. Met het uitgebreide netwerk dat de Kliniekbemiddelaar heeft, heeft u zo de mogelijkheid om een low level laser toestel voor thuisgebruik te bestellen met grote kortingen.

Low level laser behandeling: de apparaten

Vroeger kon u voor een low level laser behandeling alleen terecht bij gespecialiseerde instituten en schoonheidsspecialisten. De behandelingen kostten veel geld en tijd, zeker als u de reistijd van en naar de specialist meetelde. Dat alles is nu voorbij. Door technologische vooruitgang is deze techniek nu ook bereikbaar en betaalbaar voor de thuisgebruiker. In Nederland zijn twee verschillende apparaten verkrijgbaar waarvan klinisch bewezen is dat ze helpen bij een aantal kwalen. Voornamelijk voor de preventie van haaruitval en stimulering van haargroei.

Deze twee apparaten zijn de Oaze laserhelm en de HairMax laserkam.

De Oaze laserhelm

Deze helm bevat 63 low level laser modules. Gezien u deze simpelweg op uw hoofd dient te zetten, is het gebruiksgemak van deze helm optimaal. U kunt terwijl u de helm draagt verder met uw dagelijkse bezigheden. De helm bevat ook een functie om de hoofdhuid te kunnen masseren.

Door zijn grote aantal lasers en zijn extra massagefunctionaliteit, is de Oaze laserhelm de duurste optie voor low level laser apparaten voor thuisgebruik. U dient de helm twee keer per week gedurende ongeveer 18 minuten te gebruiken.

De HairMax laserkam

Dit is een kam ter grootte van een haarborstel, waarop een aantal lasermodules voorzien is. De kam is in verschillende modellen verkrijgbaar. De verschillende kammen hebben 7 tot 12 lasermodules en de meeste fabrikanten raden aan om deze om de dag te gebruiken. De aanbevolen toepassingsduur loopt van 15 tot 8 minuten. De kammen zijn makkelijk schoon te maken. Aangezien het goedkoopste model op 4 AA batterijen werkt, kunt u deze ook prima op reis gebruiken.

De HairMax laserkammen zijn veruit de goedkoopste optie om thuis een low level laser behandeling te kunnen uitvoeren. Natuurlijk kunt u hier verdere korting op krijgen als u een offerte aanvraagt bij de Kliniekbemiddelaar.

Low level laser behandeling: de werking

Low level laser behandeling is klinisch bewezen werkzaam bij allerlei aandoeningen. Reeds in 1963 ontdekte de Hongaarse dokter Endre Mester een bijkomstig voordeel van low level laser therapie: het helpt haaruitval te voorkomen. De therapie kan tot positieve resultaten leiden bij haaruitval door ‘normale’ oorzaken of in de beginfase van de haarziekte Alopecia Areata. De behandeling maakt het haar ook vaak voller, doordat voorheen inactieve haarzakjes geactiveerd worden.

Ook helpt het om een haartransplantatie succesvoller te laten zijn. De genezing verloopt beter en sneller en de kwaliteit van het haar is beter dan wanneer er geen nabehandeling is. Uw huid wordt minder snel vet wanneer hij een laserbehandeling ondergaat en u zult minder snel last hebben van roos. Hierdoor hebben ook psoriasispatiënten baat bij een low level laserbehandeling. Zij zullen hun ziekte minder tot uiting zien komen en minder last hebben van psoriasisroos. Ook de bekende plaques zullen veel minder voorkomen. Dit alles omdat de low level laser therapie de bloedcirculatie in de hoofdhuid verbetert en uw haarzakjes stimuleert om een betere kwaliteit haar te laten groeien. Inactieve haarzakjes kunnen er zelfs weer actief van worden. Op plekken waar u weinig haargroei meer heeft, kan daardoor weer meer, langer en voller haar gaan groeien.