“Uw haar is uw visitekaartje” wordt vaak gezegd. In zekere zin is dit waar. Uw haar en uw kapsel zijn één van de eerste dingen die mensen opvallen, wanneer u hen ontmoet. En iedereen wil toch een goede eerste indruk maken?! Daarom is de juiste keuze van uw haarverzorgingsproducten heel belangrijk. Haarverzorgingsproducten zijn er in overvloed. Maar welke moet u nu kiezen?

Leer uw haar kennen

De eerste stap naar het kiezen van de juiste haarverzorgingsproducten is het leren kennen van uw haar. Het in kaart brengen van uw haartype en haarwensen helpt u bij het kiezen van de meest geschikte haarverzorgingsproducten. Hierdoor kunt een optimaal resultaat behalen.

Stelt u zichzelf de volgende vragen. Heb ik dun of dik haar, is het vet, droog, dof? Heb ik krullen van mezelf of een permanent? Heb ik mijn haar gekleurd? Heb ik roos in mijn haar? Heb ik van nature steil haar of moet ik de slag in mijn haar beteugelen met de stijltang? Heb ik volumineus haar of is mijn haar juist futloos? Deze vragen kunt u ook bespreken met uw kapper. Hij of zij kan u hieromtrent deskundig advies geven.

Zodra u de antwoorden heeft op deze vragen, kunt u kiezen uit de vele haarverzorgingsproducten die te koop zijn in drogisterijen, supermarkten en bij kapperszaken.

Basis haarverzorgingsproducten

Van alle haarverzorgingsproducten is shampoo het basisproduct. Shampoo maakt uw haar schoon, verzorgt uw hoofdhuid en voedt uw haar. Afhankelijk van uw haartype kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een shampoo voor normaal haar, droog haar, vet haar, dof en futloos haar, geverfd haar, beschadigd haar en zo verder. Door hier een goede keus in te maken legt u een basis voor mooi en gezond haar.

Voor zacht haar en extra voeding en verzorging kunt u kiezen voor een huismiddeltje als levertraan of azijn. Maar er zijn haarverzorgingsproducten, die aangepast zijn op uw specifieke haartype, zoals conditioners. U brengt een conditioner na het wassen op uw haar aan. Bij voorkeur alleen in de lengtes van uw haar, met name in de punten. Op die manier loopt u niet het risico uw haar te verzwaren. Na enkele minuten inwerken, kunt u de conditioner weer uitspoelen. Een conditioner zorgt voor goed doorkambaar, soepel, gevoed en zacht haar. Kijk ook weer na welk type conditioner het beste past bij uw haar.

Extra haarverzorging

Soms heeft uw haar een extra boost nodig. Dat kan zijn doordat het beschadigd is door de zon, of door haarbehandelingen zoals permanent of ontkleuren / kleuren. Met een masker en serum kunt u uw haar eens extra goed verzorgen en verwennen.

Een masker is als het ware een conditioner met een diepere werking. U dient een masker meestal langer in te laten werken en uiteindelijk ook weer uit te spoelen. Een serum brengt u na het wassen aan en hoeft u niet uit te spoelen. Hierdoor brengt u een extra beschermlaagje aan voor uw haar tegen bijvoorbeeld de zon, föhn of stijltang. Ook hierbij is het weer belangrijk om te kijken welk type haar u heeft en welk product het beste bij uw haar past.

Wat te doen bij beschadigd haar?

Met goede haarverzorgingsproducten, afgestemd op de behoeften van uw haar, kunt u haarproblemen veelal aanpakken of voorkomen. Maar soms heeft uw haar extra aandacht nodig. Heeft u van nature bijvoorbeeld droog, pluizig of dun haar, dan is de kans op haarbreuk bijvoorbeeld veel groter. Vet haar wil zeggen dat de talgklieren, die uw haarwortel omgeven, té productief zijn. Wanneer u erg veel of lang last heeft van roos, kan het duiden op een slechte conditie van uw hoofdhuid.

Hoe langer deze haarproblemen spelen, hoe groter het risico op vroegtijdige en overmatige haaruitval. Uw haar krijgt onvoldoende voedingsstoffen, waardoor het haargroeiproces in gevaar komt. Van zodra stamcellen en haarzakjes verschrompelen, beginnen de problemen pas echt. Zij zullen minder nieuwe haren produceren, de haren zullen van minder kwaliteit zijn en het groeiproces wordt verkort. Haarfollikels die afsterven, produceren geen nieuwe haren meer! Nooit meer!

Hoe kan de Haarspecialist helpen?

Merkt u dat u steeds meer haar verliest, dan is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Als u te lang wacht, wordt de schade alleen maar groter. En is de kans kleiner dat u er nog iets aan kunt doen, zonder meteen een ingrijpende / drastische oplossing, zoals een haartransplantatie te moeten overwegen. Zet daarom bijvoorbeeld meteen de stap naar de Haarspecialist.

Ook kunt u terecht bij de Kliniekbemiddelaar. U kunt hier uw haarprobleem voorleggen en de Kliniekbemiddelaar bemiddelt vervolgens voor u bij verschillende erkende en gerenommeerde haarinstituten naar een passende oplossing voor scherpe prijzen. Binnen 3 werkdagen mag u vrijblijvend persoonlijke aanbiedingen van verschillende klinieken verwachten. Op die manier maken we het u makkelijker om een eerste vergelijking te maken. Bovendien kunt u via de Kliniekbemiddelaar kortingen van 5 tot 35 procent op de gangbare haartransplantatie prijzen verwachten. Dit omdat de klinieken door hun samenwerking met de Kliniekbemiddelaar kunnen besparen op hun marketingkosten.