Uw haar staat elke dag bloot aan allerlei schadelijke stoffen. Neem alleen al de vervuiling van het verkeer. Uw haar wordt daardoor gemakkelijk droog en breekbaar. Een goede haarverzorging is erg belangrijk voor het gezond en mooi houden van uw haar en als bescherming ervan.

Uw haar beschermen

Op zonnige dagen is er veel UV-straling. UV-straling is erg slecht voor uw haar. Het blijkt dat mensen na hun vakantie veel meer last hebben van haaruitval. Dat komt omdat hun haar te veel bloot heeft gestaan aan de zon. Als het erg zonnig is, gebruikt u dan een haarproduct met UV-filter.

De kapper is essentieel bij een goede haarverzorging. Het is belangrijk om regelmatig uw haar bij te laten knippen, zelfs als u uw haar langer wilt laten groeien. Als u de puntjes bij laat knippen, worden namelijk de gespleten punten van uw haar verwijderd.

Voordat u de zee of het zwembad in gaat, kunt u het beste voordien even uw haar natmaken met gewoon water. Op die manier dringen het zout en de chemicaliën minder diep in uw haar door. Zo kunnen ze uw haar minder heftig beschadigen. Spoel uw haar goed uit, zodat het chloor en het zeewater helemaal uit uw haar verdwenen zijn. Breng hierna weer een haarproduct met UV-filter aan. Een standaard haarverzorgingsproduct is shampoo. Kijkt u hiervoor eens op de website van de Haarspecialist.

Haarverzorging: shampoo

Het is verstandig om uw haar niet al te vaak te wassen. Zeker niet vaker dan om de dag. Er zijn verschillende shampoos te verkrijgen. Welke shampoo u het beste kunt nemen, ligt aan het type en de conditie van uw haar. Er zijn bijvoorbeeld shampoos voor gekleurd haar en shampoos tegen roos. Als uw haar beschadigd is, zijn er shampoos die ervoor zorgen dat uw haar zich makkelijker herstelt. Verdeel bij het wassen de shampoo gelijkmatig over uw haar. Spoel uw haar hierna goed uit. Op deze manier blijven er geen restjes shampoo achter in uw haar, die uw hoofdhuid kunnen irriteren.

Haarverzorging: conditioner

Niet alleen shampoo verzorgt uw haar, dat doet een conditioner ook. Een conditioner brengt u na het wassen in. Conditioners zorgen voor het sluiten van de haarschubben, waardoor uw haar stopt met pluizen en gaat glanzen. Ook conditioners zijn verkrijgbaar in diverse soorten voor verschillende typen haar. U moet conditioners een bepaalde tijd laten inwerken. De tijd is verschillend per conditioner. Spoelt u uw haar hierna weer goed uit. Hitte kan uw haar erg beschadigen. Laat uw haar daarom zoveel mogelijk aan de lucht drogen. Als u toch een föhn gebruikt, zet hem dan op de laagste stand. En breng uw haar daarna in model met een stylingproduct. De Haarspecialist heeft ze voor elk type haar.

Haarverzorging: stylingproducten

Er zijn veel stylingproducten die niet alleen helpen om uw haar in model te brengen maar ook om uw haar te verzorgen. Van het merk Sexy Hair is er de Soy Renewal Beach Spray. Deze spray zorgt dat uw haar in model blijft, geeft extra textuur aan uw haar en beschermt het tegen UV-straling. Er is ook gel van Sexy Hair. Just Gelling is geschikt voor weerbarstig en mat haar. Het zorgt dat uw haar gaat glanzen en soepeler wordt. Het zorgt ook voor versoepeling van uw hoofdhuid. Bij welke specialist koopt u uw producten voor een goede haarverzorging?

Dé Haarspecialist

De Haarspecialist is een expert op het gebied van haarverzorging. Wij verkopen de beste haarproducten voor de laagste prijzen. De producten die de Haarspecialist verkoopt, zijn altijd op voorraad. De Haarspecialist levert alle producten uit het assortiment op het gebied van haarverzorging dan ook heel snel.

Haarverzorging is van essentieel belang voor een eerste indruk. Het haar is immers een van de eerste dingen die u van elkaar ziet bij een ontmoeting. Er zijn verschillende huismiddeltjes waarmee het haar verzorgd kan worden, maar in winkels en bij kapperszaken is een uitgebreid en professioneel scala aan producten te verkrijgen die afgestemd zijn op uw haar, bijvoorbeeld shampoo.

Haarverzorging: waar kiest u voor?

Shampoo

Haarverzorging begint bij een goede shampoo. Maar hoe kiest u die nu?

Een shampoo kiest u op basis van uw haartype. Het is dus allereerst belangrijk om uw haar te leren kennen. Dit kan door samen met uw kapper naar uw haar te kijken en een aantal belangrijke vragen te stellen. Heeft u glanzend haar of is het wat dof? Is het dun, dik, futloos of volumineus? Heeft u geverfd haar, een permanent of krullen van u zelf? Of heeft u misschien roos of vet haar? Al deze vragen en de antwoorden hierop bepalen uiteindelijk wat voor type haar u heeft en welke shampoo u het beste kunt kopen.

Een shampoo brengt u aan op nat haar. Masseer hierbij uw hoofdhuid voorzichtig met uw vingertoppen door ronddraaiende bewegingen te maken. Zo stimuleert u de bloedsomloop en verzorgt u de hoofdhuid.

Conditioner

Vervolgens kunt u kiezen om een conditioner in uw haar aan te brengen.

Conditioners zorgen ervoor dat uw haar makkelijk door te kammen is en ze laten uw haar zacht aanvoelen. Conditioners zijn er ook in diverse soorten. Het is belangrijk dat u ook nu een product dat bij uw haartype past.

Nadat u uw haar heeft gewassen met een shampoo, brengt u de conditioner aan op de lengtes van uw haar en in de haarpunten. Spoel de conditioner na het aanbrengen meteen weer uit, zodat deze uw haar niet verzwaart.

Uw haar extra verwennen met een masker of serum

Haarverzorging kunt u basic houden door alleen uw haar te wassen en eventueel een conditioner te gebruiken. Maar wat extra verzorging en voeding verhoogt de conditie van uw haar en laat uw haar er stralender uitzien.

Een verzorgend en voedend masker

Zo kunt u bijvoorbeeld 1 à 2 keer per week een masker in uw haar doen.

Het is wel afhankelijk van de kwaliteit van het product dat u kiest, maar een masker zorgt voor glanzend, gevoed, volumineus en zacht haar. Het masker laat u een aantal minuten tot een half uur of zelfs een hele nacht intrekken en spoelt het dan weer uit. Het dringt goed door tot de kern van het haar, waardoor het van binnenuit gevoed wordt.

Een herstellend en voedend serum

Ook serums zorgen voor goed gevoed, glanzend haar en zijn uitermate geschikt voor mensen met dof en droog haar. En voor mensen met geverfd en/of gepermanent haar.

Een serum legt als het ware een filmlaagje om uw haar, waardoor het beschermd wordt voor invloeden van buitenaf, zoals zonlicht en warmte-apparaten als een föhn en stijltang.

In tegenstelling tot haarmaskers spoelt u een serum niet uit.

Wat kunt u verder doen?

Naast de juiste productkeus en wat extra haarverzorging zijn er nog wat andere dingen waar u op kunt letten.

  • Was uw haar bij voorkeur niet iedere dag, dat voorkomt het uitdrogen van uw haar.
  • Was uw haar het liefst met lauw water en eindig met koud water, zodat de haarschubben zich weer kunnen sluiten.
  • Wees er alert op dat u shampoo, conditioner en masker goed uitspoelt, waarna u uw haar droogwrijft met een handdoek.
  • Borstel hierna pas voorzichtig uw haar, want uw haar is brozer en breekt sneller af wanneer het nat is.
  • Wilt u uw haar droog föhnen, doe dan eerst een beschermend product in uw haar. Er zijn diverse producten te koop die uw haar beschermen tegen de hitte van een föhn of stijltang.
  • Föhn liever niet op de hoogste stand en sluit af met de koude stand, zodat de haarschubben de kans krijgen om zich weer te sluiten.
  • Maar laat uw haar liever drogen aan de lucht, dit is beter voor het haar.

Haarverzorging, een onderwerp waar veel over te vertellen is. Het allerbelangrijkste is dat u uw haar leert kennen en hier uw haarverzorgingsproducten op aan past. Op die manier zult u gezond en mooi haar krijgen.

De juiste haarverzorging

U wilt effectieve en professionele producten aanschaffen voor haarverzorging? Dan bent u bij de Haarspecialist aan het goede adres. U vindt in deze professionele online webshop een breed assortiment haarverzorging producten, van verzorgende shampoo’s en conditioners, tot effectieve producten bij haaruitval.

Wilt u dat uw haar er glanzend en gezond uit ziet? Haar verzorgen is in dat geval van essentieel belang. Als u weet hoe u op de juiste manier uw haar moet verzorgen, zal uw haar binnen de kortste keren in een geweldige conditie zijn.

Haar verzorgen: haar wassen

Het beste is om uw haar zo’n 2 keer in de week te wassen. Gebruik tijdens het wassen van uw haar lauwwarm water. Heet water beschadigt uw haar. Masseer uw hoofdhuid zachtjes. Spoel daarna het haar goed uit, zodat er geen restje shampoo achterblijft in uw haar. Droog uw haar het liefst aan de lucht. Door uw haar te föhnen of met een handdoek uw haar droog te wrijven, kunt u uw haar makkelijk beschadigen.

Haar verzorgen: de juiste haarverzorgingsmiddelen

Elk mens is uniek en heeft daarom ook een ander soort haar. Niet alleen de kleur, maar ook de structuur van het haar verschilt. Er is steil, golvend en krullend haar. Sommige mensen hebben vet haar, anderen hebben juist weer (te) droog en broos haar. Wilt u goed uw haar verzorgen, dan is het belangrijk om na te gaan welk haartype u heeft.

Vet haar kunt u het beste behandelen met een speciale shampoo en conditioner. Probeer er niet te veel aan te zitten. Hierdoor worden de talgkliertjes alleen maar extra gestimuleerd om nog meer talg te maken. En talg zorgt er juist voor dat uw haar vet wordt.

Droog haar verzorgen kan met speciale shampoo en conditioner. Het helpt om bij droog haar een moisturizer te gebruiken. Een moisturizer zorgt ervoor dat de vochtbalans in uw haar hersteld wordt en beschermt uw haar tegen invloeden van buitenaf. Een haarmasker kan ook helpen. Een haarserum tot slot is een middel, dat u elke dag kunt gebruiken. U doet er lang mee, want met 1 of 2 druppels behandelt u uw hele haar. Een serum brengt een beschermend laagje aan op uw haar en maakt het zacht en glanzend.

Haar verzorgen: voeding

Uw haar wordt gezonder door een gevarieerd eetpatroon. Het is van groot belang dat u alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt, die u nodig heeft. Dit heeft uw haar namelijk ook nodig om goed te kunnen groeien.

Proteïnen zijn erg belangrijk voor de gezondheid van uw haar. Haar bestaat namelijk uit proteïnen. Voedsel waar u veel proteïnes aantreft, is fruit, groenten, vlees en vis. Ook bepaalde vetten zoals Omega-3 en plantaardige vetten zijn essentieel voor een gezonde haargroei. Omega-3 zit vooral in vis.

Ook mineralen en spoorelementen zijn essentieel voor een goed functionerend lichaam. IJzer zorgt er bijvoorbeeld voor dat zuurstof naar uw cellen vervoerd wordt. Ook uw haarcellen hebben daar dus baat bij. IJzer is vooral te vinden in vlees, bonen, linzen en spinazie. Om ijzer goed op te nemen, heeft het lichaam vitamine C nodig. Citrusvruchten, paprika, meloen, broccoli en spinazie zijn voedingsmiddelen vol met vitamine C.

Haar verzorgen: haarklinieken

Verzorgt u uw haar goed maar blijft u last houden van beschadigd of uitvallend haar? Misschien kunt u eens naar een gespecialiseerde haarkliniek toe gaan. Bij haaruitval kan een haartransplantatie kliniek een uitkomst zijn. Hier zijn er specialisten die u kunnen helpen met uw haarproblemen. Hier kunt u een haartransplantatie laten doen.

Bent u op zoek naar de beste haartransplantatie kliniek? De Kliniekbemiddelaar kan u helpen. Als u zich inschrijft, kunt u allerlei informatie opvragen over de haarklinieken, die bij ons zijn aangesloten. U kunt bijvoorbeeld zien welke haarkliniek door consumenten het hoogste cijfer heeft gekregen.

U wilt natuurlijk mooi en gezond haar. Het is daarom belangrijk om uw haar goed te verzorgen. Er is een uitgebreid arsenaal aan haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Maar welke is de juiste voor uw haar? Hier krijgt u een aantal haarverzorging tips.

Haarverzorging tips voor droog en beschadigd haar

Droog en beschadigd haar is duf en futloos. Het breekt makkelijk af en veel haarpunten zijn gespleten. Bij droog haar scheiden talgkliertjes in de hoofdhuid meestal te weinig talg af. Talg houdt het haar gezond en vochtig.

Er zijn speciale shampoos voor droog en beschadigd haar. Het is goed om uw hoofdhuid tijdens het wassen te masseren. Dit stimuleert de talgkliertjes om meer talg te maken. Na het wassen kunt u het beste conditioner gebruiken. Er is ook shampoo en conditioner in één verkrijgbaar. Bij droog en beschadigd haar gebruikt u bij voorkeur ten minste één keer per week een serum of een haarmasker. Maskers en serums zorgen ervoor dat uw haar herstelt en gaat glanzen.

Ook uw voedingspatroon is van invloed op de conditie van uw haar. Uw haar kan droog en beschadigd zijn, omdat u niet genoeg Omega-3 binnenkrijgt. Omega-3 zit vooral in vette vis. Als u gevarieerd eet, krijgt u genoeg vitamine en mineralen binnen. Dit is essentieel voor een goede werking van uw lichaam, maar ook voor een optimale conditie van uw haar.

Haarverzorging tips bij vet haar

Vet haar komt door een probleem van de huid. Er wordt te veel talg geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat de huid en ook het haar dichtbij de hoofdhuid vet wordt. Hormonen zijn vaak de oorzaak van te vet haar. Een extreem vette hoofdhuid wordt meestal veroorzaakt door een tekort aan het vrouwelijke geslachthormoon oestrogeen (remt de talgproductie af) of een teveel aan het mannelijke geslachthormoon testosteron (stimuleert de talgproductie).

Als u last hebt van vet haar, dan is het verstandig om uw haar niet te veel te borstelen of te kammen. Als u uw haar borstelt of kamt, zorg dan dat u de hoofdhuid zo veel mogelijk ontziet. Op die manier stimuleert u de hoofdhuid niet tot het aanmaken van extra talg. Raak uw haar ook zo min mogelijk aan. Ook dit zorgt weer voor een verhoogde talgproductie. Bovendien kunnen er allerlei vettige stoffen aan uw handen zitten.

Het is aangewezen om uw haar niet te vaak te wassen. Wanneer u uw haar wast, kunt u een speciale shampoo voor vet haar gebruiken. Spoel uw shampoo altijd goed uit, want soms kunnen de stoffen uw hoofdhuid irriteren.

Haarverzorging tips bij roos

Roos ontstaat wanneer de huidcellen van de hoofdhuid zich te snel hernieuwen. Roos is helaas niet helemaal te genezen, maar het kan wel onder controle gehouden worden. Er zijn verschillende anti-roosshampoos, die u hiervoor kunt gebruiken. Andere praktische haarverzorging tips zijn bijvoorbeeld om uw haar niet te ruw te behandelen. Masseer de shampoo daarom zachtjes door uw haar en dep het droog in plaats van het hardhandig droog te wrijven. Als u heel veel last heeft van roos is het verstandig om contact met een huisarts of dermatoloog op te nemen.

Haarproblemen? Wees er snel bij!

Heeft u problemen met uw haar? Merkt u nieuwe symptomen op? Ziet u bijvoorbeeld dat u meer haar verliest dan normaal, of gaat uw hoofdhuid erg jeuken? Het is aan te raden om snel hulp in te roepen. Wanneer de problemen nog niet al te ernstig zijn, is de kans namelijk veel groter dat er vrij snel nog iets aan gedaan kan worden.

Er zijn bijvoorbeeld gespecialiseerde haarklinieken, die u met uw haarproblemen kunnen helpen. Leg uw probleem voor aan de Kliniekbemiddelaar. De Kliniekbemiddelaar legt uw vraag vervolgens neer bij verschillende haartransplantatie klinieken en binnen 3 werkdagen mag u diverse persoonlijke aanbiedingen verwachten. De Kliniekbemiddelaar maakt het voor u makkelijker om informatie van verschillende klinieken op te vragen.

Uw haar en haardracht zijn één van de eerste dingen die opvallen wanneer u iemand ontmoet. Dit maakt dat uw haar dan ook bepalend is voor een eerste indruk. We willen allemaal graag een volle bos haar, dat glanst van gezondheid. Daarom is haarverzorging, in welke vorm dan ook, uitermate belangrijk voor een gezonde bos haar. Als uw haar in goede conditie verkeert en u er goed uitziet, voelt u zich doorgaans ook goed.

Haarverzorging in het algemeen

Een volle bos glanzend, gezond en schoon haar staat op het verlanglijstje van de meeste mannen en vrouwen. Maar dit krijgt u over het algemeen niet vanzelf. Er zijn verschillende hulpmiddelen waarmee u de conditie van uw haar kunt verbeteren.

Het is heel belangrijk om uw haar te leren kennen. Dit kan door met uw kapper te praten over wat voor soort haar uw heeft. Heeft u fijn of juist dik haar, futloos of volumineus? Vet of droog, of misschien roos in uw haar? Heeft u van nature krullen of juist steil haar? Ook een factor die mede bepaalt wat de conditie van uw haar is, is of u uw haar regelmatig laat permanenten of ontkleuren / kleuren?

Wanneer u uw haarverzorging producten aanpast aan het type en structuur van uw haar, heeft u de beste kans op mooi en gezond haar.

Haarverzorging shampoo

Een shampoo is het basisproduct voor gezond en mooi haar. Uw haar wordt gereinigd en verzorgd. Ten minste, als u de juiste shampoo uitkiest. Hoe kiest u uw shampoo? Kijkt u naar het merk? Let u op de prijs? Bekijkt u de samenstelling van de shampoo? Of laat u zich verleiden door de beloofde resultaten, die in prachtige plaatjes of teksten op de verpakking zijn gezet?

De ‘juiste’ shampoo is, zoals hierboven aangegeven, een shampoo die aangepast is aan uw haartype. Problemen zoals slap en futloos haar, onwillig of glansloos haar kunnen voortkomen uit de haarstructuur zelf of de conditie van uw hoofdhuid. Ook daarom is een goed gekozen shampoo enorm belangrijk.

Heeft u uw haartype in kaart gebracht en een shampookeuze gemaakt? Dan heeft u de eerste stap gemaakt naar gezond en mooi haar. Let hierbij op dat wanneer u uw haar wast, u ook gelijk uw hoofdhuid verzorgt. Maak, tijdens het wassen, ronddraaiende bewegingen met uw vingertoppen. Op deze manier wordt uw hoofdhuid gemasseerd en dit stimuleert de bloedsomloop. Wat op zijn beurt weer leidt tot een betere aanvoer van essentiële voedingsstoffen voor uw haar.

Extra voeding voor uw haar: conditioner

Een passende shampoo is de basis van haarverzorging, maar er is meer nodig voor een gezonde en mooie bos haar. Verzorg uw haar na het wassen met shampoo met een conditioner. Conditioners, serums en haarmaskers dringen oppervlakkig of diep in het haar door, afhankelijk van de productsoort en de inwerktijd.

Ook deze producten dient u aan te passen op uw specifieke haartype en complementeren de haarverzorging.

Nog meer haarverzorging tips:

– Was uw haar bij voorkeur niet dagelijks, maar twee a drie keer per week.

– Gebruik geen al te warm water. Dit droogt uw haar en hoofdhuid uit.

– Sluit het uitspoelen af met koud water, zodat de haarschubben van uw haar weer sluiten. Uw haar is dan beter beschermd tegen invloeden van buitenaf en zal ook meer glanzen.

– Spoel shampoo en andere haarverzorging producten altijd goed uit.

– Wrijf het haar handdoek droog en borstel dan uw haar. Doe dit voorzichtig want uw haar is brozer wanneer het nat is.

– Laat uw haar bij voorkeur aan de lucht drogen. Wilt u het toch droog föhnen, gebruik dan een beschermingsproduct, dat uw haar beschermt tegen de hitte van de föhn. Sluit het föhnen ook af met de koude föhnstand.

Ondanks optimale haarverzorging toch haaruitval?

U gebruikt de haarverzorging die bij uw haartype past, maar toch merkt u dat het resultaat niet optimaal is? Wordt uw haar bijvoorbeeld steeds dunner of merkt u na het borstelen steeds meer haar in uw borstel op? Dan kunt u last hebben of krijgen van overmatige haaruitval.

Hier is gelukkig wel iets aan te doen. Van camouflagemiddelen, extra verzorging en vitaminepreparaten, tot haargroeimiddelen en haartransplantaties. Deze middelen werken afhankelijk van de oorzaak en ernst van uw haaruitval. Algemeen geldt dat het aangewezen is om er in een vroeg stadium bij te zijn. Dan kunnen de meeste middelen uw haaruitval nog stoppen en in sommige gevallen ook uw haargroeiproces weer bevorderen. Via de Kliniekbemiddelaar kunt u uw aanvraag voor hulp bij haaruitval richten tot verschillende gerenommeerde haarklinieken. U kunt vervolgens een haartransplantatie korting van 5 tot wel 35 procent bekomen op de haarbehandeling, die aansluit bij uw persoonlijke situatie.