Kampt u met haaruitval? Dat u meer haren verliest dan normaal kan verschillende oorzaken hebben. Uw haar leeft en heeft vitamines nodig die uw lichaam opneemt om te kunnen groeien. We zetten voor u op een rij welke vitamines u helpen uw haargroei te stimuleren en welke anti haaruitval vitamine het proberen meer dan waard is.

Hoe helpt een anti haaruitval vitamine?

Als u een (klein) tekort heeft aan bepaalde vitamines, dan zal dit normaal niet leiden tot opvallend haarverlies. Dat zal alleen zo zijn bij een extreem gebrek aan vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen. Dit is bijvoorbeeld goed te merken bij mensen met anorexia.

Wél hebben vitamines een belangrijke rol in de verzorging van uw haar en in haargroei. Met een uitgebalanceerde voeding en eventuele vitaminesupplementen kunt u, zij het in beperkte mate, verbetering van uw haargroei en van de kwaliteit van uw haar bereiken.

Haaruitval vitamine B

Vitamine B is een verzameling vitamines en wordt ook vitamine B-complex genoemd. Welke B vitamines voor u belangrijk zijn en wat bij haaruitval vitamine B voor u kan betekenen, maken we hieronder inzichtelijk voor u.

Vitamine B8

Deze vitamine is beter bekend als biotine of vitamine H. Wist u dat bij haaruitval vitamine B8 bij uitstek effectief is? B8 zorgt namelijk voor een goede stofwisseling en voor de aanmaak van vetzuren. Zo kan het op belangrijke wijze bijdragen aan het herstel en de groei van haar en nagels!
Biotine zit in verschillende voedingsmiddelen, zoals eieren, sojabonen, melk, noten en pinda’s, (bier)gist, ongepelde rijst, vlees en sla. Maar het effect op uw haargroei is vaak groter als u biotine inneemt als supplement. Biotine aanbrengen kan ook, want het is een bestanddeel van menig shampoo.

Vitamine B2

B2 of riboflavine is onmisbaar voor de verschaffing van energie. Deze vitamine kan haaruitval zelfs voor een deel tegengaan. Maar krijgt u te weinig vitamine B2 binnen, dan ligt haaruitval op de loer.
Vitamine B2 neemt uw lichaam op wanneer bijvoorbeeld u spinazie, broccoli, eieren en champignons eet.

Vitamine B3

Een vitamine waar uw hoofdhuid baat bij heeft, is B3. Vitamine B3 stimuleert uw bloedcirculatie en helpt uw lichaam uw haar sterk en gezond te houden. Bovendien maakt het de haarzakjes sterker. Als u te weinig van deze vitamine binnenkrijgt, kan dit leiden tot uitdunning van uw haar of haaruitval.
U haalt vitamine B3 vooral uit zalm, brood, granen en rundvlees.

Vitamine B6

Een tekort aan vitamine B6 draagt bij aan haarverlies. Maar omgekeerd geldt ook: wanneer u voldoende van deze anti haaruitval vitamine B6 inneemt, kan u uw haargroei ook actief stimuleren.
Dit doet u als u bijvoorbeeld melk drinkt of kip, granen, volkoren brood en zalm eet.

Haaruitval vitamine A

Vitamine A heet ook wel retinol. Het houdt uw talgproductie op peil en is vooral belangrijk voor uw zicht, huid, haar en tandvlees. Maar let op! Gebruikt u een te hoge dosering, dan kan deze vitamine uw lichaam schade toebrengen, omdat vitamine A niet wateroplosbaar is.
U vindt vitamine A bijvoorbeeld in melk, boter, lever, vis, wortel, broccoli en spinazie.

Haaruitval vitamine E

Vitamine E heet ook wel tocoferol. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen. Dat bij haaruitval vitamine E een belangrijke rol heeft in het tegengaan van haarverlies wist u waarschijnlijk al. Maar wist u ook dat vitamine E de groei van uw haar kan herstellen en zelfs versnellen?
In granen, noten en zaden vindt u deze vitamine vooral.

Haaruitval vitamine C

Deze vitamine is essentieel voor het goed functioneren van uw immuunsysteem en is zeer geschikt tegen haaruitval. Vitamine C gaat vooral haarverlies en grijs worden tegen en helpt u dus uw haarkleur zo lang mogelijk behouden. Verder stimuleert het uw bloedcirculatie en de opname van andere werkzame stoffen, die van invloed zijn op uw haargroei. Een tekort aan vitamine C kan dan ook leiden tot dof en futloos haar en zelfs haaruitval.
Aardappelen, sinaasappels en groenten zijn rijk aan vitamine C.

Beste prijs dankzij de Haarspecialist

Het verschil dat een anti haaruitval vitamine voor u kan maken, merkt u natuurlijk pas wanneer u de vitamines, in juiste doseringen, inneemt. De Haarspecialist helpt u graag aan de juiste vitamines. Voor een aantrekkelijke prijs. Voor meer informatie over dit onderwerp, zie de website van de Haarstichting.