Haarproblemen kunnen voorkomen in alle soorten en maten. Sommige mensen vinden het een enorm (haar)probleem als de inhammen wat groter worden, terwijl anderen het prima vinden als ze bijna helemaal kaal zijn. In hoeverre er echter sprake is van een haarprobleem, kan op verschillende manieren worden bepaald. In dit artikel zullen we uitleggen wat voor soort problemen iemand met zijn/haar haar kan hebben. Daarnaast worden ook verschillende oplossingen en behandelingen besproken die uitkomst kunnen bieden als iemand hier last van heeft.

Haarproblemen?

Haarproblemen?

Welke soorten haarproblemen bestaan er?

Wanneer we kijken naar de Haarstichting, wordt er vooral onderscheid gemaakt tussen twee soorten haarproblemen:

  • Onderbeharing. Je kunt dan last krijgen van haaruitval en kaalheid. De oorzaak hiervan kan per persoon verschillen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je last hebt van erfelijke haaruitval. Het is echter ook mogelijk dat er sprake is van een haarziekte of een andere reden, waardoor je kaal begint te worden.
  • Overbeharing. Je kunt dan last krijgen van meer lichaamshaar dan gewenst is op bepaalde plekken van het lichaam. Vooral gezichtshaar bij vrouwen en haar op de rug bij mannen wordt vaak als erg vervelend beschouwd. Dit kan ontstaan door een verstoorde hormoonbalans. Er kan echter ook sprake zijn van erfelijke haaruitval. In Nederland wonen veel mensen met verre familie uit landen die dichter bij de evenaar liggen. In deze landen is lichaamsbeharing vaak donkerder en er is sprake van meer lichaamsbeharing.

Hoe kunnen haarproblemen worden opgelost?

Wanneer iemand een haarprobleem heeft, is er in veel gevallen gelukkig wel de mogelijkheid om hier een oplossing voor te vinden. Indien iemand last heeft van haaruitval, wordt over het algemeen gekozen tussen één van de volgende oplossingen:

  • Haargroeimiddelen.
  • Micro haar pigmentatie.
  • Pruiken of haarwerken.
  • Haartransplantatie.

Sommige van bovengenoemde behandelingen zijn ook goed te informeren. Denk bijvoorbeeld aan een haartransplantatie in combinatie met haargroeimiddelen. Maar ook een micro haar pigmentatie behandeling kan goed worden gecombineerd met een haartransplantatie.

Indien er sprake is van overbeharing, kan er voor worden gekozen om het haar weg te scheren, harsen of epileren. Het is echter ook mogelijk om op een blijvende manier van uw ongewenste haargroei af te komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laser behandeling tegen ongewenst haargroei. Er zijn dan vaak meerdere behandelingen nodig om de haaruitval langzaam maar zeker terug te dringen. Uiteindelijk zal de haargroei volledig terug worden gedrongen.

Kies voor een ervaren specialist voor het oplossen van haarproblemen

Het is erg belangrijk dat je kiest voor een specialist, als je iets aan jouw haarprobleem of haarproblemen wilt doen. Voor een optimaal en natuurlijk resultaat is het verstandig om te kiezen voor een ervaren specialist, welke beschikt over de juiste opleiding en kennis.