U staat voor de spiegel, ziet uw korte kapsel nu al voor de zoveelste keer en bedenkt: ‘ik wil iets anders, ik wil langer haar en een andere coupe. Wat nu?’ Of misschien krijgt u merkbaar last van haaruitval? U vindt bijvoorbeeld plukken haar in uw borstel of in het doucheputje. Dat kan behoorlijk schrikken zijn! Wilt u snel lang haar of wilt u uw haargroei versnellen? Er zijn dingen die u zelf kunt doen.  We vertellen u ook graag welke specialist u kan helpen met het stimuleren van uw haargroei. Maar voordien zetten we voor u uiteen welke behandelmethoden er zijn. Er is een aantal zeer effectieve methodes.

Haargroei versnellen: wat wil dat zeggen?

Haarverlies is op zich normaal. Iedere dag verliest een mens namelijk 50 tot 80 haren op een dag. Ook 100 haren per dag is nog normaal. Verliest u structureel meer haren per dag? Dan lijdt u aan haaruitval. Haaruitval kan aan de orde zijn omdat uw haar op bepaalde plekken te snel groeit en daarom afbreekt. Het kan ook zo zijn dat uw haar een te korte levensduur heeft en dat u (steeds) sneller uw haren weer verliest. Of u verliest meer en meer haren om een andere reden. Met een kalend hoofd of kale(re) plekken op uw hoofd tot gevolg.

Hoe dan ook, haargroeimiddelen en -methoden zijn erop gericht om uw haar te versterken en er daarmee voor te zorgen dat uw haar langer in de androgene fase blijft. De androgene fase is die fase van de levenscyclus van een haar waarin uw haar groeit. Een hoofdhaar groeit tussen de twee en zes jaar. Groeien betekent dat nieuwe cellen zich voortdurend van onderuit de haarwortel naar boven verplaatsen. Die nieuwe cellen verharden onderweg. Onder de huidoppervlakte vormen ze de haarschacht. De nieuwe cellen duwen de haarschacht naar boven tot buiten het huidoppervlak en daarmee wordt uw haar langer.

Haargroei versnellen door verlengen androgene fase: hoe dan?

Haar groeit dus en er zijn diverse manieren om uw haargroei te stimuleren. Eén manier is om haar te laten transplanteren of implanteren. Een haartransplantatie of –implantatie is een behandeling die u ondergaat bij een kliniek, die gespecialiseerd is in haargroeibehandelingen. Deze wijze van haargroei versnellen is heel effectief en werkt als enige methode ook op die gebieden waar al helemaal geen haar meer groeit. Het resultaat van een dergelijke behandeling is in veel gevallen prachtig en blijvend. Maar een haartransplantatie is ook duurder dan andere manieren.

Haargroei versnellen ook kan met behulp van haargroeimiddelen. Dat is aanzienlijk goedkoper dan de drastische methode van het ondergaan van een haarimplantatie of haartransplantatie. De haargroeimiddelen waarover wij spreken, zijn tijdelijke manieren van haargroei versnellen.

Dan gaat het bijvoorbeeld om het gebruik van medicijnen als Minoxidil, Finasteride of Nanoxidil die elk specifieke vormen van haarverlies aanpakken en het groeiproces van uw haar verbeteren. Dit is wel een tijdelijke manier van haargroei versnellen, want de meeste van deze medicijnen verliezen na verloop van tijd wel wat aan effectiviteit.

DS Laboratories heeft inmiddels al weer enkele jaren geleden een haargroeimiddelenlijn op de markt gebracht waarmee grote resultaten wordt geboekt: Spectral. Verschillende producten die de diverse stadia van haaruitval te lijf gaan én uw haargroei versterken. De Haarspecialist heeft vier aantrekkelijk geprijsde voordeelsets met een haargroeistimulerende shampoo, conditioner en lotion:

 • Spectral DNC-S
  Werkt tegen haaruitval in een vergevorderd stadium.
 • Spectral DNC
  Met Minoxidil. Werkt met name tegen erfelijke haaruitval, maar ook tegen ander oorzaken.
 • Spectral DNC-N
  Met Nanoxidil. Is heel effectief tegen erfelijke haaruitval.
 • Spectral DNC-RS
  Met Aminexil. Werkt tegen haaruitval door niet-genetische oorzaken.

Morgen al uw haargroei versnellen? Als u vandaag vóór 15.00 uur bestelt, zorgen wij ervoor dat u uw haargroeistimulerende producten morgen in huis heeft.