Als je kaal begint te worden, is deze behandeling misschien niet het eerst waar je aan denkt. Micro haar pigmentatie behandelingen worden echter steeds vaker uitgevoerd. In dit artikel worden de haar tatoeage of haren tatoeëren kosten uitgebreid besproken. Het is belangrijk dat je kiest voor een goede en ervaren kliniek. Dit is namelijk een behandeling die maar weinig MHP specialisten goed onder de knie hebben. Daarnaast is het van doorslaggevend belang welke naalden worden gebruikt en welk pigment wordt gebruikt.

Haar tatoeage kosten of haren tatoeëren kosten.

Haar tatoeage kosten of haren tatoeëren kosten.

Wat is een haar tatoeage of haren tatoeëren?

Wanneer iemand spreekt van een haar tatoeage of van haren tatoeëren, wordt er meestal de micro haar pigmentatie behandeling bedoeld. Deze ingreep wordt sinds ongeveer 10 jaar in Nederland uitgevoerd. 10 jaar geleden stond de behandeling nog in de kinderschoenen en lieten de resultaten soms nog te wensen over. Tegenwoordig kunt u bij de juiste klinieken echter rekenen op een resultaat dat niet van echt te onderscheiden is. Een belangrijke voorwaarde is echter dat de MHP specialist de juiste achtergrond en ervaring heeft.

Bij een haar tatoeage worden pigmenten met een hele kleine naald in de huid ingebracht. Op deze manier worden haarstoppels nagebootst. Het lijkt hierdoor net alsof u weer haar heeft, dat zeer kort geschoren is. Om deze reden wordt dit ook vaak de ‘shaven look’ of geschoren look genoemd.

Haar tatoeage kosten of haren tatoeëren kosten?

De kosten van een haar tatoeage of haren tatoeëren verschillen sterk per kliniek. Let op dat goedkoop vaak duurkoop is. Doe van tevoren voldoende onderzoek naar de kliniek waar u behandeld wilt worden.

De haar tatoeage kosten of haren tatoeëren kosten lopen uiteen van ongeveer 590 euro tot 2.295 euro. De kosten zijn onder andere afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Hoe meer zones behandeld moeten worden, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Andere toepassingsmogelijkheden

De MHP behandeling is een relatief nieuwe en innovatieve behandeling. Deze ingreep is ook ideaal voor onder andere de camouflage van littekens. Naar schatting hebben enkele tienduizenden mensen in Nederland een litteken van een FUT haartransplantatie. Bij sommige mensen beperkt dit zich tot een potloodstreepje. Het is echter ook mogelijk dat het een litteken is van meer dan een centimeter dik, dat van oor tot oor loopt. Met behulp van een haar tatoeage zijn dergelijke littekens tegenwoordig erg goed te camoufleren. De littekens kunnen tot 90% minder zichtbaar worden.

Vaak wordt afgeraden om bij mannen met langer haar micro haar pigmentatie te gebruiken om het haar voller te laten lijken. De reden hiervan is dat de kans groot is dat je in de toekomst meer haar zal verliezen. Wanneer er meer haar verloren gaat en je de ‘shaven look’ wenst, is dit lastiger door de eerdere behandeling op de hoofdhuid.

Plan gratis en vrijblijvend een consult in

We raden altijd aan eerst op consult te komen, voordat u een MHP behandeling inplant. Tijdens het consult kan je je wensen en verwachtingen aan ons voorleggen. Naast de voorlichting die je krijgt, ontvang je ook informatie over de haar tatoeage kosten / haren tatoeëren kosten. We staan je graag te woord!